Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Κυρίαρχος είναι και Πυγμαλίων ή όχι απαραίτητα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 19 Ιανουαρίου 2016.

  1. με συγχωρείτε για το οφφ τόπικ, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι...

    εσύ, Νηρηίς, υπάρχεις στ' αλήθεια; εννοώ, αναπνέεις κι έχεις και φωνούλα και προφέρεις λεξούλες, και πλένεις τα δόντια σου και τρως κανονικά, και ξύνεσαι και χασμουριέσαι, και περπατάς στους δρόμους με κασκόλ και κοιτάζεις κι επεξεργάζεσαι τον κόσμο;
    ή μόνο χοροπηδάς από σύννεφο σε σύννεφο και ομορφαίνεις τα σύμπαντα σαν νεραιδάκι;
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Tο εφέ Πυγμαλίωνας μοιάζει νάναι ένα κάτι σε απωθημένο ένα πράμα, να φορμάρουμε κάτι που μας γουστάρει με τη μία, στο να μας γουστάρει πιο πολύ και καταπώς θα θέλαμε...
    Μάταιο, ενεργοβόρο, ομφαλοσκοπικό, εμμονικό, καταντίπ ανώριμο κλπ κλπ...
    Δηλωτικό ελλιπούς αντίληψης και κατανόησης των πραμάτωνε, δύο σε ένα...
    Ως σκεπτικό όμως το βρίσκω υπέροχο στην εφαρμογή του στην δημιουργία σάλτσας για μακαρόνια...
     
  3. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    nýchta...
    ..είναι πραγματικά τόσο όμορφα όταν πετάμε μαζί με τον αγαπημένο μου..
    είτε έχει σύννεφα,είτε λιακάδα,είτε χιονίζει.. 

    υ.γ υπάρχουν και χαρισματικοί ανθρωποι,μην απογοητεύεσαι..
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

     
  5. gaby

    gaby Guest

    Αν μιλάς για μάνατζερ συν εραστή σε μια σχέση συνήθως αποκλειστική και μακροχρόνια, όπου μάλιστα γνωρίζουμε ότι ο μάνατζερ πέτυχε πέρα από κάθε λογική προσδοκία, υποθέτω ότι θα πρέπει να κατέβαλαν συστηματικό κόπο για να μην έχει η σχέση τους στοιχείο D/s. Είναι άλλωστε κουτσομπολικώς "γνωστό" 'ότι οι άνθρωποι μπορεί να έκαναν S/M. Και πάλι υπάρχει η επαγγελματική τάξη των μάνατζερ / προπονητών πρωταθλητών κλπ που και χαστούκι να ρίξουν στο πρόσωπο αυτών που μανατζάρουν κανείς δεν τους λέει τίποτα. It is the money, stupid!

    Δε νομίζω. Κατ' αρχήν, για να σε πάρω επί λέξει, δεν υπάρχει "job description" Κυρίαρχου και μη προς κακοφανισμό σου   Και δεν υπάρχει job description γιατί ο κάθε Κυρίαρχος πάντα διεκδικεί στην πράξη και παίρνει την ευχέρεια να αποφασίσει μόνος του ποιος θα είναι ο ρόλος του και ποια θα είναι η έκταση της παρέμβασής του στη ζωή της υποτακτικής του. Ο Κυρίαρχος μπορεί να έχει, εν γνώσει του και υπό τον έλεγχό του, πολλούς ρόλους στη ζωή της υποτακτικής και ακόμα περισσότερους στη ζωή της σκλάβας, όμως σε μια μακροχρόνια σχέση σχετίζεται άμεσα με την υποτακτική. Ο Πυγμαλίωνας σε όλες του τις εκδοχές, μύθο, Μπερνάρ Σω, Κιούκορ (My fair lady) προσπαθούσε να φτιάξει ένα πρόσωπο με το οποίο να μπορεί, θεωρητικά, να σχετιστεί. Δεν είναι το ίδιο. Στην πιο αισιόδοξη εκδοχή του μύθου, στο My fair lady, υπήρξε με βεβαιότητα ένας παράλληλος αυνανισμός, υπήρξε peer (and mother!) pressure για να λύσει το πρόβλημά του ο Χίγκινς και δεν υπήρξε ούτε καν εκεί βεβαιότητα ότι η σχέση περπάτησε, το έργο λήγει εκεί που ξεκινά η προσπάθεια. Ακόμα και αν περπατήσει η προσπάθεια το πιθανότερο είναι ότι το πάνω χέρι θα το έχει σταδιακά η νέα και όμορφη (και δυνατή) που έκανε ανθρώπινη τη ζωή του άλλου.

    Έχω τη γνώμη ότι πρόκειται για φαινόμενο που ακόμα και αν διεγείρει το φαντασιακό και των δύο εξαντλείται εκεί, ακόμα περισσότερο από τα ντουέτα "Προϊστάμενος / ιδιαιτέρα", "Γιατρός / νοσοκόμα", "Νοσοκόμα / ασθενής", "Καθηγητής / μαθητής".

    Έχω την άποψη ότι ο Κυρίαρχος σε μια σαδομαζοχιστική ερωτική σχέση είναι πρώτα απ όλα αυτός που ασκεί τον έλεγχο και εκεί εντοπίζω τον σαδομαζοχισμό κυρίως, γιατί μέσω αυτού, πρωτίστως, παίρνει ο Κυρίαρχος τον ρόλο που επιθυμεί στη ζωή του υποτακτικού προσώπου και εξαιτίας αυτού ενδοβάλλει το υποτακτικό πρόσωπο τις κοσμοεικόνες του Κυρίαρχου. Μετά είναι αυτός που δείχνει, διότι στρέφει την προσοχή του υποτακτικού προσώπου σε συγκεκριμένα πράγματα και όχι σε άλλα και ενεργοποιεί έτσι αναμνήσεις, βιώματα και επιθυμίες. Ο Κυρίαρχος βάζει σε ένα πλαίσιο τα προηγούμενα και ορίζει πώς θα εκφράζονται και κατευνάζει την επιθυμία του υποτακτικού προσώπου ικανοποιώντας την σε ορισμένα σημεία και στρέφοντάς την αλλού σε άλλα. Είναι αυτός που υλοποιεί το επιθυμητικό και των δύο και τέλος, πιθανότατα είναι το κεντρικό στοιχείο και το βασικό αντικείμενο του έρωτα, όπως εκφράζεται, της υποτακτικής προς το πρόσωπό του. Σε όλα αυτά, εγώ θα έβλεπα στοιχεία ρόλου Πυγμαλίωνα, αν και εφόσον, στην παλέτα του έρωτα της υποτακτικής προς τον Κύριό της. Ο Κυρίαρχος, μου φαίνεται πως κάνει αλλιώτικα και κατ' εμέ καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα και κυρίως πιο σχετισμένα πράγματα με την υποτακτική.

    Και εγώ το πιστεύω αυτό, πολύ, αλλά δεν του βρίσκω τίποτα κοντινό στην έννοια του Πυγμαλίωνα αυτό - καμιά φορά, όταν οι λέξεις παραγίνονται ελαστικές ως προς το νόημα, χάνεται κάθε δυνατότητα να βγει ένα κάποιο συμπέρασμα, μπαίνουμε πια σε βιώματα που δεν εξηγούνται, δεν αναλύονται και δεν επαναλαμβάνονται, τα οποία είναι άλλη ιστορία  
     
  6. AndreDelastrange

    AndreDelastrange Regular Member

    Νομίζω ότι ο όρος "Πυγμαλίωνας" είναι λίγο προβληματικός, αφού οι μύθοι συνήθως είναι πολυδιάστατοι και δεν έχουν μια συγκεκριμένη ανάγνωση.

    Επιπλέον, μια σχέση που ο ένας από τους δυο συντρόφους επιθυμεί να προκαλέσει κάποιες διεργασίες στον άλλο για να πετύχει κάποια αποτελέσματα δεν είναι απαραίτητα BDSM.

    Επίσης, για να μιλήσουμε για BDSM με κάποιες αξιώσεις, θα πρέπει να ικανοποιείται μια καθολικότητα, δεν μπορούμε δηλαδή να εξετάσουμε το ρόλο των D και των s συνδεδεμένο με το φύλο τους, νομίζω ότι αυτό είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του vanilla κόσμου.

    Τώρα, για την ουσία του ερωτήματος, νομίζω ότι ένα D θέλει το s του να αναπτύξει τις δυναμικές του, θέλει να είναι καλά με τον εαυτό του. Ο λόγος γι' αυτό μπορεί να εκτείνεται από το εγωιστικό ενδιαφέρον του D (θέλω να είσαι καλά για να μου δίνεις περισσότερα) μέχρι τα αισθήματα αγάπης που μπορεί να νιώθει το D για το s (όλο το φάσμα κινήτρων νόμιμο κατά τη γνώμη σε μια D/s σχέση).

    Το μέχρι που πάει αυτή η επιρροή και καθοδήγηση μάλλον κρίνεται κατά περίπτωση, από τη δυναμική της κάθε σχέσης.
     
  7. Silver alert!

    Εξαφάνιση λαθών ηλικιωμένου. Λόγος: ανάληψη θέσης Kυριάρχου-Πυγμαλίωνα πλήρους απασχόλησης.
    Όποιος τα βρει, παρακαλείται να μην τα επιστρέψει στον κάτοχό τους.
     
  8. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Παρακαλεισθε εσείς της τρίτης ηλικίας να καταθεσετε τις απόψεις σας στο ανάλογο νημα.

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/bdsm-και-τρίτη-ηλικία.56209/

    Τόπος στα νιάτα.
     
  9. Είσαστε εδώ για να μας ικανοποιείτε, αλλιώς πιάνετε τσάμπα τον τόπο...  
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ποιoς ήρθε; :/
     
  11. Εσύ. Γρήγορη ανταπόκριση  
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    ...μπα, next!??? :/