Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος thaleia, στις 25 Απριλίου 2009.

1. thaleia

thaleia Contributor

Απάντηση: ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

ετσι για την αληθεια
    αληθεια <: α(στερητικον) + ληθη

2. Ηλίας

Ηλίας Guest

3. thaleia

thaleia Contributor

αυτές φταίνε για ολα τα δεινά μας .....

4. SensualTorturer

SensualTorturer Regular Member

Έχεις να κάνεις πάντα με φίλους ή με άτομα σε ενσυνείδητη σχέση δασκάλου - μαθητή;
    Και εν πάση περιπτώσει, το κείμενο μεταδίδεται μέσω τρίτου και δεν είναι πρακτικό να αντικατοπρτίζει την αλήθεια! Θα μπορούσε ο Κρίτων να τον κλωτσήσει φωνάζοντας: ξύπνα μαλάκα σε σκοτώνουν σε λίγο ... και ο Πλάτων να το εξωράισε! Δύσκολο είναι;

Επί της ουσίας:
    1. Όσο η επικοινωνία και οι παράλληλοι κώδικες της δεν έχουν ξεκαθαριστεί μεταξύ δύο ατόμων, ο πληθυντικός είναι χρήσιμος για να τονίζει την απόσταση και να βεβαιώνει ότι η επικοινωνία θα εξακολουθήσει να υφίσταται.
    2. Από την στιγμή που η επικοινωνία έχει εγκαθιδριθεί και οι ρόλοι των συνομιλητών έχουν γίνει αμοιβαία αποδεκτοί, ο πληθυντικός δεν είναι επικοινωνιακά απαραίτητος. Είναι χρήσιμος για να υπενθυμίζει τους ρόλους, μήπως και κάποιος τους ξεχάσει και έχουμε ντράβαλα (το γνωστό ιεεεεεεεεεεεπ του Παπαγιαννόπουλου)
    3. Προϊόντος του χρόνου, οι συνομιλητές αποφασίζουν αν και κατά πόσο θα περάσουν στον ενικό. Και τούτο γίνεται ΠΑΝΤΑ με πρωτοβουλία του ισχυρότερου μέρους.
    4. Ο Πληθυντικός ξανάρχεται κάθε φορά που τα όρια ξεπερνώνται από το ασθενέστερο μέλος/μέρος της κουβέντας, ως μέσο εξομάλυνσης της σχέσης.
    5. Μόνο μετά απόμαρκά φιλία μπορεί κανείς να τον αφαιρέσει τελείως.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Στον κόσμο και την εποχή μας ο Πληθυντικός στην καθημερινότητα μας ΔΕΝ μπορεί να λείψει και είναι απαραίτητος για να επικοινωνούμε με άνεση με τους άλλους. Οι κώδικες που χρησιμοποιούμε απαιτούν και στηρίζονται στην χρήση του πληθυντικού.

Επί του bdsm:

1. Η χρήση του πληθυντικού επιβάλεται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει ζευγάρι που να μην τον χρησιμοποιεί. Ο σκοπός της είναι να τονίζει ΣΥΝΕΧΩΣ την απόσταση που χωρίζει τους δύο ρόλους.
    2. Ακόμη και σε γλώσσες που δεν υπάρχει διάκριση αριθμού (αγγλικά πχ) η φόρμα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται ενισχύει την απόσταση.
    3. Η συνεχής υπόμνηση είναι απαραίτητη - κατά την ταπεινή μου γνώμη - ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις για τους ρόλους και τις λειτουργίες τους. Βοηθά τον Κ να διακρίνει από τα αρχικά στάδια την αντίδραση - βοηθά την υποτακτικιά να εκφράσει την υποτακτικότητα της χωρίς να καταφύγει σε υπερβολές. Κοντολογίς δουλέυει σαν ένα συνεχές memo: Είμαι εδώ και σου ανήκω!
    4. Ανήκει στην λειτουργία του Κυριάρχου να αποφασίσει την μορφή και την έκταση χρήσης του πληθυντικού. Αφ' ενός γιατί αυτή είναι η θέση του και αφ' ετέρου γιατί αυτός - ο πληθυντικός και οι συναφείς συνεκδηλώσεις υποταγής - θα πρέπει να προσαρμόζονται κάθε φορά στην ιδιαίτερη συμπεριφορά της υποτακτικιάς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι απαραίτητος στην καθημερινότητα της bdsm σχέσης, ως σημείο αναφοράς και υπόμνησης.

Παράλληλα θα πρέπει να δούμε τα ακόλουθα:
    1. Αν δεν υπάρχει ειδική εντολή, η χρήση πληθυντικού εκ μέρους της υποιτακτικιάς σε άλλους κυριάρχους, μάλλον δηλώνει ευγένια παρά οτιδήποτε άλλο. Αν δε είναι και κυρίαρχοι - στόκοι, ο πληθυντικός είναι και μέσο άμυνας και για αυτό απαραίτητος.
    2. Η χρήση πληθυντικού ΔΕΝ είναι δήλωση υποτακτικότητας παρά μόνο μέσα στο ζευγάρι. Θα είναι τελείως ηλίθιος όποιος πιστέυει ότι επειδή η δόρα (πχ) μου μίλησε κάποτε στον πληθυντικό με αποδέχεται σαν κυρίαρχο ή σαν κυρίαρχο της. Μπορεί ίσως - και για άλλους - αυτή η μη αποδοχή να σημαίνει κακό γούστο εκ μέρουςτυης υποτακτικιάς, αλλά είνια η πραγματικότητα!
    3. Αν το ζευγάρι αποφασίσει να παίξει με τον πληθυντικό όπως ο Καζατζάκης και η Γαλάτεια, καλά θα κάνει. Δεν είναι για να το γενικεύουμε όμως ως συμποεριφορά. Άλλωστε υπάρχουν άλλα και άλλα παιχνίδια, εδώ θα κολήσουμε;
    4. Υπάρχει μια ρήση ελληνικά: πες με μεγαλειότατο να σε πω υψηλότατο. Και εδώ ο πληθυντικός είναι χρήσιμος και εποικοδομητικός στην σχέση.

Αυτά ... δεν λέω άλλα κουραστικά!

DragonPrince

5. thaleia

thaleia Contributor

Επέλεξα το συγκεκριμένο απόσπασμα πρώτον για την ηλικιακή απόσταση , δεύτερον για την απόσταση λόγω ιδιότητος και τρίτον για την σοβαρότητα της στιγμής οπου ο νεότερος μαθητής δεν υπολοίπεται σεβασμού προς τον γηραιότερο ετοιμοθάνατο δάσκαλο αν και μιλώντας του στο πρώτο ενικό πρόσωπο. Αυτό ακριβώς ήθελα να δείξω, την μη αναγκαιότητα του πληθυντικού ευγενείας στο θέμα σεβασμός.
    Τώρα οσον αφορά στην καθημερινότητα μας, μας εχει γίνει δυστυχώς βίωμα αυτή η νεόκοπη υποκριτική κατ' εμέ συνήθεια την οποία κι εγω εχω και χρησιμοποιώ κατ' ανάγκην.
    Απορία μου : γιατι οταν ο άνθρωπος απευθύνεται στον υπέρτατο άξιο σεβασμού ον στο Θεό του μιλάει στον ενικό?
    Περί χρήσεως του πληθυντικού σε σχέσεις bdsm θεωρώ οτι δεν μας πέφτει λόγος στο πως τη "βρισκει" ο καθένας, ειναι σαν να λέμε οτι δεν ειναι σωστό να βρίζεις και να εξευτελίζεις κάποιον.

6. SensualTorturer

Re: Απάντηση: ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

Μια προσθήκη: Ο πληθυντικός αρχίζει να χρησιμοποιείται από το Βυζάντιο, για τους εκλαμπρότατους αρχικά και τους υπόλοιπους στην συνέχεια. Δεν είναι το λοιπόν τόσο νεόκοπη η χρήση του. Δυσκολεύομαι να αποδεχτώ ότι θα πέρναγε ο Πατριάρχης πχ και θα του φωνάζανε στον ενικό! Δεν γινόταν και δεν γίνεται. Από συνήθεια θες, από ανοησία θες, από σνομπάρισμα θες, έγινε από τότε όμως και το φορτωθήκαμε.
    Μια διευκρίνιση: Ο σεβασμός και ο πληθυντικός δεν πάνε πάντα χέρι χέρι. Μπορώ να είμαι εξ ίσου ασεβής και σε τον πληθυντικό, για να μην πω ότι έτσι είμαι περισσότερο!
    Μια εξήγηση: Εκεί είναι ο ενικός της οικειότητας - αλλιώς η παράκληση δεν πιάνει τόπο.
    Μια παρατήρηση: Χαίρομαι που δεν έχεις αντιρρήσεις για το humilation - πίστεψε με ότι το πιο εξευτελιστικό σε μια sub είναι να της φέρεσαι ως Domme. και αυτό γίνεται με τον πληθυντικό και τα όλα του.

7. MasterJp

MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

@SensualTorturer: Ερώτηση άσχετη με το θέμα του νήματος, ως Domme ή ως "Βαρώνη" ;

Συγνώμη για τον περισπασμό.

8. SensualTorturer

Το Βαρώνη έχει μια πολιτική χροιά που καλό είναι να αποφεύγουμε - τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της 'συνεργασίας' μας