Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Δεκάλογος του σωστού σκλάβου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος MsAliki, στις 17 Ιανουαρίου 2007.

  1. blindfold

    blindfold Contributor

    μακάρι αυτό να το συνηδητοποίουσαν όλοι/ες όσοι ασχολούνταν ως υποτακτικοί στο χώρο του bdsm ... αλλά το παραβλέπουν και υποτάσοντε τυφλά ,βέβαια αυτό συμβαίνει κυρίως με άνδρες οι οποίοι έχουμε μλια φοβία ότι δεν θα βρούμε άλλη ας συμβιβαστούμε...
    προτιμώ να μείνω παρθένος παρά στείρος λόγω κάποιας ημιμαθής...

    όσο αφορά το δεκάλογο η Κυρία Hliostalaxth με Κάληψε πλήρως αν και θα έπρεπε κάποιος/α slave να γράψει ένα ανάλογο

    πάντως Κυρία MsAliki προσωπικά αποδέχομε το δεκάλογο Σας !

    δεν είναι έμεσο "πέσιμο" αυτό ! ...
     
  2. denb

    denb New Member

    Ωραίος και ουσιαστικος ο Δεκάλογος Μs Aliki. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο Forum.
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Για μισό λεπτό εδώ... κάτι Μου ξέφυγε ή κάνω λάθος; Μάλλον αλλιώς Μου τα μάθαιναν τόσα χρόνια...
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απαραίτητη προϋπόθεση η ανιδιοτέλεια για να είναι ισορροπημένος ο σκλάβος στην ψυχή του Master_Spiler, γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει ότι σκλάβος έχει μόνο ανάγκες και όχι θέλω, ότι ζει το τώρα και όχι με λογαριασμούς για το τί θα γίνει μετά, που είναι θέμα του Αφέντη του.
     
  5. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    tender lilly, αναφέρομαι στο γεγονός οτι ο σκλάβος ζητάει να μάθει κάποια πράγματα, άρα περιμένει να τα μάθει, απ'τη στιγμή που δεν τα μαθαίνει, είναι στο χέρι του να συνεχίσει ή όχι τη σχέση. Το ποιό θα είναι το αντάλλαγμα γι'αυτήν την εκμάθηση είναι άλλο θέμα, αλλά καθώς μια σχέση τέτοια απαιτεί την εκμάθηση ορισμένων πραγμάτων, απ'τη στιγμή που είτε το ένα μέρος, είτε το άλλο δεν μπορούν να το πράξουν, τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της εν λόγω σχέσης. Άρα μήπως θα έπρεπε να ξανακοιτάξεις απ'την αρχή την εν λόγω πρόταση; Ο σκλάβος έχει τόσο ανάγκες όσο και θέλω, μπορεί να ζει το τώρα, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε μπορεί να σκέφτεται το μέλλον, τα θέλω του μπορεί να τα εκφράζει με συγκεκριμένες διαδικασίες που καθορίζονται απ'την εκάστοτε σχέση, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι θα γίνονται απαραιτήτως δεκτά, άλλωστε όλα στη ζωή δεν είναι όπως θέλουμε, σωστά;
     
  6. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    καλο ειναι να κανει και η Κυρια τιποτα που και που γιατι απο την πολυ την ρεκλα θα μουχλιασει
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    MsAliki και tender lilly ταυτίζετε την ανιδιοτέλεια (την ιδιότητα του ανθρώπου, του οποίου οι πράξεις δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον του), με την απουσία προσδοκιών (προσδοκία είναι η αναμονή μέχρι να επιτευχθεί μία επιθυμητή εξέλιξη), για ποιο λόγο το κάνετε αυτό? Οι έννοιες δεν είναι καν συναφείς...

    Συμφωνώ μαζί σας, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ανιδιοτέλειας. Αλλά βούληση (επομένως και προσδοκία, και ελπίδα και απογοήτευση) διαθέτει κάθε ον που διαθέτει εγκέφαλο*, άρα κατά κανόνα όλοι οι σκλάβοι έχουν προσδοκίες. Καταρχήν προσδοκούν να βρουν μία αυταρχική Κυρία, έτσι δεν είναι?  

    * Rene DesCartes, δυστυχώς δεν θυμάμαι τον τίτλο του συγκεκριμένου βιβλίου.
     
  8. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Ο Δεκάλογος του σωστού σκλάβου

    Οι σκλαβοι που δεν εχουν βρει ακομη Κυρια δεν ειναι σκλαβοι, αλλα υποψηφιοι σκλαβοι. Νομιζω οτι ανικουν σε αλλη κατηγορια. Αυτοι μπορει να θελουν τα παντα, ειναι ελευθεροι. Οι owned σκλαβοι θα πρεπει να ξεχναν τι θα πει "θελω" και "μου αρεσει".
     
  9. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Το "μου αρέσει" ναι, πιθανότατα να χρειαστεί να το ξεχάσουν, αλλά το "θέλω", όπως είπε και η Dame πιο πάνω δεν θα ξεχαστεί... Όλα εκφράζονται με διάφορους τρόπους, άρα ένα θέλω μπορεί να εκφραστεί ως μια παράκληση και όχι ως προσταγή capeaway. Φυσικά σ'αυτό πάνω στηρίζεται ολόκληρη θεωρία, οπότε καλού κακού φίλε μου, ρίξε μια ματιά πάνω στην ιεραρχία των αναγκών του Μάσλοου για να μπορέσεις να ξέρεις ποιά πράγματα είναι συμαντικά και ποιά όχι.
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    ολες οι σχεσεις βασιζονται στο δουναι και λαβειν

    Ο Λ Ε Σ

    δεν σημαινει πως βγαζουμε το μπλοκακι και σημειωνουμε: Τοσο το λαδι τοσο το ξυδι αρα...

    ή μου δωσες τοσα , αρα κι εγω μονο τοσα σου οφειλω. Οχι δεν λεω αυτο.

    Αλλα δεν υπαρχει ανιδιοτελεια. Δεν γινεται να δινεις χωρις εστω την προσδοκια να παρεις. Τι να παρεις; Αγαπη, φροντιδα, νοιαξιμο, μοιρασμα, παιχνιδι. Να παρεις την ικανοποιηση πως τον ικανοποιησες, του δωσες χαρα. Αν αυτα δεν τα παρεις γιατι να μεινεις;
     
  11. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Ο Δεκάλογος του σωστού σκλάβου

    Σ' αυτο συμφωνω απολυτα.


    Οι βασικες βιωτικες αναγκες, το πρωτο επιπεδο της πυραμιδας, δε μπορουν να ξεχαστουν. Μιλουσα για τα "θελω" που σχετιζονται με τις υπολοιπες. Το ποσα επιπεδα θα ξεχαστουν απο κει και περα ειναι αυτο που ξεχωριζει το σκλαβο απο τον υποτακτικο.
     
  12. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Για την απάντηση της zinnia θέλω να πω πως θα συμφωνούσα μαζί της αν ήμουν κι'εγώ vanilla, αλλά διαφωνώ καθέτως.Αυτά δεν υφίστανται σε D/s σχέση.
    Master Spiller ,
    self-actualization
    esteem
    love/belonging
    safety
    physiological needs
    εφ'όσον γνωρίζεις την παραπάνω ιεραρχία των αναγκών του Maslow,νομίζω οτι πρέπει να συμφωνησεις πως κάθε slave- που ανήκει στη σωστή Κυρία και βιώνουν το D/s με λογική και σύνεση-δεν στερείται καμμία από αυτές.