Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Ο νοών νοείτω, σίγουρα όχι εσύ
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Χαίρομαι που μιλάς με γρίφους γέροντα... γιατί ξέρεις πλέον ότι δεν σε παίρνει να τα πεις με το όνομα τους τα πράγματα...

    Το λέμε και πρόοδο...

    Μπράβο λεβέντη...
     
  3. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Ο επόμενος στόχος: Προσπάθεια δημιουργίας ενός μνημείου για όλους τους άγνωστους ομοφυλόφιλους που αγωνίστηκαν για το νόμο που τους οδήγησε
    Αν για κάθε τι πρέπει να χρησιμοποιούμε και "κουταλάκι" ...χαιρετίσματα. Άλλωστε, απ τη δτιγμή που δεν αφορά εσένα , γιατί "σκούζεις"  ?
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το ίδιο ακριβώς αναρωτιέμαι κι εγώ, αλλά όχι για τον @Iagos
     
  5. slave32

    slave32 Contributor

    Εχεις την εντυπωση οτι η ivf ειναι οικονομικοτερη;
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Αυτό που Με προβληματίζει σε αυτή την αφίσα είναι ότι δηλώνει την αντίθεση της "Στην τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων" και όχι "Στην τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια"

    Συνήθως τα παιδιά που τεκνοθετούμε είναι μικρά και δεν γνωρίζουμε αν στην ενήλικη ζωή τους θα είναι ομοφυλόφιλα.

    Ίσως να πρέπει να μπει μια δικλείδα ασφαλείας και αν του βγει του Κυρ-Παντελή το παιδί από τεκνοθεσία ομοφυλόφιλο να μπορεί να το επιστρέψει και να πάρει ένα άλλο.

    Μια πρόταση είναι,μπορεί να υπάρξουν και άλλες τις οποίες μπορούμε να συζητήσουμε με καφέ ή φαγητό στην παραλία της Πάχης...

     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
    Το νομοσχέδιο στο Άρθρο 1 ορίζει ότι «αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Άρθρο 2
    «Αντικείμενο του παρόντος νόμου αποτελούν: α) η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου, β) οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων, γ) η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και δ) η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

    Άρθρο 3
    Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου αναφέρεται πως «Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία».

    Άρθρο 4
    Στην παρ. 3 του άρθρου 1505 του Αστικού Κώδικα, περί του επωνύμου των τέκνων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στο πρώτο εδάφιο, η φράση «έχουν για επώνυμο το επώνυμο του πατέρα τους» αντικαθίσταται από τη φράση «έχουν σύνθετο επώνυμο, αποτελούμενο από το επώνυμο και των δύο γονέων τους», β) προστίθενται εδάφια, δεύτερο και τρίτο, και το άρθρο 1505 διαμορφώνεται ως εξής:

    «Άρθρο 1505
    Επώνυμο των τέκνων

    Οι γονείς υποχρεούνται να έχουν προσδιορίσει το επώνυμο των τέκνων τους με κοινή αμετάκλητη δήλωση τους. Η δήλωση γίνεται πριν από το γάμο, είτε σε συμβολαιογράφο, είτε στο λειτουργό, ενώπιον του οποίου θα τελεσθεί ο γάμος. Ο λειτουργός οφείλει να ζητήσει τη σχετική δήλωση.

    Το οριζόμενο επώνυμο, κοινό για όλα τα τέκνα, μπορεί να είναι, είτε το επώνυμο του ενός από τους γονείς, είτε συνδυασμός των επωνύμων τους, που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από δύο επώνυμα.

    Αν οι γονείς παραλείψουν να δηλώσουν το επώνυμο των τέκνων τους, σύμφωνα με τους όρους των προηγούμενων παραγράφων, τα τέκνα έχουν σύνθετο επώνυμο, αποτελούμενο από το επώνυμο και των δύο γονέων τους. Πρώτο τίθεται το επώνυμο με αρχικό που προηγείται στο αλφάβητο. Αν το επώνυμο του ενός ή και των δύο γονέων είναι σύνθετο, το επώνυμο των τέκνων σχηματίζεται με το πρώτο από τα δύο επώνυμα.».

    Άρθρο 5
    Το άρθρο 21 του ν. 344/1976 (Α’ 143), περί των υπόχρεων προς δήλωση των γεννήσεων, αντικαθίσταται ως εξής:

    «Άρθρο 21
    Υπόχρεοι προς δήλωση των γεννήσεων

    1. Υπόχρεοι προς δήλωση των γεννήσεων είναι:

    • α) καθένας εκ των γονέων,
    • β) ο/η ιατρός,
    • γ) ο μαιευτής/η μαία και
    • δ) οποιοσδήποτε παρευρισκόταν κατά τη διάρκεια του τοκετού.
    2. Οι υπόχρεοι υπέχουν τη συγκεκριμένη υποχρέωση κατά τη σειρά αναφοράς της παρ. 1, η δε υποχρέωση των επομένων γεννάται μόνον εφόσον ο προηγουμένως αναφερθείς υπόχρεος δεν υπάρχει ή κωλύεται να δηλώσει τη γέννηση.
    3. Η δήλωση μπορεί να γίνει και από αντιπρόσωπο καθενός εκ των γονέων, εφόσον αυτός είναι εφοδιασμένος με ειδική εντολή δυνάμει συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου.
    Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν στην προσθήκη ή αντικατάσταση στοιχείων που απαιτούνται για τη σύνταξη ληξιαρχικών πράξεων κατά την καταχώριση αυτών στα ληξιαρχικά βιβλία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εκτέλεση του παρόντος νόμου.».

    1. Μετά το άρθρο 228 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (π.δ. 80/2022, Α΄ 222), περί της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, προστίθεται νέο άρθρο 228Α ως εξής:

    «Άρθρο 228Α
    Επέκταση παροχών και προνομίων σε ομόφυλους συζύγους και γονείς

    Σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από ομόφυλους συζύγους, ο δικαιούχος της άδειας του άρθρου 228 γονέας καθορίζεται με κοινή δήλωση των συζύγων προς τον εργοδότη ή τους εργοδότες. Στην περίπτωση αυτή, ο δικαιούχος γονέας δικαιούται να μεταβιβάσει έως επτά (7) μήνες από την άδεια προς τον άλλο γονέα, αν αυτός εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με πλήρη ή μερική απασχόληση. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη μεταβίβαση της άδειας, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.».
    2. Στο άρθρο 151 του ν. 5078/2023 (Α΄ 211), περί της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, προστίθεται παρ. 3Α ως εξής:
    «3Α. Σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από ομόφυλους συζύγους, ο δικαιούχος της ειδικής παροχής του παρόντος γονέας καθορίζεται με κοινή δήλωση των συζύγων προς τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην περίπτωση αυτή, ο δικαιούχος γονέας δικαιούται να μεταβιβάσει έως επτά (7) μήνες από την ειδική παροχή προς τον άλλον γονέα, ανεξαρτήτως αν αυτός εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος ή αγρότης.».
    3. Στο άρθρο 220 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου προστίθεται παρ. 4 ως εξής:
    «4. Σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από συζύγους του ίδιου φύλου, η άδεια του παρόντος χορηγείται έπειτα από σχετική δήλωση προς τον εργοδότη ή τους εργοδότες για το ποιος γονέας θα κάνει χρήση της άδειας. Οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν στους εργαζόμενους, σχετικές βεβαιώσεις.».
    4. Στο άρθρο 226 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου προστίθεται παρ. 3 ως εξής:
    «3. Σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από συζύγους του ίδιου φύλου, η άδεια του παρόντος χορηγείται έπειτα από σχετική δήλωση προς τον εργοδότη ή τους εργοδότες για το ποιος γονέας θα κάνει χρήση της άδειας. Οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν στους εργαζόμενους, σχετικές βεβαιώσεις.».
    5. Σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από συζύγους του ίδιου φύλου, που είναι υπάλληλοι κατά την έννοια του άρθρου 2 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’ 26), καθορίζεται με δήλωση προς την υπηρεσία ποιος γονέας θα κάνει χρήση καθεμιάς εκ των διευκολύνσεων του τετάρτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 50 και του πρώτου και του δεύτερου εδαφίου της παρ. 9 του άρθρου 53 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

    Άρθρο 7
    Στο άρθρο 281 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (π.δ. 80/2022, Α’ 222), περί προστασίας της μητρότητας, προστίθεται παρ. 4 ως εξής:

    «4. Σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από συζύγους του ίδιου φύλου, η προστασία του παρόντος χορηγείται έπειτα από σχετική δήλωση προς τους εργοδότες για το ποιος γονέας θα κάνει χρήση της προστασίας. Οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν στους εργαζόμενους, σχετικές βεβαιώσεις.».

    Άρθρο 8
    1. Στο άρθρο 1 του ν. 4443/2016 (Α’ 232), περί σκοπού, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στην περ. β) η φράση «ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας» αντικαθίσταται από τη φράση «ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας», β) μετά από τη φράση «της 27ης Νοεμβρίου 2000,» προστίθεται η φράση «γ) λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, των κοινωνικών παροχών και των φορολογικών διευκολύνσεων ή πλεονεκτημάτων, της εκπαίδευσης, και της πρόσβασης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται (συναλλακτικά) στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης της στέγης,» γ) η φράση «μεταξύ άλλων και για γ)» αντικαθίσταται από τη φράση «μεταξύ άλλων και για δ)» και το άρθρο 1 διαμορφώνεται ως εξής:

    «Άρθρο 1
    Σκοπός

    Σκοπός των διατάξεων του Μέρους Α είναι η προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και η καταπολέμηση των διακρίσεων: α) λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών σύμφωνα με την Οδηγία 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2000, β) λόγω θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας σύμφωνα με την Οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2000, γ) λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, των κοινωνικών παροχών και των φορολογικών διευκολύνσεων ή πλεονεκτημάτων, της εκπαίδευσης, και της πρόσβασης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται (συναλλακτικά) στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης της στέγης, μεταξύ άλλων και για δ) τη διευκόλυνση της άσκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων σύμφωνα με την Οδηγία 2014/54/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014.».

    2. Στην παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 4443/2016, περί πεδίου εφαρμογής, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) η φράση «Με την επιφύλαξη των παρ. 3, 4, 6» αντικαθίσταται από τη φράση «Με την επιφύλαξη των παρ. 3 και 6», β) μετά από τη φράση «αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης» προστίθεται η φράση «, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου» και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

    «2. Με την επιφύλαξη των παρ. 3 και 6 του παρόντος, καθώς και του άρθρου 4, η αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου εφαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και όσον αφορά:

    • α) την κοινωνική προστασία, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης,
    • β) τις κοινωνικές παροχές και τις φορολογικές διευκολύνσεις ή πλεονεκτήματα,
    • γ) την εκπαίδευση,
    • δ) την πρόσβαση στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται (συναλλακτικά) στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης της στέγης.».
    3. Η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 4443/2016 αντικαθίσταται ως εξής:

    «4. Οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου αναφορικά με την αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης δεν εφαρμόζονται στις πάσης φύσεως παροχές που προσφέρουν τα δημόσια συστήματα ή τα εξομοιούμενα προς τα δημόσια, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης ή πρόνοιας.
    Οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου αναφορικά με την αρχή της ίσης μεταχείρισης δεν θίγουν τα μέτρα που είναι αναγκαία για την τήρηση της δημόσιας ασφάλειας, τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης, την πρόληψη ποινικών παραβάσεων, την προστασία της υγείας και την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών άλλων.».

    Άρθρο 9

    1. Γάμοι Ελλήνων που τελέστηκαν στο εξωτερικό με πρόσωπα του ίδιου φύλου πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος σύμφωνα με το δίκαιο του τόπου τέλεσής τους θεωρούνται υποστατοί από τη στιγμή που έγιναν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εκτός αν:

    • α) Έστω ένας από τους συζύγους τέλεσε στο μεταξύ νέο έγκυρο γάμο.
    • β) Η ανυπαρξία του γάμου είχε ήδη αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού δικαστηρίου.
    • γ) O γάμος έχει λυθεί με οποιοδήποτε τρόπο ή ακυρωθεί. Αποφάσεις ξένων δικαστηρίων που έλυσαν ή ακύρωσαν γάμο θεωρούμενο ως ανυπόστατο κατά το προηγούμενο δίκαιο αναγνωρίζονται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
    2. Πρόσωπα του ίδιου φύλου που τέλεσαν γάμο στο εξωτερικό, ως προς τον οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ. 1, και στη συνέχεια σύναψαν σύμφωνο συμβίωσης του ν. 4356/2015 (Α’ 185), μπορούν, εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος, να λύσουν τον γάμο τους με διαζύγιο και να δηλώσουν τη λύση του γάμου τους στο ληξιαρχείο όπου έχει καταχωριστεί το σύμφωνο. Η δήλωση γίνεται από κοινού, αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση η προθεσμία. Σε αυτή την περίπτωση, το σύμφωνο συμβίωσης θεωρείται έγκυρο από τον χρόνο κατάρτισής του. Διαφορετικά το σύμφωνο θεωρείται ότι δεν καταρτίστηκε. Ό,τι καταβλήθηκε σε εκπλήρωση του συμφώνου δεν αναζητείται.

    Άρθρο 10
    1. Σχέση γονέα ή γονέων και τέκνου που έχει καταχωριστεί σε δημόσια έγγραφα ή δικαστική απόφαση τρίτης χώρας αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, τηρουμένων και των διατάξεων για την αναγνώριση δικαστικών αποφάσεων όπου αυτή είναι απαραίτητη, ανεξαρτήτως του φύλου του ενός ή των δύο γονέων και της πρόβλεψης ή μη του τρόπου δημιουργίας της ως άνω σχέσης στο εσωτερικό δίκαιο. Δημόσια αρχή, δικαστήριο ή τρίτος δεν δύναται να αντιταχθεί στην αναγνώριση της γονεΐκής σχέσης του πρώτου εδαφίου που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό ή στις συνέπειες από την αναγνώριση αυτή. Με την επιφύλαξη της παρ. 2, οι προξενικές αρχές και το Ειδικό Ληξιαρχείο υποχρεούνται σε καταχώριση πράξης αλλοδαπής δημόσιας αρχής που αποτυπώνει γονεϊκή σχέση που έχει ιδρυθεί σύμφωνα με τους κανόνες της οικείας έννομης τάξης και με τήρηση των εκεί προβλεπομένων διατυπώσεων.
    2. Ειδικώς στην περίπτωση υιοθεσίας από συζύγους του ίδιου φύλου ή υιοθεσίας του παιδιού του ενός συζύγου από τον άλλο σύζυγο του ίδιου φύλου που έχει τελεστεί στο εξωτερικό κατά το δίκαιο του τόπου τέλεσής της, η υιοθεσία αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, από τον χρόνο που έγινε, με την επιφύλαξη του άρθρου 23 του Αστικού Κώδικα.
    Άρθρο 11
    Πρόσωπα του ίδιου φύλου που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης του ν. 4356/2015 (Α’ 185), το οποίο δεν έχει λυθεί με οποιοδήποτε τρόπο ή ακυρωθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, μπορούν, εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος, να τελέσουν γάμο και να προβούν σε δήλωση στο ληξιαρχείο στο οποίο έχει καταχωριστεί το σύμφωνο ότι επιθυμούν να ισχύσει αναδρομικά ο γάμος τους από τον χρόνο τέλεσης του συμφώνου. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία. Σε αυτή την περίπτωση το σύμφωνο θεωρείται ότι δεν καταρτίστηκε. Ό,τι καταβλήθηκε σε εκπλήρωση του συμφώνου δεν αναζητείται.

    Άρθρο 12
    Η παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4491/2017 (Α΄ 152), περί της προϋπόθεσης αγαμίας για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, καταργείται.

    Άρθρο 13
    Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται σε επιμέρους διατάξεις.

    Διαβάστε εδώ αναλυτικά το νομοσχέδιο.
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Ο Χρήστος και ο Αλέξανδρος είναι ζευγάρι και έχουν υιοθετήσει τη μικρή Ιωάννα προσπαθώντας να της χαρίσουν μια ευτυχισμένη ζωή. Ο Βασίλης είναι ένας νεαρός χωρίς σταθερή δουλειά που πρόσφατα άρχισε να βγάζει χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών. Η Ελίζα, η κοπέλα του, φιλοδοξεί να κάνει καριέρα ως μοντέλο και ασχολείται με τα social media. Όταν η Ελίζα μαθαίνει ότι είναι έγκυος, τα πράγματα αλλάζουν για το ζευγάρι. Δύο παράλληλες ιστορίες που εγείρουν ερωτήματα για το τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι αποδεκτό και τι όχι.

    Christos and Alexandros are a couple and have adopted little Ioanna trying to give her a happy life. Vassilis is a young man without a stable job who has recently started making money from the drug trade. Eliza, his girlfriend, aspires to make a career as a model and is involved in social media. When Eliza learns that she is pregnant, things change for the couple. Two parallel stories that raise questions about what is right and what is wrong, what is acceptable and what is not.

    Directed by Artemis Tzavara
    Writing Credits Thanos Samaras
    Cast: Chrisi Galigalidou Kostantinos Giotopoulos Christos Kannavos Thodoris Trifyllis Avraam Voulgaris
    Produced by Christina Katsoridou Cinematography by Cornilia Sidira Editing by Apostolos Karoulas

    Η ταινία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διετούς κύκλου σεμιναρίων της Indiebox και του Απόστολου Καρούλα.

     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Στη Νέα Σμύρνη τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την ψήφιση για την ισότητα στον γάμο, μία ιστορική νομοθεσία που πέρασε παρά το σκοταδιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα από πολλές πλευρές.

    Ο Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Σταύρος Γαβριλιάδης παντρεύτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης, με τον γάμο να γίνεται σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ, σύμφωνα με το ANTIVIRUS, μάρτυρες ήταν ο δικηγόρος Αθηνών, Νικόλαος Τροβάς και ο Κωνσταντίνος Γαλάνης, ορθοπεδικός γιατρός.

    Ο Σταύρος Γαρβιλιάδης μίλησε στο ANTIVIRUS και δήλωσε ότι «Δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά μας, αφού είμαστε οικογένεια αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό που, ωστόσο, αλλάζει είναι ότι πλέον και η πολιτεία μάς αναγνωρίζει ως μία οικογένεια και όχι ως δύο ξεχωριστές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

    απόφαση του πρωτοδικείου που είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα μεμονωμένου άνδρα να αναγνωριστεί ως πατέρας τέκνου που είχε γεννηθεί με παρένθετη κύηση στο εξωτερικό.

    Σήμερα λοιπόν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο άρθρο 11 του Ν.5089/2024, δηλαδή των διατάξεων της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο με την οποία επιτρέπεται η νομική αναγνώριση γονεϊκή σχέσης τέκνου που αποκτήθηκε στο εξωτερικό με γονείς ανεξάρτητα από το φύλο τους.

    Χρειάστηκε μόνο η αλλοδαπή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, με την επισημείωση της Χάγης και φυσικά η επίσημη μετάφραση της από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα από δικηγόρο, δηλαδή από εμένα. Το Ειδικό Ληξιαρχείο χρειάστηκε βεβαίως και το πιστοποιητικό της κοινής οικογενειακής μερίδας του ζεύγους των γονέων, καθώς και αντίγραφα των ταυτοτήτων τους. Αυτά ήταν τα μόνα έγγραφα που απαιτούνται κατά την ελληνική νομοθεσία πλέον για την εγγραφή του τέκνου.

    Το παιδί κυοφόρησε ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια, έγγαμη η ίδια με γυναίκα στο εξωτερικό, η οποία ήταν πριν την κυοφορία αυτή ήδη μητέρα ενός παιδιού και η οποία ενδιαφέρεται για την κυοφορία παιδιών ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών στις ΗΠΑ. Με πλήρη, ελεύθερη βούληση και με πολύ καλή σχέση με το ζευγάρι των νέων γονέων.

    Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς η εγγραφή παιδιών που έχουν αποκτηθεί από ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια αποτελεί έναν νομικό στόχο του γραφείου μας ήδη από το έτος 2016 που είχαμε προχωρήσει σε ορισμένες πρώτες ενέργειες. Σήμερα με αυτή την πρωτιά καταγράφεται ότι η δημόσια διοίκηση χρειαζόταν πράγματι την νομοθετική επισφράγιση για να προχωρήσει στην αναγνώριση των παιδιών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς.

    Είναι μια ημέρα που θα θυμόμαστε και για την οποία άξιζε κάθε προσπάθεια, από όλα τα άτομα που ασχολήθηκαν για να επέλθει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι μια νέα ημέρα».

    https://www.efsyn.gr/ellada/koinoni...otos-gamos-omofyloy-zeygarioy-meta-nomoshedio
     
  10. de7

    de7 s

  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Στη σκιά του ρατσιστικού περιστατικού μέλη της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητας απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Η ανακοίνωση αναφέρει:

    Χτες το βράδυ δύο αδέρφια μας, δύο κουήρ υποκείμενα, ενώ έκαναν τη βόλτα τους στο πιο κεντρικό σημείου της Θεσσαλονίκης, δέχτηκαν επίθεση από όχλο άνω των 150 ατόμων. Τα άτομα αυτά ήταν κυρίως ανήλικα αγόρια που αράζουν στο σημείο. Ούτε οργανωμένοι φασίστες, ούτε οπαδοί. Το περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα το ποσό βαθιά έχει σαπίσει ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά αυτά δεν έδρασαν μόνα τους. Οπλίστηκαν από τις ομοτρανσφοβικές απόψεις που αναπαράγονται στα σπίτια τους, στην τηλεόραση και το ίντερνετ. Κι έδρασαν με αυτό τον τρόπο αντανακλαστικά, όχι οργανωμένα. Τις ημέρες του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και λίγες εβδομάδες πριν το Europride. Εμείς κατηγορούμε ευθέως κάθε άτομο που συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό. Ενήλικο η ανήλικο. Οι μέρες που μας τραμπουκίζατε έχουν περάσει. Τώρα ο φόβος αλλάζει πλευρά. Κατηγορούμε επιπλέον κάθε δημόσιο πρόσωπο, κάθε βουλευτή, κάθε δημοσιογράφο ή πανελίστα, κάθε σελέμπριτι και κάθε ιερέα που με αφορμή την ψήφιση του ομόφυλου γάμου χλεύασε εμάς, τις ταυτότητες μας, τις ζωές μας και τις αδερφές μας. Απόψε στις 19.00 συγκέντρωση στο σημείο του περιστατικού (Πλατεία Αριστοτέλους με Λεωφόρο Νίκης). Έχουμε μόνο το ένα το άλλο.



     
  12. Iagos

    Iagos Contributor