Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Ο/Η Κ δεν είναι γκόμενος-α"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Brigitte, στις 9 Νοεμβρίου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Δεν εξισωσε κανεις τον Κυριαρχο με γκομενο. Ειπαμε ομως οτι σε εναν Κ ενδεχομενως, αν γνωρισει το καταλληλο υ να του βγαλει και το αισθηματικο κομματι, να του βγει και ενας συντροφικος χαρακτηρας, καποιες στιγμες τρυφεροτητας, μια καθημερινοτητα με το υ του που να εμπεριεχει και πολλα πολλα πραγματα εκτος απο ξυλο και ξεφτιλικι.
    Αυτο ρωταει το νημα. Ειναι εφικτο να γινει κατι τετοιο χωρις να χαθει η ασυμμετρια?
     
  2. ellianna

    ellianna Regular Member

    Το να είναι ένας Κ και τρυφερός καποιες στιγμές,τονίζω το καποιες,το να είναι ένας Κ και σύντροφος,το να είναι ένας Κ και βράχος στην ζωη της υπό του,δεν του αφαιρεί την ιδιότητα του Κ...
    Εξαρτάται κυρίως από το τι θέλει ο ίδιος να είναι και από το πως το εκφράζει.
    Οι σχέσεις,ακόμα και οι d/s σχέσεις,δεν είναι 24 ωρες το 24ωρο μαστίγια,κεριά και ξύλο.
    Ναι,μπορει να ειναι κ μονο αυτο αν ο Κ και κατ επεκταση και η υπο το επιθυμεί,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο δεν υφίσταται ως σχέση ασυμμετριας.
    Η τρυφερότητα και η συντροφικότητα έχουν πολλές εκφάνσεις κ πολλούς τρόπους να βγουν στην επιφάνεια μη επηρεάζοντας τους ρόλους μέσα στην σχέση.Σ εμας επαφίεται το πως θα την εκφράσουμε και πως θα την λάβουμε και από εμας εξαρτάται το κατά πόσο και αν αυτό θα μας "μπερδεψει" ως προς την πορεία της σχέσης.
    Δεν λέω να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο προφανώς,ειδάλλως αυτό δεν ήταν bdsm αλλα μια καθ'ολα βανίλλα σχεση,
    παρά ταύτα να μην ακούμε την λέξη σύντροφος και να κάνουμε τζιζ.
    Συνοψίζοντας,μια σχέση d/s μπορεί να γίνει και συντροφική καποιες στιγμές,αρκεί τα πλαίσια της να είναι ξεκαθαρισμενα για τους συμβαλλομενους της και να μην εκλαμβάνεται η όποια εκδηλωση συναισθηματος ως αδυναμια.
    Όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλουμε,πως το δείχνουμε,και το να είναι ξεκαθαρισμενο μέσα μας το τι είναι αυτό που θέλουμε,όχι να μπερδεύουμε και τον αλλον αλλα και τον εαυτο μας.
     
  3. Η τρυφερότητα και η συντροφικότητα, είναι σαφή στοιχεία D/s σχέσεων. Κανένας υποτακτικής φύσης άνθρωπος, δεν μπορεί ναι είναι αποδοτικός, παραγωγικός ή αποτελεσματικός αν θέλεις (όσο ψυχρό κι αν μοιάζει αυτό, πάνω στο ζύγι), αν δεν λαμβάνει όσα χρειάζεται από μια τέτοια σχέση. Δεν έχει λόγο ύπαρξης η ίδια η σχέση τότε. Η ασυμμετρία δεν χαλά σε αυτό το σημείο, κατ'εμέ αλλά στην προσπάθεια εξισορρόπησης ρόλων. Κι αυτό προάγεται από το χαρακτηρισμό του Κ μέρους ως γκομενάκιον  
     
  4. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    καλο το παραμύθι του γκομενο - Κυριαρχο -φιλο - μπατζανακη ξερω εγω... αλλα δεν εχει δρακο.
     
  5. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Η λεξη "γκομενος" στο παρον νημα χρησιμοποιηθηκε υπο αυτην την εννοια της σελ.1 #8 :

    Οι περισσοτεροι καταλαβαν το νοημα του θεματος και τα ερωτηματα του. Δεν διαφωνουμε καπου και σε ευχαριστω πολυ για την τοποθετηση σου.  
     
  6. Εγώ πάλι εδώ μέσα "Να βλεπουν ταινιες, να κανουν ψώνια, να μοιράζονται ενα σπιτι, να πληρωνουν λογαριασμους, να κανουν παιδια, να διαφωνουν, να μαλωνουν, να τα ξαναβρίσκουν, να γνωριζουν την οικογενεια του αλλου, να λενε σ' αγαπω.. κτλ" βλέπω απόπειρες εξισορρόπης με παραθυράκια ανοιχτά.
    Για όσους δεν κατάλαβαν τι είπα  
    Χάρηκα για τη συμφωνία μας
     
  7. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Θες να το εξηγησεις λιγο αυτο? Να χαθει η ασυμμετρια εννοεις? Να εξισωθουν μεταξυ τους?
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Όλα τα μπερδέματα ξεκινούν από το σόφισμα που χρησιμοποιεί η νηματοθέτρια. Γκόμενος = σύντροφος.
    Βασιζόμενη σε αυτήν την αυθαίρετη εξίσωση υφαίνει έναν ολόκληρο ιστό, για να δικαιολογήσει την αντίθεση της στην φράση "ο Κυρίαρχος δεν ειναι γκόμενος".
    Έχουν γραφτεί πολλά στο νήμα που ανατρέπουν το σόφισμα της νηματοθέτριας, αλλά αυτή επανέρχεται επιμένοντας σε αυτό. (Το εντάσσει μάλιστα στην προσωπική της κοσμοθεωρία, όπως λέει η ίδια).
    Η λέξη "γκόμενος" είναι επέκταση του υβριστικού χαρακτηρισμού "γκόμενα". Μέχρι την δεκαετία του 1970 η λέξη "γκόμενα" σήμαινε την γυναίκα που αποτελούσε την εξωσυζυγική και γενικά την παράνομη ερωτική σχέση ενός άνδρα.
    Μετά το 1980 περίπου άρχισε να χρησιμοποιείται με την υποτιμητική έννοια της εύκολης, πεταχτούλας, γυναίκας και αρκετά αργότερα για όλες τις νέες γυναίκες, πάντα υποτιμητικά και συχνά υβριστικά. Σήμερα ακόμη, πολλές γυναίκες προσβάλλονται στο άκουσμα του χαρακτηρισμού "γκόμενα". Για την λέξη γκόμενα υπάρχουν συνώνυμα όπως η μετρέσα, η σπιτωμένη. Η λέξη ερωμένη δεν έχει τόσο υποτιμητική σημασία όσο η γκόμενα.
    Για την επέκταση της έννοιας γκόμενα στον χαρακτηρισμό "γκόμενος" στον άνδρα, δεν υπάρχει ανάλογο συνώνυμο και το εραστής έχει πολύ ευρύτερη έννοια.
    Η λέξη γκόμενα και γκόμενος σημαίνει ακριβώς το μη σύντροφος, είναι η επιπόλαια σχέση της ερωτικής εκτόνωσης και η αναζήτησης της είναι το γκομενιλίκι ή το γκομένιασμα.
    Η ανδρική φράση "πάμε για γκόμενες" διαφέρει από το "πάμε για πουτάνες" μόνο στην οικονομική συνδιαλλαγή, που εμπεριέχεται στην δεύτερη.
    Το να θεωρεί κάποιος ότι ένας Κυρίαρχος μπορεί να είναι και γκόμενος απλά υποβιβάζει την έννοια του Κυρίαρχου καθώς και αυτήν του συντρόφου.

    Ο Κυρίαρχος δεν είναι γκόμενος
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2016
  9. Αυτό ακριβώς εννοώ. Ο χρόνος μου, δεν επιτρέπει ν'αναπτύξω, θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Επιγραμματικά μόνο να πω, πως το σχήμα ρουτίνας που τείνει να εξαφανίσει συγκεκριμένα όρια, λειτουργεί εις βάρος μιας D/s σχέσης. Ή θα χαθεί η ασυμμετρία ή θα χαθεί η σχέση.
     
  10. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Σεβαστη η αποψη σου. Παρ' ολα αυτα οταν ζεις μια σχεση ασυμμετριας 24/7 και δη κατω απο την ιδια στεγη καταλαβαινεις φανταζομαι οτι θα εμπεριεχονται πολλες απο αυτες τις δραστηριοτητες και ειναι λογικο. Το αν θα αφησεις την ασυμμετρια να χαθει και να σε παρει η μπαλα ειναι δικο σου θεμα. Ειναι πολυ δυσκολο, χρειαζεται τρομερο ελεγχο απο το Κ μερος και τρομερο αυτοελεγχο απο το υ μερος, αλλα δεν ειναι ακατορθωτο. Ολα ειναι στο χερι μας.
     
  11. Brigitte

    Brigitte Contributor



    Αχ βρε espi, αχ βρε espi...καταλαβαινω τις απεγνωσμενες σου προσπαθειες να μας επιβαλλεις την αποψη σου, αλλα βλεπεις στο παρακατω καποια εξισωση?



    Να σε ενημερωσω οτι τελειωσα Θετικη Κατευθυνση στο Λυκειο και εκει ειχαμε πολλες πολλλλλες εξισωσεις. Αυτο δεν ειναι εξισωση πουλακι μου.
    Διαφωνεις με την χρηση της συγκεκριμενης λεξης σε αυτο το νημα. Οκ, δεκτο. Και αλλοι διαφωνησαν με τη λεξη αλλα καταλαβαν το νοημα του νηματος και τα ερωτηματα του. Αλλοι δεν ενοχληθηκαν και απαντησαν κανονικα.


    Φτυσε την καραμελα σου τωρα να παμε παρακατω.. 
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2016
  12. espimain

    espimain Contributor

    Μια και τέλειωσες θετική κατεύθυνση στο λύκειο, καλό ειναι να ανοίγεις και κανένα βιβλίο πότε πότε, για να μάθεις κι ελληνικά. Γιατί έχεις μία μόνιμη σύγχυση στη χρήση της ελληνικής. Με λίγα λόγια δεν ξέρεις τι λές.

    Όταν γράφεις την φράση:
    "Και για τη δικη μου την κοσμοθεωρια ισχυει ο,τι και για την @Justmeandme -συντροφος δηλαδη".
    Είναι σαν να δηλώνεις ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2016
Thread Status:
Not open for further replies.