Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι αρετές του slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 6 Δεκεμβρίου 2009.

?

Η σημαντικότερη αρετή ενός slave είναι...

1. η αξιοπιστία.

30,0%
  2. η ευφυία.

15,0%
  3. η συγκρότηση.

12,5%
  4. η ισχυρή θέληση.

27,5%
  5. η ενσυναίσθηση.

7,5%
  6. Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ.

7,5%
  1. Απάντηση: Οι αρετές του slave

οι αρετες ενος σκλαβου καθρεπτιζουν σεμεγαλο βαθμο τις αρετες του αφεντη του.το παιδι σου και το σκλαβο σου οπως τον μαθεις.για μενα η μεγαλυτερη αρετη ενος σκλαβου ειναι η αντοχη στον πονο.εαν δεν αντεχει τον πονο προσωπικα μου ειναι αχρηστος.

2. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

H ισχυρή θέληση.

3. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Απάντηση: Re: Οι αρετές του slave

Πως ορίζεις την ισχυρή θέληση προσωπικά?

4. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Re: Απάντηση: Re: Οι αρετές του slave

Το παράδειγμα με την επιβεβλημένη από άλλον κοπιαστική απώλεια κιλών που νομίζω προαναφέρθηκε μου αρκεί ως ένα παράδειγμα σε εσωτερικό επίπεδο. Θα μπορούσε να ήταν και η δύσκολη προσπάθεια για την κατάκτηση ενός στόχου βήμα βήμα, όπως η δημιουργία ή ολοκλήρωση κάποιου έργου ή η επιβεβλημένη εκμάθηση κάποιας δεξιότητας ή η σταδιακή υπέρβαση των ορίων (πχ στδιακή υπέρβαση των ορίων στον σωματικό πόνο ή την έκθεση στο κοινό σε ένα πιο εξωτερικό επίπεδο που δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για έναν άνθρωπο με ελαφρά συστολή). Καθώς και η θέληση προσαρμογής σε ένα πρώτο στάδιο που είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο και δύσκολο στάδιο να μπεις ως ο κύριος τάδε που ήταν ελεύθερος και να αρχίσεις αμέσως να λειτουργείς σε όλες τις λεπτομέρειες όχι όπως λειτουργούσες εκτός σχέσης, αλλά διαφορετικά. Εξ αρχής μπαίνεις σε μια διαδικασία να ξεμάθεις όσα σου έμαθαν άλλοι αφέντες και να μάθεις αυτά που θέλουν οι καινούριοι, και όπως κάθε μάθηση, είτε με κακό είτε με καλό δάσκαλο είσαι, δεν είναι περίπατος, χρειάζεται θέληση.

5. lara

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι αρετές του slave

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.
    Ομολογώ πως ο λόγος που συνεχώς ρωτάω αναφορικά με την ισχυρή θέληση, είναι γιατί έχω την εντύπωση πως την ερμηνεύω διαφορετικά.

Δηλαδή όλα όσα αναφέρεις εγώ θεωρώ πως οφείλονται σε ικανότητα πειθαρχίας σε συνδυασμό με ισχυρή επιθυμία (και όχι θέληση) υπακοής στο Κέντρο Εξουσίας που επιλέγει η σκλάβα να παραδοθεί.
    Αν είχε ισχυρή θέληση, θα έχανε τα κιλά από μόνη της, δεν θα υπήρχε η ανάγκη καν ύπαρξης εξωτερικού κέντρου ελέγχου, αν ειχε αρκετή αυτοπειθαρχία το ίδιο.

Δεν μπορώ με τίποτα να κατανοήσω την εξίσωση ισχυρή θέληση= ισχυρή επιθυμία.
    Ισχυρή θέληση σημαίνει μπορώ από μόνη μου να βρω εκείνους τους τρόπους και τα κίνητρα που είναι απαραίτητα για την επιτυχία κάποιου στόχου -αξιοζήλευτο χαρακτηριστικό, αλλά παρόλα αυτά κατ εμέ Κυριαρχικό χαρακτηριστικό.

6. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι αρετές του slave

η θέληση δεν είναι κυριαρχία, αλλά αυτοκυριαρχία, απαραίτητη σε υποτακτικούς και κυριαρχικούς ανθρώπους εξίσου. 'Ενα παράδειγμα : 'Οταν ήμουν πάρα πολλά κιλά πριν πολλά χρόνια, τα έχασα μόνος μου. 'Ημουν ασυντρόφευτος, κανείς δεν υπήρχε να με αναγκάσει να το κάνω. Και το πέτυχα με θέληση, κυριαρχώντας στον ίδιο μου τον εαυτό. Αργότερα, όταν χρειάστηκε, έθεσα τη θέλησή μου στην υπηρεσία άλλων ανθρώπων που ήταν "από πάνω μου".

7. lara

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι αρετές του slave

Οκ κατάλαβα την διαφορά στον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε.

Δεν θέτω τη θέληση μου στην υπηρεσία άλλων, παραδίδω τον έλεγχο του εαυτού μου και της ζωής μου.
    Μόνη μου μπορώ να επιβιώσω αλλά όχι να ζήσω και σίγουρα όχι να αναπτυχθώ στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου.
    Δεν το κάνω επειδή έχω επιθυμία απλά, αλλά επειδή έχω ανάγκη, επειδή δεν μπορώ να μην το κάνω.

Αν δεν είχα ανάγκη να έχω Κυρίαρχο, αμφιβάλλω αν θα έμπαινα καν στην οδυνηρή και δύσκολη διαδικασία εκπαίδευσης.
    Αν μπορούσα εξίσου καλά να αυτοπειθαρχώ, να αυτοκυριαρχούμαι, όπως πειθαρχώ και κυριαρχούμαι στον/από τον Κύριο μου, δεν θα είχα ανάγκη ή και λόγο εδώ που τα λέμε για να υποταχθώ στην Κυριαρχία κανενός.

Θα εκανα Sm!

Σ ευχαριστώ για τον διάλογο  

8. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι αρετές του slave

εγώ έχω ανάγκη και να θέτω πάντα την θέλησή μου στην υπηρεσία του προσώπου που αγαπάω, και να με κυριαρχεί, και να με ελέγχει και να με καθοδηγεί. Οι πρώτες δυο ανάγκες καλύπτονται σε όλες μου τις σχέσεις, η καθοδήγηση επίσης. Ο έλεγχος σπάνια δυστυχώς, αλλά το παραβλέπω, γιατί το κύριο που με αναζοωγονεί είναι η υπηρεσία και η ανάπτυξη της θέλησης. Και φυσικά η αγάπη και ο έρως που τον τοποθετώ πιο ψηλά από οποιοδήποτε πάθος. Το ότι με μανατζάρουν και με αλλάζουν, δεν θα πει όμως ότι όσο είμαι μόνος μου δεν τα καταφέρνω κι εγώ να αλλάζω τον εαυτό μου, αλλά φυσικά δεν το κάνω με την ίδια ευκολία μέσα στη μοναξιά μου.

9. Bon Viveur

Bon Viveur Sex involves the body. Great sex involves the mind

Απάντηση: Οι αρετές του slave

Συμφωνώ με την νηματοθέτρια, ότι όλες οι επιλογές που έβαλε, θα έπρεπε να είναι αρετές ενός/μιας slave, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.
    Θα πρόσθετα όμως και κάποια που τα θεωρώ πολύ βασικά.
    Όπως το να είναι κάποιος και "open mind", να έχει φαντασία και κυρίως να έχει διάθεση να πειραματιστεί και να επεκτείνει τα όρια και τις αντοχές του.