Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΟΙ 3 ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος ανορθωγραφος_πιητης, στις 22 Ιουλίου 2006.

  1. savra

    savra Guest

    Ο τύπος που έχει φονικά ένστικτα θα του λένε: Kill Kill!

    Ο τύπος που έχει σεξουαλικά ένστικτα θα του λένε: F#ck F#ck!

    O τύπος που είναι βρωμιάρης θα του λένε: Take a bath Take a bath!
     
  2. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Καλά πολλές φορές μιλάμε με τον ευατό μας αλλά αυτο το κάνει όλος ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι νομίζω οταν νομίζεις οτι κάποιος άλλος σου μιλάει και σου λέει τι να κάνεις (ο θεός ίσως, ο διάλος, ο μπαρμπαστρουφ). Επίσης ίσως το εκφράζει ως φωνές γιατι δε ξέρει την ψυχοσύνθεση του/της.
     
  3. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Δεν μου φαίνονται απόκοσμα αυτά που περιγράφεις. Ούτε πιστεύω ότι "έχει ξεφύγει το πράγμα" αν έφτασαν εκεί.

    Για την ακρίβεια, νομίζω ότι σχεδόν κάθε άνθρωπος θα περάσει στην διάρκεια της ζωής του κάποιες τέτοιες στιγμές, ακριβώς όπως θα έχει ένα ανεξήγητο τρεμούλιασμα των χειλιών ή μούδιασμα του χεριού χωρίς να έχει (μη ανατάξιμο) έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Βέβαια, η ένταση του βιώματος (ή και της παραίσθησης, αν θέλεις) θα ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    Εντυπωσιακός ο πολιτισμός μας που επιτρέπει "αστοχία υλικού" στο σώμα, αλλά όχι στο πνεύμα, ε;

    Η ερμηνεία που δίνεις σε σχέση με το "ασυνείδητο" είναι αυτή που θα σου έδινε ένας παραδοσιακός "ψυ" των αρχών ή μέσων του προηγούμενου αιώνα. Ενας πιο σύγχρονος θα σου 'λεγε περίπου τα ίδια, με άλλη ορολογία, αναλόγως πού σπούδασε. Ευσταθεί, ως ερμηνεία, με την έννοια ότι αφού δεν ξέρουμε πώς και γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, γιατί να μην συμβαίνουν έτσι; (plausible vs. possible)

    Αλλά, αν θες να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, οφείλεις να ρωτήσεις και έναν νευροβιολόγο. Αυτός θα σου πει:

    "Κλασική περίπτωση επεισοδίου εντοπισμένης επιληψίας, και ειδικότερα επιληψίας στον κροταφικό λοβό. Είναι αποδεδειγμένο ότι (ανεξαρτήτως αιτιολογίας) ηλεκτρική υπερδραστηριότητα στον κροταφικό λοβό έχει σαν αποτέλεσμα:

    α) Οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις
    β) Απο-προσωποποίηση (νιώθεις πως είσαι κάποιος άλλος, έξω από σένα και σε παρατηρείς)
    γ) Παρανοϊκές σκέψεις
    δ) Θυμό και φόβο συγχρόνως
    ε) Εντονες σεξουαλικές επιιθυμίες με σύγχρονη μείωση των αναστολών για πιθανές πράξεις σου και την ηθική τους επίπτωση.

    Ολα αυτά, χωρίς καμμία εξωτερικώς παρατηρήσιμη αστοχία στην κίνηση ή την επικοινωνία. Χωρίς σπασμούς ή απώλεια συνείδησης που συνοδεύουν την "συνήθη" επιληψία. Μιλάς κανονικά, "συνεννοείσαι", πας στη δουλειά, κλπ. Mεσούσης της κρίσης, σε κάθε "ιδιωτική στιγμή" που οι αισθήσεις σταματούν να απασχολούν τον εγκέφαλο, αυτά που αναφέρθηκαν επανέρχονται.

    Αν οι κρίσεις επαναλαμβάνονται συνίσταται μαγνητική ή PET, για έλεγχο αλλοιώσεων σε αυτήν την περιοχή καθώς και ηλεκτρο-εγκεφαλογράφημα. Αλλιώς, αν θεωρηθεί τυχαίο γεγονός, συνδυασμένο με μια περίοδο έντονου στρες, είναι μη αξιολογίσιμο."


    Εν έτει 2006, ξέρουμε ότι κανείς από τους δύο δεν έχει την απόλυτα σωστή ερμηνεία για τα (παροδικά, ελπίζω) επεισόδια στη ζωή των ανθρώπων που περιγράφεις. Και είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα αυτό, να ζήσεις ξέροντας ότι δεν ξέρεις. Αλλιώς οι διαφόρων ειδών θρησκείες δεν θα 'χαν οπαδούς, ε; (*)

    Μπορούμε να ελπίζουμε ότι στο μέλλον ο νευροβιολόγος και ο ψυχολόγος θα κάθονται (αναγκαστικά) στο ίδιο τραπέζι και θα έχουν συναντηθεί σε κάποια κοινή ερμηνεία για το πως οι νοητικοί παράγοντες επηρρεάζουν την βιολογία του εγκεφάλου και το αντίστροφο.

    Μπορεί και να μη συμβεί ποτέ αυτό. Οπότε δεν θα κάτσουμε να τους περιμένουμε. Οι άνθρωποι που περιγράφεις, ας αναζητήσουν ανακούφιση - όποια κι αν είναι η αιτία. Αυτό τους λένε, το σώμα τους και ο νους τους, εν πλήρη συμφωνία.

    Εαν η ανακούφιση που θα αναζητήσουν είναι κοινωνικώς "βδελυρή" ίσως αναδιπλωθούν, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συντριβούν, στην προσπάθεια τους να ανακουφιστούν. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Εχει "παράπλευρες απώλειες" η ζωή που (δεν) σχεδιάσαμε.

    Νομίζω πως ένας χώρος σαν αυτό το φόρουμ (συμμετέχω και γι αυτό ) βοηθάει και προς τις δύο κατευθύνσεις: και να βρούν τρόπο να ανακουφιστούν από την πίεση, και να την αντέξουν, αν χρειαστεί. Είναι ένας χώρος peer-to-peer. Ή έστω, p/Peer-to-P/peer  

    Αυτό που ξεχνάω διαρκώς να γράψω σε αυτό το νήμα είναι ότι ΟΛΑ όσα συζητάμε έχουν νόημα μόνο ΜΕΣΑ στο πνεύμα του Δυτικού πολιτισμού. Αν κάποιος είναι Βραχμάνος, φερ΄ειπείν, οι ερμηνείες παραισθήσεων αλλάζουν τελείως και μπορεί, για παράδειγμα, να αφορούν την επίσκεψη κάποιου πνεύματος, αγίου ή ποταπού, ή προηγούμενων εκφάνσεων του ίδιου του τού εαυτού. Πασιφανώς (ελπίζω!) είναι εξίσου έγκυρες με τις δικές μας (=όλοι οι τυφλοί το ίδιο καλά βλέπουνε σε σκοτεινά δωμάτια!).

    Ισχυρίζομαι: Η ποιοτική διαφοροποίηση στις θεωρητικές κατασκευές τυφλών για την αναπαράσταση της δομής ενός σκοτεινού δωματίου έγκειται μόνο στο ποιά από αυτές τις αναπαραστάσεις κάνει την διαβίωσή τους στο σκοτεινό δωμάτιο ευκολότερη.

    Για να δικαιολογήσουμε γιατί αυτό το νήμα βρίσκεται σε ένα BDSM forum ας κάνω και την "κακιά" ερώτηση:

    Γνωρίζει κανείς ανθρώπους που, ευρισκόμενοι σε μια κατά το κοινώς λεγόμενο "υγιή" και "πλήρη" ερωτική σχέση, άρχισαν ξαφνικά να ταλανίζονται από εσωτερικές πιέσεις σε βαθμό σαν αυτό που περιγράφει ο Ηλίας αναζητώντας "διαστροφικές" διεξόδους;


    Dream

    (*) Αυτή η ανθρώπινη δυσκολία ή "ανικανότητα" του να μην μπορούμε να διατηρούμε συγχρόνως δύο ή παραπάνω "απόψεις" για το ίδιο θέμα (δηλ. να λειτουργούμε χωρίς να έχουμε "τελική" γνώση) και η οποία έχει τύχει εκμετάλλευσης και από 'μορφικούς' ψυχολόγους (gestalt) και από καλλιτέχνες (Vasarely, Kandinsky, Escher, κλπ.) ίσως έχει βιολογική έδρα. Οι ενδιαφερόμενοι, πριβέ, γιατι το παρακούρασα...
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Dream συμφωνώ με την ουσία των παραπάνω και ίσως το γεγονός ότι καμία θρησκεία δεν με καλύπτει να με κάνει πιο ανήσυχο .
    Το μόνο που έχω να προτείνω για τα παιδιά που νομίζουν (δική μου θέση) ότι ακούν φωνές , να αναζητήσουν τυχόν καταπιεσμένα τους θέλω . Δεν προτείνω απερίσκεπτα να τα ακολουθήσουν (το έχω πληρώσει αυτό , μόνο για μένα μπορώ να είμαι υπέυθυνος και για την Μεταξένια μου αλλά με τη συνεχή παρακολούθηση κάθε της βήματος ) , αλλά να το ψάξουν και να ζητήσουν βοήθεια αν χρειαστούν .
    Όμορφα και προσεκτικά να μαθαίνουν τα πουλιά να πετούν...
     

  5. Ηλια το ξαναπιανω γιατι αν δεν το εννοεις και καπως μεταφορικα τοτε το βρισκω υπερβολικο,και θα σε παρακαλουσα παλι να γινεις πιο σαφης στα εξης,


    βίωναν τρομακτικές καταστάσεις,
    Άκουγαν φωνές,
    έβλεπαν φαντάσματα,
    ζούσαν όνειρα όταν δεν κοιμόντουσαν,
    χανόντουσαν σε ανεξέλεγκτα ταξίδια,

    τι ειδους τρομακτικες καταστασεις ?
    ακουγαν φωνες στη κυριολεξθα να τους μιλουν ?
    εβλεπαν φαντασματα ?
    ζουσαν ονειρα ξυπνιοι ?
    τι ειδους ανεξελεγκτα ταξιδια ?

    αλλο ειναι να νομιζω οτι εχω τετοιες εμπειριες και αλλο τις ζω στην κυριολεξια,και αν οντως δε μιλας εστω και λιγο μεταφορικα η υπερβολικα τοτε μαλλον θα επρεπε να συμβουλευτουν και καποιο ειδικο,γιατι αυτο που λες παραπεπμει στο "εχω παραισθησεις" και αυτο με τη σειρα του παραπεμπει σε πιο σοβαρα πραγματα.
     
  6. Καθολου "κακια" ερωτηση,αντιθετως!

    Να δωσω και μια αλλη προεκταση,γνωριζει κανεις ατομα σαν και αυτα που περιεγραψε ο Dream που να ψαχνονται τοσο πολυ με τον εαυτο τους και να συμμετεχουν με τοση ενεργεια και παθος σε αναλογα "υγιη" φορουμς κανοντας ποστς του στυλ "σημερα ειχα μια ομορφη υγιη και ισορροπημενη επαφη με το συντροφο μου" ?
     
  7. TheWildOne

    TheWildOne Regular Member

    Χα χα καλο  
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ποιητή μου , στην κοινωνία που βαδίζουμε , αν σταθείς προσεκτικά θα το ακούσεις αυτό από πολλούς ανθρώπους . Ίσως στις συναντήσεις του Bdsm , λόγω της λύτρωσης που συναντούν κάποιες ψυχές , επειδή επιτέλους για πρώτη φορά βρίσκουν κάποιον που δεν τους κοιτάει με στραβό μάτι για αυτά που θέλει , να υπάρχουν πιο καταλυτικοί παράγοντες για την εκμυστήρευση αυτών των εικόνων και για την σταδιακή εξαφάνιση τους , όσο οι ίδιοι οδηγούνται στην προσεκτική απελευθέρωση τους . Όχι δεν είναι σχιζοφρενείς , απλά καταπιεσμένες ψυχές είναι . Δεν είμαι πρόχειρος στις δηλώσεις μου , έχω εμπειρία από σχιζοφρένεια κάποια στιγμή στο παρελθόν σε μια ακραία περίπτωση , αλλά οτιδήποτε έχει κάποια ίδια συμπτώματα δεν είναι αποδεικτικός παράγοντας ψυχοσωματικής βλάβης . Είμαι σίγουρος ότι λόγω της τρομακτικής πίεσης που οι κοινωνία ασκεί στα μέλη της τα τελευταία χρόνο και της δικαιολογημένης αντίδρασης αυτών , οι ψυχολόγοι θα χρειαστεί με διάφορα συνέδρια να τα διαχωρήσουν αυτά τα δύο , ειδάλλως , οι μισοί θα κοιτούν τους άλλους μισούς με μάτια επιφυλακτικά .
     
  9. Ηλια το γενικο νοημα το καταλαβαινω,απλα οταν χρησιμοποιεις τοσο δυνατες εκφρασεις και λεξεις οπως "βλεπουν φαντασματα" "ακουνε φωνες" λογικο ειναι να αναρωτιεμαι,

    και συμφωνω μαζι σου οτι ειναι θεμα πιεσης της κοινωνιας αλλα θελω να προσθεσω οτι δεν ειναι μονο αυτο,ειναι και θεμα προσωπικο γιατι αλλιως μπορει να αντιδρασει καποιος με πολυ ισχυρο εγω απο καποιον αλλο με οχι και τοσο ισχυρο,αλλα αν θες και θεμα οικογενειας και συγγενων και φιλων,

    να το παμε σε ενα πιο ακραιο παραδειγμα ?

    παρε τυχαια 100 ατομα απο εδω μεσα και ριχτα σε ενα πεδιο μαχης,καποιοι θα τρομοκρατηθουν καποιοι θα αυτοκτονησουν καποιοι θα προσαρμοστουν και θα επιβιωσουν και καποιοι αλλοι θα το διασκεδασουν.
     
  10. Astarty

    Astarty Contributor

    Δεν θα διαφωνήσω. Η δική μου σφήνα στο νήμα αυτό είναι καθαρά για να τονίσω πως είναι περισσότερο θέμα προσωπικό. Η πίεση που δεχόμαστε είναι ένας σταθερός παράγοντας για όλους. Η ισχύς του Εγώ είναι που αλλάζει. Ένα ισχυρό Εγώ, όπως έχω εγώ, διαπιστώνω ότι προστατεύει και προφυλλάσει. Δεν είναι πάντα ο μπαμπούλας.

    Αστάρτη
     
  11. Αυτος ειναι ενας απο τους ρολους του Εγω,να προστατευει και να προφυλλασει οπως ειπες  
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Έχω μία απορία και νομίζω ότι την θέτω στο (σχετικά) κατάλληλο νήμα, δεν ξέρω αν αξίζει ν ανοιχτεί νήμα γι αυτήν, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση.

    Έχω την γενική εντύπωση ότι υπάρχουν δύο κύριες σχολές κοινωνικής ψυχολογίας.

    Η Αμερικανική - κοινωνικός μπηχαβιορισμός και η Ευρωπαϊκή - ασυνείδητο.

    Μία βασική παραδοχή του κοινωνικού μπηχαβιορισμού είναι ότι η συμπεριφορά όλων μας είναι αντιδράσεις σε ερεθίσματα και ότι ο καθένας, στις ίδιες συνθήκες, στα ίδια ερεθίσματα, αντιδρά με τον ίδιο τρόπο. Με αυτή τη λογική δεν έχει σημασία το φύλο ενός σκλάβου με τον ίδιο τρόπο που θα εκπαιδευόταν κάποιος αν ήταν γυναίκα εκπαιδεύεται και αν είναι άντρας.

    Μία βασική παραδοχή της σχολής του ασυνείδητου είναι ότι ισχύει το ερέθισμα - επεξεργασία - αντίδραση (input - treatment - output) και η επεξεργασία γίνεται σε επίπεδο ασυνείδητου και δεν είναι ελεγχόμενη και επαληθεύσιμη (black box). Επειδή στο ασυνείδητο βρίσκονται και πολλές αταβικές πεποιθήσεις για το πώς π.χ. σκέπτεται και αντιδρά ενας άντρας ή μία γυναίκα, δεν έπεται αντιδρούμε με κοινό τρόπο σε κοινά ερεθίσματα.

    Εμπειρικά έχω δει κατά περίπτωση να επαληθεύονται και οι δύο γενικές θεωρίες.

    Η ερώτηση: είναι έτσι όπως τα έχω καταλάβει και τα λέω παραπάνω τα πράγματα;

    Και ποιά η άποψή σας;

    Η σύνδεση του θέματος με το BDSM είναι νομίζω, φανερή - μή σταθείτε στο παράδειγμα που έδωσα μόνο υπάρχουν και άλλες συνδέσεις.