Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΟΙ 3 ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος ανορθωγραφος_πιητης, στις 22 Ιουλίου 2006.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Είναι αλήθεια πως κι εγώ αγαπώ ιδιάίτερα τον Ράϊχ και σ΄ευχαριστώ TheWildOne για τα πιο πάνω άρθρα.  
    Εγώ πάλι μόνο αστείο δεν βρήκα το "ακου ανθρωπάκο"...κατι με την αισθηση του χιούμορ μου θα φταίει.   
    Βρήκα μια διαχρονικότητα στην καταγγελία/έκκληση του όλου βιβλίου. Μάλλον τα κλάμματα με κάνει να θέλω να βάλω....
    Και για όσους δεν το έχουν υπόψη, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα:

    "Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πως θα ένιωθε ένας αητός άμα έκλωθε αυγά μιας κότας; Αρχικά ο αητός νομίζει ότι θα κλωσσήσει μικρά αετόπουλα που θα μεγαλώσουν. Μα εκείνο που βγαίνει από τα αυγά δεν είναι παρά μικρά κοτόπουλα. Απελπισμένος ο αητός εξακολουθεί να ελπίζει πως τα κοτόπουλα θα γίνουν αητοί. Μα που τέτοιο πράμμα! Τελικά δε βγαίνουν παρά κότες που κακαρίζουν. Όταν ο αητός διαπιστώνει κάτι τέτοιο βρίσκεται στο δίλημμα αν πρέπει να καταβροχθίσει όλα τα κοτόπουλα και τις κότες που κακαρίζουν. Μα συγκρατείται. Κι' ό,τι τον κάνει να συγκρατηθεί είναι μια μικρή ελπίδα· πως ανάμεσα στα τόσα κοτόπουλα, μπορεί κάποτε να βρεθεί ένα αητόπουλο, ικανό σαν εκείνον τον ίδιο, ένα αητόπουλο που από την ψηλή φωληά του θ' ατενίζει μακριά κόσμους καινούριους, σκέψεις καινούριες, καινούρια σχήματα ζωής. Μόνο αυτή η ανεπαίσθητη ελπίδα κρατάει το λυπημένο, τον αποξενωμένο αητό από την απόφασή του να φάει όλα τα κοτόπουλα και όλες τις κότες που κακαρίζουν, και που δεν βλέπουν ότι τα κλωσσάει ένας αητός, δεν καταλαβαίνουν ότι ζούνε σ' ένα ψηλό, απόμακρο βράχο, μακριά από τις υγρές και σκοτεινές κοιλάδες. Δεν ατενίζουν την απόσταση, όπως κάνει ο απομονωμένος αητός. Μόνο καταβροχθίζουν και καταβροχθίζουν, όλο καταβροχθίζουν ό,τι φέρνει ο αητός στη φωλιά.
    Οι κότες και τα κοτόπουλα άφησαν τον αητό να τα ζεστάνει κάτω από τα μεγάλα και δυνατά του φτερά όταν απ' όξω κροτάλιζε η βροχή και αναβροντούσαν οι καταιγίδες που 'κείνος άντεχε δίχως καμμιά προστασία. Όταν τα πράμματα γίνονταν σκληρότερα, του πέταγαν μικρές μυτερές πέτρες από κάποια ενέδρα για να τον χτυπήσουν και να τον πληγώσουν. Όταν ο αητός αντιλήφθηκε την κακοήθεια ετούτη, πρώτη του αντίδραση ήταν να τα ξεσχίσει σε χίλια κομμάτια. Μα το ξανασκέφτηκε κι' άρχισε να τα λυπάται. Κάποτε, έλπισε, θα βρισκόταν - έπρεπε να βρεθεί - ανάμεσα στα τόσα κοντόφθαλμα κοτόπουλα που κακάριζαν και καταβρόχθιζαν ό,τι έλαχε μπροστά τους, ένας μικρός αητός σαν τον ίδιο του τον εαυτό.

    Ο μοναχός αητός μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα. Κι' εξακολουθεί να κλωσσάει κοτόπουλα.
    Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γιαυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αητούς κι' έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αητούς, τους αητούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και ν'ασαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπειριά σιτάρι. Σ' έμαθαν και να ορύεσαι "Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!". Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι' ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσσάνε τα κοτόπουλά σου."
     
    Last edited: 26 Ιουλίου 2006
  2. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member


    Ηλία έτσι είναι, έχω ζήσει και εγώ στην παράνοια (και ίσως λίγο παραπάνω απο ότι θα έπρεπε). Έγω ώρες ώρες ήθελα να επιτεθώ σε άσχετους. Έχω περάσει και απο φάσεις που δεν ήθελα να βλέπω αρσενικό γιατι μου έβγενε επιθετικότητα απο μέσα μου.

    Το ασυνείδητο δε νομίζω οτι κοιμάται ποτέ. Τι εννοείς κοιμισμένο. Τα πραγματα που δεν έχεις ζήσει;
     
    Last edited: 26 Ιουλίου 2006
  3. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Η φύση ίσως γλυκιά μου. Τα χώνει ωραία πάντως. Μιλάει και για ακραίους καιρούς βέβαια...
     
  4. Λιγο μπερδεμενο αυτο (γινε λιγο πιο σαφης αν θες) αλλα εχει μια βαση αληθειας,αν φτασουμε ομως στο σημειο να ακουμε φωνες μαλλον το παιχνιδι θα εχει κριθει.

    Ωραιος ο Ηλιας,το χεις πιασει το νοημα.
     
  5. TheWildOne,

    σε ευχαριστουμε για τα ωραια κειμενα,Ο Ραιχ ηταν αφασια,τα χωνε και καλα εκανε,γι αυτο κατεληξε και στη φυλακη,ενοχλουσαν πολυ οι αποψεις του,η Αληθεια ποναει βλεπεις,
    ειχε τα καρυδια να υψωσει αναστημα στο Φροιντ και να τον βγαλει και λαθος πανω στο τρομερο "Eros and Thanatos" (Ενστικτο καταστροφης και Θανατου),αριστουργημα απο φιλοσοφικης αποψης,ατυχες ομως απο επιστημονικης σκοπιας,

    οτι βρειτε απο Ραιχ διαβαστε το,θα προτινα για τους αρχαριους το "Η Δολοφονια Του Χριστου",μην σας ξεγελαει ο τιτλος,μιλαμε για πολυ αριστουργηματικο-διαχρονικο-intellectual-χωσιμο  
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Συμφωνώ απολύτως για τη δολοφονία του Χριστού, κατά την ταπεινή μου γνώμη αποφύγετε το "άκου ανθρωπάκο" είναι απλά ένα κακογραμμένο ημερολόγιο ενός πολύ πικραμένου γέρου.

    Χρειάζεται πολύ προσωπική επεξεργασία το κάθε ερέθισμα που παίρνει Κ/κανείς διαβάζοντας Ραιχ.
     
  7. Δε θα ελεγα οτι το "ακου ανθρωπακο" ειναι κακογραμμενο,αντιθετως μαλιστα,απλα οπως πολυ σωστα ειπες κρυβει πολυ μεγαλη δοση πικρας μεσα του,με ολα αυτα που ειχε περασει μου φαινεται απολυτως λογικο,

    θα ελεγα να το αποφυγει στην αρχη καποιος που δεν εχει ασχοληθει με τον Ραιχ μονο και μονο επειδη εχει γραψει πολυ καλυτερα βιβλια.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Πιο σαφής ; Τι δεν καταλάβες ;
    Όχι , το παιχνίδι δεν έχει κριθεί . Όσο αποτίναζαν από πάνω τους ότι τους καταπίεζε , τόσο οι φωνές λιγόστευαν .
    Για το δεύτερο quote που έκανες , είναι η δική μου εξήγηση για αυτές τις φωνές , αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι ανάλογο και δεν είμαι ψυχολόγος .
    Όμορφα να δροσίζεστε...
     
  9. Λιγο πιο σαφης για τις φωνες,διοτι γραφεις καπως μεταφορικα,

    το ακουω φωνες ξερεις παραπεμπει και στη σχιζοφρενεια.
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Κυριολεκτικά μιλούσα , αλλά δεν ξέρω που σταματά η φαντασία τους και που αρχίζει η πραγματικότητα . Αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για σχιζοφρενείς και ούτε κάποια άλλη σωματική (ξέρω τι λέω) αρρώστια .
     
  11. savra

    savra Guest


    Πάντως σίγουρα κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Μου θυμίζει την ιστορία AMITYVILLE που έγινε και ταινία τρόμου με τον νεαρό που άκουγε φωνές και μέσα σε μία νύχτα καθάρισε τους γονείς του και τα αδερφάκια του. Πάντως κι εγώ θεωρούσα μέχρι χθές πως αυτοί που ακούν φωνές είναι συνήθως οι σχιζοφρενείς και οι ψυχοπαθείς, αλλά με το post του Ηλία ψιλοπροβληματίστικα. But anyway...  

    Οπότε τώρα θίγονται κι άλλα ζητήματα περί παιδικής ηλικίας και ανοχής-επιβολής από τους γονείς στα παιδιά. Π.χ. ένας γονιός που επιτρέπει στο παιδί του να βλέπει θρίλερ παίρνει την ευθύνη για τις συνέπειες που ίσως να προκύψουν?
    Σε περίπτωση απαγόρευσης το παιδί δεν θα νιώθει ανελεύθερο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά των "απελευθερωμένων" οικογενειών?
     
    Last edited by a moderator: 28 Ιουλίου 2006
  12. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Δε ξέρω πως το εννοεί ο Ηλίας το ακούω φωνές. Και τι του λέγαν οι φωνές;