Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο φοβος του....γαμου!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 16 Μαϊου 2011.

1. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Σε οποιο περιβαλλον κι αν βρεθω και ανοιχθει το θεμα ΓΑΜΟΣ, οι περισσοτεροι φτυνουν τον κορφο τους.

Αυτοι που δεν εχουν ποτε παντρευθει διαριγνυουν τα ιματια τους οτι ειναι κατα του γαμου, οτι δεν υφισταται πια ο θεσμος,οτι ειναι σκλαβια, οτι,οτι,οτι......χιλια δυο αρνητικα.
    Αυτοι που εχουν παντρευθει και εχουν πια χωρισει, δεν διαννοουνται καν να ξαναπαντρευθουν.

Ολοι σχεδον μιλανε μονο για συμβιωση, για ελευθερη σχεση,για παιδια εκτος γαμου ή αρνουνται και την τεκνοποιηση ακομα και γενικα αρνητικοι σε καθετι που εχει σχεση με οικογενεια και τα συναφη παρελκομενα,μεσα στα οποια μεγαλωσαμε σχεδον ολοι.

Και αναρωτιεμαι συχνα γιατι τοσο αρνητισμος και απεχθεια για το γαμο?
    Και να συμφωνησω με οσους παντρευθηκαν και ειχαν κακη εμπειρια και αρνουνται να το ξανακανουν ή εκφραζουν αρνητικη αποψη.
    Αλλα αυτοι που δεν το εχουν δοκιμασει? Πως ειναι δυνατον να εχεις αποψη για κατι που δεν γνωριζεις προσωπικα?

Βεβαια ολοι σε οικογενεια μεγαλωσαμε και εχουμε μια αποψη περι γαμου, καλη ή κακη.
    Αλλα αλλο να εισαι προιον και μερος αυτης και αλλο ο δημιουργος της.

Γιατι λοιπον τετοια απεχθεια προς τον γαμο?
    Τι σας χαλαει πιο πολυ? Το τυπικο μερος (τελετη,διαδικασια κλπ) ή το ουσιαστικο (δεσμευση,υποχρεωσεις κλπ)?

2. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Ο φοβος του....γαμου!

Πολύ ενδιαφέρον το θεματάκι που έβαλες αγαπητή.
    Η άποψή μου είναι ότι δεν είναι τυχαία η παροιμία του λαού μας ότι "ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα".
    Αυτή είναι μία παροιμία που έχει γίνει σλόγκαν τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες από πολλούς.
    Γιατί όμως συμβαίνει αυτό ?
    Άν κοιτάξουμε λίγο το θέμα στην κοινωνική του διάσταση, θα παρατηρήσουμε ότι έχει λάβει διαστάσεις
    κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, αλλά έχει ξεκινήσει ήδη και σε άλλες αναπτυσσόμενες. Το φαινόμενο λοιπόν αυτό αποτελεί προιόν του σημερινού "πολιτισμού" και σίγουρα έχει τις αιτίες του.
    Θα ακούσεις ίσως κάποιους να λένε ότι φταίει η χειραφέτηση της γυναίκας, ότι για την ραγδαία αύξηση των διαζυγίων, που για πολλούς αποτελεί φόβο για τον γάμο φταίει η γυναίκα που απέκτησε ίσα δικαιώματα με τον άνδρα και έχει πλέον το δικό της εισόδημα,και κάτι άλλα τέτοια παρόμοια.Η προσωπική μου λοιπόν άποψη είναι ότι δεν είναι η "σημερινή" γυναίκα εκείνη που φταίει.Η γυναίκα υφίσταται το πρόβλημα όπως εξάλλου και ο άνδρας.
    Ο φόβος του γάμου σήμερα οφείλεται στα αρνητικά αποτελέσματα τα οποία παράγει ο δυτικού τύπου "πολιτισμός" ο οποίος είναι προιόν εισαγωγής εδώ στη πατρίδα μας.Η ερωτική σχέση μεταξύ άνδρα και γυναίκας καταλήγει σε πολλούς γάμους να μετατρέπεται σε σχέση "συνεταιρισμού" για το μεγάλωμα των παιδιών,καθημερινού άγχους,καταλωτικών και οικονομικών υποχρεώσεων,υπέρμετρων απαιτήσεων,κυνήγι του χρήματος κλπ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα αισθήματα του ενός προς τον άλλον.
    Ετσι ο έρωτας σιγά σιγά πεθαίνει, και την θέση του παίρνει μιά δυσάρεστη κατάσταση που συνήθως είναι εξίσου δυσάρεστη και για τους δύο.Το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι ο χωρισμός ή μια συμβατική μεταξύ τους συμβίωση.
    Στην Ελλάδα μας το πρόβλημα των ραγδαία αυξανόμενων διαζυγίων κατ έτος και ο φόβος του γάμου έχουν ήδη δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας, το οποίο αποτελεί πλέον εθνικό πρόβλημα εδώ και χρόνια και πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον θα βιώσουμε πολλά προβλήματα.
    Αν αναρωτηθούμε γιατί πολλοί παντρεμένοι έχουν εξωσυζυγική σχέση, θα ανακαλύψουμε ίσως ότι την έχουν και την διατηρούν για να ξεφεύγουν από την δυσλειτουργική σχέση που έχουν με τον/την σύζυγό τους,προσπαθώντας να ζήσουν και να βιώσουν και λίγο την ευχάριστη πλευρά της ζωής.
    Τελειώνοντας λοιπόν καταλήγω ότι ο φόβος του γάμου για πολλούς ανθρώπους σήμερα πηγάζει από από φοβίες,υποχρεώσεις και απαιτήσεις της σημερινής ζωής που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δημιουργώντας προβλήματα, τραυματίζοντας και αλλοιώνοντας τις ψυχές και τα αισθήματα των ανθρώπων.
    Το ζητούμενο λοιπόν για δύο ανθρώπους που σκέπτονται ή ξεκινούν με το γάμο τους είναι................θα αντέξει ο ερωτάς τους σε όλη την επερχόμενη πίεση της ζωής ?
    Θα έχουν αυτό το ........."κάτι"...........μεταξύ τους που θα τους κρατήσει για πάντα μαζί ?

Last edited: 16 Μαϊου 2011
  3. gaby

gaby Guest

Δεν έχω τπτ εναντίον του γάμου. Ούτε και υπέρ του όμως.

Όσοι παντρεύονται ξέροντας τί κάνουν και γιατί το κάνουν πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, οι υπόλοιποι μιζεριάζουν το γάμο τους όπως και τα πάντα όσα πιάνουν στη ζωή τους με τρόπο εξόχως μικροαστικό, σε κάθε περίπτωση.

4. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Αυτό που λένε οτι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα είναι τρίχες κατσαρές. Δεν είναι ο γάμος που σκοτώνει τον έρωτα, ο χρόνος είναι.

5. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Ρεπ.
    Πολύ σωστά, γιατί ακόμα και τις πολύχρονες σχέσεις ο χρόνος κάπου τις ρουτινιάζει και δεν έχουν την ίδια κάψα που είχαν στην αρχή, φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

6. Eri

Eri

Re: Απάντηση: Ο φοβος του....γαμου!

Θα συμφωνησω......

7. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

ποιος ειναι εναντια στο γαμο ? ... εγω δεν καταλαβα κατι τετοιο ... οι μονοι που ειναι εναντια ειναι εκεινοι που κανεις δεν τους θελει για γαμο ....

8. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Να το καταλαβεις απο που?
    Δεν ειπα οτι το συμπερανα απο εδω μεσα.
    Αλλα και εδω μεσα να μιλησεις με εκατο οι μισοι και παραπανω εχουν αρνητικη διαθεση.
    Σου ειναι αγνωστη αυτη η αρνητικη διαθεση για γαμο?
    Δεν την εχεις συναντησει ποτε?
    Εκτος και στο νησι σου ειναι ολοι υπερ.....τοτε αλλαζει.
    Αλλα θεωρω πολυ απαξιωτικη αυτη σου την αποψη οτι οποιος ειναι εναντιον του γαμου,το κανει ως αντιδραση γιατι κανεις δεν τον θελει για συζυγο....
    Βεβαια αποψη σου ειναι και σεβαστη.Δεν προκειται να σε κρινω,απλα δεν συμφωνω.

9. Elysium

Elysium Contributor

Αρκετές νομικές υποχρεώσεις έχει ο άνθρωπος σήμερα. Δε χρειάζεται κι άλλες.
    Χρήσιμος είναι μόνο για τη νομική και οικονομική εξασφάλιση των παιδιών του ζευγαριού.

10. Alexkat

Alexkat Contributor

O Χρόνος δέν σκοτώνει μόνο τον γάμο.Ο χρόνος αρχικά φθείρει και εντέλει σκοτώνει τα πάντα.
    Ο "φόβος του γάμου" όμως για τους περισσότερους ανθρώπους δεν νομίζω ότι παράγεται επειδή σκέπτονται ότι ο γάμος τους θα υποστεί την φθορά του χρόνου.Έλεος.Άλλωστε άν ήταν έτσι η παροιμία θα έλεγε "ο χρόνος σκοτώνει τον έρωτα".
    Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλά ζευγάρια "τρελλά ερωτευμένα" στην προγαμιαία τους σχέση τα οποία μετά από λίγα χρόνια γάμου χωρίσανε.
    Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του γάμου δεν μπορώ όμως κατά την ανάλυση του θέματος "ο φόβος του γάμου" να τοποθετούμαι κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια........και πιστεύω και όλοι μας.
    Τώρα όσο για τα περι "κατσαρών τριχών" δεν νομίζω ότι αξίζουν σχολιασμού.

Last edited: 16 Μαϊου 2011
  11. thaleia

thaleia Contributor

Τον γαμο τον φοβουνται οι ευθυνοφοβοι.
    Αυτοι που δεν επιθυμουν τον γαμο ομως δεν σημαινει οτι τον φοβουνται κιολας.
    Η προσωπικη μου τοποθετηση ειναι οτι τον συχαινομαι ως θεσμο, ως πραξη επισφραγισης της κτητικοτητας οπως επισης απεχθανομαι και την συμβιωση.
    Βεβαιως το νομικο πλαισιο της εξασφαλισης των παιδιων δεν το δινει ο γαμος μονο (ευτυχως   ).

Αλλα ειπαμε αν βρεθει ο συνταξιουχος βουλευτης τοτε ισως υπαρξει καποια ανοχη ..      

12. SlaveRose

SlaveRose Regular Member

εμένα δεν μου έχει κάνει κανένας πρόταση γάμου  :bounce:κανείς δεν θέλει να με παντρευτεί