Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παλαιάς & Νέας Κοπής

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Lady in Corslet, στις 23 Μαϊου 2016.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ήμπλεξες τα quotes, μπουνταλάκο  
     
  2. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

     
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Καλύτερα τα quotes, παρά τα μπούτια σου, όπως πολλοί άλλοι, λέω κι εγώ τώρα... 
     
  4. bumblebee

    bumblebee Contributor

    -> Μέσα στα χρόνια που βρίσκομαι στο παρόν φόρουμ έχω διακρίνει μία ευρύτερη τάση, οι παλαιάς κοπής λάτρεις του BDSM να μειώνουν σταδιακά την συμμετοχή τους στο φόρουμ είτε να αποφασίζουν να αποσυρθούν εντελώς από αυτό.

    Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Άλλοι θα βρήκαν αυτό - αυτούς που έψαχναν. Άλλοι θα βαρέθηκαν. Άλλοι απλά μεγάλωσαν και οι ερωτικές ορμές έπεσαν. Άλλοι θα συνειδητοποίησαν ότι η τήρηση απόστασης και μυστηρίου   έχει και αυτή το διεγεργετικό της. Άλλοι θα ξενέρωσαν με τις ίντριγκες και την μη τήρηση εχεμύθειας που θυσιάζεται για σαδομαζο παιχνίδι  , όπως μας δίδαξε αυτό το νήμα, αυτό από μονο του (παρότι νορμάλ κατά την γνώμη μου  ) είναι λόγος για φυγή από το κοινωνικό βδσμ  Τα μεγάλα λιμιτ απ, θα φέρουν και μεγάλα λιμιτ ντάουν   Πολλά τα σενάρια εδώ, κάπως προσωπικό.

    -> Θεωρείτε ότι υπάρχουν διαφορές στα άτομα παλαιάς και νέας κοπής? Κι αν ναι σε ποιους τομείς?

    Ναι και με επιφύλαξη γιατί δεν έτυχε να έχω πραγματική έξοδο με κάποιον από αυτούς. Οι παλαιότεροι ήταν καλύτεροι λογοτέχνες, ενώ μερικοί έχουν γράψει πολύ όμορφα πράγματα σχετικά με την φιλοσοφία του βδσμ , άλλοι δε κατά την εκτίμηση μου στο κοινωνικό βδσμ έχουν κάνει μάλλον άθελα τους ζημιά, εξιψώντας το σε κάτι άπιαστο, πράγμα που δεν είναι αλήθεια. Οποιος έχει την λογοτεχνική ικανότητα μπορεί να κάνει το τίποτα πολύ και το πολύ τίποτα, είναι τέχνη αυτό ολόκληρη, σαν την πολιτική ας πούμε.

    -> Διαφέρουν στην στάση ζωής σε σχέση με το BDSM? Κι αν ναι, πως?

    Αυτό δεν το γνωρίζω, ούτε και θέλω να το μάθω. Ειναι πράγματα αυτά που γίνονται όταν κλείνουν οι πόρτες.

    -> Διαφέρουν στον τρόπο που εκφράζονται, που εμβαθύνουν, που συνδιαλέγονται?

    Εχει να κάνει με την λογοτεχνική ικανότητα αυτό, εδω υπάρχει η κύρια διαφορά. Στην πράξη πιστεύω πως όχι.

    -> Τι έχει αλλάξει? Κι αν έχει αλλάξει κάτι, σας ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα?

    Έχω γνωρίσει πολύ ενδιαφέροντα άτομα, το αποτέλεσμα με έχει ενθουσιάσει, σίγουρα καλύτερα από ότι περιμένα και από ότι μου είχαν πεί.
     
    Last edited: 25 Μαϊου 2016
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αφού σας ζητήσω και από εδώ συγνώμη για, την κατόπιν συνειδητής απόφασής μου, χθεσινή, εκτός θέματος συμμετοχή μου στο νήμα σας, η θέση μου για το θέμα είναι αυτή.

    Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν παλαιάς και νέας κοπής άνθρωποι που ασχολούνται με το βδσμ, όπως δεν πιστεύω ότι υπάρχουν παλαιάς κοπής άνδρες κλπ.

    Αν και θα ήταν υπέρ μου λόγω της ηλικίας μου και των χρόνων που ασχολούμαι με το άθλημα, να ισχυριστώ ότι η παλαιότητα μπορεί να αποτελεί κριτήριο θετικής αξιολόγησης, θα ισχυριστώ ότι η παλαιότητα συνοδευόμενη από την αντίστοιχη ηλικία συνήθως συνοδεύεται πιο πολύ με αρχή αρτηριοσκλήρωσης και άνοιας.   Και να προσθέσω ότι η βλακεία έτσι και αλλιώς συνοδεύει τον άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες, δεν είναι "προνόμιο της νεότητας και σε κάθε περίπτωση η παλαιότητα δεν σε απαλλάσσει ούτε σε θεραπεύει από αυτήν. Και έχω την πεποίθηση ότι όσοι την χρησιμοποιούν, ως πλεονέκτημα, μάλλον δεν τους επαρκεί ο εαυτός τους.

    Στο φόρουμ αυτό πριν μια δεκαετία περίπου έ τ υ χ ε να συναπαντηθούν, να συγκεντρωθούν (πείτε το καλή συναστρία) κάποιοι άντρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών και στάτους, που το βδσμ ήταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων τους για άλλους θεωρητικά για άλλους πρακτικά και για κάποιους άλλους θεωρητικά και πρακτικά. Αυτοί οι άνθρωποι, για διάφορους λόγους, δεν είναι του παρόντος, μπόρεσαν να συνεννοηθούν και κατόπιν συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν πάνω σε θέσεις και απόψεις. Και γι αυτό όταν κανείς διαβάζει παλιά νήματα, εντυπωσιάζεται. Ουσιαστικά εντυπωσιάζεται γιατί βγάζει ν ό η μ α. Αυτοί οι άνθρωποι όμως, μην νομίζετε, ήταν μια μικρή ομάδα σε σχέση με το σύνολο των συμμετεχόντων. Γιατί στην πλειοψηφία, του ιδίου τύπου προσωπικότητες συναντούσες και τότε και τώρα. Αλλά λόγω της παράδοξης συνοχής της, η ομάδα αυτή έδινε τον τόνο σε αυτό το συζητητήριο. Γι αυτό "βλέπετε" αυτήν την ομάδα και όχι όλα τ' άλλα, κυρίως ανεκδοτικού χαρακτήρα.

    Η αποχώρηση, όσων αποχώρησαν, αφορούσε τον καθένα προσωπικά. Αντικειμενικοί και υποκειμενικοί λόγοι αλλά κυρίως γιατί στην ζωή υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας, όλα κάποτε τελειώνουν.

    Πάντως όπως είπε κάποιος από τους λάτρεις του βδσμ, σε παρόμοια συζήτηση, "είμαστε αρκετοί αλλά είμαστε σκόρπιοι"

    Κατά τα λοιπά συμφωνώ με το @bumblebee
     
    Last edited: 25 Μαϊου 2016
  6. Το μακρινό 1982 ανέβηκε στο NBC ένα αμερικανικό σηριάλι, to Family Ties, με το νεαρό τότε Michael Fox. Αναφερόταν στο "αντίστροφο χάσμα γενεών", όπου τα παιδιά, προϊόντα της εποχής του νέο-συντηρητισμού και των Reaganomics, αδυνατούσαν να συνεννοηθούν με τους γονείς τους, παιδιά των '60s, πρώην χίπις φιλελεύθερης αντίληψης (με την κοινωνική έννοια του όρου).

    Συμφωνώ με τη @Dark_Explorer ότι το χάσμα των γενεών είναι ένα αμφιλεγόμενο, θολό κατασκεύασμα των κοινωνικών επιστημόνων. Θα μπορούσα με κάθε επιφύλαξη -γιατί δεν έχω μελετήσει το θέμα- να πω ότι αυτό που αποκαλούμε "χάσμα γενεών" είναι μάλλον χάσμα ηλικιών. Η κάθε ηλικία εξελικτικά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα, ορμητικότητα, εμπειρία, στερεότυπα και, τελευταία, χάσμα τεχνολογίας (αυτά τα 4G εδώ μου κάθονται).

    Αυτό που μας ενώνει ανεξαρτήτως ηλικίας ή/και γενεάς είναι η ανάγκη μας να ανήκουμε και ταυτόχρονα να είμαστε αυτόνομοι. Εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας "εξουσία", που αφορά σε όλους τους τύπους σχέσεων. Από το "ανήκω στην ομάδα" μέχρι το "μου ανήκει η ομάδα" είναι ένας εγωισμός δρόμος. Αυτό το χάσμα των αναγκών θεωρώ υπεύθυνο για τις -σε πρώτη ανάγνωση- συγκρούσεις εντός του φόρουμ, τότε και τώρα. Από αυτή την άποψη, η μόνη διαφορά παλαιών και νέων μελών είναι ότι κάποιοι (οι λιγότεροι, έχω την αίσθηση) παλαιοί έχουν την εντύπωση ότι τους ανήκει ο χώρος, ενώ κάποιοι νέοι επιθυμούν -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- να ανήκουν στο χώρο. Αυτοί είναι που δίνουν τον τόνο, γιατί απλά κάνουν "θόρυβο". Η πλειοψηφία παλαιών και νέων θεωρώ ότι έχει καταλάβει πως μόνο να ωφεληθεί μπορεί από την ώσμωση της εμπειρίας με τη φρεσκάδα.

    Εν τέλει, οι όποιες διαφορές υπάρχουν όταν τις αντιλαμβανόμαστε ως διαφορές και όχι ως προσπάθεια εύρεσης κοινού τόπου.
     
  7. Πίσω από το "στυλάκι" πάντα κάτι κρύβεται, έτσι δεν είναι?
    Για να είμαι δίκαιος, όχι, δε ζήτησα ποτέ συμβουλή από κάποιον από αυτούς, για οποιοδήποτε θέμα.
     
  8. Kostas.V.

    Kostas.V. ....Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols....

    Την μακρινή εποχή του 80' γεννιόμουν...οπότε δεν έτυχε να γνωρίζω για το σήριαλ που ανέφερες...παρ'όλα αυτά συμφωνώ....
    Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι...πως ελεύθεροι να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με κάποιους/ες ...αλλά χωρίς να εξετάζουμε αν αυτός/η είναι "παλαιάς η νέας κοπής" παίζει...?
    .....ή θα πρέπει να προσέχουμε....?
    Το ερώτημα μου δεν κρύβει ειρωνεία προς εσένα προς αποφυγή παρεξήγησης....πραγματικά....αντιθέτως....απλά νομίζω πως υπάρχει πολύ υπεροψία εδώ μέσα και χωρίς λόγο....
     
  9. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    υπεροψια απο ποιον προς ποιον?
     
  10. Kostas.V.

    Kostas.V. ....Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols....

    Από κάποιους σε άλλους....δεν μιλάω προσωπικά....
    Ίσως αρκετά γενική η απάντηση μου αλλά αυτό αντιλαμβάνομαι...ποιος ξέρει μπορεί να σφάλω κιόλας.....
     
  11. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση, κατατάσσω διαχρονικά τα μέλη του παρόντος συζητητηρίου,μεταξύ άλλων, στις εξής κατηγορίες.

    Σε εκείνους που προσέρχονται στο forum όντας ήδη στο BDSM βιωματικά και σε εκείνους που η εγγραφή τους εδώ είναι και η πρώτη τους επαφή με τον χώρο.
    Σε εκείνους που έχουν να πουν κάτι και σε κείνους που θέλουν να πουν κάτι χωρίς να έχουν.
    Σε όσους νεοεισερχόμενους επιζητούν να μάθουν πώς παίζεται το παιχνίδι πριν το προσαρμόσουν στα μέτρα τους και σε όσους με το καλημέρα παρουσιάζουν ως νόρμα αυτό που έχουν στο κεφάλι τους και βολεύει.Οχι πως οι παλαιότεροι ειναι απρόσβλητοι από αυτό το μικρόβιο.Αντιθέτως και μάλιστα εκεί δεν είναι διασκεδαστικό πια, αλλά εκνευριστικό.
    Σε αυτούς που παίρνουν το BDSM στα σοβαρά γιατι είναι σαράκι που τους τρώει και σε κείνους που το βλέπουν ως το προαιρετικό αλατοπίπερο της σεξουαλικής τους ζωής.

    Οι μεν και οι δε λοιπόν.
    Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι το ποσοστό των μεν έχει ελαχιστοποιηθεί.Οχι πως ήταν ποτέ ιδιαίτερα μεγάλο.Οι λόγοι γι αυτό θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα ξεχωριστής συζήτησης.Σημειώνω μόνο το γεγονός ότι καθετί που γίνεται μόδα ξεδοντιάζεται.
    Μεγαλώνω(sic) και μεγαλώνοντας νοσταλγώ την χρυσή εποχή του community,την μπελ επόκ που δημιούργησε η avant garde του διαδικτυακού BDSM εκεί στο δεύτερο μισό της προηγούμενης δεκαετίας και η οποία πέρασε προφανώς και δυστυχώς ανεπιστρεπτί.
     
  12. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    και βεβαια σφαλεις κωλοψαρο