Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Μύθος της Αγάπης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 26 Φεβρουαρίου 2009.

  1. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Δε θα αναλωθώ σε ποίηση, τεχνη και συναισθήματα γιατι θα σας μπερδέψω. Ηθελα να πω 2 πραγματα, γιατι ειχα τελευταια μια συνειδητοποιηση γι αυτό που λεμε αγάπη.

    Εντέλει αυτό που λέμε αγάπη δεν ειναι αυτο πουθ νιώθουμε. Αυτο που μας κανει να νιώθουμε ωραία, ειναι ενας στερεοτυπικός συνειρμός ο οποίος οδηγεί σε απελευθέρωση ενδορφινών και αλλων χημικών ουσιών που φερνουν συναισθηματα χαρας, γαλήνης, κλπ.
    Αυτό που τοσο λαθος λεμε αγάπη δεν ειναι τιποτε αλλο απο βιο-χημικες αντιδράσεις. Η αγάπη δεν ειναι συναισθημα που βγαζει την καλλιτεχνία απο μεσα μας ή την αμπελο-σοφία και μας κανει να φαινομαστε σοφοι με τη καθε ανακριβεια ή σοφιστεία ή ποιητική φράση ή ακομα και θρησκευτικό δογματισμό που θα πουμε.

    Ειναι κατι πολυ πιο απλό. Κατι πιο καταννοητό και ευκολο να κανει κανεις. Η αγάπη δεν ειναι συναίσθημα, αλλα πράξη. Δε προκαλεί/προξενεί συναισθηματα, προκαλεί πράξεις. Επιπλέον, δεν ειναι απαραίτητο να ειναι παντοτινή (μπορει και να κανω λαθος, για να πω την αληθεια δε το εχω πολυσκεφτει αυτο) . Ειναι ομως απαραίτητο να ειναι καθολική. Αγάπη προς ενα ατομο ή ανάμεσα σε 2 ατομα δεν υπαρχει. Η αγάπη ειναι το πράττειν εν κοινώ για το κοινο. Αν ακούγετεαι υπερβατικό, κουνηστε λιγο το κεφάλι σας και σκεφτείτε ξανα. Δεν εχει τιποτε το υπερβατικό. Αντιθετως ειναι πολύ πεζό και συνάμα βαθύ. Ειναι το να φιλτράρεται η καθε σου σκέψη και πράξη με γνώμονα το κοινό καλό. Δεν αρκεί μονο προς ενα άτομο, διοτι το ατομο αυτο και εσυ ειστε μελη της ανθρωπότητας. Υπιοβιβάζοντας την ανθρωπότητα με το να περιορίζεται η αγάπη αναμεσα σε 2 ατομα, υποβιβάζονται και τα 2 αυτά ατομα. Απειροελάχιστα μεν, αλλα δεν παυει να είναι υποβιοβασμός.

    Δε ξερω καλα αρχαια ελληνικά, αλλα θα επιχειρήσω να συνοψίσω σε μια ατάκα μιας και τα αρχαια ελληνικά ακούγονται πιο συνεκτικά σε νόημα (αν υπαρχει καποιος φιλολογος ας με διορθώσει):
    "Αγάπη εστί το εν τω κόσμω φιλειν κοινόν".
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η αγαπη δεν ειναι καθολικη.Ειναι επιλεκτικη.Επιλεκτικοτατη.(εκτος της γονεικης)
    Πραττειν (η καλυτερα δραν) εν κοινω για το κοινο δεν ειναι αγαπη.Πολιτικη ειναι.
     
  3. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Ο Μύθος της Αγάπης

    θα προσπαθησω να προσεγγισω την εννοια των λογων της κ. δημουλα.

    αναφερεται στην λεξη μυθος οχι με την αρχικη της εννοια του προφορικου λογου αλλα με την σημερινη της εννοια που προσδιοριζει κατι ως φανταστικο, μη πραγματικο.

    λεει λοιπον: η αγαπη ειναι μυθος δηλ. αγαπη δεν υπαρχει παρα μονο στην φαντασια μας.

    μετα απο λιγο ζορισμα στην προσπαθεια της να ορισει την αγαπη απλα δινει μια ιδιοτητα της αγαπης αποκαλωντας τη θυμα, το οτι κατι ή καποιος ειναι θυμα δεν τον προσδιοριζει κιολας.

    θυμα τινος?

    ενος σωματεμπορα ,
    ποια η ιδιοτητα του σωματεμπορα? η εκμεταλευση , το ξεπουλημα,
    ποιος ειναι αυτος ο σωματεμπορας? ο εγωϊσμος μας.
    τι κανει ο εγωϊσμος μας ? εκδιδει την αγαπη.
    την αγαπη που ειναι πλασμα της φαντασιας μας καθοτι μυθος.

    ο εγωϊσμος μας λοιπον εμπορευεται προς ιδιον οφελος την αθωα φανταστικη κορη αγαπη.


    καληνυχτα!!! επαθα overflow  
     
  4. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    γι' αυτό ποτε δε θα γινουμε ανθρωποι.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μπεεεε
     
  6. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    οχι μπε. Μου.
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Ο Μύθος της Αγάπης

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Επιλεκτικότατη ειναι η αγάπη του κάτω κεφαλιού...
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Θες να το παμε σοβαρα;
    Λοιπον ,διαφωνουμε ριζικα:Εσυ λες οτι η αγαπη ειναι πραξη και οχι συναισθημα.
    Εγω λεω οτι η αγαπη ειναι συναισθημα. Η βιοχημεια που το προκαλει δεν με ενδιαφερει,πρωτον γιατι δεν ειμαι βιοχημικος και δευτερον γιατι κανενας βιοχημικος ως τωρα δεν εχει καταφερει να την διερευνησει και να την αποδειξει, οπως και την βιοχημεια οποιουδηποτε συναισθηματος.
    Ειναι σημαντικο να καταλαβουμε οτι υπαρχει ενας χωρος,ενας ψυχικος χωρος στον ανθρωπο που δεν ελεγχει, που ασχετως της βιοχημειας του ,γεννα συναισθηματα.(ας αφησουμε κατα μερος τα ερεθισματα που τα προκαλουν)

    Αυτο που μπορουμε να ελεγξουμε ειναι οι συμπεριφορες που προερχονται απο τα συναισθηματα,οχι ομως τα ιδια τα συναισθηματα.

    Επομενως καθε ιδεολογικη, ηθικη η θρησκευτικη (αγαπατε αλληλους) προσπαθεια να ελεγχθει η να επιβληθει τετοια συμπεριφορα ειναι ατοπη,ανευ νοηματος ,περαν του ελεγχου αυτου καθ'εαυτου...

    Δεν αγαπαμε ολους τους ανθρωπους.Οποιος λεει οτι το κανει,στην ουσια δεν αγαπαει κανεναν και κοροιδευει πρωτο απ'ολους τον ιδιο του τον εαυτο.
     
  10. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Re: Απάντηση: Ο Μύθος της Αγάπης

    Καλά τα λες. Η αγάπη είναι δύσκολο να ορισθεί και κάθε ορισμός είναι ασαφής. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αγαπάς. Αλλά πολλοί και διαφορετικοί πρώτον σε ένα άτομο και δεύτερον σε διαφορετικά άτομα. Άρα η αγάπη εξαρτάται από τις συνθήκες: κοινωνικές (περίγυρος) κοινωνικοψυχολογικές (εαυτός μας) και συναισθηματικές συνδέσεις με το άλλο άτομο.

    Πολύ ασαφώς θα λέγαμε ότι η αγάπη είναι το οικείο, η φιλία, η ανάγκη και η εγγύτητα που αισθανόμαστε για ένα άτομο, αλλά και αυτό ασαφές είναι...
     
  11. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    και σε ποια επιστημονική απόδειξη το στηρίζεις αυτό;;;
    εικασίες ξερω να κανω κι εγώ. αλλα η μελέτη της ανθρώπινης βιοχημείας και της ανθρωπινης συμπεριφοράς εχουν αποδείξει άλλα.
    Μακραν ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο το οτι τα ευφορικά συναισθήματα ειναι προϊόντα ροής ενδορφινών στον εγκέφαλο.

    και παλι κανεις λαθος. τα συναισθήματα προκαλούνται απο εαν συνδιασμό ροής ενεργειας με αποτέλεσμα διαφορα εκεφαλικά ερεθίσματα εκτός του χωρου του συνειδητού, και χημικές αντιδράσεις. Και αυτο ειναι μακραν [οπως ειπα] επιστημονικά αποδεδειγμένο.
    Αν απο κει και περα νομιζεις οτι δε μπορεις να ελεγξεις τα συναισθήματά σου γιατι η <<ψυχή>> σου κανει οτι της καβλώσει, τότε δεν ειναι και πολλά πράγματα που σε διαχωρίζουν απο τα ζώα. Αυτό που κανει τον ανθρωπο ειναι οι επιλογές.

    και για ποιο λογο λοιπόν δογματίζεις θρησκευτικα ηθικολογικα ή ιδεολογικά την ύπαρξη <<ψυχής>> που ελεγχει τα συναισθήματα ανευ επιστημονικών αποδείξεων; Αρα η προσπάθειά σου να επιβάλλεις την εννοια της ψυχής, ειναι άτοπη και ανευ νοήματος.

    Επειδη μαλλον θελεις να στο κανω πιο λιανα, η αγάπη ειναι συνεχής πράξη για την οποία ευθύνεται το προνόμιο της επιλογής.

    Αν διαβαζες ολο το ποστ μου με προσοχή θα εβλεπες, και γιατι η αγαπη πρεπει να ειναι καθολική.
    Αλλα δε πειράζει, παρε το ξανα :
    θες μηπως να στο εξηγήσω περισσότερο;

    Οπως θεωρητικά θα επρεπε να εχεις συνειδητοποιήσει, αυτο που λεω στο παραπανω quote δεν ειναι δογματισμός ή ηθικολογία ή θρησκολογικες μαλακιες. Ειναι ενας απός συνειρμός αλγορίθμου Λογικής. Και οταν λεω Λογική, εννοώ την επιστήμη της Λογικής, η οποία εκτός από βάση της φιλοσοφίας, ειναι η βάση της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς.
     
    Last edited: 17 Μαϊου 2009
  12. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor