Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περί ειλικρίνειας...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος lolis, στις 14 Νοεμβρίου 2006.

1. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

ενταξει το καταλαβα tender ..... ο λογος που μιλαω σαν να αναφερομαι σε εμπορικη συναλαγη ειναι για να μην πληγωθει καποιος εαν αναγει την δικη του ιστορια στην συναισθηματικη πλευρα του "οτι πληρωσεις παιρνεις" ....
    Ωστοσο θα γινω ποιο συγκεκριμενος διοτι εκει βρισκεται ΟΛΗ η βαση των σχεσεων ...
    Οταν λοιπον λεω "πληρωνω" σημαινει δινω και "δινω" αυτο που ο αλλος ζηταει , χρειαζεται και εχει αναγκη ... πχ .... μπορει να γινομαι δουλαρα για να κρατω ενα σπιτι πεντακαθαρο .. αν αλλος δεν ειναι τυπος του σπιτιου (κοινως ρεμαλι/αλητης) και δεν νοιαζεται γι αυτο ουσιαστικα , δεν του εχω δωσει τιποτα ....
    Οταν καλυπτεις τον ανθρωπο σου (με το να του δινεις) τοτε γινεσαι σημαντικος και αναποσπαστο κομματι στην ζωη του ....
    Θα αφηνατε ποτε κατι πολυτιμο εξω απο τα ορια της προσοχης σας ? ... θα θελατε να "βλεπετε" την ταμπελα "ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ" πανω σε εκεινον που αγαπατε και νοιαζεστε , λεγαντας του ψεματα ?
    Ο πονηρος (με την καλη εννοια) γνωριζει τι δινει στον αλλο ... και ξερει .... οτι η λεξη "ειλικρινια" περιεχεται στην συσκευασια ... διοτι γνωριζει καλα πως ο αλλος μπορει .. αλλα δεν θελει να κανει κι αλλιως .....

τί θα πει "απαίτηση" καλέ μου από εκπαιδευόμενη σκλάβα;
    ..... "απαιτηση" ειναι τα οσα γραψει κατω απο τον τιτλο : "Γιατι ειμαι αυτο που ειμαι ." στην αυτοβιογραφια της ....     ....

2. SM_Art_Lady

SM_Art_Lady Contributor

Η που δεν ειναι ειλικρινεις και δεν θελουν να παρουν πια επειδη κατι (συμηθως γελοιο) τους αλλαξε την επιθιμια...

3. SM_Art_Lady

SM_Art_Lady Contributor

Πάντως τα "αληθινά ψέματα" έχουν και αυτά την χάρη τους.
    Ομορφαίνουν την ζωή μας και την κάνουν μερικές φορές και πιο ευχάριστη.
    Γι΄αυτό....
    "Μη παίρνετε την ζωή στα σοβαρά"

4. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Έχω εκφράσει τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο θέμα στα νήματα που αναφέρονται πιο πάνω αλλά αυτό μου άρεσε και το προσθέτω σε όλα όσα έχω ήδη πει.  

5. Princess_of_Pain

Princess_of_Pain Regular Member

Έχω συνδέσει τα ψέματα με μία πολύ άσχημη στιγμή της ζωής μου....
    Δεν θέλω να λέω ούτε να μου λένε, θέλω την αλήθεια με το όποιο κόστος της...
    Είμαι λίγο weird, τι να κάνουμε;;  

6. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

θέλω την αλήθεια με το όποιο κόστος της...

..... το καλο με τα χρονια στην ζωη ενος αντρα ειναι πως μαθαινει , καποτε , ποτε να κραταει το στομα του κλειστο .... (συνηθως στο 100%) παρα το καθε ψεμμα μεγατοννων που θα εξαπολυθει για να τον τουμπαρει ....

7. sapfw

sapfw out of order Contributor

Απάντηση: Περί ειλικρίνειας...

Νομίζω πως ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο είδη ψέματος. Αυτό που κλονίζει την πίστη του ενός προς τον άλλον κι αυτό που την ενισχύει (επί της ουσίας ψέμα και κατά συνθήκη ψέμα). Το πρώτο το λες γιατί αδιαφορείς για τον άλλον, το δεύτερο γιατί νοιάζεσαι. Αν παραβλέψουμε την πρόθεση που υποκινεί κάποιον να πει ένα ψέμα και δούμε αποκλειστικά το ψέμα σαν πράξη εξαπάτησης τότε νομίζω πως βλέπουμε την κατάσταση μονοδιάστατα. Εκτιμώ πως πρώτα απ' όλα, όταν αντιληφθούμε πως μας έχουν πει ψέματα, τότε η επόμενη σκέψη μας θα έπρεπε να είναι "ok, μου είπε ψέματα... γιατί μου είπε ψέματα?" και να αφήσουμε να ξεδιπλωθεί ο μίτος της Αριάδνης...

8. carissa[L_T]

carissa[L_T] Contributor

Ευλογημένη η στιγμή που ανακαλύπτεις ένα ψέμα Του και μπορείς να πείς με απόλυτη σιγουριά χωρίς φόβο και πάθος ... "Ετσι έκρινε καλύτερα, έτσι έπραξε, τίποτα δεν αλλάζει."
    Για να φθάσεις εκεί όμως, θέλει δουλειά, θέλει χρόνο, θέλει θέληση.

9. L_Strike

L_Strike Contributor

Προς τι οι αναλύσεις επί αναλύσεων για θέματα αυτονόητα; Υπάρχει σχέση (οποιασδήποτε μορφής: φιλική, ερωτική, επαγγελματική, D/s, απλής γνωριμίας κ.ο.κ) που να μην έχει την ειλικρίνεια ως ακρογωνιαίο λίθο και χωρίς αυτή να υπάρχει η "απαίτηση" να ευοδώσει σε βάθος χρόνου;

10. crystal angel

crystal angel Contributor

Απάντηση: Περί ειλικρίνειας...

Υπάρχουν άνθρωποι που ζητάνε απόλυτη ειλικρίνεια όμως τελικά πολλές φορές όταν λες όλη την αλήθεια βλέπεις πως δεν είχαν την δύναμη να την αντέξουν.
    Γιαυτο ας προσέχουμε που θα είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Μόνο σε ανθρώπους που θα την εκτιμήσουν.

11. L_Strike

L_Strike Contributor

Re: Απάντηση: Περί ειλικρίνειας...

Οφείλει έκαστος (κυρίως στον εαυτό του) να είναι ειλικρινής προς τον απέναντί του διαρκώς, όχι επιλεκτικά. Κανείς δεν νομίζω να διαφωνεί στην φράση "η ιδιοκτησία οφείλει είναι διαυγής στον Ιδιοκτήτη και οι επιθυμίες Εκείνου ξεκάθαρες απέναντί της". Με όση προσοχή επέλεξε κάποια την Ιδιοκτήτη της, την ίδια να επιστρατεύσει και για να επιλέξει όσους συνειδητά την πλαισιώνουν. Η πλασματική εικόνα στοχεύει στην εξαπάτηση και δεν τιμά κανένα τέτοια συμπεριφορά.
    Αν τα ως άνω τηρηθούν και "χτυπήσει τοίχο", μια αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε. Ειλικρινής δεν σημαίνει απαραίτητα αξιόλογος.