Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο τσίπης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος devine_sub, στις 13 Σεπτεμβρίου 2010.

1. devine_sub

devine_sub Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο τσίπης

Πράγματι.

Ισότητα σε κοινωνικό επίπεδο βεβαίως και υπάρχει, αλλιώς δε θα μιλούσαμε για συναίνεση κ.ο.κ. αλλά για κακοποίηση.

Για να προσφέρει ελεύθερα ο/η sub τον εαυτό του σε κάποιον Dom/me, πρέπει να του/της ανήκει in the first place. Αλλιώς, θα ήταν προσφορά του πατέρα / κηδεμόνα, προς το γαμπρό / επόμενο κηδεμόνα.

Υ.Γ. Και βεβαίως {αν και ακούγομαι σαν χαλασμένο γραμμόφωνο} ασύμμετρες σχέσεις μπορούν να υπάρξουν μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, οπότε, ας το βλέπουμε πιο γενικά.

2. gr_fun

gr_fun Regular Member

Re: Απάντηση: Re: Ο τσίπης

Πάντως εγώ που προσωπικά διαβάζω πολύ συχνά το φόρουμ (απλά δεν γράφω) κατάλαβα από το 1ο σου post ότι αναφερόσουν στους άντρες  

το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο, εγώ δεν έχω καταλάβει τι εννοείς
    και εξηγούμαι:
    λες ότι κάποιοι παρουσιάζουν ώς μέρος της κυριαρχίας τους το "ζιγκολίκι" ή ότι κάποιος που είναι non sub πρέπει να επωμίζεται όλα τα έξοδα μίας σχέσης ?
    Η συμπεριφορά όσον αφορά στα οικονομικά που περιγράφεις κάνει τον μέσο αναγνώστη να υποθέτει ότι ο "top" σε μία σχέση είναι υποχρεωμένος να καλύπτει τα έξοδα του "bottom" (οι όροι ίσως να είναι αδόκιμοι, μη στεκόμαστε σε αυτούς) και μάλιστα έξοδα που περιλαμβάνουν και ένα σχετικό κόστος.

Υ.Γ.
    Δυστυχώς με την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια (και ειδικά φέτος) θεωρώ ότι σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων πρέπει να υπάρχει πλήρης κατανόηση της οικονομικής κατάστασης και των δύο σχετιζόμενων.
    Και για να το κάνω πιο λιανό, αν εγώ δουλεύω και βγάζω 800 € και η γκόμενά μου είναι άνεργη, πρεπει και αυτή από μόνη της π.χ. να καταλαβαίνει ότι δεν μπορώ να την πάω βόλτα κάθε δεύτερο ΣΚ σε νησάκι. Αυτό δεν έχει να κάνει με το είδος της σχέσης μας (vanilla, top, "πηδιόμαστε" κ.ο.κ)
    Το παράδειγμα τυχαίο φυσικά, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός

3. devine_sub

devine_sub Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο τσίπης

Ναι.

Ως προς το υπόλοιπο, είναι καθαρά θέμα του πλαισίου της κάθε σχέσης. Των "συμπεφωνημένων", του πώς αισθάνονται άνετα εκείνοι που αφορά κλπ.

Π.χ. Αν ο Mr_XP αισθάνεται άνετα δηλώνοντας εξαρχής "ξέχνα τις μαλακίες περί ισότητας, εγώ πληρώνω" και ο Durcet αισθάνεται άνετα λέγοντας "ισότητα έχουμε, τα έξοδα θα μοιράζονται" ... αυτό σημαίνει πως καθένας από τους δυο τους θα πρέπει να βρει σύντροφο/υς {άνδρες / γυναίκες / άλιεν / whatever} που να συμφωνεί/ούν.

4. Ninevi

Ninevi Regular Member

Απάντηση: Ο τσίπης

Αν θες πολύ να είσαι με έναν άνθρωπο, τα χρήματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν θέμα. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν μου άρεσε να πληρώνω εγώ το ξενοδοχείο. Προτιμώ να του έχω δώσει τα χρήματα από το δωμάτιο για να πληρώσει εκείνος, αν δεν έχει. Το ίδιο και σε μια απλή βραδινή έξοδο με παρέα. Είμαι old fashioned στο "φαίνεσθαι" και δεν με χαλάει καθόλου.

5. gaby

gaby Guest

@ deviantsub,
    θα μπορούσες να μην ασχολείσαι με Κυρίους που δεν σου αρέσουν και μόνο να πλέκεις το εγκώμιο Αυτών που σου αρέσουν;

Αστεία - αστεία θέλει guts για να βγαίνει κάποια υποτακτική πότε πότε και να λέει "αυτουνού ο χαρακτήρας / η συμπεριφορά δεν μ αρέσει σ εκείνο".

Έχω να πω κάτι για κάποιον που εξαπάτησε καίρια και ιδιαίτερα έντεχνα, ήταν κιμπάρης όμως ο λεγάμενος οπότε για μια ακόμα φορά, κρατώ το στόμα μου κλειστό, όταν ανοίξει σχετικό με την περίπτωσή του νήμα, μπορεί, αφού το σκεφτώ καλά, να γράψω τπτ μισόλογα και πάντα με προσοχή...

alnair, Syrah, Mr_XP,
    επειδή μου σώθηκαν τα rep για σήμερα πειράζει να σας τα χρωστάω για καμία άλλη φορά, όταν ξαναβρεθείτε όλοι μαζί να γράφετε με αυτή τη σειρά στο ίδιο νήμα;

6. vautrin

vautrin Contributor

Ξημερώνει και βραδιάζει
    Πάντα στον ίδιο τον σκοπό
    φέρτε μου να πιω
    το ακριβότερο πιοτό
    εγώ πληρώνω τα μάτια π' αγαπώ

Κι όταν βλέπεις ταβερνιάρη
    Να σπάω να παραμιλώ
    μη με κατακρίνεις
    μη με παίρνεις για τρελό
    εγώ πληρώνω τα μάτια π' αγαπώ

Η καρδιά μου συννεφιάζει
    Τρέχουν τα δάκρυα βροχή
    σίγουρα θα πάμε
    μια και φτάσαμε ως εκεί
    Εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. devine_sub

devine_sub Contributor

Εντελώς διαφορετικό θέμα, με το οποίο δε θα πω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ, γιατί απλούστατα, εξαρτάται από την ψυχική δύναμη ή τη στόφα του καθενός. Άλλοι αντέχουν, άλλοι όχι.

Ως προς το old fashioned της υπόθεσης, δεν το βρίσκετε αντιφατικό με το "Τοπ" στάτους;

Mόνο με Κυρίους, ή και με Κυρίες και subs?  
    Φυσικά και θα μπορούσα. Αλλά αν αρχίσω να γράφω κατεβατά 3.000 λέξεων για τον DL, θα βαρεθείτε τη ζωή σας.   Γι' αυτό το περιόρισα στο blog μου.

Και guts διαθέτουμε, και σπόρια-πασατέμπο διαθέτουμε, και χιούμορ διαθέτουμε ... και πολλά ακόμη.  

Γιατί δεν το ανοίγεις εσύ, βρε τεμπέλα;

Οι μουσικές απαντήσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες.
    Κυρίως όταν διακρίνονται από καλό γούστο.  

8. Ninevi

Ninevi Regular Member

Μου φαίνονται ανόητοι τέτοιοι συσχετισμοί. Το ότι είμαι Top στην κρεαβατοκάμαρά μου δε σημαίνει ότι πρέπει να μου αρέσει να "ευνουχίζω" τους άντρες και άλλα τέτοια τραγικά όταν με συνοδεύουν έξω. Για την ακρίβεια απαιτώ να συμπεριφέρονται σαν Αρσενικά. Στην περίπτωσή μου ήταν θέμα ανατροφής και δεν έχω να πω ή να εξηγήσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό.

9. devine_sub

devine_sub Contributor

Ίσως δεν το διατύπωσα καλά: το να δηλώνει μία γυναίκα Τοπ και old-fashioned ταυτόχρονα {δεν αφορά το ποιος πληρώνει, γενικότερη είναι η ερώτηση} είναι αντιφατικό;

Θα μου πείτε π.χ. η Θάτσερ στην Αγγλία τι ήταν;
    {Αναφορές στις βασίλισσες θα αποφύγω για προφανείς και μη λόγους.}
    Αλλά την απορία την έχω ...

10. Ninevi

Ninevi Regular Member

Τοποθετήθηκα ήδη πάνω στο νήμα σου deviantsub. Σεξουαλική παρέκκλιση (είτε ως pansexual με δεις, είτε ως Top), δε σημαίνει καλούπωμα σε συγκεκριμένο τρόπο κοινωνικής συμπεριφοράς ή σε προτιμήσεις. Ακόμα δεν έχω συναντήσει κάποια γυναίκα που θα με κάνει να θέλω να φερθώ σαδιστικά στο σώμα της πχ. Αυτό είναι αντίφαση στη σαδιστική μου φύση ή καθαρά θέμα προτίμησης και βιωμάτων; Ρητορικό είναι το ερώτημα, μην απαντήσεις. Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία σχετικά με εμένα, στείλε μου pm. Ό,τι είχα να πω σε αυτό το νήμα το είπα και δεν έχω by default τη διάθεση να μπαίνω σε ατέρμονο διάλογο με τους εκάστοτε θεματοθέτες. Ειδικά τη στιγμή που υποτίθεται ότι ζητούν απλή κατάθεση άποψης και όχι διαπραγμάτευσή της.

11. devine_sub

devine_sub Contributor

Δεκτό.  

12. blindfold

blindfold Contributor

ώρες ώρες ,αυταρέσκομαι που ζω το κόσμο μου ,το τίμημα είναι επώδυνο .αλλά όταν το ξεπερνώ ,νιώθω όμορφα και αληθινά το βιώνω ...

είναι ωραία όταν φεύγεις από τα ταμπού και πίνεις μπύρα στις 7 το πρωί στη Πατησίων λίγο πιό κάτω από τη πλ.Κολιάτσου , ή να μπορείς να κάνεις έρωτα χωρίς να είσαι αναγκασμένος να υπόσχεσαι "αιώνια αγάπη" , ή να μη γουστάρεις να οδηγάς αμάξι και να αρέσει αυτό στην άλλη , ή να κάνεις ένα δώρο γιατί το νιώθεις και όχι επειδή πρέπει , ή να βγαίνεις για φαγητό και εσύ απλά να παραγγέλνεις ποτό γιατί μόνο αυτό έχεις να πληρώσεις και εκείνη να εκτιμά που είσαι μαζί της .

γιατί τα συναισθήματα/απολαύσεις να παιρνάνε μέσα από κατηγοριοποιήσεις και ματαιοδοξία ;