Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MasterJp

MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

@tinkerbelle: διορθωθηκε και συγνώμη για την παραφθορά, στα υπόλοιπα εχω απαντήσει ήδη.

2. SensualTorturer

SensualTorturer Regular Member

Re: ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΗΣΤΕΙ ΕΝΑΣ MASTER

Δεν θα απαντούσα μια και όλα όσα θέτεις έχουν λεχθεί και ξαναλεχθεί και άκρη δεν βρέθηκε .. είναι όμως η πρώτη φορά που με ψέγεις και θα ήθελα να επισημάνω μερικά απλά πράγματα:
    1. Πριν λίγες ημέρες έγινε ολόκληρος ντόρος για την βελτίωση του forum, την ποιοτική του αναβάθμιση κλπ. Έπεσαν ιδέες στην αογορά,δο΄θηκαν εξηγήσεις, αναλύσεις και διάφορα άλλα, τα οποία μπορείς να βρείς στο νήμα "Λύσεις όχι άλλα προβλήματα" Εκεί οι προθέσεις των δύο κυριών (Emma & Syrah) ήταν σαφώς πέρ τηε βελτίωσης - άλλωστε το είχαν ανοίξει το νήμα.
    2. Ως μέσο βελτίωσης της ποιότητας του forum πρότεινα, μεταξύ άλλων, την σφιχτότερη διαχείρηση και την αποφυγή εκ μέρους των mod δύο μέτρων και δύο σταθμών - δηλαδή την επιλεκτική αντιμετώπιση παρόμοιων ή όμοιων κειμένων.
    3. Εμφανίζονται τα κείμενα του monster - Αν και διατηρώ μια επιφύλαξη για την πραγματική ταυτότητα του, δέχομαι ότι είνai αυτός που λέει οτι είναι. Τα κείμενα είναι επιεικώς απαράδεκτα από την άποψη ότι είναι προκλητικά, ανόητα, έξω από το συναινετικό χαρακτήρα του bdsm, πλαγίως διαφημιστικά, σεξιστικά και εναντίον των γυναικών γενικά να τα φτύνεις.
    4. Σε αυτό αντιδράσαμε με χιούμορ - γράφοντας διάφορα. Το σχόλιο της tinker ήταν και το πιο δηκτικό - από όσο μπορώ να καταλάβω από τα συμφραζόμενα, μια και σβήστηκε από την mod. Εδώ αρχίζει η παράνοια!
    5. Το να κατηγορείς κάποιον ότι δεν σέβεται αυτόν που τον θίγει, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο - προστατεύεις τον προσβάλλοντα και όχι τον προσβαλόμενο. Το να δέχεσαι ότι κάποιος μπορεί να λέει ότι θέλει και να μην επεκτείνεις αυτό που υποστηρίζεις εξ ίσου σε όλα τα μέλη είναι κακή εφαρμογή της ισότητας που επικαλείσαι. Το να σβήνεις ένα κείμενο είναι πράξη λογοκρισίας - ας παρέμενε αναρτημένο και επισημασμένο ότι η διαχείρηση δεν συμφωνεί ή ότι το καταδικάζει. Το να προστατεύεις κάποιον από την κριτική απλά και μόνο αρνούμενη στους άλλους το δικαίωμα της κριτικής είναι βασική απόκλιση από τις αρχές λειτουργίας ενός forum. Εν πάση περιπτώσει αυτά συνέβησαν.
    6. Θεώρησα υποχρεώση μου να επισημάνω οτι ο τρόπος και το ύφος και τα γραφόμενα το monster με προσβάλουν κατάφορα ως άνθρωπο - bdsmer - μέλλος του forum κλπ και να ζητήσω από την mod την προστασία μου. Εκώφευσε.
    7. Ανέλυσα ότι θίγομαι γιατί - σε αντίθεση με άλλα άτομα εδώ μέσα - θα έπρεπε ο Monster να μην βιαστεί να μας ξεσκίσει όλους, αλλά να δει πως συμπεριφέρεται η πλειονότητα εδώ μέσα κι αν δράσει ανάλογα - αυτό απαιτεί ο σεβασμός όταν μπαίνεις κάπου για πρώτη φορά (αυτό είναι το νόημα του μέσου όρου Αητε που σε έθιξε).
    8. Η φαιδρότητα, ο εξοβελισμός, η απόρριψη κλπ είναι λόγια που προστέθηκαν αργότερα από τρίτους που ανέλαβαν να υποστηρίξουν την έλλειψη δράσης των φίλα προσκείμενων mod και δεν υποήρχαν στα δικά μου γραπτά. Επιγραμματικά οι θέσεις μου καλύφθηκαν από το post του MindMaster.

Επί του πρακτέου Αετε .. το forum έει δύο συνιστώσες .. μια που αφορά την επιλογή μας ως άτομα σε σχέση με το βδσμ και μια που αφορά την συμπεριφορά μας. Όπως απέχω συνειδητά από οτιδήποτε μπορεί να θίξει μέλλος του forum, το αυτό επιθυμώ να κάνουν και αυτοί. Δεν έχω θίξει κανένα - δεν έχω προσάψει κατηγορίες σε κανένα - δεν έχω απορρίψει καμία θέση που αφορά τις προσωπικές επιλογές τρίτων, δεν είμα διατεθιμένος όμως να ανεχτώ κάνένα να παίζει ποδόσφαιρο με το καλό μου γούστο .. αν το kitch έχει αποδειχθεί τρόπος ζωής για μερικούς δεν ίσχύει τούτο για όλους.

Ελπίζω να σου απάντησα ..
    DragonPrince

3. Mikra_Psemata

Mikra_Psemata Contributor

Απάντηση: Re: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

Αποκλείεται να βρισκομαι στο "γνωστο" πραγματικο φορουμ.. έπεσα σε τουαλαιτ ζοουν

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Έχουμε μπεί απλώς στη διαδικασία να εξηγούμε τα αυτονόητα σε αυτούς που υποστηρίζουν οτι γνωρίζουν 5 γράμματα. Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, διότι γνωρίζουν μόνο 5 κι εννοούν οτι εντός αυτών έχει εγγραφεί η αρχή και το τέλος του παντός. Εάν λοιπόν, οι επικαλούμενοι την ευγένεια και των πολιτισμό γνώριζαν 6 γράμματα τουλάχιστον θα είχαν αρχίζει να ψυλλιάζονται οτι:

1) Η ευγένεια είναι διαδικασία δούναι και λαβείν. Στον αγενή δεν απαντάς με ευγένεια, υπάρχει πλήθος απαντητικών μέσων, απουσιάζει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις η ευγένεια, εκτός κι αν έχεις ροπή προς τη δουλοπρέπεια.

2) Όταν κάποιος πρωτοεμφανίζεται σε ένα χώρο, που υπάρχω εγώ μαζί με ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι, απαιτώ, εάν δε θέλει να αντιμετωπίσει τη χλεύη, την ειρωνία, τα σκωπτικά σχόλια και τη σάτιρα (ναι σάτιρα, αγαπητοί μου φίλοι, αυτο πάει στο "κτλ" που δε τολμάτε να γράψετε στον τίτλο του νήματος), τότε να κάνει πρώτα ανίχνευση του χώρου στον οποίο βρίσκεται για το πως θα απευθυνθεί στους μελλοντικούς συνομιλητές του. Συμπεριφορές όπως "καλημέρα παρτουζιάρηδες, τι λέτε μάγκες εσείς" μπανάρονται μέχρι και στα κωλο-τσοντο-βλακοκάναλα του IRC. Εδώ δε ζήτησε κανείς μπανάρισμα. Εάν κάποιοι όμως θεωρούν οτι συμπεριφερόμενοι δουλοπρεπώς στον πάσα ένα που έρχεται με φόρα να παίξει με τους "παρτουζιάρηδες" κι "ανωμαλιάρηδες", αυτό τους καθιστά ευγενείς, εγώ τους λέω οτι απλώς παρουσιάζουν μια εικόνα με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

3) Η χλεύη, η ειρωνία, ο σαρκασμός και εν τέλει η σάτιρα, που τα εμπεριέχει όλα αυτά σε κυμαινόμενη αναλογία και σχέση, αποτελούν εργαλεία αυτού που δεν θέλει να φιμώσει τον οποιονδήποτε, αλλα απλώς τον προειδοποιεί: " Λέγοντας αυτά που λες, θα λάβεις τ'αντίστοιχα.
    Συνέχισε να τα λες και θα ακούς τ'αντίστοιχα". Κοινώς και στοιχειωδώς,

4) σε κοινωνίες όπου επικρατούν "πολιτισμένοι κι ευγενείς άνθρωποι" αυτοί που εκφράζουν το παράδοξο, το αποτρόπαιο, το φρικώδες ή το βλακώδες δεν εξορίζονται, δε λιθοβολούνται, δεν ιδρυματοποιούνται, δεν "επανακατασκευάζεται" η προσωπικότητά τους. Απλώς, σατιρίζονται και μάλιστα ανηλεώς.

Φαίνεται πως πρέπει να συνεχίσουμε με τα στοιχειώδη:

5) Η ειρωνία, η χλεύη, τα σκωπτικά σχόλια κι η σάτιρα, δεν αποτελούν στοιχεία διάλυσης του ιστού οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας. Το αντίθετο, χρησιμοποιούνται για να λειτουργούν ως στοιχεία συνοχής της. Πρώτον, γιατί βάζουν όρια στην επιβολή του φαιδρού, του χυδαίου, του αλλοπρόσαλλου, του φρικώδους όταν υπάρχει η υποψία οτι αυτά πάνε να ζητήσουνε ίσο μερτικό στην έκφραση της κοινότητας. Δεύτερον, γιατί χτυπάνε αυτόν που εκφέρει το φαιδρό, το χυδαίο, το αλλοπρόσαλλο και το φρικώδες, χωρίς να απαγορεύουν στον γκάου να συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως τέτοιος και χωρίς να απαιτούν την εξόντωσή του. Κι άμα ψάξετε θα βρείτε κι άλλους λόγους...

Η ιστορία είναι μεγάλη καργιόλα κι έχει ράμματα για πολλές γούνες. Τελικά όμως αυτές οι γούνες, ανεξαρτήτως χρώματος είναι το ένα και το αυτό:

Στη δεκαετία του 30, η Ένωση Σοβιετικών Συγγραφέων, απαγόρευσε τη σάτιρα με το σκεπτικό οτι η δημιουργία του ανθρώπου νέου τύπου - του σοβιετικού ντε- είναι πολύ σοβαρή υπόθεση κι οτι η προσπάθεια οικοδόμησης της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας δε χωράει τη σάτιρα, αφού δεν εμπεριέχει τις αντιφάσεις του σάπιου καπιταλισμού....

Εν έτει 2009, βρήκαμε νέους Ζντάνοφ βιεδεσεμικούς αυτή τη φορά, που έχουνε πάρει πολύ στα σοβαρά την προσπάθειά τους να χτίσουνε το νέο βιεδεσεμικό άνθρωπο.

Last edited by a moderator: 28 Σεπτεμβρίου 2009
  5. spectrum

spectrum Regular Member

Kαλα τι εγινε,αναβιωσε η αρεια φυλη εν ετη 2009?

6. sapfw

sapfw out of order Contributor

Απάντηση: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

συντάσσομαι με τους tinkerbelle, SensualTorturer, elfcat και Aldur

τελικά αποδεικνύεται πως η σύγχρονη ελληνική bdsm "σκηνή" (μικρογραφία της οποίας είναι τούτο το φόρουμ) είναι ένας χώρος όπου δε χωράνε χίλιοι καλοί αλλά χίλιοι κάλοι

7. Dolcett_Cabana

Dolcett_Cabana Regular Member

"Now, as I understand it, the bards were feared. They were respected, but more than that they were feared. If you were just some magician, if you'd pissed off some witch, then what's she gonna do: She's gonna put a curse on you. And what's gonna happen? Your hens are gonna lay funny, your milk's gonna go sour or something like that — no big deal. You piss off a bard, and forget about putting a curse on you, he might put a satire on you. And if he was a skillful bard, he puts a satire on you, it destroys you in the eyes of your community. It shows you up as ridiculous, lame, worthless, in the eyes of your community, in the eyes of your family, in the eyes of your children, in the eyes of yourself, and if it's a particularly good bard, and he's written a particularly good satire, then 300 years after you're dead, people are still gonna be laughing you."

8. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Όχι, αυτοί είναι οι δημοκράτες και οι φιλελεύθεροι. Πού να δεις τους άλλους πώς είναι. 

ΥΓ. Καλοπροαίρετη σάτιρα, συνάδελφοι. Κι εγώ μαζί σας είμαι. Εμένα θα με δεχτείτε άραγε στους κόλπους σας;

ΥΓ2. Σκέφτηκα, εν όψει της επικείμενης βελτίωσης του φόρουμ, μέσω της σάτιρας, να προτείνουμε στον Κωνσταντίνο να μετονομάσουμε το φόρουμ. Να το πούμε "Το φόρουμ της καρπαζιάς και της σφαλιάρας".

9. MindMaster

MindMaster Contributor

Απάντηση: Re: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

Το "καλοπροαίρετη" δεν φτάνει, dora. Χρειάζεται να είναι κι επιτυχημένη και πνευματώδης. Ξαναπροσπάθησε, και βλέπουμε.

Α, ναι, και να ξέρεις, τα επιτυχημένα αστεία, είναι τα λιγόλογα. Με τόσο όγκο παραγωγής, πετυχημένο καλαμπούρι, δεν πρόκειται ποτέ σου να σταυρώσεις...

10. tinkerbelle

tinkerbelle Regular Member

Imagine what feast the bard is having when you provide your own ready material, the ocular proof of your stupidity. All he has to do is to make it known.

11. Dolcett_Cabana

Dolcett_Cabana Regular Member

Νah.Φρονώ ότι κανένας σατιροποιός που σέβεται τα σαρκαστικά βέλη του δεν καταδέχεται τη μασημένη τροφή και τους εύκολους στόχους.

12. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Re: Απάντηση: Re: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

θα κάνω ότι μπορώ. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να με δεχτείτε σε αυτό τον εκλεκτό κύκλο.

Λοιπόν. Ακούστε. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να έχω το πιο επιτυχημένο, το πιο πνευματώδες και το πιο λιγόλογο βιντεάκι που ταιριάζει απόλυτα στα υψηλά στάνταρντς που τίθενται εδώ μπροστά μου. Θα τα καταφέρω άραγε; Ή οι πνευματικοί κολοσσοί που θα το κρίνουν θα το βρουν πολύ kitsch; Δεν αντέχω άλλο το σασπένς...

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
Thread Status:
Not open for further replies.