Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παρατηρήσεις Κ και Υ τάσεων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος vussinada, στις 30 Ιουλίου 2016.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η όλη διατύπωση φαίνεται στα μάτια μου ότι πουθενά δεν άπτεται της γνήσιας υποταγής.
    Προσπάθεια επιβίωσης (sic), χειριστικότητα, συναισθηματικοί εκβιασμοί, τύψεις.
    Ο ορισμός του αντίθετου της υποτακτικότητας.

    Πίκρα πάλι.
     
  2. halkidikiotis

    halkidikiotis reflexology, therapy massage tantra

    Μακρια ειναι παλικαρι μου ας ερθει με το καλο κ βλεπουμε πριν λιγο μιλησα παλι αμην..
     
  3. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Η πραγματική υποταγή υπάρχει μόνο όταν το άτομο αυτό είναι εκεί παρά την θέληση του. "Δυστυχώς" κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο νόμος.

    Κάθε άτομο είτε είναι κυριαρχικό, είτε υποτακτικό καλύπτει με αυτό τον τρόπο κάποιες ανάγκες του, ανασφάλειες του οι οποίες υπάρχουν εκεί σε ένα καθαρά υποσυνείδητο επίπεδο.
    Είναι πραγματικά σπάνιο ένας Κ η μια υ να γνωρίζει πραγματικά γιατί οδηγείται εκεί και συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο και αναζήτα τέτοιες καταστάσεις.

    Μερικά μόνο πράγματα, απλά τα οποία δείχνουν άμεσο "κέρδος" σε μια τέτοια σχέση γίνονται αντιληπτά και συνειδητά.

    Όπως, για παράδειγμα το κλάμα ενός μωρού, το οποίο προκαλεί ενδιαφέρον το οποίο μεταφράζεται σε αγκαλιά, δεν το κάνει συνειδητά, αλλά γνωρίζει καλά το αποτέλεσμα.
     
  4. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν συμφωνώ με την διατύπωσή σας. Η άποψή μου είναι ότι όταν κάποιο άτομο οδηγηθεί σε D/s σχέση με ανάγκες - και όχι επιθυμίες - ανασφάλειες και υποσυνείδητα άλυτα κίνητρα, τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.

    Όντως είναι σπάνιο τα μέλη μιας D/s σχέσης να γνωρίζουν τι τους οδηγεί, και γι' αυτό είναι σπάνια τα πραγματικά D/s.

    Το κλάμα ενός μωρού, εκτός από το ενστικτώδες του νεογέννητου, μπορεί να ερμηνευτεί ως προσπάθεια χειραγώγησης μόνο από την στιγμή που θα δημιουργηθεί συνάφεια αιτίας και αποτελέσματος. Ένα μωρό που κανείς δεν σηκώνει όταν κλαίει, σύντομα θα εγκαταλείψει το κλάμα ως μέθοδο πρόκλησης ενδιαφέροντος.
     
    Last edited: 30 Ιουλίου 2016
  5. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Το θέμα δεν ήταν απ την αρχή τι σημαινει υποτακτικοτητα και τι ακριβως ειναι για το χωρο bdsm.Δεν έθεσα το νήμα για αληθινούς συνειδητά ρόλους Κ/Υ σε bdsm χώρο αλλά για ανθρώπους που ασυνείδητα υιοθετούν μία τάση είτε αυτή ειναι Κ είτε Υ.Δηλαδή μπορει να έχει κυριαρχική προσωπικότητα κάποιος αλλά να έχει τύχει στη ζωή του να έχει δράσει υπο μία συνθήκη υποτακτικά και δε το εννοώ ως προς τη σεξουαλικότητα,όπως επίσης τα άτομα γύρω του,μπορεί κάποιες συμπεριφορές τους να τείνουν σε μία κατεύθυνση,και μπορεί αυτή να εναλάσσεται,δε μιλάμε για συνειδητούς ρόλους,ούτε για bdsm χώρο.
    Φυσικά λοιπόν κυρίαρχη δεν είναι αυτή που θα βγει εκτός ορίων και θα φωνάξει και δε νομπιζω οτι αυτο εννοουσε ο χαλκιδιωτης οπως επισης υποτακτικη δεν ειναι αυτη που εκβιαζει συναισθηματικα τον αλλον οπως ορθα ειπες εστελ,γι αυτο και στο ερωτημα που εκανα είπα εαν υπαρχει υποτακτικη που χει δρασει κυριαρχικα συναισθηματικα εκβιαζοντας κλπ....ας μη μενουμε σε λεπτομεριες γνωστες σε ολους,κι ας θεσει ο καθενας εμπειρια προσωπικη η παρατηρηση με βαση οποια ταση ειχε η ειδε απο αλλους καποια στιγμη,ασχετες απο το χωρο ή και σχετικες τελικως εαν θελει καποιος.
     
  6. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Όλοι είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι για να λειτουργούμε με κάποιο τρόπο και να αλληλοεπιδρούμε με το περιβάλλον μας. Το ότι αγαπάμε είναι ανάγκη, το ότι πεινάμε είναι ανάγκη, το σεj είναι ανάγκη.
    Όταν λοιπόν απλά εξηγούμε αυτή την ανάγκη και ειδικότερα όταν ερμηνεύουμε συμπεριφορές και χαρακτηριστικά ενός ατόμου δεν χάνεται η μαγεία, ίσα ίσα.

    Το ότι ξέρουμε πλέον ότι η Γη είναι στρογγυλή και το φεγγάρι απλά ένας δορυφόρος και όχι κάποια θεότητα κτλ, δεν του στερεί τη μαγεία. Προσωπικά μάλιστα υπάρχει μεγαλύτερη μαγεία όταν ερμηνεύεις κάτι στην βάση του, παρά όταν πλάθεις ιστορίες.

    Είναι σαν να κατηγορούμε το μωρό ότι κλαίει με μακιαβελλιστικές τεχνικές. Όχι μόνο δεν ξέρει τον Μακιαβέλλι, αλλά ούτε καν το κάνει συνειδητά.

    Έτσι, σε μια δυτική κοινωνία, το παιχνίδι αυτό, από την στιγμή που δεν υπάρχει πραγματική υποταγή, ένας κυρίαρχος αναγκαστικά θα υπηρετήσει την υποτακτική του σε μεγάλο βαθμό και αντίστοιχα η υποτακτική θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι.

    Το παιχνίδι λοιπόν, είναι απλά ένα θέατρο που παίζεται. Το τι πραγματικά γίνεται από πίσω, δεν χαλάει την μαγεία, αλλά εάν το αποκωδικοποιήσεις σωστά μπορείς και το χειρίζεσαι πολύ καλύτερα και ουσιαστικότερα.
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να "κουμπώσει" κάποιο άτομο σε κάτι ή κάπου ή σε κάποιον.
    Κανείς από τους λόγους αυτούς δεν είναι ασυνείδητος...
    Παμ' παρακάτω...
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Τα βιβλιοπωλεία είναι πολύ ωραία καταστήματα, μερικά κερνάνε και καφέ κι έχουν και πολλάααα βιβλία...
    Από τα βιβλία μαθαίνεις κάμποσα πράματα...
    Τα βιβλία είναι καλά...
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Πωωω... ακόμα λέγονται τουτανά, δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεε!

    @halkidikiotis
    Παλικάρι μου, ίσως να λιγουρεύεται το δικό σου κωλαράκι, κάμε της τον εξομολογητή α λα καθολίκ και θα δούμενε  
     
  10. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Εφόσον όμως ο σκοπός του νήματος είναι η τοποθέτηση εμπειριών, θα αναφέρω το παρακάτω περιστατικό.

    Πριν αρκετά χρόνια, ήμουν με μια υ. Στις πολύ αρχές τις σχέσεις αυτής, μερικές μόνο μέρες, έλαβα χώρα το παρακάτω:

    Μια Παρασκευή, βράδυ, όταν πήγα σπίτι της και αφού έγινε ότι έγινε, μου εκφράζει την επιθυμία της τώρα που έφτιαξε ο καιρός (έβρεχε και είχε κρύο για αρκετές μέρες) θα ήθελα να πηγαίναμε μια εκδρομή με την μηχανή.
    Λόγω πολύ φόρτου από την δουλεία τότε, μόνο που το άκουσα, σκέφτηκα από μέσα μου "Ωχχχχ που να τρέχουμε τώρα και θέλω να κοιμηθώ και να ξεκουραστώ"

    Πριν προλάβω να πω κάτι, συνεχίζει την πρόταση της και λέει πως καταλαβαίνει πως είμαι κουρασμένος και ότι θα θέλω να ξεκουραστώ και λέει, πως και μέσα να κάτσουμε, θα μαγειρέψει, θα δούμε ταινίες και θα είναι ακόμα καλύτερα.

    Ο τρόπος της αυτός, η προσέγγισή της αυτή όχι απλά με έκανα να θέλω να την ικανοποιήσω, αλλά φύγαμε από Σάββατο πρωί και γυρίσαμε Κυριακή βράδυ ... ίσως το παράκανα και εγώ με την εκδρομή!!!

    Το θέμα είναι, ότι εκείνη την στιγμή, το έκανε ασυνείδητα μόλις όμως αντιλήφθηκε το κέρδος της με αυτόν τον τρόπο δεν σταμάτησε στιγμή να το αξιοποιεί!!!
     
  11. thanasis

    thanasis Contributor

    Ergo ή ισχύει αυτό που ισχυριζεσαι περι ασυνειδήτου ή απλώς μαγείρευε άθλια. :Ρ
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    "...Και επιτεθήκανε οι Αθηναίοι στους Πέρσες και νικήσανε με 3-1 στον Μαραθώνα..."
    ...
    Πάντως νικήσανε, εεεε?