Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ξενοπήδημα VS Παράλληλη σχέση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 10 Μαϊου 2009.

  1. atasai

    atasai Regular Member

    Γιατί βρε παιδιά πρέπει να λείπει κάτι από τον σύντροφό σου για να αφεθείς να δεθείς και με άλλους;

    Στις ελεύθερες σχέσεις όπου η δυάδα είναι είναι σφιχτά δεμένη και πηδάνε από εδώ και απο εκεί είμαστε ανεκτικοί και δεν λέμε ότι κάτι σου λείπει. Αν δηλαδή με κάποιους από τους πιθανούς μπαλαντέρ-παρτενέρ προκύψει κάτι παραπάνω από σεξ, αποκαλύπτεται ότι η σταθερή σου σχέση πάει κατά διαόλου; ΣΤις ελεύθερες σχέσεις δηλαδή βγάζεις το τσίγκινο βρακάκι και βάζεις το λουκέτο στα συναισθήματά σου;

    Θα το δεχόμουν αν είχαμε ως δεδομένο ότι τα συναισθήματά μας είναι πεπερασμένα και άρα για να δώσεις και αλλού πρέπει να κόψεις από κάποιον.

    Έχει ενδιαφέρον που είναι εντονότερα κατακριτέο το να δένεσαι συναισθηματικά με παραπάνω από έναν άνθρωπο, από ότι το να κάνεις σεξ με τρίτους.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor


    Μάλλον έπρεπε να διευκρινίσω πως δε μιλούσα για ελεύθερες σχέσεις. Πιστεύω όμως πως και στις ελεύθερες σχέσεις αν υπάρξει συναίσθημα απέναντι σε τρίτο άτομο, τότε θα φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει αντιζηλία. Αν και για μένα ο έρωτας και το σεξ είναι έννοιες που συνδέονται μεταξύ τους, μπορώ να καταλάβω το λόγο γιατί το συναισθηματικό δέσιμο είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο. Αυτός που βλέπει τo σύντροφό του να μπαίνει σε παράλληλη σχέση, νιώθει πως χάνει ένα κομμάτι του ενδιαφέροντος που δείχνει ο άλλος για εκείνον. Φοβάται πως τα συναισθήματά του απέναντι του έχουν αλλάξει, πως τον έχει βαρεθεί. Ενώ, αν κάνει μόνο σεξ, μπορεί να νιώθει πως απλά ήθελε μια αλλαγή.
     
  3. extreme32

    extreme32 Regular Member

    Δηλαδη συμφωνεις μαζι μου; Δεν θα μου την πεις οπως τον παλιο καλο καιρο;
     
  4. cider

    cider Kitchen master

    Τα έχω ξαναπεί κι εγώ... Με κάπως διαφορετικά λόγια. Πόσο συμφωνώ μαζί σου!
     
  5. female

    female Contributor



    Ερωτήματα --



    Γιατί και σε ποιες περιπτώσεις μειώνεται ο σύντροφός μας από μια παράλληλη σχέση;



    Υπάρχουν ελεύθερες σχέσεις και "σκλαβωμένες"; Που εδράζεται η διαφορά τους, μόνο στο οτι η μία περιέχει όρκο αποκλειστικότητας και η άλλη όχι;



    Θεωρούμε συχνά τον/την πρόσκαιρο σύντροφο υποτιμητικά, δηλαδή κάνουμε μαζί του τα "κακά" πράγματα που θεωρούμε μη αποδεκτά στη σοβαρή σχέση; (Μιλούσα τις προάλλες με δυο νεαρούς που είπαν πως έψαχναν μια κοπέλα για μόνιμη παρτουζο-σχέση τρίο. Και οι δύο νεαροί είχαν από μια κοπέλα, αλλά δεν είχαν καν σκεφτεί να κάνουν πρόταση στις δικές τους για κάτι ανάλογο, για χαρούμενο κουαρτέτο. Όταν ρώτησα γιατί, απάντησαν πως κάτι τέτοιο δεν το κάνεις με την κοπέλα σου αν την παίρνεις σοβαρά. Αναρωτιέμαι μήπως οι περισσότεροι άνθρωποι διχάζονται ακόμα ανάμεσα στο τι είναι "σωστό" και αξιοπρεπές να εντάσσεται στη μόνιμη, σοβαρή σχέση -- πόσο μάλλον αν είναι γάμος με παιδιά -- και στο τι ζητάει η καύλα τους να απολαύσουν, με έναν άνθρωπο τον οποίο τελικά δεν εκτιμούν ακριβώς γιατί κάνει και καυλώνει κι αυτός όλα τα "βρώμικα" που γουστάρουν.)


     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ξενοπήδημα VS Παράλληλη σχέση


    Ναι φίλε μου, τα ξανείπες, πριν από πολύ καιρό. Αν θυμάμαι καλά, είχες χρησιμοποιήσει τότε μιάν υδραυλική παραβολή, κάτι με σωλήνες, δεξαμενές και κάτι τέτοια...  

    Είναι γεγονός πως από τότε -ας ακολουθήσω κι εγώ το υγρό κλίμα- έχει τρέξει πολύ νερό στ' αυλάκι, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμη να ανακαλύψω κάποιο άλλο ελάττωμα πάνω σου. Αυτό το ένα όμως -με τα διπλά ρεζερβουάρ-, εξακολουθείς απ' ότι διαπιστώνω να το έχεις...  

    Ξέρετε τελικά τί συμβαίνει εδώ; Εσείς πιστεύετε πως μπορούν οι άνθρωποι να σχετίζονται μεταξύ τους όχι μόνο κατά δυάδες αλλά κατά τριάδες, τετράδες, πολυκατοικίες κλπ, χωρίς να δημιουργούνται τριβές, ενώ μιά μόνιμη και αποκλειστική δυαδική σχέση, θα καταλήξει πάντα σε προβλήματα. Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι σε περιπτώσεις τριαδικών, τετραδικών κλπ σχέσεων (και στις σχέσεις περιλαμβάνω και τις "στιγμιαίες" σαν καλή ώρα του Πασχάλη) οι τριβές είναι αναπόφευκτες, ενώ μιά δυαδική σχέση που θα αρχίσει ως τέτοια και τέτοια θα παραμείνει μπορεί να είναι καθ' όλα ικανοποιητική, και να μην οδηγήσει ποτέ σε προβλήματα...

    Προφανώς αμφότερες οι πλευρές σκεφτόμαστε το πιό είναι το potential των σχέσεων του κάθε είδους, τί θα μπορούσαν δηλαδή να αποδώσουν στην ιδεώδη τους μορφή. Γιατί, ρωτάω, έχετε όντως δει στη ζωή σας να μπορεί να λειτουργήσει επί καιρό καθεστώς απόλυτης ερωτικής και σεξουαλικής ελευθερίας ανάμεσα στα μέλη μιάς πολλαπλής σχέσης χωρίς κάποια στιγμή, γιά κάποιον ή κάποιους απ' όλους, να υπάρξουν προβλήματα; Έχετε όντως δει αυτές οι σχέσεις να λειτουργούν με απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ όλων των μελών; Δεν φαντάζομαι πως τα έχετε όντως δει όλ' αυτά, αλλά πείτε μου.

    Από την άλλη πλευρά ούτε κι εγώ έχω δει και πολλές δυαδικές σχέσεις, τελείως κλειστές ερωτικά προς τρίτους, που να καταφέρνουν επί χρόνια και καιρούς να καλύπτουν πλήρως και τα δύο μέλη τους. Το έχω όμως δει να συμβαίνει τουλάχιστον μιά φορά, και ξέρω πως μπορεί να συμβεί. Ίσως βέβαια, να έπεσα στην περίπτωση και να γνώρισα τη μιά και μοναδική τέτοια σχέση, από δυό μοναδικούς ανθρώπους. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Αυτό γιά το οποίο είμαι σίγουρος, είναι πως κι εγώ διαθέτω ένα και μόνο ρεζερβουάρ γιά τα αισθήματα του συγκεκριμένου είδους, και ως εκ τούτου, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συμβιώσω με κάποιαν που έχει διπλό...



     
    Last edited: 11 Μαϊου 2009
  7. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor



    Γιάννη,έχω κάποιες ενστάσεις,αλλά δεν το συνεχίζω.. Αφ'ενός αυτό που περιγράφεις,είναι προσωπική σου ιστορία και δεν θα την "άγγιζα" ποτέ και αφ'εταίρου τα έχουμε ξαναπεί εμείς.. 




    Να πω κατ'αρχήν πως,το κέρατο ή αλλιώς η επιθυμία του ενός να συνευρεθεί σεξουαλικά με άλλα άτομα,δεν είναι γνώρισμα των μακροχρόνιων σχέσεων,μόνο. Κάλλιστα μπορεί να συμβεί και σε σχέσεις οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.Αυτό ομως,δεν είναι της ίδιας δυναμικής,επομένως δεν θα το αναλύσω παραπάνω.

    Όταν το κεράτωμα γίνεται μονομερώς και ο άλλος της σχέσης,το αγνοεί,τότε μιλάμε για εξαπάτηση και κοροϊδία.
    Όπως και να το βαφτίσεις, είτε "ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε" είτε "παράλληλη σχέση", η γεύση που αφήνει,είναι το ίδιο και το αυτό. Πικρίλα.

    Το "μεμωνομένο" κέρατο είναι ίσως ,λιγότερο οδυνηρό του κέρατου της παράλληλης σχέσης,αλλά δεν παύει να είναι κέρατο. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανεκτικοί σε αυτό,και συγχωρούν ακόμη και την παράλληλη σχέση. Θέλει δύναμη ψυχής,να μπορέσεις να το "καταπιείς" όλο αυτό και να μπορέσεις να συνεχίσεις με τον σύντροφό σου σαν να μην έγινε ποτέ.. χωρίς να έχει αφήσει κατάλοιπα.

    Δύναμη ψυχής όμως,χρειάζεται και για την αντίθετη περίπτωση. Να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις. Με αξιοπρέπεια.


    Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στο κέρατο.. Φαντάζομαι πολλοί.

    Για μένα δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ "παράλληλης σχέσης" και "ξενοπηδήματος". Είναι το ίδιο πράγμα. Η παράλληλη σχέση είναι αποτέλεσμα ενός ξενοπηδήματος. Σάμπως μέσα στις παράλληλες σχέσεις,δεν ξενοπηδάς;;

    Οι αντιδράσεις του κερατωμένου συντρόφου,είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας.. και πάλι δεν θα κάνω διαχωρισμό.

    Το κέρατο είναι κέρατο.. η σχέση έχει κάνει ρωγμές και μπάζει νερά..


     
  8. cider

    cider Kitchen master

    Re: Απάντηση: Ξενοπήδημα VS Παράλληλη σχέση

    Φρρρρτ! Εδώ είσαι οφσάιντ. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ερμηνεία των απόψεών μου (χωρίς να ευθύνεσαι, βέβαια, μιας και πάντα ήμουν λακωνικότατος σε αυτά τα ζητήματα).
    Φυσικά και πιστεύω ότι οι παράλληλες σχέσεις δημιουργούν τριβές. Και μάλιστα ότι είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα απ' ό,τι οι δυαδικές.
    Δεν είμαι άγιος, και ούτε προσπαθώ να δώσω ηθική εξήγηση στη δημιουργία παράλληλων σχέσεων για να αποενοχοποιηθώ.
    Στο ζήτημα, δε, αυτό είμαι γεμάτος αντιφάσεις, τόσο σε επίπεδο απόψεων, όσο και σε επίπεδο πρακτικής. Το έχω πει κατ' ιδίαν σε κάποιους, ίσως το έχω γράψει κιόλας, αλλά δεν θυμάμαι: ποτέ στη ζωή μου δεν έχω κάνει one night stand,* αλλά σχεδόν πάντα θυμάμαι να έχω παράλληλες σχέσεις. Που σε μερικές φορές ξεκίνησαν με διαφορά μιας δύο εβδομάδων και κράτησαν χρόνια! Έτυχε, και δεν μπόρεσα να το παλέψω. Εκεί απαντάει το μη πεπερασμένο των συναισθημάτων. Ναι, μπορώ να τους αγαπώ όλους.
    Σε ό,τι αφορά τα πρακτικά ζητήματα, πάντα ο τρίτος άνθρωπος ξέρει για τον δεύτερο, ο οποίος μένει στην άγνοιά του.

    *αυτό ας μην ερμηνευτεί με δεοντολογικά κριτήρια: αν μου καθόταν, ιδίως σε μικρότερη ηλικία, θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Άλλωστε υπήρξε μακροχρονιότατη παράλληλη σχέση που την ξεκίνησα νομίζοντας ότι κάνω one-night-stand, αλλά μου βγήκε δεσμός!
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξενοπήδημα VS Παράλληλη σχέση

    Πέραν του ουσιαστικού προβλήματος του ότι δεν μπορώ να κατακερματίζω τα αισθήματά μου, στη θέση σου θα είχα και σαφέστατο ηθικό πρόβλημα, κρατώντας τον δεύτερο από τους τρεις ανθρώπους στο σκοτάδι ( μάλλον κι εσύ το έχεις βέβαια, αλλά το σπρώχνεις κάτω απ' το χαλί μιά και θεωρείς πως άλλα πράγματα έχουν προτεραιότητα, σωστά; ).

    Πάντως, αφού λες πως η δική σου πρακτική είναι όντως να αφήνεις πάντα τον "δεύτερο άνθρωπο" στην άγνοιά του, προφανώς δεν σκέπτεστε με τον ίδιο τρόπο εσύ κι η atasai. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως αυτό το αξιαγάπητο κορίτσι, είναι τόσο διαφθερμένο όσο εσύ...  



     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ξενοπήδημα VS Παράλληλη σχέση

    Νομίζω ότι το θέμα έχει κυρίαρχα να κάνει με τι έχει συμφωνηθεί στο ζευγάρι. Αν έχει συμφωνηθεί η σεξουαλική πολυγαμία ή/και η ερωτική δεν υφίσταται ούτε κέρατο, ούτε κοροϊδία. Αν κάποιος εν καιρώ από τους δύο αποκτήσει πρόβλημα, ας πρόσεχε, τι συμφωνούσε αρχικώς μέσα στον ενθουσιασμό του και στην άφατη αυτοπεποίθησή του.

    Αν τώρα το ζευγάρι έχει συμφωνήσει ερωτική αποκλειστικότητα σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλμβανομένης και της σεξουαλικής, τότε αρχίζουν τα όργανα. Διαφοροποιούμαι απλώς στό ότι ουσιαστικά δεν εξαπατά τον σύντροφό του αλλά τον εαυτό του, είτε γιατί εν τέλει ο ίδιος είναι ανίκανος να είναι συνεπής με το ίδιο του τον εαυτό και να τηρήσει αβίαστα αυτά που συμφώνησε, είτε γιατί δυστυχεί μέσα στη σχέση του αλλά είναι αδύναμος ως χαρακτήρας (βολεύεται)να φύγει από αυτή και καταφεύγει σε τρίτους...

    Η ζωή είνα απλή.
     
  11. cider

    cider Kitchen master

    @Μυαλομάστορα, βλέπω καθαρά το πονηρό χαμόγελο κάτω απ' τα μουστάκια σου, αλλά θα απαντήσω ψιλοσοβαρά.

    Σε καμία περίπτωση δεν έχω απαντήσει στο θέμα με βάση ηθικές παραμέτρους. Το αν νιώθω άσχημα ή ό,τι άλλο, είναι δική μου υπόθεση, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι σε τέτοιο βαθμό ωφελιμιστής, ώστε πολύ εύκολα κάποια πράγματα ζυγίζονται και βρίσκονται μειωμένου ειδικού βάρους... (Ναι, όπως το είπες, ΜΜ, δεν ασχολούμαι καν με το ηθικό σκέλος της ενημέρωσης του δεύτερου ανθρώπου, μιας και δεν είναι αυτό το πρόβλήμά μου). Το αν αυτό με κάνει να φαίνομαι ανώριμος στα μάτια κάποιων, μου είναι παντελώς αδιάφορο, ακόμα και αν αυτοί είναι φίλοι μου.
    Απλώς έχω απαντήσει στο "τεχνικό" σκέλος της ερώτησης "μα πώς μπορείς να το κάνεις", και έχω παραθέσει μερικές έξτρα πληροφορίες χάριν εξομολόγησης.

    Btw, ο μόνος απαράβατος ηθικός κανόνας που εφαρμόζω στα "ζητήματα της καρδιάς" είναι ότι δεν κοιτάμε τις γυναίκες φίλων. Ακόμα και όταν αυτές τα χαλάσουν μαζί τους. Άπαξ γυναίκα φίλου ίσον αδερφή δια παντός. (Τώρα που το σκέφτομαι, και αυτός ο κανόνας έχει μια βαθιά, πολύ βαθιά πρακτική βάση)
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ξενοπήδημα VS Παράλληλη σχέση



    Φυσικά και έχει πρακτική βάση κι αυτός ο κανόνας, αλλά δεν παύει να παραμένει "χρυσός". Κι αυτοί που τον παραβαίνουν, τενεκέδες...