Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι "γραπτοί" κανόνες του BDSM.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 6 Ιουλίου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    Ομοίως, από την αντίθετη πλευρά, συναντώ για πάρα πολλά χρόνια, αυτή την ανοησία, περί δήθεν γραπτών καθολικών κανόνων που διέπουν την Κ/υ

    Αυτό που τονίζω, είναι πως πολλοί ακολουθούν αυτούς τους κανόνες ως αναντικατάστατο και "ιερό" manual, και χρησιμοποιούν το ρηχό πιάτο αυστηρά και μόνο για το κρέας. Λες κι αν βάλουν ξηρούς καρπούς, γλυκό ή κάτι άλλο, θα υποπέσουν σε μέγα αμάρτημα, και αυτό που βιώνουν δεν θα είναι K/υ! Στην Πέστη, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, δεν έχει πιρούνια. Μόνο κουτάλι και μαχαίρι. Στο Τορίνο η πιο παραδοσιακή πιτσαρία, παρέχει μόνο χαρτοπετσέτες. Σημαίνει αυτό κάτι για τα εν λόγω μαγαζιά; Χάνουν το χαρακτηριστικό γνώρισμά τους;

    Τους δημιουργεί κατά πως γουστάρει. Υπάρχει άλλος τρόπος για τον Κ; Για να ακολουθήσω το παράδειγμά σου, αν οι κανόνες του είναι, το κρέας σε βαθύ πιάτο, και η σούπα σε κούπα, αυτή που συναινεί, έτσι θα πορευτεί μαζί του. Tι θα του πει δηλαδή; -A αγαπημένε μου Κ, το κρέας είναι για τα ρηχά πιάτα και έτσι θα το τρώμε;

    O βλάκας, θα περάσει με κόκκινο, θα παραβιάσει stop, θα παρκάρει σε θέση που απαγορεύεται, θα οδηγήσει μεθυσμένος... κι ας υπάρχουν καταγεγραμμένοι υποχρεωτικοί κανόνες του ΚΟΚ, που υποτίθεται τους έχει διαβάσει, έχει εξεταστεί σε αυτούς επιτυχώς και έχει αποκτήσει νόμιμη άδεια οδήγησης. So?

    Η συζήτηση γίνεται α. για τους ανθρώπους που διαθέτουν common sense και β. για τη "λογική" που υποστηρίζει πως Κ/υ είναι μόνο και υποχρεωτικά, το να τρως το κρέας σε ρηχό πιάτο.
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    το «εισέρχεσθε με δική σας ευθύνη», δεν αφορά καθόλου ειδικά το βδσμ ή οποιαδήποτε συγκεκριμένη δραστηριότητα ή συμπεριφορά. το «εισέρχεσθε με δική σας ευθύνη» είναι καθολικό μέτρο οποιασδήποτε συμπεριφοράς, δραστηριότητας, παράλειψης, συμμόρφωσης, αντίδρασης κλπ κλπ σε κάθε τομέα. είναι περιγραφή της ζωής.
    απόπειρες οικειοποίησης του μέτρου σε στενό κύκλο είναι είτε επίδειξη πλήρους άγνοιας είτε δραματοποιημένος ελιτισμός. κι αυτά με ίδια ευθύνη γίνονται, επίσης.
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    δεν είναι κίνδυνος το κ/υ άνθρωπέ μου. πανάρχαιη δοκιμασμένη νόρμα είναι. σαν τη βοσκή. βέβαια μπορεί να με φάει λεοπάρδαλη όσο βοσκάω, δουλειά της είναι. μην το κάνουμε σαν τον κορωνοϊό που θα πεθάνουμε όλοι και θα μείνουν μόνον 8 δις επιζήσαντες. άλλο το κ/υ κι άλλο διαλέγω τον ή την πιό βαρεμένη ψυχάκια και δεν κοιμάμαι τα βράδυα.
     
  4. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Δεν διαφωνώ καθόλου ! Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα ? Ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων πιστεύει ότι δεν εχει καμία ευθύνη ,ειδικά στο βδσμ η ευθύνη βαρύνει πάντα το Κ και από ενα σημείο και μετά έτσι είναι. Το να λέει ένα Κ δεν'' ακολουθώ κανέναν κανόνα '' μπράβο του και καλα κανει και αναλαμβάνει το κόστος / συνέπειες της επιλογής του .Το να λέει όμως '' δεν υπάρχουν κανόνες '' και όσοι μιλάνε για κανόνες λένε μπούρδες , είναι αποφυγή ευθύνης . Ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ .
     
  5. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Έρχεται λοιπόν και μας λέει "Γεια!!! .... Ήρθα, για να σας πω αρλούμπες, με σκοπό να σας τεστάρω". Κι εμείς, απαντάμε με την όποια λογική μας?
    Αφού εμείς.... και το "εμείς" είναι εμείς ξεχνάμε και αυτό:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Μην-κατουράς-σε-ξένο-τοίχο.39795/ και το ignore, καλά να πάθουμε και για τιμωρία να τρώμε σούπα με χαρτοπεσέτα, μέχρι να μάθουμε.
    Άει σικτίρ, που 'λεγε κι ο πάππος μου.
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Κάτι μου θύμισε το νήμα και να τι βρήκα.
    Πάλι αναμασάμε πολυλεχθέντα σοφά λόγια.

    Όπως αυτό:

    Και αυτό

     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  8. tithon

    tithon Contributor

    σοβαρεύετε την συζήτηση αναντίστοιχα με την μέχρι τώρα εξέλιξή της. θα προσπαθήσω να πω πώς το βλέπω.
    ένας αριθμός ανθρώπων κάνει ο,τι μπορεί για να αποποιηθεί ευθύνες, πλήν μάταια. εισέρχεται κανείς αναπόδραστα με ίδια ευθύνη.

    υπάρχουν πάνω από μιά εκδοχές γιά το τι προσπαθεί να πει κάποιος που διακηρύττει πως δεν υπάρχουν «κανόνες» γενικώς και αορίστως.
    η ισχυρότερη απ όλες είναι οτι μιά τέτοια διακήρυξη είναι φανταχτερή και μοδάτη, και πιθανότατα προσελκύει «νεοεισερχόμενες» αποτελεσματικά και γρήγορα. αυτή η εκδοχή είναι κατανοητή και αποδεκτή απολύτως.
    η δεύτερη εκδοχή περιορίζεται στο «φανταχτερή και μοδάτη», επιφανειακή δηλαδή, αποσπασματική, είδα φως και μπήκα, συναρμολόγησα 6 ή 7 παραγράφους τυχαία και παρήγαγα άποψη. ήρθα να σας φωτίσω. αυτή η εκδοχή δεν είναι υποχρεωτικά βλαμμένη. επιτρέπει να διαμορφωθεί εν τέλει κάποια πρώιμη άποψη, αν κατανοηθεί οτι η διακήρυξη κατέρρευσε υπό την βάσανο της ελάχιστης συζήτησης. επαφίεται βέβαια στον διακηρύττοντα να ξεπεράσει τις αναστολές αναγνώρισης της επιφανειακότητάς του.
    τρίτη εκδοχή, και συχνά εκφρασμένη στο φορουμ, ο ισοπεδωτικός εξυπνακισμός. δεν υπάρχουν κανόνες και μέτρα. είμαι κ γιατί έρχομαι στα μέτρα της σουμπας μου. μου λέει τι να της κάνω. αφέντης είμαι έτσι θέλω να το κάνω. γατάκια.
    τέταρτη, και πολύ γενικότερη, αλλά μοδάτη επίσης, η απόπειρα αποποίησης ευθύνης. ο,τι να 'ναι, και τίποτε δεν συνδέεται με τίποτε. μακαριότης ολούθε. επίσης αποτελεσματική στην προσέλκυση «νεοεισερχομένων». περιέχει ευκολία.

    στην κατάταξη μπορούν να προστεθούν κι άλλες υποεκδοχές, κι ανάμιξή τους.


    στην ουσία, αν υπάρξει σύνδεση με ουσία, το κ/υ έχει χαρακτηριστικά που το κάνουν αναγνωρίσιμο, έχει κανόνες, που δεν ταυτίζονται στο σύνολο τους με τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά του βδσμικου κ/υ, το οποίο βδσμικο κ/υ έχει πιο συγκεκριμένους κανόνες και χαρακτηριστικά απ το ευρύτερο, παλιότερο, νεότερο, εναλλακτικό κλπ κ/υ. το βδσμ έχει κανονικοποιήσει το κ/υ με έναν τρόπο τις τελευταίες δεκαετίες, με μεγαλύτερη ή μικρότερη σαφήνεια. αυτό είναι άλλη συζήτηση που έχει εν μέρει γίνει και στο φορουμ.
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    Το να εκφράζει κάποιος την άποψη, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι και καθολικοί κανόνες που ορίζουν πως στο ρηχό πιάτο, πάντα - εσαεί και αενάως, θα μπαίνει το κρέας και μόνο, και ο κάθε εμπλεκόμενος οφείλει να το κάνει μόνο έτσι απαρεγκλίτως, θεωρείται αποφυγή ευθύνης;
     
  10. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor




    Συμφωνώ και δεν θα προσθέσω καν και άλλες εκδοχές  
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  12. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Όταν κάποιος λέει δεν υπάρχουν βασικοί ,καθολικοί κανόνες λέει πως στο ρηχο πιάτο μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε θέλουμε. Είναι αποφυγή ευθύνης για κάθε φορά που θα προσπαθήσει να βάλει σουπα στο ρηχό πιάτο και αποτύχει .