Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Κύριος Τίποτα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 21 Ιανουαρίου 2009.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Ο Dolmance εχει καιρό να γράψει και ο G_E σχεδόν δε γράφει. Δεν "καπελώνουν" κανέναν.

    Ο Κύριος Τίποτα μπορεί να γαμεί καλά αλλά εδω είναι φόρουμ. Εδώ γράφουμε, δε γαμούμε. Δεν λέμε π.χ. να χύσω Αφέντη μου στο post #78?
     
    Last edited: 21 Ιανουαρίου 2009
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Τσουβαλιάζω λίγο γιατί δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά έχω πολλά. Το νήμα το έβαλα γιατί αρκετοί με ρώτησαν "γιατί υιοθετείς όλους τους άσχετους;" Οι οποίοι δεν ήταν άσχετοι, αλλά ωραιότατα άτομα, που τα γουστάρω. Και επειδή εμπιστεύομαι αυτό που βλέπω και που κρίνω εγώ ως σωστό, και επειδή είδα ότι υπήρχε ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε αυτό που έβλεπα εγώ ως αξιόλογο και σε αυτό που θεωρούσε ο περίγυρος ως "κάτι", κατάλαβα ότι κάποιος άλλος παράγοντας έπαιζε στην εξίσωση "επιλογή". Κι έτσι έβαλα αυτό το νήμα.

    Για τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι ακριβώς. 

    @tasos0, υπάρχουν και καινούριες συνταγές. Μεταξύ μας, αν ο ο φούρναρης της γειτονιάς σου καίει το ψωμί, γιατί δεν άλλάζεις φούρνο;

    @DiDi, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που εννοώ όμως είναι ότι δεν θα έπρεπε να λαμβάνουμε καθόλου υπόψη την εικόνα των άλλων, ούτε για το ποιούς θα επιλέξουμε ως φίλους μας ή ως συντρόφους μας ούτε (κυρίως) για το ποιοί είμαστε εμείς.

    @Inco, έχεις δίκιο εν μέρει. Όμως ξεκαθαρίζω ότι επικεντρώνομαι στην αντιμετώπιση των Κυρίων, εξ ού και ο τίτλος. Όσο για το κυνήγι της εικόνας, δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να το παίξουν. Μερικοί προτιμούν άτομα που έχουν να επιδείξουν προσωπική κρίση. Αν ήμουν εκ του πονηρού ορμώμενη, θα επέλεγα να αμαυρώσω επίτηδες την εικόνα μου, για να δω ποιος πραγματικά με βλέπει γι αυτό που είμαι. Όπως στα παραμύθια, που ο πρίγκηπας αλλάζει θέση με τον πιστό του υπηρέτη.

    By the way, προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως image maker σε όποιον ενδιαφέρεται. Success guarranteed 
     
  3. zinnia

    zinnia Contributor

    Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    + 1000

    Kαι να συμπληρώσω πως κι αυτοί πριν γίνουν κύριοι κάποιοι, κύριοι τίποτα ήταν, όπως όλοι μας όταν πρωτομπήκαμε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων μέσα στο φορουμ.
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Δεν με απασχολούν οι οποιουδήποτε είδους μάγισσες. Όποιος ενδιαφέρεται, έχω και ένα εξαιρετικό talisman. Το λένε προσωπική κρίση.

    Πραγματικά, δεν έχω ιδέα ποιος θα διόριζε τον εαυτό του "κριτή του Ελληνικού μπιντιεσεμικού χώρου". Εξ ού και το νήμα μου, ως απάντηση σε όσους κατονομάζουν όμορφα άτομα ως "Τίποτα". Δεν θα ήταν πιο απλό και χρήσιμο και λειτουργικό να κρίνει ο καθένας μόνος του κατά περίπτωση αντί να βασίζεται σε ανεκδοτολογικά δεδομένα; Λέω τώρα. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με παρακαλώ.
     
  5. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Mήπως ,όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος;Ο Κύριος Τίποτα ξαφνικά να επιτεθεί εναντίον άλλου μέλους,χωρίς λόγο και αφορμή ή ο ίδιος κύριος να εκφέρει "άποψη" για άτομα που δεν ξέρει και για καταστάσεις που δεν έχει καν αντικρύσει;

    Ισορροπία τώρα!  
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Είναι το δεύτερο νήμα που ανοίγεις μέσα σε λίγες μέρες, με αφορμή δικά μου (δεν ξέρω, ίσως σ' αυτή την περίπτωση και δικά μου) λόγια. Την επόμενη φορά λοιπόν, θα σε παρακαλέσω να αφήσεις κατά μέρος τα "κάποιος μου είπε" ή "κάποιοι μου είπαν", και να αναφερθείς συγκεκριμένα στο ποιός σου είπε και τί, εάν αυτός ο κάποιος είμαι και πάλι εγώ... Διότι, όπως είπα και την προηγούμενη φορά, μεταφέρεις τα λεχθέντα όχι όπως ειπώθηκαν, αλλά παραμορφωμένα, μιά και τα περνάς πρώτα από το δικό σου, πολύ ιδιαίτερο κατ' εμέ πρίσμα...

    Ως προς τη διάσταση ανάμεσα σε αυτό που εσύ κρίνεις ως αξιόλογο, και εγώ το θεωρώ ως αναξιόλογο (μιά και αναφέρεσαι αναμφίβολα, και σε μένα, τουλάχιστον): Θεωρείς ότι γιά εμένα προσωπικά, παίζει στην εξίσωση "επιλογή", ο παράγοντας "τί λέει ο περίγυρος";





    .
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Είναι τόσο αληθές που το έφτιαξα νήμα. Ελπίζω να μην υπάρχει αντίρρηση περί των λεγομένων μου, σε πολύ αδρές γραμμές. Δεν αποτελεί κατηγόρια το ότι κάποιος έχει όμορφη σκέψη, έχει την δυνατότητα να την εκφράσει και το άτομό του τυγχάνει εκτίμησης, από κάποιους τουλάχιστον. Η ένστασή μου επικεντρώνεται στα ίδια αυτά άτομα που έχουν την δυνατότητα να εκτιμήσουν το όμορφο, αλλά όχι την δυνατότητα να το βρουν και αλλού, αν δεν έχουν την συμπαράσταση της κοινής γνώμης.

    Μιλώ αποκλειστικά για το όμορφο, ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα. Ένα ζεστό, έντιμο άτομο για μένα δεν μεταφράζεται σε κάποιον που γαμεί καλά. Γι αυτό επέμεινα στα διάφορα είδη της σχέσης που μπορεί κάποιος να συνάψει μέσα από το συγκεκριμένο φόρουμ, σχέση με φίλο, σύντροφο ή συνομιλητή. Και είπα ότι κάποιος ο οποίος ίσως δεν εκφράζεται καλά στον γραπτό λόγο ή δεν επιθυμεί να εκφράσει τις απόψεις του στο συγκεκριμένο φόρουμ, δεν είναι απαραίτητα ο Κύριος Τίποτα. Μπορεί κάποιος να συνομιλήσει μαζί του πριβέ, να συναναστραφεί μαζί του ή ακόμη και να συνάψει σχέση μαζί του, εφόσον το επιθυμούν αμφότεροι, χωρίς να δεσμεύονται από την εικόνα του καθενός εδώ μέσα. Η εικόνα του καθενός στο συγκεκριμένο μικρό κοινωνικό κύκλωμα δεν δίνει κανένα εχέγγυο περί αξίας ή καταλληλότητας του ατόμου. Η προσωπική κρίση θα έπρεπε να είναι η βάση για αυτό.

    Απλά μου έκανε εντύπωση η αντίδραση κάποιων, όταν είπα "αυτός είναι ένα εξαιρετικό άτομο". Και η απάντησή τους ήταν, "αυτός; Είναι ένα Τίποτα". Δεν το δέχτηκα. Και γι αυτό το έθεσα προς συζήτηση. Ακούω με μεγάλη προσοχή τα σχόλιά σας.

    ΥΓ. Αγαπητέ MindMaster, εκτός εάν είσαι σκλάβα, το νήμα δεν αναφέρεται σε σένα. Δεν γυρνάει όλο το σύμπαν γύρω σου, ξέρεις.  Ο τίτλος επεξηγεί αρκούντως. Ευχαριστώ.
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Εισάγεις τον όρο, dora, και έπειτα, εσύ η ίδια, "δεν έχεις ιδέα" γιά ποιό πράγμα μιλάς; Τελείως προβοκατόρικη τακτική, όπως θα λέγαμε και στον καιρό μας...




    Γιατί ανακατεύεις τα πράγματα; Γιατί θολώνεις επίτηδες τα νερά; Τί σχέση έχει ο "μπιντιεσεμικός χώρος", με το εάν εγώ (επί παραδείγματι) θεωρώ κάποιον ως αναξιόλογο; Και γιατί "ανεκδοτολογικά δεδομένα"; Όταν κάποιος γράφει εδώ ανοησίες, και τον θεωρήσω ανόητο, συμβαίνει αυτό επειδή "δεν κρίνω μόνος μου"; Θα πρέπει να γνωρίσω τους πάντες προσωπικά, γιά να κρίνω; Ή το εάν κάποιος διαθέτει άριστο χαρακτήρα αλλά είναι (επί παραδείγματι) βλάκας, ο καλός του χαρακτήρας τον κάνει και πιό έξυπνο; Δεν έχω το δικαίωμα να θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να είναι καλός αλλά και άμυαλος; Δεν έχω κανένα λόγο φυσικά, να του τα τρίψω αυτά στά μούτρα. Αλλά ας μου επιτραπεί, να αποφασίσω εγώ, αν θα τον "επιλέξω" ή όχι... Σάμπως εκείνος, δεν επιλέγει;
     
  9. Jomaru

    Jomaru Guest

    απλα και λιτα οταν κρινεις καποιον στο φορουμ κρινεις τον χαρακτηρα του στο φορουμ.

    εμενα θα με κρινεις ως Jomaru οχι ως Ανδρεα Σ.... δεν ξερεις τον Ανδρεα ξερεις τον Jomaru.

    για τα υπολοιπα θα πρεπει να εχεις προσωπικη επαφη..
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Ξέρω ότι όλο το σύμπαν δεν περιστρέφεται γύρω μου, αλλά θυμάμαι και το τί λέω, και το πώς το λέω dora μου... Και στη συγκεκριμένη συζήτηση, δεν είμασταν οι δυό μας, μόνοι... Και την εντύπωση που αποκόμισα εγώ από το νήμα σου, σε διαβεβαιώ ότι την αποκόμισαν και κάποιοι εκ των αυτηκόων μαρτύρων... Πιθανώς όχι ορθός ο συνειρμός μου λοιπόν, αλλά δικαιολογημένος...


    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τον εκάστοτε Jomaru κρίνω, που τον διαβάζω. Γιά τον Ανδρέα Σ., δεν μπορώ να έχω άποψη...




    .
     
    Last edited: 21 Ιανουαρίου 2009
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Δεν συμφωνώ με την τακτική των ατόμων που δίνουν σημασία στην κρίση των άλλων. Τους οποίους δεν μου ονομάτισαν και για τους οποίους δεν ρώτησα γιατί δεν με ενδιέφερε. Επισημαίνω στο παρόν νήμα ότι γράφω στην μουνάρα μου την κρίση των άλλων. Αν έχεις κάποια ένσταση επ' αυτού, σε παρακαλώ να μου την αιτιολογήσεις. Δεν διακρίνω καμία προβοκάτσια. Διακρίνω κάποιον ο οποίος μυγιάζεται αναίτια, σε νήμα που απευθύνεται κυρίως σε σκλάβες. Δεν κατανοώ το γιατί. Κρίνω ότι το σκεπτικό μου είναι σωστό , εφόσον έως τώρα δεν διέκρινα καμία επιχειρηματολογία που να το αντικρούει. Ποιο είναι σωστό; Να εμπιστεύομαι την δική μου κρίση; Ή να εμπιστεύομαι την κρίση αυτών που οι γνωστοί μου θεωρούν αυθεντίες; Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Πρόκειται για ένα θεμιτό ερώτημα που άπτεται της λογικής και όχι του κουτσομπολιού. Μην το ευτελίζεις σε παρακαλώ.

    Δεν είπα ότι δεν έχεις το δικαίωμα της δικής σου κρίσης. Τουναντίον. Μάχομαι υπέρ της υπεροχής της προσωπικής κρίσης του καθενός. Αν εσύ μου πεις ότι κάποιος είναι ανόητος, θα το καταχωρήσω ως δική ΣΟΥ άποψη. Αυτό λέω. Το ίδιο και αν λάβω μερικές ακόμη απόψεις περί της αναξιότητας κάποιου. Εάν δεν έχω δικά μου δεδομένα όμως, θα λάβω υπόψη τις ιδέες των ατόμων που εκτιμώ, αλλά θα τις θεωρήσω ανεκδοτολογικές, και μετά θα προχωρήσω βάσει των δικών μου απόψεων, διαμορφωμένων βάσει των δικών μου δεδομένων, που θα φροντίσω να αποκτήσω εφόσον με ενδιαφέρει κάποιο άτομο.

    Αν κάπου κάνω λάθος στο σκεπτικό μου, σε παρακαλώ να μου το αιτιολογήσεις. Αν εσύ το κάνεις διαφορετικά, θα το εκτιμούσα αν μου έλεγες πώς το κάνεις εσύ (ο τονισμός σύμφωνα με το παλιό σύστημα, σε αυτό συμφωνώ). 

    ΥΓ. Επαναλαμβάνω ότι το νήμα είναι αποτέλεσμα δικής μου συνομιλίας με σκλάβα. Αρκετά άτομα με ρώτησαν γιατί συνομιλώ με "άσχετους", δεν θυμάμαι αν ήσουν ένας από αυτούς και δεν αφορά το σκεπτικό του παρόντος νήματος. Το νήμα είχε ώς έναυσμα την αναφώνηση σκλάβας, "γιατί εγώ να μιλήσω με αυτόν τον τύπο; Είναι φαιδρός". Ήταν μία εντύπωση βασισμένη εξ ολοκλήρου στην "κοινή" γνώμη. Η ίδια δεν του είχε δώσει ουδεμία ευκαιρία.

    ΥΓ2. Δεν μπορώ να σε εντάξω κάπου σε όλη αυτή την ιστορία, όσο και αν το επιθυμείς.  Αν έχεις κάποιο επιχείρημα ή απάντηση επί του ερωτήματος, καλό θα ήταν να τα καταθέσεις. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας εδώ πέρα, κάτι θα έχεις ψυλιαστεί κι εσύ, δεν μπορεί.
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Γιά καν' το λίγο πιό λιανά αυτό, γιατί δεν τό 'πιασα...