Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οικογένεια και ορατότητα στο M/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 11 Ιουλίου 2023.

1. Iagos

Iagos Contributor

Σε κανένα και σε τίποτε.

Ένα πλαίσιο ανατροφής ενταγμένο σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ολικής παράδοσης ελέγχου δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε για τους φροντιστές ούτε για το παιδί.

Το πρόβλημα είναι το μη ασφαλές περιβάλλον ανατροφής.

Το περιβάλλον εκείνο που διέπεται από εντάσεις για παράδειγμα.

Ένταση δεν είναι μόνο τα καντήλια και η χειροδικία.

Είναι και τα μικρής έντασης περιοδικά καυγαδάκια που γίνονται όλο και συχνότερα στο πέρασμα του χρόνου.

Υπάρχει περίπτωση σε ένα πλαίσιο ολικής παράδοσης ελέγχου να έχουμε τέτοιες εντάσεις;

Το ερώτημα είναι ρητορικό.

Το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι όταν το παιδί συνειδητοποιήσει ότι ανατρέφεται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό των φίλων του.

Και αυτό όχι γιατί είναι διαφορετικό το περιβάλλον αλλά εξαιτίας αυτού βιώνει τη σκατοψυχιά των "κανονικών" και "φυσιολογικών"

Είναι η ίδια σκατοψυχιά που πλήγωσε στο παρελθόν παιδιά μονογονεϊκών συστημάτων ανατροφής, είναι η ίδια σκατοψυχιά που πλήγωσε παιδιά μεταναστών, είναι η ίδια σκατοψυχιά που πλήγωσε αβάπτιστα παιδιά, είναι η ίδια σκατοψυχιά που πλήγωσε διαφορετικά παιδιά, είναι η ίδια σκατοψυχιά που θα πληγώσει αύριο παιδιά ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών.

Απόφαση η ανατροφή να διαμορφώσει έναν ενδυναμωμένο άνθρωπο που θα σταθεί απέναντι σε αυτή τη σαπίλα των ευυπόληπτων καλών οικογενειαρχών.

Με εκτίμηση
    Iagos

Last edited: 27 Δεκεμβρίου 2024 at 18:59
  2. Iagos

Iagos Contributor

Αυτό είναι διαταγή;

Γιατί αν δεν είναι τότε να μην μιλάς στον πληθυντικό.

Κουμάντο σπίτι σου.

Που θα Μ/μας πεις τι θα επιβάλουμε και τι δεν θα επιβάλουμε.

Άντε μπράβο...

Iagos

3. ChrisZab11

ChrisZab11 Regular Member

Καλές γιορτές
    Ευτυχές το νέο έτος
    Χρήστος

4. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Και ξαναρωταω εγώ, ποια είναι αυτά τα θέλω σας και οι συνήθειες τις οποίες αφήνετε στην άκρη; δώστε μου παραδείγματα να το καταλάβω.

Ένας/μια Μ πως συμπεριφέρετε μετά τον ερχομό ενός παιδιού; βανίλια; το πλαίσιο πάει περίπατο; ξαφνικά αρχίζει το s να δίνει διαταγές στο Μ τύπου << το μωρό χεστηκε, άλλαξε του εσύ την πάνα >>;

5. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Το κρίσιμο σημείο είναι να κατανοήσει το παιδί ότι οι ρόλοι στην οικογένειά του δεν αντικατοπτρίζουν κάποια 'φυσική τάξη' όπου το ένα φύλο υποτάσσεται στο άλλο. Αντιθέτως, είναι το αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών μεταξύ συναινούντων ενηλίκων.

Γνωρίζοντας τη θέση OP για την ισότητα των φύλων, είμαι βέβαιος ότι θα πράξει τα δέοντα ώστε να εξηγήσει στο παιδί του, καθώς μεγαλώνει, ότι οι οικογενειακοί ρόλοι στο σπίτι τους είναι θέμα προσωπικής επιλογής που αφορά την ψυχοσύνθεση των γονιών του και όχι το φύλο τους.

Last edited: 27 Δεκεμβρίου 2024 at 19:26
  6. tithon

tithon Contributor

είναι τόσο μα τόσο απλό: επιβάλλεις αναπόδραστα τα θέλω σου, με πρόσχημα το "ορθό". αυτό ακριβώς είναι η επίκληση του "ορθού". μην το πάρεις προσωπικά, αφορά στον ίδιο βαθμό και τους αντιπάλους σου εξ ίσου προσχηματικούς, στερεοτυπικούς ή και εμμονικούς.
    ορθές θρησκείες, ορθές συμπεριφορές, ορθές εμμονές, ορθές συνήθειες. πυκνό σκοτάδι στην αντίληψη των πραγμάτων.

τρανό παράδειγμα προσαρμογής των γεγονότων στην στερεοτυπία σας. ταιριαστό ωστόσο στο νήμα, απ την απαρχή του.

7. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Έχω την ίδια άποψη με εσάς. Θεωρώ πως ένα εκπαιδευμένο σ σε μια καλά εδραιωμενη M/s σχέση (γιατί σε αυτού του είδους τη σχέση αναφέρομαι εγώ όταν μιλάω για M/s) δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα.

Θα ξανασυμφωνησω. Ξέρω πως κάποιοι δε θα συμφωνήσουν, τολμώ όμως να πω πως τα πράγματα κυλούν πολύ πιο ομαλά από ότι στις βανίλια σχέσεις.

Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η ρουτίνα και η καθημερινότητα του σ, η θέση όμως δεν μπορεί να διαταραχτει σε καμία περίπτωση.

@Iagos ευχαριστώ

8. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Είμαι και εγώ σίγουρη πως θα το καταλάβει.

9. slave32

slave32 Contributor

Θεωρητικα ωραια ολα αυτα. Το παιδι ομως αυτη την αντιληψη ρολων, φυλου την αντιλαμβανεται μετα απο τρια ως πεντε χρονια. Ισως και περισσοτερα. Μεχρι να αντιληφθει τις διαφορες, γαλουχειται σε ενα σπιτι που τις αποφασεις τις παιρνει μονιμα ενας. Το παιδι αυτο καταλαβαινει, ο ανδρας παιρνει αποφαση , η γυναικα παιρνει αποφαση τελεια. Ολα αυτα τα "ωραια" που περιγραφετε τα αντιλαμβανονται παιδια μεγαλυτερης ηλικιας, τα μικροτερης διαμορφωνουν τον χαρακτηρα τους μεσα στο οικογενειακο τους περιβαλλον.

10. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Τα παιδιά δεν ξέρουν να μετράνε, μαθαίνουν. Η ανάπτυξη ενός παιδιού δεν τελειώνει στα 5 του.

11. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Ναι, και; σε τι θα το επηρεάσει το γεγονός πως τις αποφάσεις τις παίρνει ο ένας ή η μία;

12. slave32

slave32 Contributor

Δημιουργειται προτυπο στο παιδι. Αν ειναι ιδιου φυλου με το M θεωρει οτι αυτο θα αποφασιζει, διαφορετικα οτι αυτο θα υπακουει. Δεν το καταλαβαινετε;