Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παραφιλία και Αναπηρία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος sexypara, στις 30 Μαρτίου 2016.

1. Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει παραφιλία και
    ότι μέσα σε αυτό τον όρο έχουν προστεθεί παράλογα
    θα έλεγα ανθρώπινες συμπεριφορές που αφορούν το
    σεξ και την έκφραση της ερωτικής έλξης προς το μη
    ''φυσιολογικό''

Τυχαία όμως ανακάλυψα ότι μέσα στις αποκλίνουσες
    συμπεριφορές τις παραφιλίας αναφέρεται και η
    ερωτική έλξη προς άτομα με αναπηρία και όχι κατ'
    ανάγκην προς την ίδια την αναπηρία

Διαβάζοντας όλο αυτό και γνωρίζοντας πως μέσα
    στα γνωρίσματα της παραφιλίας ήταν παλιότερα
    και η ομοφυλοφιλία θεωρώ εξευτελιστικό για τον
    ίδιο τον άνθρωπο ως υπόσταση να βγαίνουν κάποιοι
    ειδικοί είτε ψυχολόγοι,είτε ψυχίατροι και να βάζουν
    σε καλούπια το φυσιολογικό και το μη φυσιολογικό

Για παράδειγμα αν η έκφραση σεξουαλικού ενδιαφέροντος
    προς ένα άτομο με παραπληγία θεωρείται παραφιλία γιατί
    η ερωτική σχέση ενός υποκειμενικά όμορφου και αρμονικά
    φτιαγμένου ανθρώπου με ενός λιγότερο και πάλι υποκειμενικά
    όμορφου(ακμή,στραβά δόντια,υπέρβαρου ή κοντού) δε θεωρείται
    παραφιλία,αλλά μια φυσιολογική έκφραση ερωτισμού;

Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σε αυτό

2. E. Dantes

E. Dantes Uno, nessuno e centomila

Τρομερά δύσκολο, τρομερά λεπτό αλλα και πολύ ενδιαφέρον θέμα - ιδίως ως προς τα όρια του "φυσιολογικου".
    Αλλα ο κινδυνος λανθασμένων αναλογιών, υπερδιασταλτικών ερμηνειών και "μαχης χαρακωμάτων" για τις απόψεις-σημαίες εξίσου μεγάλος.

Ο χρόνος τρέχει να μου δαγκώσει τον πισινο αλλά θα επανέλθω όταν τα καταφέρω.

3. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Χωρίς καμμία πιθανότητα επισκευής Contributor

Κατ' αρχάς, σου εύχομαι ότι το καλύτερο για το πρώτο σου νήμα. Εύχομαι μονάχα, να δείξεις μια κάποια ανοχή τουλάχιστον στα δικά μου λόγια- για τους/τις άλλους/ες δεν μπορώ ούτε θέλω να μιλήσω -.
    Δεν θα "σεντονιάσω" αυτή την φορά, θα σου πω μονάχα ότι την παραπληγία, αν και όχι άμεσα την γνώρισα πολύ καλά στη ζωή μου.
    Δεν είχα ποτέ μου ερωτική/σεξουαλική σχέση, με γυναίκα που θα ήταν φορέας παραπληγίας. Αλλά είχα μακροχρόνια σχέση - η μακρύτερη μέχρι σήμερα -, που είχε σοβαρότατο πρόβλημα νευρολογικής φύσεως ( που ίσως και να εξισώνονταν σε μεγάλο βαθμό με την παραπληγία ). Για μένα ήταν η γυναίκα μου, η υπό μου, η σύντροφος μου.
    Αν βάλω στην άκρη κάποιον μεγαλύτερο του συνήθους βαθμό προσοχής σχετικά με κάποιες πρακτικές, δεν την είχα αντιληφθεί ποτέ σαν κάτι το "διαφορετικό".
    Και σίγουρα δεν σκέφτηκα ποτέ την σχέση μου μαζί της σαν παραφιλία. Δεν θα σου γράψω, το πως την έβλεπαν και άτομα του στενού μου κύκλου λόγω της "δυσκολίας" της.
    Έμαθα, να μην κακίζω εκείνους/ες, που ακόμη και με λάθος τρόπο, θα ήθελαν ειλικρινά το καλύτερο για μένα ( ή μάλλον, εκείνο που θα θεωρούσαν εκείνοι το "καλύτερο" ).
    Είναι πολύ άσχημο πράγμα η άγνοια, μα κάποιες φορές δεν φταίνε και οι άλλοι/ες, αν δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα/πρόσωπα/καταστάσεις.
    Κανείς και καμία δεν μπορεί, να μας αφαιρέσει την αξιοπρέπεια μας, αν δεν τους/τις το επιτρέψουμε εμείς.
    Το λοιπόν, δεν βρίσκω τίποτε το "απίθανο" ή το διεστραμμένο, στο να επισυνάψει κάποιος/α ερωτική σχέση με άτομο που θα είχε κάποια παραπληγία.
    Αλλά δεν το νιώθω, ούτε να κατακρίνω εκείνους/ες, που θα το σκέφτονταν διαφορετικά από μένα.
    Anyway, είπα πάρα πολλά και ίσως να μην είπα και τίποτε, ίσως και να βγήκα εκτός θέματος. Σίγουρα δεν θεωρώ ούτε κι εσένα σαν κάτι το "διαφορετικό" ή το υποδεέστερο λόγω του "θέματος" σου.
    Μια γνώμη μόνο σου αφήνω κι αν θέλεις, της ρίχνεις μια σκέψη. Προσπάθησε να μην βρεθείς στην αντίπερα όχθη, εκείνη της "ανάστροφης επίθεσης", όσο δύσκολο και αν μπορεί να είναι.
    Αυτό το τελευταίο το γνωρίζεις μονάχα εσύ και όσοι/ες βιώνουν μια παρόμοια κατάσταση με σένα. Εγώ δεν ανήκω σε κείνους.
    Να είσαι καλά και αν κάπου "ξέφυγα", μου υποδεικνύεις το πιθανολογούμενο "επίμαχο" σημείο και αν έχεις δίκιο, θα σου ζητήσω συγνώμη.  

Last edited: 30 Μαρτίου 2016
  4. halkidikiotis

halkidikiotis reflexology, therapy massage tantra

Υπάρχουν και οι σεξουαλικοι βοηθοί στο εξωτερικό αν.εχετε ακουστά. Για τα άτομα με.αναπηριες..

5. Dracon

Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

Ειναι τετοια η φυση του χωρου - καθως και η παλαιοτητα του, σχετικα νεαρος - που προσκαλει τις κατα καιρους "αυθεντιες" να ταμπελιασουν και να διαχωρισουν την Χ απο την Ψ κοινωνικη ομαδα.

Δεν ειναι ο μονος. Το να στοχοποιουνται μειονοτητες και να "δαιμονοποιουνται" αυτα που πρεσβευουν ή απολαμβανουν ειναι τοσο παλιο οσο κι ο ανθρωπινος πολιτισμος. Μου θυμιζει την δηλωση του στοκου Λαζοπουλου περι εκφυλισμου του μυαλου του Σοϊμπλε λογω αναπηριας. Σαν να λεμε, ενας ανθρωπος με κατι αναλογο ειναι σαφως υποδυεστερος λογω της καταστασης του.

Ανοησιες. Το τσουβαλιασμα ειναι παντα γενικευση. Γαμα το. Ενας ανθρωπος παραμενει φυσιολογικος οσο διατηρει μεσα του ενα υγιες συστημα αξιων. Οποιος θελει να τον παρα-whatever να ελεγξει τα συμπλεγματα του.

Κοινωνικος ρατσισμος παντου.

6. Καταλαβαίνω το πως θέτεις το ζήτημα.Προσωπικά δε θεωρώ κακό κάποιος να μην έλκεται ερωτικά
    από κάποιο άτομο με κάποια αναπηρία.Πιστεύω όμως ότι είναι κακό οι δήθεν ειδήμονες να βγάζουν
    συμπεράσματα και να δημιουργούν καλούπια περί φυσιολογικού και μη.Δε θεωρώ ότι ξέφυγες και
    σε ευχαριστώ που παρέθεσες την άποψη σου

7. Το ξέρω αυτό και είναι απόλυτα θεμιτό νομίζω κυρίως λόγω της απενοχοποίησης
    που ίσως επιφέρουν τέτοιες ενέργειες.Πάντως η γνώμη μου είναι ότι για να αλλάξει
    μια κατάσταση θα έπρεπε και τα ίδια τα άτομα στο χώρο της αναπηρίας να δημιουργήσουν
    κάτι σαν το δικό τους σεξουαλικό κίνημα

8. Παπάρας ο λαζόπουλος ή μάλλον μεγάλος προπαγανδιστής.Ο κοινωνικός ρατσισμός είναι πιο ύπουλος
    από τον φυλετικό θα έλεγα και τον χωνεύουν ευκολότερα οι άνθρωποι

9. Νομίζω σε ένα τέτοιο φόρουμ επιβάλλεται να συζητηθούν λεπτά και δύσκολα θέματα προτιμήσεων.
    Θα σεβαστώ την άποψη του καθενός και περιμένω και τη δική σου κατάθεση γνώμης όταν σου
    το επιτρέψει ο χρόνος σου

10. lexy

lexy .ti.va.

Νομίζω πως καταγράφεται και θεωρείται παραφιλία όταν κάποιος έλκεται σεξουαλικά μόνο από άτομα που έχουν κάποια αναπηρία.

11. Kyrios_Sadistis

Kyrios_Sadistis New Member

Απλά, λιτά και απέριτα.

Και επειδή η ημιμάθεια @sexypara είναι χειρότερη της αμάθειας, ανοίγουμε και κανένα βιβλίο που και που. Καλύτερα άλλωστε να φανείς ως ένα άτομο που δεν ξέρει αλλά διψάει να μάθει, παρά ένας ανόητος ημιμαθής.

12. Για την ακρίβεια δεν έχουν ξεκαθαρίσει νομίζω το τοπίο ανάμεσα
    στα δυο