Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο φόβος της απόρριψης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος jimboy, στις 31 Δεκεμβρίου 2008.

1. Elvira

Elvira Regular Member

Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

Η απορριψη αυνηθως ποναει εκεινους που εχουν αρκετες ανασφαλειες για να αποδεχτουν τον εαυτο τους και τον απορριπτουν οι ιδιοι συνεχεια.

Καλη χρονια σε οοοολουςςςςς

2. jimboy

jimboy Regular Member

Αν και άκουσα αρκετά πνευματώδη η αλήθεια είναι ότι θα θελα να ακούσω την προσωπική εμπειρία

Κοιτώντας πίσω τη ζωή μου θα μπορούσα να πω λίγα πράγματα:
    Για αρκετά χρόνια της ζωής μου(στην εφηβεία και λίγο πιο μετά) θυμάμαι αυτός ο φόβος υπήρχε έντονα στη ζωή μου σε σημείο να με καθηλώνει που σημαίνει δεν δοκίμαζα να διεκδικώ για να μην....
    Στην ιδέα και μόνο της απόρριψης αισθανόμουν ότι θα ανοίξει η γη να με καταπιεί:scared:.Τον άτιμο τον εγωισμό τι μπορεί να σου κάνει!!!
    Περνώντας τα χρόνια και συνειδητοποίησα ότι με αδικούσα κατάφωρα και αποφάσισα να πάω λίγο παρά κάτω.... Καθόλου εύκολο και θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που δοκίμασα να ζητήσω το τηλ από μια κοπελιά:το σκεφτόμουνα τρεις μέρες το σκεφτόμουν από δω το σκεφτόμουν από κει κτλ.Ε τελικά όταν της τοπα και εισέπραξα την πρώτη μου χυλόπιτα ενοχλήθηκα αρκετά αλλά ένιωσα και μια έντονη αίσθηση απελευθέρωσης!!!
    Αίσθηση που με έκανε να δω τη ζωή με διαφορετικό μάτι - από τότε το παλεύω διαφορετικά!
    Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που με δίδαξαν με την εμπειρία τους και καμιά φορά λέω και κανά μπράβο στον εαυτό μου για την προσπάθειά μου 

Πάντα θα με ενοχλεί η ιδέα της απόρριψης πάντα θα με πονάει όταν θα την εισπράττω αλλά χαίρομαι το ότι αυτός ο φόβος δεν αποφασίζει πια για λογαριασμό μου(τουλάχιστον όχι συχνά τώρα πια)

3. zinnia

zinnia Contributor

Re: Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

Oλους τους ενοχλεί η απόρριψη. (ακόμα κι αυτούς που λένε φωναχτά πως δεν τους αγγίζει). Αυτό που αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο όμως είναι, ο τρόπος που τη διαχείριζονται..

4. Kaveiros

Kaveiros Regular Member

Η ικανοποιηση διερευνισης του οποιου συναισθηματος γεννηθηκε μεσα μου
    ειναι πολυ μεγαλυτερη απο το φοβο μιας ενδεχομενης απορριψης.

5. zoyzoy_

zoyzoy_ Contributor

Ολα μεσα στη ζωη ειναι,
    και τα χαστουκια που μας δινει και αυτα για καλο ειναι τις περισσοτερες φορες 
    Οσων αφορα στην απορριψη λοιπον,
    εχει τυχει να ανοιξω την πορτα και να φωναξω "next please"....
    εχει τυχει ομως να με βαλει και σε σκεψεις, να ρωτησω τον τον εαυτο μου "γιατι"...
    και να γινω καλυτερη:nod:

6. Georgia

Georgia Owned Contributor

Μια φορά με έχουν απορρίψει μέχρι τώρα,ο Αιμίλιος,γιατί προτίμησε την κολλητή μου.Από τότε δεν έχω ξαναφάει απόρριψη.Όχι οτι με θέλουν όλοι αυτοί που τους την πέφτω..απλά δεν την έχω πέσει ποτέ σε κανέναν.Και δεν την πέφτω,οχι γιατί φοβάμαι την απόρριψη,αλλά γιατί είναι κάτι που δεν έχω συνηθίσει να κάνω και που ,απ'ότι φαίνεται ,δεν πρόκειται να συνηθίσω.
    Κάτι το οποίο βέβαια είναι τρομερά ενοχλητικό,γιατί, με το να κάθομαι ήσυχα-ήσυχα στην γωνιά μου, δεν δείχνω στον άλλον οτι μου αρέσει*..
    γι'αυτό όταν βγαίνουμε γυναικοπαρέα,προτιμάμε τα clubs.

[*κάποια στιγμή θα γράψω για τα λάθος μυνήματα που δίνω και παίρνω.καθώς και για την αγάπη μου για τις ήσυχες γωνιές.

Νομίζω οτι το λένε έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης.]

7. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Είναι θέμα ανθρώπου.Άλλοι δεν τολμούν να προσεγγίσουν εξαιτίας του φόβου αυτού και παραμένουν μια ζωή θηράματα..Άλλοι δεν πτοούνται και παραμένουν κυνηγοί.Αυτοί ομολογουμένως περνάνε καλύτερα  

Θεωρώ τον εαυτό μου κυνηγό.Πιο παλιά ήμουν πιο θρασύς(και πιο τσαχπίνης  ) οπότε καλλιέργησα το θέμα της προσέγγισης.Σκεφτόμουν"η τύχη είναι με τους τολμηρούς" ή "καλύτερα να το μετανιώσω που θα το κάνω ,παρά να το μετανιώσω που δεν το έκανα" ή " έλα μωρέ,όπως θα δώσουμε χυλόπιτες θα φάμε κιόλας.." και έφαγα πολλές  .. *1
    Μεγαλώνοντας η απόρριψη με επηρρέαζε πιο πολύ.Οπότε,αν δεν ήμουν σίγουρος για την "αποτελεσματικότητα του χτυπήματος" ακολουθούσα πιο πλάγιες οδούς(της οποίες τις ενίσχυε το "κλειστό" του gay χώρου).Κοίταζα αν υπάρχει κοινός γνωστός στην παρέα,όπου ή βολιδοσκοπούσε για ΄μένα ή μιλούσε άμεσα.Όπως και να ' χε στην περίπτωση που είχα θετική απόκριση και πήγαινα,έκανα δυναμική παρουσίαση για να αποκαταστήσω "το χαμένο της ευθύτητας της άμεσης προσέγγισης"..Οπότε κάποιος που χαλιόταν με τη μεσολάβηση,έπαιρνε αυτό που ήθελε από την εν τέλει άμεση γνωριμία.
    Γενικά στην προσέγγιση για να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερο ποσοστό απόρριψης επιστράτευα αυτόματα :χιούμορ,δουλεμένες ατάκες και γενικά διαφορετικούς κωδικες,ότιδήποτε λειτουργούσε ψαρωτικά δηλαδή..
    Γενικά το θέμα της απόρριψης ως γνήσιος ναρκισσιστής το έχω δουλέψει και παθητικά και ενεργητικά.Δλδ ,προσπαθώ να είμαι ευγενικός σε μια καλή προσέγγιση ,όταν την απορρίπτω και προσπαθώ να γίνεται όσο πιο ανώδυνα γίνεται..Και καλό είναι να το προσέχουμε και αυτό..

Εν τέλει η απόρριψη θέλει ωχαδελφισμό και είναι ο καλύτερος τρόπος να δουλέψουμε την αυτοεκτίμηση μας..

*1 Άσχετο.Προσπαθούσα ,όμως,να ανοίγω πόρτες ,οπότε σε ανύποπτο μελλοντικό χρόνο ,μιλώντας στο ίδιο άτομο "χτυπούσα" κάποιον άλλο στην παρέα του ή γενικά χρησιμοποιούσα πολλές φορές τη γνωριμία αυτή και για άλλους ιδιοτελείς λογους..  

Γενικά πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κάθε γνωριμία σαν επένδυση,γιατί αυτή μπορεί να επιφέρει άλλες καταστάσεις όμορφες  

8. ariadni

ariadni Regular Member

Σε όποιους αρέσουμε. Για τους άλλους, δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε.

9. elfcat

elfcat . Contributor

Η αποδοχή της απόρριψης είναι θέμα εμπειρίας. Την πρώτη φορά πονά πολύ, όπως ο πρώτος χωρισμός που δεν ξέρουμε πως να τον διαχειριστούμε και μετά σιγά σιγά μαθαίνουμε, πώς να την αποφεύγουμε, χωρίς να χάνουμε την τόλμη μας και πώς να τη διαχειριζόμαστε ήρεμα όταν συμβαίνει. Η επανάληψη μητήρ πάσης μαθήσεως...

Στο κάτω κάτω δεν είναι και τίποτε φοβερό, αν αναλογιστούμε και εμείς πόσους έχουμε απορρίψει...

10. Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μη φοβάται την απόρριψη...
    Όμως τι είναι χειρότερο; Να σε απορρίπτουν πριν σε γνωρίσουν ή να σε απορρίπτουν ακριβώς επειδή σε γνωρίζουν;

11. Kaveiros

Kaveiros Regular Member

Η λογικη απαντηση ειναι το δευτερο, ομως και παλι ποσο καλα μπορει να σε ξερει?Μηπως απορριπτει τη δημιουργηθεισα χημεια?Ετσι μου αρεσει να το βλεπω!

12. Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

Φυσικά το δεύτερο, θα έλεγα. Αλλά αυτό ήθελα να ρωτήσω κι εγώ, τί άκριβώς θεωρείται εδώ ως φόβος απόρριψης. Το να φοβάσαι να μην απορρίψει κάποιος την προσέγγισή σου για γνωριμία και σχέση, ή το να φοβάσαι ενώ βρίσκεσαι σε σχέση με κάποιον, να μην τον χάσεις; Έχει τεράστια διαφορά.