Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. de7

    de7 s

  2. de7

    de7 s

  3. de7

    de7 s

  4. de7

    de7 s

    Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Αμερική εξαπολύεται μία επίθεση από την καθεστωτική τάξη ενάντια σε κάθε δύναμη αλλαγής. Ο αντικομμουνισμός διαχέεται σε όλη την αμερικανική κοινωνία και ο γερουσιαστής Μακάρθι ξεκινάει ένα ανθρωποκυνηγητό εναντίον των κομμουνιστών. Η «Ιερά εξέταση» του Μακάρθι καταδικάζει πλήθος κόσμου με την κατηγορία του «κινδύνου της εθνικής ασφάλειας». Βασικός στόχος κομμουνιστές και αναρχικοί.

    Ωστόσο από τον κατάλογο δεν λείπουν και οι ομοφυλόφιλοι.«Πιστεύεται γενικά πως εκείνοι που συμμετέχουν σε εμφανείς πράξεις διαστροφής δεν έχουν τη συναισθηματική σταθερότητα των φυσιολογικών ατόμων», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών James E. Webb σε έκθεσή του εκείνη την περίοδο.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 1947 έως το 1950, 1.700 αιτήσεις για δουλειά στο δημόσιο απορρίφθηκαν, 4.380 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τον στρατό και 420 απολύθηκαν από τις δουλειές τους, επειδή η κυβέρνηση τους θεωρούσε ύποπτους για ομοφυλοφιλικές τάσεις.

    Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 το FBI και τα αστυνομικά τμήματα διατηρούν καταλόγους με τα ονόματα γνωστών ομοφυλόφιλων, τα στοιχεία κατοικίας τους και τους φίλους τους. Τα ταχυδρομεία στις ΗΠΑ παρακολουθούσαν τους παραλήπτες δεμάτων που εμπεριείχαν αντικείμενα που «συνδέονταν με την ομοφυλοφιλία». Τα gay bar σταδιακά κλείνουν και οι θαμώνες τους συλλαμβάνονται και διαπομπεύονται στον Τύπο. «Επιχειρήσεις σκούπα» της αστυνομίας «καθαρίζουν» τις γειτονιές, τα πάρκα και τις παραλίες από ομοφυλόφιλους.

    Καθηγητές διώχνονται από τα πανεπιστήμια με την υποψία ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες ομοφυλόφιλοι ταπεινώνονται δημοσίως, παρενοχλούνται, απολύονται, φυλακίζονται ή κλείνονται σε ψυχιατρικές κλινικές.

    Το 1952 η Ψυχιατρική Αμερικανική Ένωση περιλαμβάνει τους ομοφυλόφιλους στο «Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο» χαρακτηρίζοντάς τους ως «αντικοινωνικές και διαταραγμένες προσωπικότητες».

    Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 όμως κάτι αρχίζει να αλλάζει.Τα κινήματα φουντώνουν. Το κίνημα για τα Δικαιώματα των Αφρομαερικανών, το νέο πολιτιστικό ρεύμα της δεκαετίας του ’60, το αντιπολεμικό κίνημα, η «αντικουλτούρα των Χίπις» κ.α. αλλά και το φιλελεύθερο περιβάλλον του Greenwich Village, παρασύρουν και το κίνημα των ομοφυλόφιλων και συμβάλουν καταλυτικά στην ενίσχυσή του.

    Το ομοφυλοφιλικό κίνημα είχε πετύχει την πρώτη του νίκη. Μετά την 27η Ιουνίου τα δεδομένα άλλαξαν οριστικά. Το θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων άρχισε να συζητείται έντονα, ενώ οι ομοφυλόφιλοι οργανώνονται και δημιουργούν το Gay Liberation Front, μία οργάνωση που θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στο κίνημα. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δημιουργούνται και σε Καναδά, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Νέα Ζηλανδία. Το Gay Pride μόλις είχε γεννηθεί με τις πρώτες παρελάσεις να πραγματοποιούνται τον Ιούλιο του 1970 στο Λος Άντζελες, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη κ.α.
    Η εξέγερση του Stonewall σηματοδοτεί την αντίσταση των ομοφυλόφιλων ενάντια στην καταπίεση και την πρώτη δυναμική έκφραση του αιτήματος για ίσα δικαιώματα.

    Η 28η Ιουνίου έχει καθιερωθεί πλέον ως η Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας.

    https://tvxs.gr/istoria/san-simera-..._y3Y-DNhgrnseCfILk_aem_j5wnsu6Dg8rQ65VjXPx1eQ
     
  5. de7

    de7 s

  6. de7

    de7 s

  7. de7

    de7 s

  8. de7

    de7 s

  9. slave32

    slave32 Contributor

    Να μια αποψη του 2008.
    Τι σημαινει ακριβως το προκαλει;
     
  10. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    όταν πέθανε η γιαγιά μου, ο παππούς μου, γνωστός μουνόδουλος στους οικείους του, άρχισε να πηδάει ό,τι περπατούσε... η κόρη του (και μάνα μου) τσακωνόταν διαρκώς μαζί του, βασικά μόνη της τσακωνόταν, επειδή και καλά δεν σεβόταν την μνήμη της γυναίκας του και λοιπές χαριτωμενιές... συνήθως την άφηνε να ξεσπά χωρίς ν αντιδρά, πίνοντας την μπύρα του και καπνίζοντας το τσιγάρο του (22 μαλακό για όσους το θυμούνται) ... Κάποια φορά τον είχε φέρει πραγματικά στα όρια του, Εγώ στην θέση του μάλλον θα την είχα φυτέψει, και γυρνά με ηρεμία και της λέει ... "κόρη μου, όταν αποφασίσω να βάλω τσολιά στ αρχίδια μου , στο υπόσχομαι ότι είσαι η πρώτη μου επιλογή"
    Εγώ συνήθως αυτήκοος μάρτυρας των συχνών καυγάδων της μάνας μου με τον καθρέφτη της (μιας και ο παππούς δεν συμμετείχε σ αυτούς) απολάμβανα την ηρεμία που την αντιμετώπιζε ακόμη κι όταν ξεπερνούσε τα όρια....
    Απ τα 15-16 λοιπόν που άκουσα για πρώτη φορά την φράση "τσολιάς στα αρχίδια Μου" και μέχρι σήμερα 40 χρόνια μετά, πορεύομαι μ αυτήν ...
    Δεν με προκαλεί κανενός είδους ερωτική/σεξουαλική έκφραση, ιδιωτική ή δημόσια. Δεν με αφορά πώς απολαμβάνει ο καθένας την σεξουαλική του επιθυμία. Δεν θα μπω τσολιάς στ αρχίδια κανενός... με μόνη προυπόθεση την συναίνεση ...
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

  12. slave32

    slave32 Contributor