Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο φόβος της απόρριψης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος jimboy, στις 31 Δεκεμβρίου 2008.

  1. DiDi

    DiDi Regular Member

    Εγώ πάλι είμαι της άποψης του πρώτου.. Δηλαδή μου στερεί το δικαιώμα να "με" γνωρίσει... Εαν υπάρξει απόρριψη κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, θεωρώ οτι απλά κάτι δεν πήγε καλά και από τις δυο πλευρές.. ή έστω από τη μια!
     
  2. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Ο φόβος της απόρριψης


    Δικαιωμα του...οπως εστρωσε ας κοιμηθει!
     
  3. Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

    Μία άρνηση για γνωριμία, όπως ξέρουμε δεν εκφράζει πάντα απόρριψη. Και αν εκφράζει, όχι πάντα απέναντι στον άλλον. Μπορεί να εκφράζει απόρριψη του ίδιου μας του εαυτού από φόβο, από έλλειψη αυτοπεποίθησης κτλ. Είναι πολλές φορές που το δυνατό συναίσθημα επιχειρείται να αποφευχθεί. Όμως είναι τόσο ύπουλο που όσο και να το αποφεύγεις, κάποια στιγμή τρυπώνει στη ζωή σου και σε κάνει να φοβάσαι. Και τότε αρχίζει η πραγματική μαγεία.
     
  4. Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

    Το θέμα είναι να μη γίνουμε κυνικοί και την πληρώσει ο επόμενος...
     
  5. Aribecy

    Aribecy Regular Member

    Re: Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

    καλη ερωτηση  αν σε απορριπτουν πριν σε γνωρισουν παει στο καλο, αν ομος απορριπτουν επειδη ακριβως σε γνωριζουν ποναει πιο πολυ  
     
  6. Romain

    Romain New Member

    Καλησπέρα και από μένα...καλώς σας βρήκα...Ο φόβος της απόρριψης προσωπικά υπέκυπτε σε αρκετές δόσεις αλκοόλ...μετά την ενίοτε (σπάνια και καλά) απόρριψη είναι το ζόρι. Πάντως εάν υπάρχει ως φοβία δεν ξεπερνιέται με ευχές αλλά με επίπονη επανεκπαίδευση της συμπεριφοράς...συχνά συνδέεται με την πρώτη τραυματική απόρριψη, οπότε άντε να ξεπεραστεί. Έχω συναντήσει άτομα που αυτός ο φόβος τούς έχει κάνει τελείως ανίκανους να ξεκινήσουν κάτι. Καταφεύγουν στην σίγουρη θαλπωρή της παλάμης...  
     
  7. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    Βασικό είναι να γουστάρεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Και να μήν το παίρνεις ΠΟΤΕ στα σοβαρά. Ότι δεν κολλάει...καλώς δεν κολλάει.
     
  8. mantis

    mantis New Member

    ..πως γίνεται να θίγεται η αυταξία μας από τις κρίσεις κάποιων??
    Απορρίψεις συνέχεια,ένθεν και ένθεν,έτσι είναι το παιχνίδι.
    Αλόίμονο αν τρώμε χρόνο να αποδεικνύουμε στους άλλους..
    Και σαν καλό ψαράκι,φεύγω μακριά.

    ..as a shark attack first,think later...
     
  9. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

    συνηθως εμεις ειμαστε οι ''επομενοι''....
     
  10. Απάντηση: Ο φόβος της απόρριψης

    Δανεικά είναι αυτά...  
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Ο φόβος της απόρριψης από ενδεχόμενο ερωτικό σύντροφο (αν γίνεται λόγος όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για κάποιου είδους εμμονή) είναι μία πτυχή της Κοινωνικής Φοβίας.

    "Η κοινωνική φοβία είναι ο υπερβολικός φόβος για λεπτομερή εξέταση και αρνητικής εκτίμησης σε κοινωνικές καταστάσεις. Το άτομο με κοινωνική φοβία έχει υπερβολικό φόβο ότι μπορεί να παρακολουθείται ή να εξευτελιστεί όταν κάνει κάτι ενώπιον άλλων. Είναι δυνατόν να βιώνει τη φοβία αυτή όταν κάνει πράγματα απλά όπως για παράδειγμα να υπογράφει μια επιταγή ή όταν τρωει ένα φαγητό.
    Η πιο κοινή μορφή κοινωνικής φοβίας, είναι ο φόβος ομιλίας σε δημόσιο χώρο. Πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν μια γενικευμένη μορφή κοινωνικής φοβίας με φόβο και αποφυγή διαπροσωπικών σχέσεων. Το γεγονός αυτό τους εμποδίζει από του να πηγαίνουν στη δουλειά τους, στο σχολείο ή να έχουν κοινωνικές σχέσεις.
    Οι κοινωνικές φοβίες αναπτύσσονται συνήθως μετά την εφηβεία. Επηρεάζουν το 13% του πληθυσμού. Χωρίς θεραπεία διαρκούν για όλη τη ζωή."

    Πηγή: iatronet.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, ειδήσεις, νέα, κατάλογοι υγείας
    Συντάκτης: Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.)


    "Στην κοινωνική φοβία, επίσης καλούμενη κοινωνική αγχώδη διαταραχή υπάρχει υπερβολικό άγχος και υπερβολική ανησυχία επίδοσης σε καθημερινές κοινωνικές καταστάσεις. Τα άτομα με κοινωνική φοβία βιώνουν επίμονο, έντονο και χρόνιο φόβο ότι οι άλλοι τους παρακολουθούν και τους κρίνουν και ότι οι πράξεις τους μπορεί να προκαλέσουν ντροπή ή εξευτελισμό. Ο φόβος τους μπορεί να είναι τόσο σοβαρός ώστε να διαταράσσει την εργασία τους ή την παρακολούθηση στο σχολείο και άλλες συνηθισμένες δραστηριότητες. Αν και πολλά άτομα με κοινωνική φοβία αναγνωρίζουν ότι ο φόβος τους να είναι μαζί με άλλα άτομα μπορεί να είναι αναίτιος και υπερβολικός δεν είναι σε θέση να τον ξεπεράσουν. Συχνά ανησυχούν για μέρες ή εβδομάδες πριν από την κατάσταση που τους προκαλεί φόβο.

    Η κοινωνική φοβία μπορεί να περιοριστεί μόνο σε έναν τύπο κατάστασης, όπως ο φόβος του ατόμου να μιλήσει δημόσια σε επίσημες ή ανεπίσημες περιστάσεις, ή το να τρώει ή να πίνει μπροστά σε άλλα άτομα. Στη σοβαρότερη της μορφή η φοβία μπορεί να είναι τόσο εκτεταμένη, ώστε το άτομο να βιώνει συμπτώματα σχεδόν κάθε φορά που είναι μαζί με άλλα άτομα. Η κοινωνική φοβία μπορεί να προκαλεί κοινωνική αναπηρία και μπορεί να εμποδίζει το άτομο από το να πάει στην εργασία του ή στο σχολείο για αρκετές μέρες. Πολλά άτομα με αυτή τη νόσο δυσκολεύονται να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν φιλίες.

    Συχνά το έντονο άγχος της κοινωνικής φοβίας συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα όπως κοκκίνισμα, έντονη εφίδρωση, τρεμούλα, άλλα συμπτώματα άγχους όπως δυσχέρεια ομιλίας, ναυτία ή στομαχική δυσφορία .

    Αυτά τα συμπτώματα που είναι ορατά αυξάνουν το φόβο της απόρριψης και έτσι γίνονται για το άτομο επιπρόσθετη εστία φόβου. Ο φόβος αυτός μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία φαύλου κύκλου. Η κοινωνική φοβία συχνά προσβάλλει ολόκληρες οικογένειες και μπορεί να συνοδεύεται από κατάθλιψη ή αλκοολισμό.

    Η κοινωνική φοβία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από δύο μορφές θεραπείας, τη φαρμακοθεραπεία και μια ειδική μορφή βραχύχρονης ψυχοθεραπείας που καλείται γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία (ΓΣΘ). Τα φάρμακα που χορηγούνται είναι αντικαταθλιπτικά, όπως οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης."

    Πηγή: www.psychiatry24x7.gr/bgdisplay.jhtml?itemname=anxiety_phobias
     
  12. I got the knife

    I got the knife New Member

    Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο όταν δούμε κάτι που πραγματικά μας εξιτάρει τρέφουμε παράλληλα και το φόβο της απόρριψης...

    Προσωπικά δεν την έχω γευτεί ιδιαίτερα και ο εν λόγω φόβος δεν μου βγαίνει με τους άντρες, αλλά με τις γυναίκες. Τις θεωρώ πιο δύσκολα "θηράματα" όταν βγαίνω για κυνήγι... τουλάχιστον εκείνες που στοχεύω εγώ!