Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Κύριος Τίποτα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 21 Ιανουαρίου 2009.

  1. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Παρακολουθώ το νήμα εδώ και τόση ώρα και με λύπη μου παρατηρώ πως αντί ο καθένας μας να στοιχειοθετήση μια γνώμη πάνω σε αυτά που λέει η φίλη Ντόρα,έχουμε αναλωθεί σε μια στείρα "βεντετικού" τύπου αντιπαράθεση. Ειλικρινά ποιος ο λόγος?
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Θέλω να πω ότι αντί να κάθεσαι να ψειρίζεις το αν μια δική σου παραίνεση υποκίνησε το δικό μου νήμα ή όχι - πράγμα άσχετο με την λογική του επιχειρήματός μου - και όπως σου εξήγησα ήδη δύο φορές δεν ισχύει - θα μπορούσες να τοποθετηθείς, αντί να αναρωτιέσαι αν σε έχω στην μπούκα - που δεν σε έχω, διότι αν σε είχα, θα το ήξερες. 

    Θα με ενδιέφερε η άποψή σου επί του θέματος και όχι οι μπούρδες σχετικά με το ποιοι είναι οι αυθεντίες και λοιπές τρίχες κατσαρές. Το νήμα δεν ασχολείται με αυθεντίες. Το νήμα ασχολείται με μη αυθεντίες. Και την ομορφιά τους.

    Μάλλον ήδη καταδείχθηκε η γοητεία τους, εν αντιθέσει με τις αυθεντίες. Έστω και by default.
     
  3. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    @dora,

    θεωρώ ότι το συγκεκριμένο νήμα έχει αυτοαναιρούμενο θέμα, καθώς παρουσιάζει ενστάσεις επί του αυταπόδεικτου. Στοιχειώδης ορισμός: τα fora είναι διαδικτυακοί τόποι στους οποίους καθένας καταθέτει γραπτώς δημόσια τις απόψεις του, και επ’ αυτών διαμείβεται διάλογος με άλλα μέλη. Συνεπώς, τα κριτήρια «αξιοσύνης» ενός εκάστου είναι ακριβώς αυτά που μέμφεστε: ο συγκροτημένος λόγος, η ύπαρξη επιχειρημάτων, η δυνατότητα να κάνεις διάλογο κι όχι μονόλογο, και η ευπαρουσίαστη εικόνα των γραπτών. Μπορεί πίσω από ένα ασήμαντο nick με υποτυπώδη παρουσία να κρύβεται ο και-γαμώ-τα-παιδιά, ο σούπερ ούλτρα εραστής, ο ονειρεμένος φίλος, ή ο Άι Ονούφρης, αυτό όμως διόλου δε με αφορά αφού δεν μου επιτρέπει να το αντιληφθώ. Αυτονόητα λοιπόν, τα μέλη ενός forum τείνουν να μιλάνε με όσους μιλάνε, και συγκεκριμένα με όσους κατά τη γνώμη τους μιλάνε καλά.

    Ασφαλώς δε θα έμπαινα στον κόπο να γράψω τα αυτονόητα, ειδικά όταν αναφέρετε τον πόνο σας για αρνητικά σχόλια που λάβατε σχετικά με συναναστροφές σας. Δεν ανήκω σε κλίκες, δεν έχω παρέες από το forum, δεν επιδίδομαι σε κουτσομπολιά και ασφαλώς αδιαφορώ παγερά για τα όσα διαμείβονται σε επίπεδο σούξου-μούξου.

    Ο λόγος που γράφω στο παρόν νήμα, είναι επειδή μου δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χώσω μερικά γκάζια, γιατί όσο περνάει ο καιρός, βλέπω ότι το παρόν forum ολοένα και παρακμάζει. Οι κύριοι και οι κυρίες Τίποτα δεν είναι η κάθε-καρυδιάς-καρύδι μάζα των μισο-lurkers, αλλά όλοι όσοι μας βομβαρδίζουν με ουρανομήκεις ασημαντολογίες και περίλαμπρες ασχετοσύνες (επί παντός). Πήξαμε στη χαιρετούρα, στη χαριτωμενιά, στον απολύτως κενό λόγο, στα προσωπικά κολλήματα που φιλοδοξούν να αρθούν στο επίπεδο του επιχειρήματος. Θα έλεγα ότι πάντα έτσι ήταν τα πράγματα κι ότι απλώς εγώ αρχίζω να βαριέμαι οικτρά, αν δεν ανέτρεχα χρονικά προς τα πίσω και δεν έβλεπα ότι κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του forum υπήρχαν πάρα πολλά νήματα από ενδιαφέροντα έως εξαιρετικά. Ασφαλώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πλειοψηφία εκείνων που έγραφαν παλιότερα είτε το ‘χουν κόψει τελείως το σπορ, είτε γράφουν στη χάση και στη φέξη.

    Συνεπώς: δεν είμαι εδώ για να κάνω ανασκαφές για να δω τι κρύβεται πίσω από τους ψελλίζοντες. Ιδού το forum, ιδού και το πληκτρολόγιο παίδες. Είμαι εδώ για να διαβάσω τίποτα ενδιαφέρον. Αλλά δυστυχώς έπεσα ως φαίνεται σε περίοδο ισχνών αγελάδων.
    Γι’ αυτό θα παρηγορηθώ με μια αυτοαφιέρωση. Παρακαλώ μην θεωρήσετε ότι επιδιώκω να σας κάνω το νήμα μουνί καπέλο. Τουναντίον: μερικές φορές έχω επιτακτική ανάγκη να ονομάζω το μουνί μουνί και το καπέλο καπέλο.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Το φαινόμενο που αναφέρεστε υφίσταται σε κάθε κλειστή κοινωνία-δεν παραθέτω άποψη αλλά προσωπική εκτίμηση της εμπειρίας μου .
    Μιά κλειστή κοινωνία προσφέρει στα μέλη της πολλά! Ασφάλεια προσωπική, πρόοδο και ανάπτυξη, το συμαντικό όλων κατ εμέ ταυτότητα! Αλλά έχει και τίμημα!


    Ο μύθος του Δαίδαλου και του Ίκαρου ....

    Προσωπική ευθήνη-όχι μακριά απ τον ήλιο γιατί χάνεσαι-ούτε πολύ κοντά καίγεσαι.....
    Αλλά είναι δύσκολο


    Αυτό είναι πρόκληση! 
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    @camera_obscura, εύγε για το ποστ σου. Έχω λυσσάξει τώρα τελευταία με το αγαπημένο μου φόρουμ και δεν ήξερα τί μου έφταιγε. Προσπαθώ όσο μπορώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ, γιατί θεωρώ το φόρουμ όχι απλά μια αγαπημένη ενασχόληση αλλά κάτι σαν σπίτι μου. Έχω μάθει πολλά πράγματα εδώ μέσα, και για μένα και για τους άλλους, έστω και αν ορμώμαι πολλές φορές από προσωπικά "κολλήματα" (αδυνατώ να διαχωρίσω το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τις σοβαρές ενασχολήσεις τους, από τα προσωπικά τους κολλήματα - σίγουρα δεν γράφεις βιβλίο κι εσύ; ) 

    Επειδή δεν είμαι απαισιόδοξο άτομο, ευελπιστώ ότι το φόρουμ θα γνωρίσει νέες δόξες και δεν θα είναι απλά ένας ιστιακός τόπος γνωριμιών για τσαγάκια, εκδρομές και γαμίσια. Υπάρχουν πολλά θέματα για συζήτηση και ερωτήματα, δεν τελειώνουν ποτέ, όπως ποτέ δεν τελειώνει η σκέψη.

    Όσον αφορά την τοποθέτησή σου, θεωρώ ότι είναι λανθασμένη, διότι πουθενά δεν μας απαγορεύεται να συναναστρεφόμαστε ή να συνάπτουμε σχέσεις με έτερα μέλη του φόρουμ και επομένως όποιος το επιθυμεί, το κάνει. Ένα εύλογο ερώτημα επομένως, διόλου αυτοαναιρούμενο, ούτε αυταπόδεικτο, είναι αν θεωρούμε την κοινή γνώμη στην μικρή μας κοινωνία ικανή παράμετρο για να επηρεάσει την επιλογή των συναναστροφών μας. Ιδίως σε τόσο ευαίσθητες σχέσεις, ορμώμενες υποτίθεται όχι από παραμέτρους του είδους κοινωνικο-οικονομικών συντελεστών, αλλά ξεκαθαρισμένες BDSM παραμέτρους, για όσους από εμάς έχουν επιλέξει ένα τέτοιο είδος σχέσης, θα έλεγα ότι οι παράμετροι αυτές αντιβαίνουν στον ίδιο τον ορισμό της BDSM σχέσης.

    Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ το φόρουμ μόνο για ανταλλαγή απόψεων αλλά και για σύναψη σχέσεων, φιλικών ή ερωτικών και έχω δηλώσει ευθέως ότι ήταν ο λόγος για τον οποίο έγινα μέλος, όπως και άλλοι πολλοί εδώ μέσα. Ο κοινωνικός μου κύκλος απαρτίζεται πλέον ολοκληρωτικά από άτομα που σχετίζονται με το φόρουμ και με το BDSM, αν και δέχομαι το γεγονός ότι αρκετοί βρίσκονται εδώ μόνο για ανταλλαγή απόψεων, όπως και εσύ, κατά τα λεγόμενά σου.

    Το νήμα όμως δεν πραγματεύεται την ανταλλαγή απόψεων. Το νήμα πραγματεύεται την χωλαίνουσα προσωπική κρίση. Επίσης πραγματεύεται ένα διαδεδομένο φαινόμενο της εποχής μας, την επιρροή της κοινής γνώμης, σε μικροκοινωνίες ή μη. Διατείνομαι ότι είναι ανόητο να μην έχουμε πρωτίστως εμπιστοσύνη στην δική μας ευθυκρισία και να δρούμε και να επιλέγουμε βάσει των απόψεων των άλλων. Σαφώς κατανοώ την βαρύτητα της απόψεως ατόμων που εκτιμούμε, αλλά δεν κατανοώ την επιλογή σχέσεων βάσει βαρύτητας κάποιου στην οποιαδήποτε μικροκοινωνία, ιδίως όταν αυτή διαμορφώνεται βάσει απρόσωπων καταθέσεων σε ένα BDSM φόρουμ.

    Είμαι υπέρ των ανασκαφών, αγαπητή camera_obscura. Το μουνί είναι μουνί μόνο όταν μυρίζει μουνίλα. Και αν δεν το μυρίσω με την δική μου μύτη, είναι καπέλο. 
     
  6. Jomaru

    Jomaru Guest

    ντορις δεν συμφωνεις ομως οτι τα γραφομενα του εκαστοτε χαρακτηρα που αντικατοπτριζεται απο το ψευδωνυμο του ειναι μια καλη ή μη αρχη για μια περαιτερω προσωπικη σχεση-επαφη?
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Όχι. Μου έχει τύχει να αρχίσω επαφή εντελώς βλακωδώς και να εξελιχθεί σε εξαίσια σχέση, όπως π.χ. με τον Θωμά μου. Και με άλλους ασφαλώς. Χρησιμοποιώ όλα τα μέσα στη διάθεσή μου, γιατί όχι; Ποιος με δεσμεύει να μην; Τον βλέπω, τον μυρίζω, τον αγγίζω, μιλώ μαζί του, κάνω παρέα, κάνουμε πράγματα. Αν ήθελα μόνο τις σκέψεις κάποιου, θα διάβαζα τα βιβλία της επιλογής μου. Και θα συνομιλούσα με μοναχούς, πόρνες και τρελούς.
     
  8. Jomaru

    Jomaru Guest

    η απαντηση σου μεχρι εδω με καλυπτει, τα υπολοιπα ειναι εντελως αδιαφορα με την ερωτηση μου. ευχαριστω για την απαντηση σου.
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    ειναι προτιμοτερο να μεινεις σιωπηλος κ να νομιζουν πως εισαι ανοητος,παρα να ανοιξεις το στομα σου κ να γκρεμισεις καθε αμφιβολια. 
     
  10. Babylon

    Babylon Regular Member

    Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Συμφωνω και νομιζω πως μπορω να ειμαι αρκετα αντικειμενικη εφοσον προσωπικα απο τπ φορουμ δεν γνωριζω σχεδον κανεναν. Οποιος εχει να πει κατι ενδιαφερον το λεει και οι αλλοι φαινεται να το εκτιμουν, οποιος πει κατι αδιαφορο θα αγνοηθει, και ουτω καθ'εξης, αυτο τουλαχιστον εχω δει.

    Φυσικα και κατα καιρους μπορει να αγνοηθει κατι που εχει γραψει καποιος καινουργιος ενω αν το ιδιο ειχε γραψει καποιος "παλιος που τον ξερουν ολοι" δεν θα χε αγνοηθει, πραμα λογικο, επομενο και θεμιτο εφοσον δεν ειναι ο κανονας. Στην τελικη ατομα που εχουν κατσει, εχουν ασχοληθει και εχουν επανειλημενα γραψει σεντονια, (και οχι αποτελουμενα απο αρλουμπες) το χουν κερδισει το δικαιωμα για λιγο δαδικτυακο σεβασμο. Τωρα αν υπαρχει λιγος "σνομπισμος" η καχυποψια απο καποιους στον "καινουργιο" ειναι συνηθισμενο σε ολους τους χωρους διαδυκτιακους και μη.

    Μπορω να καταλαβω την αναγκη καποιου να θελει μεσα στα πλαισια του φορουμ να "επικοινωνησει" και να μην μπορει γιατι κανεις δεν του δινει σημασια (και αν αυτο συμβαινει ειναι πραγματι προβλημα), αλλα δεν μπορω να καταλαβω το να κυνηγαει κανεις κατι παραπανω απο αυτο.

    Τωρα, για να να λεμε και του στραβου το δικιο, φαινομενα οπως το να σκαει ενας μαντραχαλος και να μην του δινει σημασια κανεις, ενω οταν μπαινει θυληκια με στατους κατα προτιμηση submissive και ηλικια απο 18-30 ξαφνικα να σκανε ατομα που δεν τα χεις ξαναδει ποτε να γραφουν τιποτα για να προυπαντησουν...πραγματι συμβαινει...αλλα oh well αυτο εγω το βρισκω καπως αστειο.
     
  11. atasai

    atasai Regular Member

    Δεν έχω πολυκαταλάβει πoιο ακριβώς είναι το θέμα...

    α) αν αρκεί η γραφή κάποιου στο φόρουμ για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα γι' αυτόν;
    β) αν λαμβάνουμε υπόψιν τη γραφή κάποιου στο φόρουμ σαν κριτήριο σύναψης σχέσης;
    ή γ) αν λαμβάνουμε υπόψιν τα σχόλια τρίτων και το αν είναι σεβαστός εντός του φόρουμ σαν κριτήρια σύναψης σχέσης;

    Οι απαντήσεις έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα, γιατί πιθανότατα θα συμφωνούμε όλοι στο ότι το τρίτο είναι εξαιρετική φαιδρότητα.

    Σχετικά με το πρώτο, για όσους μπαίνουν με μοναδικό στόχο την ανταλλαγή και ανάγνωση απόψεων, ναι, το θεωρώ λογικό να προσπερνάς τους ανθρώπους -ή καλύτερα τα nicknames- που δεν σου γεμίζουν το μάτι. Μπορεί να είναι ένας εξαίσιος άνθρωπος, αλλά ο τρόπος που εκφράζεται σου φαίνεται αδιάφορος έως και ενοχλητικός και άρα δεν βρίσκεις κανένα λόγο να συνδιαλαγείς μαζί του.

    Στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να συνάψει σχέσεις και λειτουργεί με αρχικό κριτήριο το πώς και τι λέει εντός του φόρουμ ο υποψήφιος Κ, ειλικρινά δεν μπορώ να του αντιπροτείνω κάποια εναλλακτική για να κρίνει αν πίσω από την οθόνη βρίσκεται ένας ενδιαφέρων άνθρωπος. Μπορεί η μέθοδος να μην εγγυάται ασφαλή συμπεράσματα, αλλά από το να μυρίσει τα νύχια του κάτι είναι και αυτό. Αν η περίτεχνη χρήση του λόγου, η δομημένη σκέψη ή οι γνώσεις είναι εντός των χαρακτηριστικών που σε κερδίζουν σε έναν άνθρωπο, τότε και πάλι το βρίσκω εύλογο να τον προσεγγίσεις με αυτή την αφορμή και να αδιαφορήσεις για όσους δεν το έχουν.

    Προβληματισμός που μου προέκυψε από σπόντα (Babylon: Μπορω να καταλαβω την αναγκη καποιου να θελει μεσα στα πλαισια του φορουμ να "επικοινωνησει" και να μην μπορει γιατι κανεις δεν του δινει σημασια [...])

    Ο Κ που δεν κατέχει την τέχνη του λόγου - ή της ορθογραφίας, βρε αδερφέ - και επιλέγει ένα σάιτ διαδικτυακών συζητήσεων για να κάνει γνωριμίες περίμενε οι συμφορουμίτες του να αναγνωρίσουν την αξία του μέσα από αυτό; Στα φόρουμ δείχνει κανείς ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο κομμάτι του εαυτού του και αν σε αυτό υστερεί, τότε επέλεξε από μόνος του να παίξει "εκτός έδρας".

    Και κάτι τελευταίο. Τα κριτήρια με τα οποία θεωρούμε κάποιον "ενδιαφέρων", "γνώστη" ή "παντογνώστη" είναι υποκειμενικά. Ο Ντολμανσέ και οι λοιποί γράφουν καλά κατ' εσέ. Για κάποιους άλλους μπορεί να είναι βαρετοί. Όσες διαφορετικές διαδρομές υπάρχουν για να συμμετέχει κάποιος εδώ, άλλα τόσα είναι τα προσωπικά κριτήρια για το τι είναι ενδιαφέρον και τι όχι.
     
    Last edited: 22 Ιανουαρίου 2009
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Συμφωνώ με τα πιο πάνω.
    Πως μπορώ να αντιληφθώ οτιδήποτε για οποιονδήποτε, αν δεν γράφει?

    Αντίθετα έχω "δει" ενδιαφέροντα άτομα, που είτε δεν έχουν είτε η σχέση τους με το χώρο είναι μικρή, αλλά τα βρήκα ενδιαφέροντα και αντάλλαξα μερικά pm, ορμώμενη όμως πάντα από κάποια άποψη τους που διάβασα.
    Δεν ονομάζω Κύριο Κανένα κάποιον που δεν γράφει για τον απλό λόγο πως δεν είμαι σε θέση να τον κρίνω, εφόσον αγνοώ την ύπαρξη του.

    Ονομάζω κύριους/κυρίες κανείς όσους γράφουν χωρίς να έχουν τίποτα να πουν, σε μια προσπάθεια προβολής της προσωπικής τους βλακείας, όσους επανειλημμένα και άνευ εξαιρέσεων γράφουν για να κατακρίνουν - βρίσουν συγκεκριμένα άτομα και καταστάσεις χωρίς ποτέ να λένε κάτι είτε επί της ουσίας, όσους διαβάζοντας τους νιώθω πως μου στέρησαν 5 πολύτιμα λεπτά από την ζωή μου, τα οποία ποτέ δεν θα ξαναπάρω πίσω, όχι επειδή γράφουν μια διαφορετική από μένα άποψη, ή επειδή λένε κάτι που θεωρώ αυτονόητο σαν να είναι η μοναδική ανακάλυψη του αιώνα, αλλά επειδή
    Και τα προσωπικά τους κολλήματα και απόψεις να τα ανάγουν σε μοναδικούς παγκόσμιους κανόνες ζωής και τρόπου αντίληψης του bdsm.

    Σπάνια γράφω πλέον, δεν βρίσκω και θέματα στα οποία να επιθυμώ να πω κάτι, αλλά ούτε πολλά άτομα με τα οποία να μπορώ όντως να διαλεχτώ, να πουν, να πω, να πάρουμε ο ένας από τον άλλο.
    Κι όταν δεν έχω να πάρω κάτι, δεν έχω επιθυμία να αναλώνομαι.
    Παλιά θεωρούσα ως κάποιου είδους σπιτιού μου τη φόρα, τώρα απλά την βλέπω σαν ένα καφενείο, όπου μαζεύτηκαν σε ποσοστό 95% κάθε καρυδιάς καρύδι, άσχετοι με το χώρο, μικροί σε προσωπική ανάπτυξη άνθρωποι, κακόμοιρα και βλάκες, άτομα γεμάτα κακία, κακεντρέχεια, με περιορισμένο IQ και καλλιέργεια και ένα 5% ατόμων με τα οποία μπορώ να συνυπάρχω, να συζητώ, να διαβάζω και να προβληματίζομαι ή απλά να βλέπω μια διαφορετική οπτική που να αξίζει τον κόπο να αναλύσω.
    Δυστυχώς για μένα το 5% όπως λέει και η camera_obscura, που δεν αναλώνεται στη χαιρετούρα και τη χαριτωμενιά γράφει όλο και λιγότερο, όλο και σπανιότερα κι όταν γράφουν πρέπει να κάνουμε ανασκαφές να τους βρούμε να τους διαβάσουμε μέσα στο μπουρδέλο και την πληθώρα του κενού που απλόχερα προσφέρουν οι κύριοι και κυρίες Τίποτα.

    Υ.Γ. Αναφορικά με την ορθογραφία.
    Μπορώ να παραβλέψω μερικά σποραδικά λάθη ορθογραφίας και συντακτικού κι η ίδια κάνω (τα οποία προσπαθώ και χαίρομαι όταν με τη βοήθεια λεξικού ή φίλων διορθώνω), αλλά με ενοχλεί η απόλυτη απουσία της. Με ενοχλεί τόσο πολύ που δεν έχω πάντα την υπομονή να διαβάσω αν πίσω απ΄ αυτήν κρύβεται μια καλή σκέψη. Ίσως γιατί θεωρώ περισσότερο την παντελή αδιαφορία προς την ίδια την ορθογραφία, τον εξαναγκασμό μου από κάποιον που βαριέται να χρησιμοποιήσει έστω το word για να μην βγάζει τα μάτια των άλλων, έλλειψη όχι σεβασμού, αλλά υποτυπώδους ευγένειας.