Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο βάρδος, ο Διόνυσος, ο Απόλλων και ο Προμηθέας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 27 Μαϊου 2014.

  1. Victoria_ash

    Victoria_ash Regular Member

    Ο Διόνυσος σίγουρα πρωτος θανασοξαφερφος.

    Χιχιχ
     
  2. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Από όλους αυτούς τους τύπους, τη μουσική του Μπαχ πιθανότατα να την αγαπούσε και να την απολάμβανε σταθερά και με αμείωτο ενδιαφέρον μόνο ένας Απολλώνιος, με τη διαφορά ότι το BDSM δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ μια παρτιτούρα του Μπαχ. Το παράδοξο βέβαια της ανθρώπινης φύσης είναι ότι πολλοί χριστιανοί ζηλωτές ή αιρετικοί γνωστικοί θα μπορούσαν να "προσηλυτισθούν" με μεγάλη ευκολία σε αυτό. Μια ψυχοσύνθεση χριστιανού του Μεσαίωνα ή ζηλωτή γνωστικού έχει πιο πολλά κοινά με αυτή ενός bdsmer. Το διονυσιακό πνεύμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το χριστιανικό που ως γνωστόν κάνει κεφάλαιο τα θέματα του πόνου, του μαρτυρίου, της θυσίας, της υπηρεσίας δίχως αντίκρυσμα, της υπακοής, του ασκητισμού κλπ. H δραματική θεατρικότητα του διονυσιακού πνεύματος και η έκσταση πάει να το διασώσει κάπως, αλλά δυστυχώς αναβιώνει και όλες τις χριστιανικές νευρώσεις και παλαβομάρες.
     
    Last edited: 19 Αυγούστου 2014
  3. aethereal

    aethereal Guest

    οσον αφορα την ανθρωπογεωγραφια των μουσικων που συναντησα στα ωδειακα μου χρονια,οι περισσοτεροι εμοιαζαν λιγοτερο ή περισσοτερο στα μοτιβα του thanassis..

    στρυφνοτητα τυπου διονυσου,στο βωμο της προσεγγισης της τεχνικης του συνθετη σε σημειο να αναλωνεται σε ακαδημαικες λεπτομερειες και να "αποστειρωνεται" το παθος και η ορμητικοτητα της εμπνευσης..(βεβαια,μιλωντας για τον μπαχ...μιλαμε για ενα καλοκουρδισμενο-καλοσυγκερασμενο τις περισσοτερες φορες "μηχανημα")

    καπως ετσι θυμαμαι,λιγο μετα τις κατατακτηριες και λιγο πριν το διπλωμα στο πιανο,ενιωθα την πιεση της "απολλωνοποιησης" μετα απο τοσο ξενερωμα(φυσικο επακολουθο μετα απο 2 χρονια που επαιζα το προγραμμα για το διπλωμα συνεχομενα...)

    το θεμα ειναι να κρατησουμε λιγο απο τη χαρα και την ανεμελια του βαρδου,ακομη και κατα τη βουτια στα μυχια της ψυχης του συνθετη..
    το ιδιο ισχυει και για τις ταμπελες και τα στερεοτυπα στη ζωη και συνεπως και στον ερωτα
     
    Last edited by a moderator: 4 Νοεμβρίου 2014
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Συνειρμοί...