Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οριζόντιος ή κάθετος ο διαχωρισμός των status στο bdsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 7 Νοεμβρίου 2016.

  1. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @brenda : Έχετε δίκιο περί το ξεστρατίσματος. Και το ξεστράτισμα, αν και συνήθως είναι ευκαιρία, μπορεί να θεωρηθεί και αγένεια. Οπότε, ας μείνει να αιωρείται.
    Θα είναι καλό όμως να θέσω κάτι τελευταίο υπ' όψη σας.
    Όποτε επιθυμώ να κατευθύνω μια συζήτηση, το κάνω και το επιτυγχάνω. Δεν το προσπαθώ.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Στην προσωπική σας ζωή με τους δικούς σας ανθρώπους ή στο περιβάλλον σας φαντάζομαι.
    Σε ένα δημόσιο συζητητήριο δεν ξέρω πόσο λειτουργικό είναι αυτό, αλλά όπως είπατε, ας μείνει να αιωρείται. 
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Ισχύει τελικά ο κάθετος διαχωρισμός?  
    Ή μήπως ο οριζόντιος? 
    Ή μήπως όλα είναι σχετικά σ΄αυτήν την ζωή?
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό πως όταν κάποιος κάνει καλά αυτό που αγαπάει, επειδή το αγαπάει για αυτό που είναι, δεν ασχολείται διόλου με τον όποιο διαχωρισμό.

    Για να μη βγω εκτός θέματος, ψηφίζω κάθετο εντός συγκεκριμένου πλαισίου προσωπικής εξέλιξης. Από ένα σημείο και έπειτα παύει να έχει σημασία και η επιλογή του υποκειμένου εντός της "λωριδας" του είναι ελεύθερη ή ανάλογη με την διαθεσιμότητά του της εποχής εκείνης και με τι του βγάζει το άλλο πρόσωπο, τι θα κάνει τη σχέση ή τις συνεδρίες να λειτουργήσουν καλύτερα.
     
  5. S/M Healing

    S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

    Ο τίτλος δεν δίνει αξία στον άνθρωπο, ο άνθρωπος δίνει αξία στον τίτλο. Κάποιος που δηλώνει Master η Sub κλπ., όταν τον γνωρίσεις καλά και τύχει να σε γοητεύσει όλα θα πάνε μια χαρά. Η λέγεται BDSM, η κάποια επιστήμη, η κάποια τέχνη, η οποιοδήποτε αντικείμενο, οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό, οφείλουν να το "θεραπεύσουν". Ποιος θα ορίσει αυτό που λέμε "αξία"; Για να υπάρξει φως στο δωμάτιο πρέπει να υπάρχει ρεύμα το οποίο περνάει μέσα από ένα καλώδιο. Αν υποθέσουμε οτι ο Μaster - Mistress είναι το ρεύμα και η υποτακτική - ός είναι το καλώδιο, καταλαβαίνουμε οτι για να υπάρξει φως είναι απαραίτητα και τα δύο. Τώρα αν ψάξεις πιο βαθιά, το θέμα γίνεται αρκετά περίπλοκο. Προσωπικά πιστεύω οτι στο BDSM όλοι είμαστε κυριαρχικοί κατά μία έννοια και εγωιστές. Για να το πούμε πιό απλά, "τα θέλουμε πως τα θέλουμε". Οι Υποτακτικοί - ές θα διαλέξουν (και τις ποιό πολλές φορές με αυστηρά κριτήρια) Ποιος η Ποια αξίζει για να τους υποτάξει. Και ο Κυρίαρχος - η, θα διαλέξει την - τον sub του πάλι με γνώμονα κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Κάποιοι Κυρίαρχοι έχουν τεράστια Αξία για τους Υποτακτικούς τους και κάποιοι Υποτακτικοί έχουν τεράστια Αξία για τους Κυρίαρχους. Ελπίζω να βοήθησα.
     
    Last edited: 16 Ιουλίου 2017
  6. Ravenia

    Ravenia "Post verba verbera"

    Εξαιρετικο σχολιο,πολυ αληθινο!
     
  7. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    Τα σκευη μου Μαστορα..
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με κάποια τοποθέτηση. Βοηθήσατε πολύ και με εξαιρετικό τρόπο και λόγο.
    Είπατε τα πάντα, αρκούντως εμπεριστατωμένα. Καλώς ήρθατε και εύχομαι να έχουμε την χαρά να σάς διαβάζουμε συχνά.
    Θα σταθώ στο κομμάτι του εγωϊσμού, ή όπως είπατε κι εσείς ''τα θέλουμε πως τα θέλουμε''.
    Πιστεύετε πως είναι οι προσδοκίες που έχει ο καθένας, το sur mesure που αναζητά, υπεύθυνες για την αξιακή αποτίμηση του κάθε ατόμου με το οποίο εμπλέκεται? Και αυτές οι προσδοκίες και πάλι μπορούν να περιορίζονται ενός συγκεκριμένου και μόνο στάτους?
    Δηλαδή αναζητώ το καλύτερο για μένα εντός ενός συγκεκριμένου στάτους, ή αναζητώ το καλύτερο για μένα χωρίς περιορισμούς, εντός του χώρου? Να θυμίσω σε όποιον σπεύσει να το απλοποιήσει, -όχι σε σας @S/M Healing- ότι στον χώρο δεν υπάρχουν μόνο K και υ. Κατά τη γνώμη μου σε πολύ κόσμο, ενυπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία, πχ σαδομαζοχιστικά, περβουλοτσουλίστικα, σουιτσοηδονιστικά κλπ.
    Αν και ξεφεύγει κάπως από το ερώτημα του νήματος, θα ήθελα πραγματικά την άποψή σας, μού γεννήθηκε η απορία, διαβάζοντας αυτά που γράψατε.
     
    Last edited: 17 Ιουλίου 2017
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Διασαφηνιστική η παρέμβασή μου...
    Ούτε κυριαρχικοί ούτε εγωιστές, θα έλεγα πως οι "εναλλακτικοί κολυμβητές" έχουν κατά κάποια τρόπο διαμορφώσει κάποια ισχυρά θέλω, αρκούντως ασύντακτα στην αρχή της εκδήλωσής τους.
    Με τον καιρό διαμορφώνονται/εξελίσσονται/"πατάνε"/"παρκάρουν" σε διάφορα επίπεδα, από το θέλω-θέλω-θέλω και το δεν-θέλω-δεν θέλω-δεν θέλω, μέχρι το "βλέπουμε-λειτουργούμε".
    Ακόμα και στα πρώτα μπορεί να λειτουργεί μια χαρά, ό,τι σημαίνει για τον καθένα μας αυτό...
    Εξαρτάται από την χωρητικότητα και την απορροφητικότητα του "τα θέλουμε (ό)πως τα θέλουμε" των δυο μελών.
    Ααααα, και να κολυμπάνε βεβαίως...
     
  10. S/M Healing

    S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

    Το status, σου δίνει έναν πρόχειρο "μπούσουλα" αρχικά. Αλλα πρέπει να γνωρίσεις καλά το άτομο που "κρύβεται' πίσω απο το status και να ανακαλύψεις, το αν τελικά εκπροσωπεί επαρκώς τον τίτλο του (σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες). Πρώτα απο όλα όμως πρέπει να γνωρίσεις καλά τον δικό σου εαυτό και το τι ακριβώς ζητάς. Με μερικούς ανθρώπους τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα με άλλους όχι.
    Δεν είναι όλοι οι Masters ίδιοι ούτε όλοι οι Subs κοκ. Υποτίθεται οτι είσαι κατι όταν το δηλώσεις. Με ποιόν τρόπο όμως βιώνεις και εκδηλώνεις αυτό το "κάτι" είναι άλλο θέμα. Tην αξία θα την δόσεις στον άλλο, όταν τον γνωρίσεις ΚΑΛΑ. Μετά μπορεί να μην σου αρέσει, ή αντίθετα μπορεί να σε εκπλήξει με κάτι που δεν το περίμενες και να σου αρέσει πολύ, ποτέ δεν ξέρεις. Προσωπικά θα μπορούσα να βάλω στο status μου Dom η Master. Για μένα όμως, ειδικά ο τίτλος του Master προϋποθέτει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν το κάνω. Τι σημαίνει (για μένα) το Sado-Masochist; Σημαίνει 98% το πρώτο συνθετικό της λέξεις και 2% το δεύτερο συνθετικό. Για κάποιον άλλο σημαίνει άλλα.
    Το πιο σημαντικό που θα ήθελα να σου πω, για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, είναι οτι οι γυναίκες έχετε ένα πολύ μεγάλο Όπλο που δεν το ακούτε, δεν το εμπιστεύεστε και δεν το εξασκείτε συχνά. Είναι η Διαίσθησή σας. Μην το ξεχνάς ποτέ. Εμπιστεύσου αυτό το μεγάλο Όπλο, και αυτό θα σε βοηθάει πάντα να βλέπεις πίσω απο τις λέξεις και τα πρόσωπα. Και τότε όλα καλά θα πάνε.
     
    Last edited: 17 Ιουλίου 2017
  11. brenda

    brenda FU very much

    Είστε εντυπωσιακά καθαρόσκεπτος!
    Και πιστέψτε με, δεν εντυπωσιάζομαι καθόλου εύκολα.
    Σάς τιμά αυτό που λέτε για τον τίτλο του Master, δεν σκέπτονται πολλοί πλέον σαν κι εσάς, απ΄ό,τι βλέπω και καταλαβαίνω γύρω μου.
    Σαφώς και δεν είσαι κάτι όταν απλά το δηλώσεις, αυτό είναι και το νόημα της ρήσης του Τσαρούχη που ταλαιπωρεί το νεοελληνικό γίγνεσθαι.
    Μόνο όταν γνωρίσεις τον άλλον πραγματικά ΚΑΛΑ, μπορείς πέραν πάσης αμφιβολίας να αποφασίσεις αν είναι αυτό που ευαγγελίζεται, όπως επίσης πώς ακριβώς ''στέκεται'' σε σχέση με την επιλογή του. Οι τεράστιες ευθύνες των Master είναι όντως για λίγους. Προσωπικά εκτιμώ απεριόριστα και σέβομαι όσους επιφυλάσσονται να κάνουν χρήση του τίτλου σε βάθος χρόνου με βιωματικό υπόβαθρο, όπως επίσης μέσα από την αναγνώριση των αλληλεπιδρούντων άλλων.
    Ενίοτε, κάποιοι είναι πολύ πιο Masters από τους φερόμενους ως Masters, ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν.
    Εγώ προσωπικά, προσπαθώ ενσυνείδητα να αφήνω την λογική στην άκρη, όταν άλλα μου λεν τα μάτια και το μυαλό μου κι άλλα η ψυχή και η καρδιά μου. Προσπαθώ πραγματικά να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα εξωλεκτικής επικοινωνίας που διαθέτω, μου αρέσει και ο άλλος να κάνει το ίδιο. Καμιά φορά άλλωστε, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ΄ότι νομίζουμε, αρκεί να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας, την ψυχή και το σώμα μας.
    Κι εγώ σαδομαζοχίστρια δηλώνω και νιώθω, τα ποσοστά θα τα αφήσω στην άκρη για την ώρα, σημασία έχει πως καταλαβαίνω αυτό που λέτε, το νιώθω στο πετσί μου κυριολεκτικά και σάς ευχαριστώ για την διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά, το ίδιο ακριβώς νιώθω κι εγώ ακολουθώντας πλέον την διαίσθησή μου σχεδόν απαρέγκλιτα, αφήνοντας στην άκρη τις περιττές εκλογικεύσεις με όλα τα φτιατσιδώματα που εμπεριέχουν.
    Σάς ευχαριστώ από βάθους καρδίας για την καλοπροαίρετη και εξαίρετη συνεισφορά σας στους προβληματισμούς μου.
     
  12. S/M Healing

    S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

    "Εγώ προσωπικά, προσπαθώ ενσυνείδητα να αφήνω την λογική στην άκρη..."
    [/QUOTE]
    Καλά κάνεις. Γιατί το λογικό δεν είναι πάντα το σωστό και το σωστό δεν είναι πάντα το λογικό.
    Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς για τίποτα, κι εγώ απο Όλους , μαθαίνω! Να είσαι καλά.
     
    Last edited: 18 Ιουλίου 2017