Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Amanteus, στις 8 Ιουλίου 2011.

1. gaby

gaby Guest

Απάντηση: ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

Πάντα κάνω αυτό που πραγματικά θέλω ακόμα και όταν δεν το ξέρω, η αυτοκαταστροφικότητα είναι μόνον αντίδραση στα πρέπει. Όταν έχω πορευτεί με τα "πρέπει", ιδίως των άλλων τα "πρέπει", εγώ ήμουν απούσα. Μετά, εκείνα τα "πρέπει", δικά μου και αλλωνών, τα πλήρωσα ακριβά, σε τιμή λάθους.

Όλο το ταλέντο ζωής είναι να θέλει κανείς - πραγματικά - τα "πρέπει" του, αλλιώς ας αλλάζουν "τα πρέπει".

2. vautrin

vautrin Contributor

Re: Απάντηση: ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

Γιατί; Επειδή πρέπει να επιλέξεις;  

3. Απάντηση: ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

Συντάσσομαι.

Last edited: 9 Ιουλίου 2011
  4. sw

sw

Re: Απάντηση: ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

...συνεταξαμην !

Παντα αξιος!
    Γι ργος

...μουαααα,
    στον κοινονικο τομεα μου αρεσσει να κανω οτι πρεπει και ετσι αναγκαστικα, εχω την ικανοποιηση στον προσωπικο να κανω οτι θελω!  

Γι:glasses:ργος

5. Ophelia1983

Ophelia1983 Regular Member

Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα! Την καλησπέρα μου! 

6. thaleia

thaleia Contributor

χαιρομαι που σ αυτο ταυτιζομαστε Οφηλια
    και λεω σ αυτο διοτι δεν αποκλειται
    σε κατι αλλο στο μελλον να διαφωνησουμε
    αλλα μηπως μεσα απο την υγιη αντιπαραθεση
    δεν ξεπηδα η γνωση ?

Υ.Γ.την εντος παρενθεσεως παραπομπη στο Επικουρειο
    "λαθε βιωσας" δεν θεωρω οτι την αφαιρεσες τυχαια ....

την καλησπερα μου επισης ...

7. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Το πρέπει και το θέλω είναι προηγούμενο στάδιο, από το στάδιο της αξιοπρέπειας...
    Συνδιαλέγεσαι με τα πρέπει και τα θέλω σου, το κερδίζεις το χάνεις το ξαναβρίσκεις το παλεύεις γιατί το ξαναχάνεις...
    Κάπου στο δρόμο αυτής της διαδικασίας αποκτάς άποψη για σένα τον ίδιο, μια στοιχειώδη αυτογνωσία στην αρχή και πάνω σε αυτή αρχίζεις και κεντάς το δικό σου αξιακό σύστημα.
    Δεν είναι και εύκολο κέντημα...
    Ζόρικο, και χρειάζεται πάντα διορθώσεις και βελτιώσεις.
    Το λάθε βιώσας αποτελεί επιτομή τη γνώσης, αλλά και της διαχείρισής της, αυτής της πολύ ζόρικης αξιοπρέπειας, αυτής της πραγματικής ελευθερίας, και οδηγεί σε κορυφαίο πνευματικό επίπεδο ακόμα και αν έχει προσεγγιστεί βιωματικά χωρίς καν ιδιαίτερο ακαδημαϊκό υπόβαθρο.
    Και δεν έχει απολύτως καμιά σημασία το σημείο εκκίνησης απο το οποίο ήρθη κάποιος στην αναζήτηση της αξιοπρέπειάς του.
    Εν προκειμένω, μιας και ορθώς αναφέρθηκε, για Μαστεραίους και Υποτακτικούς (το Υ κεφαλαίο εφόσον αναφερόμαστε σε ανθρώπους και όχι ακόμα σε συνειδητούς ρόλους) η προσέγγιση δεν διαφέρει με μια μικρή, ας μου επιτραπεί διασαφήνιση.
    Το ό,τι δεν μπορεί να είναι ούτε καν κατ' ελάχιστο (κατά την προσωπική μου άποψη) κάποιος Κυριαρχικός (και βάλε) αν ο ίδιος δεν είναι ευέλικτος στις απαιτήσεις του και στα αφουγκράσματά του, στον ίδιο βαθμό με τα Υποτακτικά άτομα.
    Στην εύλογη ερώτησή σας αν αυτό αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη, απαντώ αρνητικά, και φυσικά δεν εμπερικλείει αυτό που πρεσβεύω...
    Υπάρχει ζωή και καύλα και έξω από αυτό το πλαίσιο...
    Μα είναι τόσο, μα τόσο χαμηλά ενεργειακό, σε σημείο που σε προσωπικό επίπεδο αντιλαμβάνομαι ως κιτς.
    Οπότε ας μου επιτραπεί να αναπροσαρμόσω και την έκφραση "έξυπνοι Μαστερ" σε "Μάστερ με ενσυναίσθηση και ώριμη αξιοπρέπεια που κατ' ανάγκη και αντίληψη επιλέγουν και επιλέγονται από τους αντίστοιχους υποτακτικούς/ές...

8. Ophelia1983

Ophelia1983 Regular Member

Θάλεια ναι, σωστή η παρατήρηση! Είπα να το αφήσω αυτούσιο μιας και ήταν δική σου η παρέμβαση δεν ήθελα να διαπράξω cLopyright!

Και όντως, μου αρέσει ο διάλογος! Για να κάνω τσακωμούς πρέπει να με εξωθήσει κάποιος! Δεν έχω να χωρίσω τίποτα και με κανένα!

Cadpmpc, μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου!

9. Sirbaid

Sirbaid Regular Member

Τα θέλω είναι δικά μας είναι κατι που επιδιώκουμε για τον εαυτό μας τα πρέπει ίσως έρχονται από τρίτους ή αφορούν συμπεριφορά μας σε τρίτους.

10. thaleia

thaleia Contributor

χμμ! θα ηθελα να το εχεις αφαιρεσει επειδη διαφωνουσες με την εμβολη του στο συγκεριμενο σημειο ..  

αλλα το λαθε βιωσας απο μονο του μπορει ν αποτελεσει θεμα συζητησεως ...

το cLopyright μου εφτειαξε το κεφι πρωι πρωι , πανεξυπνο !!!!!

την καλημερα μου  

11. Uther

Uther Contributor

File:Boschsevendeadlysins.jpg

12. Brainstorm

Brainstorm Regular Member

Χωρις πρεπει, θα ημασταν ενα τιποτα.

Χωρις θελω, δεν θα ειχαμε απολυτως τιποτα.

Οποτε καπου στη μεση, τηρωντας παντα τις αναλογιες και διατηρωντας η διαταρασσοντας τις οποιες ισορροπιες.