Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Amanteus, στις 8 Ιουλίου 2011.

1. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

Aγαπητέ Πέρρη ......
    ....το θέμα δεν άπτεται μόνο στο ερωτικό πλαίσιο ή στο bdsm........
    είναι......γενικότερο.......
    συμπεριλαμβάνει άν θες.....και θέματα τρόπου ζωής γενικότερα.......όπως εκείνα που σχετίζονται με την υγεία μας......
    Άρα....εδώ θέλει "μέτρο"......ειδικά άν η ηλικία έχει εισέλθει στα ...-ήντα........
    Για αυτό άν πρόσεξες από την αρχή έδωσα μια γρήγορη απάντηση......"παν μέτρον άριστον"......
    .....και στα "πρέπει" και στα "θέλω".......................άν έχεις αντίρρηση θα την ακούσω.....

2. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

τα θελω και τα πρεπει , απασχολουν οσους δεν κανουν τιποτα απο τα δυο ....
    συχνα δε χρησιμοποιουντε ως αλωθι για να δικαιολογησουν τυχον ευκολοτερες επιλογες ή ακομα και την ανυπαρξια επιλογων ....
    ο μεγαλυτερος συμμαχος των "θελω" και των "πρεπει" ειναι το "αλλά¨" .. :
    "θελω να γαμηθω με ολους αλλα θα με πουν πουτανα" , "θελω να παω στην Καραιβικη , αλλα δεν εχω χρηματα" , "πρεπει να αρχισω γυμναστηριο αλλα δεν εχω χρονο" ....

ααα ... υπαρχει και το αλλο .. το αντιροπο ... "θελω να αφαιθω σε οτι λαχταρω αλλα πρεπει να δειξω αυτοσυγκρατηση" ..... μπουρδες .... οπου αυτοσυγκρατηση = δειλια , φοβος , καχυποψια .....

τελος τα θελω και τα πρεπει της φαντασιας ... "θελω να πηδηχτω με το Γιωργο τον Πετρο τον Παυλο τον Κωστα .... αλλα πρεπει να παραμεινω ηθικη και χαιρομαι που χαλιναγωγω τα παθη μου .... ωστοσο δεν γνωριζω κανεναν Γιωργο, Πετρο , Παυλο , Κωστα ... και αν τους γνωριζω , ουδεποτε μου εδωσαν την παραμικρη ενδειξη οτι θελουν να με πηδηξουν"

ειναι η σκηνη απο τον δικο μου "Τελευταιο πειρασμο" οπου ο ευσεβεις ανθρωπος κοιταει τον ουρανο και λεει : "Απαρνηθηκα τα παντα για την Χαρη σου ωστε να δοξασω το ονομα Σου .." και συγχρονως ακουγεται η φωνη του διαβολου απο πισω να λεει : " Τι λεει μωρε ? .. παει καλα ? .. εγω ποτε δεν του προτεινα κατι .. ουτε καν τον ξερω τον κυριο ..." ...
    Γιατι ειναι μερικοι και μερικες i am so want the devil inside me , που δεν τους καθεται ουτε εκεινος και οσο δεν τους καθεται , χτιζουν καστρα με τα θελω και τα πρεπει ....

3. James_Bondage

James_Bondage Regular Member

«Θελω» ή «πρέπει»;
    Θα απαντήσω με μια υπεροχη παραβολή:

Ρώτησε καποτε ο καμηλιέρης την καμήλα του:
    - «Τι προτιμας καμήλα; Ανηγόρα ή κατηφόρα;»
    Και η καμήλα του απαντά:
    - «Χάθηκε αφέντη μου το ίσιωμα;»

4. kati

kati Regular Member

Η ερώτηση παραπέμπει σε επεξηγηματική ερώτηση. Τι πάει να πει σωστότερο;

Ένα λογικό μυαλό θα σκεφτεί τις εξής δύο ερμηνείες:

ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ: Ποιό πρέπει να ακολουθείς;
    ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ: Ποιο θέλεις να ακολουθείς;

5. thaleia

thaleia Contributor

να το μεταλλλαξω λιγο?

Ποιο "πρεπει" θελεις ν' ακολουθεις?
    ποιο "θελω" πρεπει ν' ακολουθεις?

με αναλαφρη σοφιστικη διαθεση
    αυτο το καυτο καλοκαιριατικο μεσημερι

την καλησπερα μου  

6. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Φίλτατε, όχι, δεν έχω καμιά αντίρρηση στο "παν μέτρον άριστον", απλά εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι υπερβάσεις και στον ερωτικό τομέα, αλλά και γενικότερα... καλώς ή κακώς το ρίσκο είναι μέσα στο αίμα μου.  

Στην ζωή μου έμαθα από μικρός να κάνω πάντα τα θέλω μου πράξη και έπαιρνα σχεδόν πάντα αυτά που ήθελα ή έβαζα στόχο να έχω στην κατοχή μου..., το μόνο που πρόσεχα ήταν τα θέλω μου να γίνονται πάντα κοινή συναινέση σε κάθε τομέα της ζωής μου.

Την καλησπέρα μου!

Last edited: 21 Ιουλίου 2011
  7. thaleia

thaleia Contributor

"Μετρον Αριστον" φιλοι μου ....

8. MasterAndreas

MasterAndreas Master of Scorpio

Μιά ελαστικότερη προσέγκιση βασιμένη σε προσωπικό βίωμα.
    Πρίν 2,5 χρόνια, βρέθηκα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που έπρεπε να διαλέξω το Πρέπει και να χάσω κάτι συναρπαστικό για μένα ή το Θέλω μου και να έρθω αντιμέτωπος με τους πάντες (ακόμα και τους γονείς μου). Με πόνεσε περισσότερο, το ότι κανείς δεν νοιάστηκε για τα δικά μου αισθήματα και για το πόσο σημαντικό ήταν για μένα. Όλοι στράφηκαν εναντίον μου δείχνοντάς μου επιδεικτικά το πρέπει. Ένιωσα μόνος...πολύ μόνος.!!! Με πόνο ψυχής και με την βοήθεια ενός καταπληκτικού κοριτσιού, επέλεξα το πρέπει, υποκύπτοντας στην συνείδησή μου και τις αφόρητες πιέσεις των γύρω μου. Τότε πόνεσα πολύ, αισθάνθηκα άδειος και για πρώτη μου φορά έβλεπα την αυτοεκτίμησή μου να χάνεται.
    Τώρα που πέρασε καιρός, δεν υπάρχει πλέον η συναισθηματκή φόρτιση και αντιλαμβανόμενος πόσα σημαντικά θα έχανα, ακολουθώντας το θέλω μου αισθάνομαι πιό καλά με την απόφασή μου εκείνη. Θέλω να πώ, πως οι συνθήκες μεταλλάσουν την αρχική εκτίμηση για το σωστό ή το λάθος, μιας επιλογής. Πρέπει πράγματι να κρατάμε ισοροπίες στα πρέπει και τα θέλω μας και να βάζουμε απαραβίαστες προτεραιότητες στην ζωή μας. Έτσι, σαν έρθει η ώρα της απόφασης θα μπερδευόμαστε λιγότερο.

9. Απάντηση: ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΩ; Ποιο είναι το σωστότερο να ακολουθείς

H δική μου άποψη έχει ως εξής : Άνθρωπος που δεν μπορεί να ακολουθήσει και να αντιμετωπίσει τα πρέπει του, δεν μπορεί να ολοκληρώσει και τα θέλω του. Αν δεν έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τις υποχρεώσεις σου τότε και τα θέλω σου μένουν πάντα μισά..

10. Alexkat

Alexkat Contributor

Προσωπικά θεωρώ τις υπερβάσεις και τα ρίσκα, αρετή για έναν άνδρα, προκειμένου να κάνει πράξη τα "θέλω" του. Έτσι είμαι και εγώ από παιδί. Συμφωνώ και για την κοινή συναίνεση.

Οι υπερβάσεις και τα ρίσκα όμως όταν έχουν να κάνουν με την υγεία, σε συνάρτηση και με την ηλικία, που προανέφερα, χρειάζονται "μέτρον" και θεωρώ επίσης αρετή στη περίπτωση αυτή να κάνουμε, "θέλω" μας το "μέτρον" και όχι να το κάνουμε "πρέπει".

Last edited: 22 Ιουλίου 2011
  11. MasterAndreas

MasterAndreas Master of Scorpio

Αμάν αυτοί οι ψυχολόγοι....πολύ πολυλογάδες είναι.  (πολύ διαφωτιστική ανάλυση).

12. tyfeas

tyfeas In Loving Memory

ΘΕΛΩ γιατι ετσι μου πρεπει..τα διαδικαστικα επονται ευκολως.