Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Τhe Enchanter, στις 26 Ιουνίου 2007.

  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    σαν λυση ειναι σαφως καλυτερη απο το ρευμα και το πετρελαιο, δεν ξερω τι κινδυνους μπορει να κρυβει, γενικα ολα τα αερια μπορει να εκραγουν η να προκαλεσουν ασφυξια με διαρροες κτλ (οπως και οι πορδες)
     
  2. Striker

    Striker Regular Member

    Μπαα, εχω χρονια να βαλω...
    Που να βρει πια κανεις γυναικα να φτιαχνει φασολαδα με παραδοσιακη συνταγη  


    Σοβαρα τωρα, το φυσικο αεριο ειναι σιγουρα ενα εναλλακτικο καυσιμο για καθαροτερο περιβαλλον σε σχεση με τα παραγωγα του πετρελαιου ή τα στερεα καυσιμα, αλλα να σου πω την γνωμη μου, για οικιακη χρηση θεωρω οτι δεν θαπρεπε να ενδιαφερει ιδιαιτερα εδω στην ελλαδα.

    Δεν εχουμε τις αναγκες σε θερμανση των βορειων χωρων (εκτος απο το Νευροκοπι ισως), ουτε θα θεωρησω οτι σε οριζοντα δεκαετιας η διαφορα στους ρυπους στην διωρη καθημερινη χρηση της κουζινας ειναι η αναμενομενη σε συγκριση με αλλες μεθοδους (πχ. ΑΠΕ). Για βιομηχανικη χρηση ή αυτοκινηση τα πραγματα φυσικα ειναι διαφορετικα. Το εξεταζω καθαρα απο περιβαλλοντικη αποψη, τυχον πολιτικα συμφεροντα δεν ενδιαφερουν εδω (πχ. εξωτερικη πολιτικη).

    Λαβαινοντας υπ'οψιν τις κλιματολογικες συνθηκες της χωρας μας, θεωρω αποτελεσματικοτερη για οικιακη χρηση την αυτονομη παραγωγη πρασινης ηλεκτρικης ενεργειας. Και θαθελα πολυ να δω μια γενναια προσπαθεια στην κοινοτητα ωστε να καταστει οικονομικα ελκυστικοτερο οποιοδηποτε τετοιο συστημα (ανεμογεννητριες, φωτοβολταικα, υδροστροβιλλοι κλπ) για ιδιωτικη χρηση. Πιθανον με μια επιδοτηση αρχικα και η μαζικοτερη καταναλωση θα εριχνε κατακορυφα τα κοστολογια στην συνεχεια. Εαν γινοταν αποσβεση στην 10ετια-15ετια και χωρις παραχωρησεις στα ποσα ενεργειας ενος σπιτιου τοτε θεωρω οτι θα ενδιεφερε σημαντικα μεγαλο ποσοστο πληθυσμου.

    Με την ευκαιρια της ερωτησης σου εκανα εναν γενικοτερο σχολιασμο. Τωρα εαν για καποιους λογους σε ενδιαφερει να βρεις καποιον που να εχει συνδεσει αεριο, λεω οτι δεν ειμαι εγω. Προς το παρον χρησιμοποιω διαταξεις που μειωνουν την καταναλωση ηλεκτρικης ενεργειας απο δικτυο ΔΕΗ (εκμεταλευση συνημιτονου φ για τους γνωστες), ενω περιμενω τις εξελιξεις για να αντικαταστησω πληρως με διαταξεις παραγωγης απο ανανεωσιμες πηγες ενεργειας χωρις συμβιβασμους στην καταναλωση.

    Τελος Κωνσταντινε να πω οτι για τεχνικα θεματα ...ηρθες στο καταλληλο site (απο που μας βρηκες αληθεια...lol), μιας και στατιστικα οι Κυριαρχοι σε πολυ μεγαλο ποσοστο παντα ασχολουνται με τεχνικα θεματα.


    Striker
     
  3. Striker

    Striker Regular Member

    Και να μην το ξεχασω και μιας και βρισκομαστε παντα σε bdsm φορουμ...

    Οι υποτακτικες καλο θα ηταν να περιορισετε την χρηση συσκευων στεγνωματος μαλλιων στα κομμωτηρια. Αντ'αυτου κοιταμε σε αλλες πιο οικολογικες λυσεις και ισως πιο ευχαριστες. Αρκει π.χ. ο Κυριαρχος να διαθετει στην ταρατσα του ιστο και να φυσαει. Μετα το λουσιμο σας δενει καταλληλα και με τεχνη (εννοειται) στον ιστο και σας αφηνει εκει για καμποση ωρα (ναι, χρειαζεται περισσοτερη ωρα αυτη η μεθοδος, δυσαρεστο εε?  ).

    Αναλογα το χτενισμα που κρινει οτι θελει να εχετε σημερα, επιλεγει την σταση και την γωνια ως προς τον ανεμο. Στην συνεχεια ασφαλιζει και ειτε ασχολειται με αλλα μερη του σωματος σας εκτος απο τα μαλλια, ειτε απλα πηγαινει για καφε μεχρι να ερθει η ωρα που θα σας λυσει.

    Στο τελος της διαδικασιας το αποτελεσμα ειναι μοναδικο και δεν εχει καμμια σχεση με εκεινο του κομμωτηριου. Καθοτι ως γνωστο το χτενισμα για καθεμια σας δεν αρκει μοναχα να φαινεται ομορφο αλλα πρεπει και να σας εμπνεει!!

    Και τι καλυτερο απο το να φερνετε την εμπειρια του χτενισματος στο μυαλο σας κατα την βραδυνη εξοδο αργοτερα...Ενω παραλληλα θα εχετε ευχαριστησει και τον Κυριαρχο.


    Striker
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2007
  4. mr.goodcat

    mr.goodcat Regular Member

    Αλλά μάλλον λίγοι το κάνουν Astarty, κ' για αυτό η ΔΕΗ τις τελευταίες 3 μέρες μας
    έχει στις 4-7ωρες διακοπές ρεύματος (ΠεΠαΓΝΗ).

    Απροειδοποίητες φυσικά.

    Εμένα δεν με πειράζει τόσο, αλλά σκέφτομαι τους ανθρώπους που'χουνε μαγαζιά
    με παγωτά, κρέατα και γαλακτομικά γενικότερα... (νομίζω πως έιναι γενικότερη
    ιδέα η διακοπή ρεύματος ανά περιοχή για να αποφευχθεί black out).
     
  5. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    ναι οι διακοπές ρεύματος όντως είναι για εξοικονόμιση και γίνονται για την αποφυγή black out. Aυτές συνήθως είναι 2-3 ωρών (διάρκεια που δεν βάζει σε κίνδυνο ούτε τους επαγγελματίες ούτε δημιουργεί προβλήματα)

    Οι μεγαλύτερες διακοπές που εμφανίστηκαν χθές κυρίως στα Ν. προάστια , οφείλονται σε βλάβη (που οπως ειναι φυσικό δεν ήταν προγραμματισμένη!!)

    Πως λεμε δελτίο καιρου? αυτές τις μέρες θα εχουμε και δελτίο ηλεκτρικής ενέργειας!!    

    (ας φροντίσουμε όλοι να συνδράμουμε στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης)
     
  6. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    Μιας και βλέπω οτι το φόρουμ εκτός από εναλλακτικώς σκεπτόμενο ειναι και οικολογικώς σκεπτόμενο ή τουλάχιστον προσπαθεί, ας βάλουμε και κάτι ακόμη που αφορά κυρίως τους ..τηγανίζοντες...αυτούς που χρησιμοποιούν λάδια γενικότερα.

    Ξέρετε πού να ρίξετε το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;

    Συνήθως, ρίχνουμε το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!.

    Γενικότερα δεν πρέπει να πετάμε χημικές ουσίες όπως μπογιές, βερνίκια, εντομοκτόνα, φάρμακα ή άλλα χημικά στο νεροχύτη.

    Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο σύστημα επεξεργασίας των αποβλήτων καταστρέφοντας την πανίδα ή φράσσοντας τις σωληνώσεις.

    Αν δεν υπάρχει σύστημα επεξεργασίας και τα υλικά αυτά απορρίπτονται στο αποχετευτικό σύστημα και από εκεί μολύνουν κατευθείαν τους υδροφόρους ορίζοντες, ακόμη χειρότερα.

    Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε το κέντρο συλλογής αυτών των υλικών στη γειτονιά μας (αν υπάρχει) και να τα απορρίψουμε εκεί.

    Αν δεν υπάρχει τέτοιο κέντρο, όπερ και το πιθανότερο, τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), το κλείνουμε καλά και το πετάμε στα «κανονικά» σκουπίδια. Δεν αποτελεί την βέλτιση λύση, αλλά αποτελεί μια λύση ανάγκης με λιγότερες επιπτώσεις..

    Αυτά..και εύχομαι κάθε μέρα που περνάει οι οικολογούντες να λιγοστεύουν και οι περί τα περιβαλλοντικά πράττοντες να πληθαίνουν..
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    να πω την αληθεια .... η ζωη μου ειναι μια χαρα και χωρις την ΔΕΗ ... υπαρχουν στιγμες που σκεφτομαι και παρακαλω να γινει κατι και να μην εχει ρευμα για 1 βδομαδα ... να νιωσουν ολοι ποσοι μικροι και ευαλωτοι ειναι ...
    να παει να πνιγει και η "ΔΕΗ" και ο πολιτισμος των καλωδιων με τις φαστ φουντ πολυτελειες του .....
    εχουν εθιστοι οι ανθρωποι τοσο πολυ στην σαχλαμαρα του καθως πρεπει που εχουν δεθει κομπο μεσα στην πολυπλοκοτητα τους ...
    ειλικρινα ... ουτε το πουκαμισο δεν σιδερωνω ... οπως το χτυπα ο αερας πανω στην μηχανη και μολις το εχω βγαλει απο το πλυντηριο .. μια χαρα σιδερονεται πανω μου .... εχω βαρεθει καθε πραγμα που ειναι μεσα στο κουτι "πολιτισμος" .... αν μπορουσα τωρα να πεταξω τον πολιτισμο απο πανω μου και να εχω μια καλυβα σε καποιο ακρωτηρι .... γιατι οχι ? ... για να μην πεθανω στην εντατικη καποιου νοσοκομειου ? .... σιγα το ανταλαγμα .... βρε ψιιιιιτ ....
    θυμαμαι την φιλη μου που προσπαθουσε να με βαλει κατω απο την ομπρελα επειδη εβρεχε ..."δεν ειναι σωστο να μπεις σε καλο μαγαζι βρεγμενος" ..... ποτε δεν χρησιμοποιησα ομπρελα .....
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Συμφωνώ απολύτως με την εξοικονόμηση ενέργειας γι αυτό και - μεταξύ άλλων - κλείνω τελείως το κομπιουτερ - οθόνη - εκτυπωτή όταν δεν τα χρησιμοποιώ και δεν τα αφήνω stand by αν και θα βόλευε.

    Τώρα αν είχε κάνει η ΔΕΗ καμμία αξιόλογη επένδυση στις υποδομές της τα τελευταία 30 χρόνια, άλλο να μην ξοδεύουμε άσκοπα ρεύμα και άλλο να μην παράγεται η σωστή ποσότητα ρεύματος και πολύ σωστά αναφέρθηκαν οι βλάβες προηγουμένως.

    Και για το λάδι συμφωνώ απολύτως... ακόμα και αν πρόκειται για λάδι ανάξιας υποτακτικής πρέπει να υπάρχει οικολογική φροντίδα στο πώς το ξεφορτωνόμαστε <χ>
     
  9. Feng

    Feng Regular Member

    Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!


    τι εννοεις "τοσο"? δυο μερες ειμαι εδωμεσα. 
     
  10. Newby

    Newby New Member

    Εδω νομίζω ότι υπάρχει παρεξήγηση. Το ζήτημα δεν είναι στην παραγωγή ή στο στιγμιαίο έλλειμα ισχύος αλλά στα δίκτυα διανομής. Γενικά πάντως το ζήτημα δεν αφορά μόνο εμάς αλλά σχεδόν το σύνολο σχεδόν των ανεπτυγμένων (τρομάρα μας) χωρών.

    Για να κάνω και εγώ μια οικολογικής φύσεως παρατήρηση που συνήθως δεν δέχεται την δέουσα προσοχή : Προσέχετε πολύ τα τροφοδοτικά σας.Ειδικά στα τροφοδοτικά των υπολογιστών τα τελευταία 2-3 χρόνια στην προσπάθεια να ανεβεί γρήγορα η μέγιστη ισχύς με παράλληλη συγκράτηση του κόστους δημιουργούν σημαντικό θόρυβο στο δίκτυο που συνδέονται αυξάνοντας έτσι την "παρασιτικά" χαμένη ισχύ.
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    Η Αγγλια εχει φυσικο αεριο απο το 1930....

    80 χρονια μετα, το εχει ακομα...
     
  12. Striker

    Striker Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

    Το "τοσο" δεν πηγαινει στο διαστημα που εισαι εδω μεσα, αλλα στο διαστημα που γνωριζεις ΗΜΜυτες που καταλαβαινω οτι ειναι πολυ περισοτερο.