Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παρατηρήσεις Κ και Υ τάσεων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος vussinada, στις 30 Ιουλίου 2016.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ...Γ. Να την κάνουμε με ελαφριά πηδηματάκια.
    Δ.Να συμμαχήσουμε/συννενοηθούμε με κανα δυό ακόμα ,ωστε η συνολική μας ισχύς να επιβληθεί του αντιπάλου, που, μπορεί να μην είναι καν κάποιος αλλος άνθρωπος, αλλά ένα λιοντάρι, η ένα μαμούθ . Είναι ενας από τους λόγους, φαντάζομαι, που αρχίσαμε να δημιουργούμε κοινωνίες.


    Aυτό έκανε και ο Θουκυδίδης, ανάγοντας την κυριαρχία στην "ανθρωπείαν φύσιν", στον "ανθρωπειον τρόπον" ...

    "...ούτως ουδ' ημείς θαυμαστόν ουδεν πεποιήκαμεν ουδ' απο του ανθρωπείου τρόπου ει αρχήν τε διδομένην εδεξάμεθα και ταύτην μη ανείμεν υπό τριών των μεγίστων νικηθέντες,τιμής και δέους και ωφελίας ουδ' άυ πρώτοι του τοιούτου υπάρξαντες,αλλ 'αιεί καθεστώτος τον ήσσω υπο του δυνατωτέρου κατείργεσθαι, άξιοι τε άμα νομίζοντες είναι και υμί δοκούντες μέχρι ού τα ξυμφέροντα λογιζόμενοι τω δικαίω λόγω νύν χρήσθε,όν ουδείς πω παρατυχόν ισχύι τι κτήσασθαι προθείς του μη πλέον έχει απετράπετο. επαινείσθαι τε άξιοι οίτινες χρησάμενοι τη ανθρωπεία φύσει ώστε ετέρων άρχειν δικαιότεροι ή κατα την υπάρχουσαν δύναμιν γένωνται..."

    μετάφραση Βενιζέλου:
    Επομένως, δεν εκάμαμεν τίποτε το παράδοξον ή αντίθετον προς την ανθρωπίνην φύσιν, εάν εδέχθημεν την ηγεμονίαν προσφερομένην, και αφού άπαξ την απεκτήσαμεν, αρνούμεθα να την παραιτήσωμεν, υπείκοντες εις τα ισχυρότατα των ελατηρίων - την δόξαν, τον φόβον και το συμφέρον. Ούτε άλλωστε πρώτοι ημείς εγκαινιάσαμεν τοιαύτην πολιτικήν, αλλ' ανέκαθεν έχει κρατήσει η αρχή ότι ο ασθενέστερος υποκύπτει εις την θέλησιν του ισχυρότερου. Και ημείς, εξ άλλου, νομίζομεν εαυτούς αξίους της ηγεσίας, και σεις μας εκρίνατε τοιούτους μέχρις ότου αιφνιδίως εσκέφθητε να προβάλετε τώρα τας αρχάς της δικαιοσύνης, ενώ πράγματι αποβλέπετε εις τα συμφέροντά σας. Ποτέ, τω όντι, άνθρωπος, εις τον οποίον παρουσιάσθη η ευκαιρία να απόκτηση κάτι διά της σκαιάς βίας, δεν παρέλειψε να το κάμη, προτιμήσας την δικαιοσύνην. Και είναι άξιοι επαίνου εκείνοι, οι οποίοι, παρασυρόμενοι από την φυσικήν εις τον άνθρωπον φιλοδοξίαν του ν' άρχη επί άλλων, ήθελαν δειχθή δικαιότεροι παρ' όσον επέτρεπεν εις αυτούς η δύναμις που διαθέτουν.
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Και τα δυο σαν επιλογές, μου φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο στο Β το δικό μου ανάγονται  
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μα το Β. το δικό σου είναι η υποταγή.
    Αν έχουν κάποια συνάφεια, τουλάχιστον το Δ., είναι με το Α. το δικό σου θα έλεγα...