Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Κ επιτυγχάνει την πειθαρχία μέσω...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 23 Αυγούστου 2007.

  1. Kah

    Kah Guest

    Είπα τη γνώμη μου στο ζήτημα της κυριαρχίας στον ίδιο μας τον εαυτό και όχι στο αρχικό ερώτημα της πειθαρχίας. Λυπάμαι αν παρεξηγήθηκε και φάνηκε άσχετο, αν είναι να το διαγράψω.

    Μόνο αν προσπαθεί να βελτιώνεται και ισχύει όχι μόνο για τον κυρίαρχο αλλά για τους πάντες

    Ναι

    Αν μπορείς να επιζήσεις από αυτόν, ναι

    Αλεξιθυμικός=αυτός που είναι ικανός να νιώσει, αλλά είναι ανίκανος να αναγνωρίσει πιο είναι το συναίσθημα. Συμφωνώ στο νόημα του τι εννοείς (αν το κατάλαβα σωστά) προτιμώ να πονώ από το να είμαι απαθής. Οσο τολμώ θα προσπαθώ.

    Πάρε τηλέφωνο τη Sapfw  
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Εντάξει, με ικανοποιούν οι απαντήσεις σου. Αν και τηλεφώνησα αμέσως την sapfw (μα τι τέλεια σουμπίτσα είμαι εγώ), δεν μου απάντησε. Φαίνεται ότι είναι περίπλοκη η εξήγηση, ίσως και άσχετη με το νήμα (ίσως πριβέ; )

    Διευκρίνηση: Δεν είμαι αλεξιθυμική. Ούτε απαθής.
     
  3. Kah

    Kah Guest

    Δεν σου απάντησε επειδή δεν σε ακουγέεεεεεεε  
     
  4. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Χαίρομαι όταν διαβάζω απόψεις κοντά στις δικές μου αλλά καλύτερες απ αυτές
    Με άλλα λόγια αυτό που έγραψες Zondag εγώ παλιότερα το έλεγα κάπως έτσι:
    «Ο κυρίαρχος επιδίδεται σε ασκήσεις αυτοκυριαρχίας όσο η υποτακτική είναι παρούσα.»
    Μιλούσα για εικόνα, σκεφτόμουν την κυριαρχία αυτοσκοπό και αμφισβητούσα από το κυρίαρχο στοιχείο την διάθεση για αυτοβελτιωση μέσα από τη σχέση του
    Μου έδωσες μια καλύτερη οπτική την οποία και διαλέγω να ασπάζομαι από δω και μπρος

    Κατά την άποψη ενός πολύ προσφιλούς μου ανθρώπου όταν μια καλύτερη ερμηνεία ερμηνεύει πλήρως κάτι είναι αυτή που επιλέγουμε ως αληθινή


    Πως το καταφέρνει ρωτάς dora;
    Υποθέτω αν σέβεται τον υποτακτικό του, την εμπιστοσύνη που του δείχνει, αναλαμβάνει την ευθύνη και είναι αρκετά… ετεροπροσδιοριζομενος (το ‘χεσα πάλι!) (…αφέντης τίνος όμως λέει και ο γκουρουJP)
     
    Last edited: 29 Αυγούστου 2007
  5. Zondag

    Zondag Regular Member


    Γλυκιά D. το οτι δεν χαρακτήρισα το σχόλιο σου δεν σημαίνει οτι δεν το θεωρησα θετικό.

    Θα πρέπει να σου πω ωστόσο οτι σε γενικά ερωτηματα δίνω γενικές και απρόσωπες απαντήσεις...Με λιγα λόγια δεν αναφερόμουνα στον εαυτό μου και στο αν εγω προσωπικά είμαι ή όχι κύριος του εαυτού μου. Βασικά δεν είμαι καν σίγουρος αν καταλαβαίνουμε το ίδιο πράγμα όταν μιλάμε για κυριοτητα του εαυτου...Η ιδέα σχετίζεται αρκετά με την έννοια της αυτογνωσίας....Αν ρωτήσεις εκατό ανθρώπους αν γνωρίζουν τους εαυτούς τους οι περισσότεροι θα σου πουν "μα φυσικα και τον γνωρίζω, είμαι τρυφερός,αισιοδοξος,καλός,κακος,σκληρος,έξυπνος,απφασίστικός,αυθόρμητος κλπ κλπ...Δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν καν ότι η γνώση του εαυτού δεν είναι καποια λίστα με ιδιότητες αλλά "αίσθηση","συναίσθημα". Όταν λοιπον καποιος παρει μια μυρωδιά απο αυτο το συναίσθημα τότε ίσως μπορεί να αρχίσει και το ταξίδι προς την κυριότητα του εαυτου.Μια κατάσταση έξαιρετικά δύσκολη ως απίθανη να επιτευχθεί,πίστεψε με...

    Ευχαριστώ για την εκτίμηση σου η οποία ειναι αμοιβαία.  

    Παρομοίως αγαπητή σουτζουκάκια  (μου θύμισες πόσο καιρο έχω να φάω σουτζουκάκια τώρα:conf:
     
    Last edited: 30 Αυγούστου 2007
  6. blindfold

    blindfold Contributor


    το 1ο είδος φόβου που αναπτύσετε δεν τείνει να ταυτιστεί με την ηθική όπως την παρουσιάζετε ;

    ο υποτακτικός γνωρίζει καλλίτερα τα όρια του πιστεύω, άρα και ο ειλικρίνης υπό λογικό είναι να εκπλήξει ...

    η άποψη του Zondag θεωρώ ότι έχει να κάνει με ένα όλο concept το οποίο λέει ότι για να επιβληθείς σε 2ο πρόσωπο πρέπει πρώτα να το πράξεις στον ευατό σου... βέβαια μετά απο συζητήσεις στην ακρογιαλιά κατέληξα ,ότι και ο υποτακτικός αν δεν έχει επιβληθεί στον εαυτό του τότε δεν προσφέρει την απόλαυση της "κατάκτησης" από το κυρίαρχο ... ξεφεύγώ από το θέμα του Ηλία ...

    πίσω στο θέμα για εμένα η μέθοδος της ανταμοιβής είναι η πιο δραστική ,είναι λίγο αργά για ένα άτομο 25+ ετών να το διδάξεις ηθική και από την άλλη ο φόβος με την κυριολεκτική έννοια είναι αθέμιτο και αν πίασει ποτέ τα λουρία ο υπό( που πάντα θα γίνει έστω για 5 δευτερόλεπτα...) τότε κάποιος θα πονέσει και δεν θα του αρέσει...

    these from me
     
    Last edited: 30 Αυγούστου 2007
  7. gaby

    gaby Guest

    Γνωρίζω πολλών ειδών πειθαρχίες, καθημερινές ή εξαιρετικές, σε γλυκές ή σε σκληρές συνθήκες, πρωτόγνωρες ή βιωμένες και γνώριμες, βιτσιόζικες ή απλές, πολλές διαφορετικές διαθέσεις αποδοχής της πειθαρχίας και πολλές διαφορετικές αισθήσεις που φέρνουν αυτές.

    Όταν, με δικό μου τεράστιο κόπο, καταστέλλω τις ορμέμφυτες αντιδράσεις μου με επιβολή στον εαυτό μου και αυτοπειθαρχία στις αρχές και τους κανόνες που υποχρεωτικά ακολουθώ, όταν μέσα από αυτό νιώθω κάτι καινούργιο να γεννιέται μέσα μου, τότε ερεθίζομαι σεξουαλικά, εντονότατα και με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.
    Ήταν αυτό που με έπεισε ότι ο χώρος με αφορά προσωπικά...

    Αυτό δεν είναι συχνό, γιατί για να γίνει πρέπει να φτάσει τέρμα η βελόνα και δεν έχω τις ψυχικές αντοχές για να συμβαίνει κάτι τέτοιο κάθε μέρα, όσο και να με επιβραβεύει το σώμα μου και οι χημικές εκκρίσεις του εγκεφάλου μου. Ευτυχώς, ούτε έχω πιεστεί να ζω στα άκρα κάθε μέρα <χ>.
     
  8. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Χμμμ... Κυριαρχία, υποταγή και έμφυτο συναίσθημα... well, γίνεται και είναι απ'τα καλύτερα πράγματα. Συνήθως δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος στην αρχή γιατί γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά μετά από προσπάθεια μπορεί να ελεγχθεί.

    Back to the topic όμως...
    Άποψή μου είναι οτι ο Κυρίαρχος επιτυγχάνει την Κυριαρχία του μέσω πολλών οδών, και όχι απαραίτητα μέσω μίας μόνο, καθώς η εκάστοτε περίπτωση είναι τελείως διαφορετική απ'την προηγούμενη ή την επόμενη. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Zondaq πάνω στο θέμα, και θα τονίσω οτι η Κυριαρχία δεν είναι κάτι απαραίτητα αντιληπτό στην αρχή, αλλά ένα αίσθημα (feeling που λένε και οι Άγγλοι) το οποίο μεγαλώνει κάθε μέρα.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Στις σχέσεις μου έως τώρα ήταν ξεκάθαρο το πότε ο υποτακτικός πειθαρχούσε από συνέπεια στη δική του ηθική, και πότε από φόβο ότι θα με απογοητεύσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια τομή, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή.

    Εσύ τι πιστεύεις;
     
  10. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ο Κ επιτυγχάνει την πειθαρχία μέσω...

    Φιλε zondag

    Στο γενικό πλαίσιο της τοποθέτησης σου συμφωνούμε στα περισσότερα, αλλά στο παρακάτω που αναφέρεις

    (Ερώτηση κρισεως τώρα...είναι "ψευτικος" ο Κυριαρχος που δεν έχει καταφέρει να γίνει Κύριος του εαυτού του?
    Απάντηση: όχι δεν είναι ψευτικος.)

    Είναι μακράν ψεύτικος αυτός ο "κυρίαρχος"! Μάλλον πίσω από αυτό το κρυμένο προσωπείο του "κυρίαρχου", κυριαρχεί ο μισογυνισμός, αρκετά και μεγάλα κόμπλεξ που τον ακολουθούν από την παιδική και νενανική του ηλικία και που τον κατατρέχουν συνεχώς και φυσικά το όλο πακέτο είναι εντελώς ψεύτικο! Κάποιος "κυρίαρχος" αυτής της εικόνας που του δίνει η ερώτηση σου, μπορεί ίσως να είναι "κυρίαρχος" κάνοντας chat με κανένα άβγαλτο και απαίδευτο κοριτσάκι και αυτό για μερικά λεπτά!