Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι "γραπτοί" κανόνες του BDSM.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 6 Ιουλίου 2020.

  1. -Volt-

    -Volt- Contributor

    @Θρυαλλίς κατάλαβα τι λες. Η τήρηση των κανόνων ενισχύει και ''προφυλάσσει'' τα όρια που έχω βάλει εγώ στο ''περίγραμμα'' της σχέσης, ώστε να λειτουργεί με τον τρόπο που επιδιώκω.
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Όλα τα σεντόνια των Απολογητων εδώ μέσα, δεν ειναι γραπτοι κανόνες του BDSM?
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    @-Volt-
    Νομίζω ότι θα ήταν πιο απλό και πιο σαφές, αν αντί για "όρια" έγραφες "όροι".
    Ο Κυρίαρχος δεν θέτει όρια, έτσι κι αλλιώς κάνει ότι θέλει, θέτει όμως τους όρους της σχέσης.
     
  4. Discerning

    Discerning Contributor

    Πολλά κουτάκια! Τι στον κόρακα, για ερωτισμό μιλάμε.
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    είναι γεγονός ότι οι κανόνες του βδσμ είναι κάπως ανελαστικοί ως προς την απαίτηση έναντι ενός εκάστου να κατανοεί σε τι μετέχει, τι κάνει ή τι γράφει ο ίδιος, σε σχέση με προηγούμενες ή εναλλακτικές κανονικοποιήσεις του κ/υ. υπ αυτό το πρίσμα οι ενστάσεις σας είναι κατανοητές.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Η διαφημιστική εταιρεία...
     
  7. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Γειά σας και πάλι, επειδή ξέρω οτι μου έχετε μια Χ αδυναμία από παλιά. Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό το γεγονός οτι πάτε να παίξετε με τις λέξεις και όταν οι ίδιες σας οι λέξεις έρχονται και σας κατατρωπόνουν, κρύβεστε πίσω από το "ανάγνωση ξέρετε..." και λοιπές μπούρδες. Ο ίδιος έχετε μιλήσει στις μισές σελίδες για κανόνες, είτε δικούς σας, είτε αλλουνού. Οπότε τελικά μάλλον κι εσείς τους προσκυνάτε ευλαβικά.

    Αυτό με το αν έχουν γραφτεί κάπου έχει αρχίσει και κουράζει. Είναι τόσο γραμμένοι όσο οι συνταγές που ακολουθούσαν οι πρόγονοι μας, επειδή σας αρέσει και το φαγητο. Και ο Τσελεμεντές έγραψε ένα βιβλίο με συνταγές, αλλά πχ αν στην μπεσαμελ βάλεις γιαούρτι αντι για γάλα δνε θα έρθει ο Τσελεμεντές και θα σε εκτελέσει... Αντίστοιχα ομως αν εσύ επιλέξεις να φτιάξεις ένα παστίτσιο που δεν έχει κιμά και έχει μπάμιες πχ (τυχαίο παράδειγμα) καταλαβαίνεις οτι πλέον δεν έχεις φτιάξει παστίτσιο. Εσύ μπορείς να θες να το ονομάσεις και γιουβαρλάκι αλλά στην ουσία θα έχεις φτιάξει μπάμιες με μπεσαμελ και μακαρόνια   Μπορεί να μην υπάρχει γραπτός 'νόμος' αλλά υπάρχει 'νόμος'. Το 'εγώ κάνω οτι θέλω γιατί έτσι μ αρεσέι και καυλώνουμε' είναι όμορφο και θεμίτο, όμως κανόνες υπάρχουν όταν μιλάμε για BDSM, και είναι οι κανόνες που αγαπάτε να ακυρώνετε γιατί έτσι παίρνετε ικανοποιήση. Μαγκιά σας, απλά μην προσπαθείτε να πείσετε οτι αυτή είναι και η μονή αλήθεια.

    Αυτό το quotara γιατί το βρήκα εξαιρετικά αστείο όταν έχετε αγνοήσει παντελώς οποιοδήποτε αντίλογο με επιχειρήματα σας έχει γίνει μέχρι τώρα, και έχετε τσουβαλιάσει τα πάντα σε τρολ και λοιπές χίμαιρες.

    Υ.Γ. Η απότομη αλλαγή ύφους και λεξιλογίου δεν βοηθάει στο να απροσανατολίσετε για την ταυτότητα σας, απλά σας κάνει να δείχνετε...πως να το πω; Καταλαβαίνετε  
     
    Last edited: 14 Ιουλίου 2020
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η διαφημιστική εταιρεία κοιτάζει το συμφέρον της, η συμφωνία της είναι που πρέπει να προκαλεί "ανησυχία", όχι η ασυμφωνία της.

    Εκτός και αν εννοείς αυτό ακριβώς.

    ** edit, γιατί μου έφαγε το α-!
     
    Last edited: 13 Ιουλίου 2020
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Είναι πραγματικά λυπηρό, που σε ένα χώρο ελεύθερου ερωτισμού, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν την ύπαρξη "παρόμοιου" σκοταδισμού στο BDSM. Να χαίρονται τους κανόνες και τις βίβλους τους. Φευ
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    BDSM vs. vanilla στην πράξη

    Φαινομενικά άσχετο, για όποιον όμως ξέρει να διαβάζει καί νά σκέφτεται ίσως εξηγήσει γιατί το παραπάνω δεν έχει καμία σχέση με BDSM.

    Σημ.:
    Υπάρχει κάτι σαν σέκτα, που αυτοαποκαλείται Cristian BDSM, φρούτα της τελευταίας δεκαετίας, τυχαίο;
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο σκοταδισμός είναι σχετικός, αυτό που ονομάζεις εσύ σκοταδισμό ο άλλος το ονομάζει θεία φώτιση.

    Είμαι σε αυτό το forum από τον πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του και δεν θυμάμαι κανένας να έχει ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει βίβλος του BDSM. Ωστόσο η βίβλος είναι ένα πράγμα και οι κανόνες είναι ένα άλλο, το ότι οι βίβλος έχει κανόνες δεν σημαίνει πως ό,τι έχει κανόνες είναι βίβλος.

    Υπάρχουν κανόνες στο BDSM?

    Φυσικά και υπάρχουν, όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα υπάρχουν και κανόνες, έχουν ζήσει 100.000.000.000 άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, η πιθανότητα αυτό που κάνεις εσύ να έχει γίνει πολλές φορές από άλλους είναι στατιστικά πολύ μεγαλύτερη από το να είσαι ο πρώτος που το κάνεις.

    Κάτι που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά και ξανά τείνει να κανονικοποιείται και οι βασικές ιδέες πίσω από το BDSM μόνο καινούριες δεν είναι.

    Η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν περιορίζεται στο BDSM ωστόσο πολλά κομμάτια του BDSM μοιάζουν με κομμάτια πραγμάτων τελείως διαφορετικών από το BDSM και επειδή όμοια προβλήματα συνήθως έχουν όμοιες λύσεις, κάπως έτσι προκύπτει η όποια κανονικοποίηση.

    Μπορεί να τη δεχτείς, μπορεί να μη τη δεχτείς αλλά η ύπαρξή της δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
     
    Last edited: 25 Ιουλίου 2020