Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι "γραπτοί" κανόνες του BDSM.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 6 Ιουλίου 2020.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Δίκαιο πα να πει αυτό (όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορεί να περιγραφεί/οριστεί, πιο σκέτο δεν γίνεται)..:
    δίκαιο (το) [αρχ] (δικαί-ου| -ων}
    1. νομ το σύνολο των κανόνων που ρυθμίζουν αναγκαστικά τις σχέσεις των μελών μιας κοινωνίας, ορίζοντας τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις καθενός και προβλέποντας κυρώσεις για τη μη τήρηση των κανόνων.
    Από το παραπάνω η χρήση της λέξης "δίκαιο" δεν χωρεί καν...
    ...
    Οπότε, και δεδομένου ότι..:
    ... εθιμικό δίκαιο (κοινωνικά ήθη, κοινωνικές συνήθειες, κανόνες ευπρέπειας κ.λπ., που δεν έχουν όμως αναγκαστικότητα)....
    Ούτε δίκαιο ούτε εθιμικό ούτε γραμμένο ούτε άγραφο ούτε συντεταγμένο ούτε χύμα ούτε υπό προϋποθέσεις ούτε περί αισθήσεως/αισθήματος αντίληψη ούτε φωλιά ούτε κοτσυφόπουλα κλπ κλπ...
    ...
    Καλή πρακτική και πολύ πάει, στο πλαίσιο έκφρασης επιλογών, προτιμήσεων, λειτουργίας/ών, παραδοχών κλπ κλπ, που μπορεί (και) να υφίσταται σε κάποιους πυρήνες/ομάδες ατόμων, κατ' ελάχιστον στοιχειωδώς κοινωνικώς λειτουργούντων, πιθανόν παρομοίων ευρύτερων αντιλήψεων, πιθανόν μετερχομένων κάποιες κοινές πρακτικές, πιθανόν με κάποιους κώδικες μιας κάποιας εμβέλειας ή/και αποδοχής, στον όποιον από κοινού διαμορφωθέντα ορίζοντα γεγονότων μιας διαπροσωπικής σχέσης.

    Τυχόν ομοιότητες, συνάφειες, κοινά κάθε μορφής/είδους μοιάζουν να ή φαίνεται πως μπορεί να έχουν κάποιο έρεισμα αναλογιών/αναλογικότητας, ως αποτέλεσμα του ανά και κατά περίπτωση υιοθετημένου ερμηνευτικού και κατά συνέπεια εργαλειακού αφηγήματος.

    Ευτυχείτε και να εκφράζετε τα δέοντα στα άτομα που αγαπάτε και σας αγαπούν...
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Βρίσκω ορθότερο τον προσδιορισμό «Ήθη και έθιμα» και δευτερευόντως τον προσδιορισμό «Προφορική παράδοση»
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δοκιμάστε να ερμηνεύσετε κατά το δοκούν τον άγραφο αλλά καταγεγραμμένο κανόνα "δεν την πέφτουμε σε κολαρωμένη σκλάβα" σε οργανωμένες κοινότητες και ελάτε μετά να συζητήσουμε για την ύπαρξη ή όχι συνεπειών ή την ερμηνεία τους ως πρακτικών.

    Το "βρήκα και το κάνω" μπορεί να ερμηνεύσει πολλά.
     
  4. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Οι κανόνες στο βδσμ ( οι λίγοι βασικοί ) , υφίστανται για να ξεχωρίζουν τον κακοποιητη από τον κυρίαρχο . Σαφώς και κάποιος μπορεί να πει δεν ακολουθάω κανέναν κανόνα , εισέρχεστε με δικη σας ευθύνη ,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι ακολουθούν είναι ιμιτασιον Κ .
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Oλη η ουσία, σε (παντός είδους) "παιχνίδια" ενηλίκων, oι οποίοι διαθέτουν στοιχειωδώς common sense.

    Τόνισα στο thread το R - Risc που κατά τη γνώμη μου υπάρχει κάθε φορά, ανεξαρτήτως των πιο καλών προθέσεων και της πιο διεξοδικής προετοιμασίας..., και συμπλήρωσα τη συγκεκριμένη πρόταση με την αναφορά μου στο PR - Personal Responsibility.

    Με βάση πάντα το C - Consesual, όλοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι λειτουργεί καλύτερα γι αυτούς -SSC - RACK - PRICK-, έχοντας όμως στο νου τους, πως το BDSM εκ της "φύσεώς" του εμπεριέχει κίνδυνο. Για να μη πετάει κανείς στα σύννεφα, χρειάζεται πρωτίστως συνειδητοποίηση κινδύνου. Χωρίς να γνωρίζει κάποιος που εισέρχεται, το να συναινέσει είναι ζαριά.
     
  6. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Όχι παντα. Τα ράσα (κανόνες) δεν κάνουν τον παπά (κυρίαρχο/η)
    Με αυτό που λέω δεν εννοώ φυσικά να μην υπάρχουν κανόνες. Είμαι υπέρ και δεν νοείται για εμένα καθημερινότητα χωρίς κανόνες. Ο καθένας όμως προσαρμόζει τους κανόνες στα μέτρα του, και είναι αποδεκτό, αν και εφόσον οι κανόνες του αυτοί δεν ενοχλούν η επηρεάζουν αρνητικά τους γύρω του και κυρίως τους εμπλεκόμενους μαζί του.
    Αναφέρομαι βέβαια στους προσωπικους κανόνες, τους κανόνες οι οποίοι κυρίως ισχύουν σε μια σχέση ερωτική η μη ενός ατόμου προς άλλο/α άτομο/α. Τους άγραφους κανόνες όπως πολυ σωστά ανέφερε ο @MasterJp
     
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    Ακριβώς. (Μπράβο)
     
  8. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Προσωπική μου άποψη, οι Ds και ειδικά οι Μs σχέσεις έχουν καταγεγραμμενους και αρκετα σφιχτους κανόνες, που δεν επιτρέπουν και πολύ προσωπική ερμηνεία. Φυσικά. Υπάρχουν "σχολές" που έχουν διαφορές μεταξύ τους, πχ το. Gorean με το bdsm, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

    Πιο ελεύθερο και χωρίς ιδιαίτερο τυπικό είναι το Tb. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εξελίσσεται σε Ds, καθώς πληροί τον σκοπό του. Ένα safeword φτάνει και είναι υπεραρκετό.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Νομίζω πάντως ότι αυτό που εννοεί ο @Discerning είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστεί τη θέση του ο Κ σε σχέση με την υ του είναι αυστηρά προσωπικός και εφόσον δεν παραβιάζει το SSC/RAC κανείς δεν μπορεί να του πει αν πράττει σωστά ή λάθος: δικό του το μαχαίρι, δικό του και το καρπούζι.
     
  10. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Άλλο οι προσωπικοί κανόνες και άλλο το δεν υπάρχει κανένας βασικός, καθολικός κανόνας .
     
  11. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Αν όντως λέει αυτό ή εννοεί αυτό , το λεει με πολύ περίεργο τρόπο .
     
  12. Discerning

    Discerning Contributor

    Ακριβώς. Δεν μπορεί να είναι αλλιώς σε Κ/υ, με δεδομένα τη συναίνεση και τη συνειδητοποίηση κινδύνου.