Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι τρεις νόμοι της ρομποτικής

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 6 Νοεμβρίου 2007.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Ας σκεφθούμε μια σκλάβα η οποία χρειάζεται την άδεια του Αφέντη της για να βγει για ένα καφέ με μια φίλη της ή να την υποδεχθεί/επισκεφθεί σπίτι της κλπ.
    Μοιάζει αυτή για συμπεριφορά φίλου που πρέπει να προσπαθεί ο ίδιος να είναι διαθέσιμος, οποιαδήποτε στιγμή αν χρειαστεί, από κάτι ασήμαντο μέχρι κάτι πολύ σημαντικό ο φίλος του;
    Θεωρείται επίσης μια σχέση ως φιλία, όταν μέχρι και η διάρκειά της εξαρτάται από τις αποφάσεις τρίτων;
     
  2. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    νομίζω ότι θα συμφωνήσω πλήρως και γω με την απάντηση που έδωσε ο Afentis_Epithimiwn.

    (Μια διευκρίνηση : υποθέτουμε σαφώς και προφανώς ότι ο Κύριαρχος έχει πάντα λόγους για ότι κάνει και ό,τι προστάζει. Δεν είναι δηλαδη ο τρελλος βιτσιόζος αφέντης που του ρθε... τωρα του ρθε και ζητάει να πας να πηδήξεις στο γκρεμο.!! και βεβαίως οι λόγοι είναι πάντα στα πλαισια της εκπαίδευσης ή της ευχαρίστησής Του) 

    Όσο αφορά το θέμα της τελευταίας ερώτησης. Θα έλεγα ότι σίγουρα οι πράξεις μας αναποφευκτα κρίνονται εφόσον είναι δημόσιες. Δηλαδη απο τη στιγμή που γνωρίζει ο φιλος/η ότι ο φίλος του κινείται στο χώρο του bdsm δεν είναι δυνατόν να μην κρίνει , είτε εξωτερικεύοντας τις σκέψεις του , είτε μόνος του. Το θέμα , και το ποσο πραγματικά φιλος είναι , εστιάζεται κατ' εμε στο ποσο μπορεί να κατανοησει την ανάγκη σου , τους λόγους ή έστω απλά την απόφασή σου να λειτουργεις έτσι και να την αποδεχθεί σαν μερος του χαρακτήρα και της ιδιοσυγκρασίας σου.

    Απαντώντας στον lost boy τώρα θα έλεγα πως, ναι οι φίλοι και απαραίτητοι είναι και βεβαίως όταν σε χρειαστεί ο φίλος σου πρέπει να εισαι εκει!! και αυτό σίγουρα το αντιλαμβάνεται και το ασπάζεται ένας σωστός Κυρίαρχος , εκτός και αν έχει σοβαρους λόγους για να κάνει το αντίθετο.
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Γεια σου MPslave  

    Η άποψή μου είναι πως τους φίλους ΜΑΣ τους επιλέγουμε εμείς, όπως και τη συμπεριφορά μας προς αυτούς, όχι κάποιος άλλος.
    Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια (όπως ορίζεται από τη φιλία) επομένως ούτε και φιλία.
     
  4. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Οι τρεις νόμοι της ρομποτικής

    Ναι! απεριφραστα

    Η σχεση πρεπει να ειναι στημενη ετσι που η σκλαβα να ξερει ηδη (απο μονη της) γιατι κανει οτιδηποτε της ζητιεται.
    Αν δεν μπορει να προσδιορισει λογο εχει δικαιωμα να ρωταει.
    Εχει δικαιωμα να παρει και απαντηση εφοσον αυτη δεν της κανει κακο (σε οποιοδηποτε επιπεδο) πχ. η απαντηση να ανασυρει προβλημα και υπερβολικη αντισταση απ αυτο, το οποιο με την τρεχουσα εντολη ο Κυριαρχος θελει να υπερνικησει.

    Οι φιλοι εχουν (ή δεν εχουν) εξ ορισμου αυτο το "δικαιωμα" απεναντι στους φιλους τους (αναλογα τη στενοτητα της φιλιας και τα "δικαιωματα" που απορρεουν) κατ επεκταση και στη σκλαβα που συνεχιζει και παραμενει ανθρωπος με φιλιες και κοινωνικες επαφες.
    Αν την ενοχλει πολυ η κριτικη τους μπορει να τους αφαιρεσει το δικαιωμα ή να τους περιορισει οσο το δυνατον τη γνωση πανω σ αυτο το θεμα.
    Ή μπορει να το δει σαν ευκαιρια σκεψης και χτισιματος πιο ισχυρου εαυτου μεσα σ αυτη τη συνθηκη.
     
  5. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Η αυτοπροστασία του σκλάβου (σλαυική ρίζα της λέξης ρομπότ) απέναντι σε επιβλαβείς για τον ίδιο εντολές δεν εξασφαλίζεται από τους τρεις νόμους στην αρχική μορφή τους. Βέβαια, οι παπαρολογίες του Ασίμωφ γνωρίζουν 29 παραλλαγές οπότε ενδέχεται να προβλέπεται η περίπτωση σε κάποια εξ αυτών.

    Να υποθέσω ότι ο τέταρτος νόμος συνιστά τη δικαίωση των lifestylers;
     
  6. Striker

    Striker Regular Member

    Παντοτε απολαυστικοι οι τιτλοι στα threads σου Dora.  
    Τοσο καιρο εχω να μπω εδω online και νασου θεμα bdsm και ρομποτικη.  
    Απορω γιατι θελεις να τα συνδεσεις. Θεωρω οτι αλλοι κανονες και ζητουμενα διεπουν το πρωτο και αλλοι το δευτερο.  


    ΥΓ. Ασε που οι σκλαβες δεν λειτουργουν με ...firmware και αλλωστε δεν τις θελω ετσι. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν χρηζουν απαιτουμενης προσοχης τοσο το ...hardware οσο και το ...OS της καθεμιας!! (Τα τσακαλια το πιασαν το υπονοουμενο παλι...σημ: ο,που "τσακαλι" βλεπε σκλαβιτσα...εκπαιδευμενη και περηφανη  )
     
    Last edited: 7 Νοεμβρίου 2007
  7. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Μη επιβαλομενη και μη καταναγκαστική σκλαβιά ειναι σκλαβιά με όρια τα θελω της σκλαβας και κατα συνέπεια, επιλογη.
    Μια οριοθετημενη "σκλαβία" με ελαχιστες εως μικρές συνεπειες sε περιπτωση ανυπακοής ( η μεγιστη συνεπεια θαρρω ειναι το release Με αμεση απαντηση το "so fucking what?" μια και η σωματική ακεραιότητα της σκλαβας είναι δεδομένη.
    "Σκλαβιά" οταν η σκλαβα μπορει με ενα απλο τηλεφώνημα στην αστυνομία να στειλει τον οποιοδήποτε "Μαστερ (οφ δε γιουνιβερς )" στις φυλακής τα σίδερα για βιαιοπραγία η/και προκληση σωματικής βλαβης απο προθεση.
    Και αυτο αγαπητοι συμφορουμιτες ειναι η πραγματική safeword δηλαδή η δυνατότητα οποτε θελησει να σε στειλει μεσα για πλακα οταν τα πραγματα ζορισουν (μεσα στην υποκειμενικότητα της κρισης της) υπερβολικα για εκεινη.
    Η safeword αυτη πλαναται πανω απο τα κεφάλια Ολων και συνετίζει αλλους περισσοτερο , αλλους λιγοτερο και αλλους καθολου.
    Με αλλα λογια ο νομος ειναι με το μερος των σκλάβων.
    Ομως σε αλλα μερη ο νομος δεν καλύπτει καμμια σκλαβα , το παραπτωμα τιμωρειται δημοσια και για safeword ουτε λογος.
    ΥΓ. Σκλαβες ειναι οι γυναικες στο Ιραν και στο Αφγανισταν.Σε αντιθεση με εκεινες οι φιλήδονες ευρωπάιες φαντασιώνουν ρομαντικές υποταγές με φουλ ερωτική γευση και χαμηλα λιπαρα - συνεπειες.
    Η D/s καρικατουρα ειναι τραγελαφική και πομπώδης.
    Προσπεραστε και καντε Σαδομαζοχισμο(S/m) αυτο που απο την αρχή ήταν (πολύ πριν καν ανακαλυφθει ο ορος σαδομαζοχισμος), ειναι και θα ειναι ασχετα απο τα εξουσιαστικά απωθημενα των αμερικανων που εισηγαγαν αυτον τον αθλιο ορο (D/s) στα 90s γεμιζοντας ψευδαισθήσεις τον χώρο μας .
     
    Last edited: 7 Νοεμβρίου 2007
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    1.Καθε σχεση αφεντη/ας-σκλαβου/ας ειναι ιδιαιτερη,ξεχωριστη,διαπροσωπικη ειναι στην ουσια μια συμβαση και διεπεται απο καποιους κανονες,που τιθενται και γινονται αποδεκτοι απο κοινου.Εφ'οσον αυτο το πλαισιο κανονων δεν παραβιαζεται,ναι η σκλαβα/ος οφειλει να υπακουει σε καθε εντολη.

    2.Οχι,εκτος αν πιστευει οτι η εντολη που εχει δοθει παραβιαζει το γενικοτερο πλαισιο κανονων που περιγραφει και οριοθετει την σχεση.

    3.Ασφαλως και εχει δικαιωμα ο φιλος να κρινει ,διαφορετικα δεν θα ηταν φιλος.Ο ευρυτερος κοινωνικος περιγυρος παλι,εφ'οσον ειναι κοινωνος της σχεσης αυτης,δεδομενης της ιδιαιτεροτητας της,ειδικα στα πλαισια μιας βαθεια συντηρητικης Ελληνικης κοινωνιας ειναι αναποφευκτο να κρινει και φοβουμαι οχι καλοπροαιρετα.(Βασικη παραδοχη για την απαντηση μου αποτελει η προυποθεση

    1.Καθε σχεση αφεντη/ας-σκλαβου/ας ειναι ιδιαιτερη,ξεχωριστη,διαπροσωπικη ειναι στην ουσια μια συμβαση και διεπεται απο καποιους κανονες,που τιθενται και γινονται αποδεκτοι απο κοινου.Εφ'οσον αυτο το πλαισιο κανονων δεν παραβιαζεται,ναι η σκλαβα/ος οφειλει να υπακουει σε καθε εντολη.

    2.Οχι,εκτος αν πιστευει οτι η εντολη που εχει δοθει παραβιαζει το γενικοτερο πλαισιο κανονων που περιγραφει και οριοθετει την σχεση.

    3.Ασφαλως και εχει δικαιωμα ο φιλος να κρινει ,διαφορετικα δεν θα ηταν φιλος.Ο ευρυτερος κοινωνικος περιγυρος παλι,εφ'οσον ειναι κοινωνος της σχεσης αυτης,δεδομενης της ιδιαιτεροτητας της,ειδικα στα πλαισια μιας βαθεια συντηρητικης Ελληνικης κοινωνιας ειναι αναποφευκτο να κρινει και φοβουμαι οχι καλοπροαιρετα.(Βασικη παραδοχη για την απαντηση μου αποτελει η προυποθεση οτι ο κοινωνικος περιγυρος στην πλειοψηφια του τουλαχιστον δεν ασπαζεται το BDSM)

    Ουπς, σορρυ,καποιο λαθος κουμπι πατησα σ'αυτο το διαβολομηχανημα και δημοσιευτηκε δις η αποψη μου.Ζητω την κατανοηση σας καθ'οσον εχω και καποια ηλικια και δεν ειναι ευκολο να διδαξεις σ'ενα γερικο σκυλι καινουργια κολπα!
     
    Last edited: 7 Νοεμβρίου 2007
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ας κρίνουν όσο θέλουν, άλλος αποφασίζει.

    Ο χαρακτηρισμός σκλάβα τείνει στο απόλυτο. Το απόλυτο δεν είναι must παρά μόνο αν είναι συνειδητή επιλογή.

    Υ.Γ. Οι τρεις νόμοι της Ρομποτικής ήταν ένα έξυπνο εφεύρημα του Ασήμωφ για να χτίσει έναν λογοτεχνικό σύμπαν με κανόνες που πρώτος θα είχε προσδιορίσει ο ίδιος. Τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο. Καλό είναι να διαβάζουμε κάποια πράγματα πρώτα. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο Λάβκραφτ με την έμπνευση της θεωρίας του Κθούλου, που για να την στηρίξει έσπειρε την φήμη της ύπαρξης του Νεκρονομικού.

    Ο πρώτος επηρέασε τους επιστήμονες της σύγχρονη ρομποτικής, αφού μεγάλωσαν διαβάζοντας τις ιστορίες του και ο δεύτερος μαζί με τον Κρόουλη επηρέασαν τον Χίτλερ στην θεωρία του για την Άρεια φυλή.

    Μην θεωρείτε λοιπόν ως θέσφατα τα καλώς τοποθετημένα παρασκευάσματα.
     
  10. Afentis_Epi8ymiwn

    Afentis_Epi8ymiwn Regular Member

    Απάντηση: Re: Οι τρεις νόμοι της ρομποτικής

    Κάτι δεν κατάλαβες καλά MasterJp.
    Δεν είπα πως ο Κυρίαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου αλλά πως ΕΚΕΙΝΗ είναι.
    Αυτός μια χαρά είναι και γι' αυτό ασχολείται με εκείνη.
    Αυτή δεν έχει καταλάβει τι την εκφράζει να είναι στη ζωή της. Γιατί, αν όντως εκείνη νοιώθει "πλήρης" με το να ασχολείται Εκείνος μαζί της, πέρα από τις "ανάγκες" της, την ενδιαφέρει να ικανοποιεί και τις "ανάγκες" Εκείνου και ας μην την εκφράζουν όλες.

    Εξάλλου, αυτή είναι η γοητεία μιας D/s σχέσης. Η εναλλαγή "γεύσεων".
    Οσο και να σου αρέσουν τα γλυκά, αν τα τρως όλη μέρα, κάθε μέρα, τα μπουχτίζεις 
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Οι τρεις νόμοι της ρομποτικής

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το ενδιαφέρον για τα ερωτήματά μου.

    sapfw, νομίζω ότι η απάντησή σου με καλύπτει πλήρως.

    capeaway, η προσταγή του τύπου «κόψε τις φλέβες σου» ή «σκότωσέ με και φάε το συκώτι μου» θα έπρεπε να μας κάνει να καταλάβουμε ότι μπροστά μας βρίσκεται κάποιος τρελός και όχι κάποιος Κυρίαρχος. Και άρα οι τρεις νόμοι ισχύουν. Ο πρώτος βέβαια δεν είναι του Asimov, είναι D νόμος και μπήκε για να καταδείξει προτεραιότητες.

    Mavrobasilis, ο Asimov έχει πει πολλές παπαριές αλλά η ιστορία “The Ugly Little Boy” είναι μια ιστορία που ίσως σε άγγιζε αν είχες οτιδήποτε κοινό με τον τίτλο και ίσως θα σε έκανε να κλάψεις αν λειτουργούσαν οι δακρυγόνοι αδένες σου.  Όσο για τον τέταρτο νόμο, σωστά υποθέτεις (αν δεν γνωρίζεις).

    Νομίζω πως η αυτοπροστασία εξασφαλίζεται από τον ίδιο τον σκλάβο μέσα από την ικανότητά του για εσωτερικές διεργασίες που προκαλεί η υπακοή του στις προσταγές του Κυρίαρχου. Ίσως ο Zeroth Law να καλύπτει την φαινομενική και πρόσκαιρη βλάβη του, δηλαδή τον πόνο (το ζόρι) με στόχο το τελικό καλό, που πρέπει να είναι ιδανικά η εξέλιξη προς το βέλτιστο.

    MasterJP, αν και ενοχλητικό αυτό το “on a need to know basis”, ιδίως για άτομα καυχησιάρικα, ανάξια λόγου, είναι μάλλον απαραίτητο αν παραδεχτούμε ότι η γνώση είναι εσωτερική υπόθεση.

    Syrah, «ανθρώπινο» ον, σαφώς. Δεν είμαστε παιδιά. 
    Ναι, το «βλάπτει» σηκώνει συζήτηση.
    Η ορθολογιστική υποταγή (και το «πρέπει» της) είναι ο κανόνας; Η εξαίρεση ποια είναι;

    DeSade, ο νόμος είναι πράγματι με το μέρος των σκλάβων. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμά τους να επιλέγουν την υπακοή στο Νόμο Του. Όσο για τις καρικατούρες, θα συμφωνήσω, είναι όλες τραγελαφικές και πομπώδεις, όχι μόνο στο D/s αλλά όπου και αν τις συναντήσεις. Νομιζω πως μία σχέση που είναι αληθινή βρίσκει τις ισορροπίες της ασχέτως χώρου, ταμπέλας και φανατικής προσήλωσης σε ορολογίες.

    Afentis Epi8ymiwn, το μυαλό μου διάβασες φαίνεται. Συμφωνώ απόλυτα.

    soutzoukakia:

    Και τώρα καταλαβαίνεις γιατί έβαλα αυτό το νήμα. Ήταν απαραίτητο. Ευαισθησίες...

    Striker και Ηλία, συγνώμη για τον τίτλο. Πάντως λειτούργησε. 

    underherfeet, μπορείς να διδάξεις οτιδήποτε σε οποιονδήποτε αν ξέρεις τη μέθοδο, έχεις τη γνώση και την διάθεση να διδάξεις και αυτός ο οποιοσδήποτε θέλει να μάθει. Το μόνο για το οποίο πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου είναι η εμπιστοσύνη (και η αγάπη βέβαια αλλά αυτό είναι άσχετο).
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Οι τρεις νόμοι της ρομποτικής

    α) Ναι.
    β) Οι περιπτώσεις όπου ο υποτακτικός έχει το ακαταλόγιστο, και ο κυρίαρχος έχει αποφασίσει ότι θα αναλάβει (μετά ή άνευ συναίνεσης) την κηδεμονία του - εδώ λείπει το κίνητρο, για να υποστηρίξω την απάντησή μου διότι η σχέση παραπέμπει περισσότερο σε συσχέτιση γονέα/μικρού παιδιού ή ιδιοκτήτη/κατοικιδίου, και λιγότερο σε ερωτική σχέση μεταξύ ενηλίκων και εν προκειμένω η υποταγή δεν προκύπτει ορθολογιστικά, όχι επειδή το υποταγμένο μέρος δεν δικαιούται αιτιολόγηση των εντολών που καλείται να εκτελέσει, αλλά γιατί δεν δύναται να αντιληφθεί την αιτιολόγηση, ούτε να την αξιολογήσει ως ικανή να στηρίξει το περιεχόμενο της εντολής, επομένως και να τη δικαιολογήσει (την εντολή). Και εννοείται πως ένας ανόητος υποτακτικός δεν αποτελεί το ζητούμενο κανενός νοήμονα κυρίαρχου.