Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dolcett_Cabana

Dolcett_Cabana Regular Member

Όχι.

Ασχετο: το να διαβάζω σε φόρουμ ...εμμ....εναλλακτικού ερωτισμού για "σύγκλιση με το μέσο όρο" μου φαντάζει εξόχως σουρεαλιστικό.Συνεχίστε, αγαπάω σχιζοφρένεια!

2. Ηλίας

Ηλίας Guest

Απάντηση: Re: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

3. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

Δωρα ,θα συμφωνησω ο,τι το φορουμ δεν ειναι αρενα ,δεν ειναι ομως και παρεα.Συναθροιση διαδικτυακη ειναι ,ετεροκλητων και διαφορετικων ατομων,στο εσωτερικο της οποιας διαμορφωνονται παρεες.
    Το κοινο σημειο ολων,το βδσμ,αν το καλοσκεφτουμε, δεν ειναι και τοσο κοινο.Το περιεχομενο που ο καθενας δινει σ'αυτο και ο βαθμος βαρυτητας που εχει στη ζωη του διαφερουν σημαντικα.
    Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.   (δεν μπορεσα ν'αντισταθω,το αμολησα!)
    Συνδυασε τωρα αυτα τα δεδομενα με την διαφορετικοτητα του καθενος οσον αφορα τον χαρακτηρα,την κουλτουρα ,το επιπεδο μορφωσης , αλλα και το πνευματικο επιπεδο,κακα τα ψεμματα,για να αντιληφθεις την πολυπλοκοτητα και την πολυχρωμια στις αποψεις και τις συμπεριφορες που προκυπτουν απο την διαπλοκη τους.
    Ασφαλως προκυπτουν προβληματα,ασφαλως καποιοι ενοχλουνται απο καποιους αλλους, ειναι απολυτα φυσιολογικο κατ'εμε,απορροια των ανωτερω δεδομενων.
    Η αυτορρυθμιση που προτεινεις,που ειναι κατ'ουσιαν ενας κωδικας ηθικης δεοντολογιας οσον αφορα την συμπεριφορα των μελων,ως συμβουλη και ως αποψη ειναι αποδεκτη (και σωστη ,αν θες,σε γενικες γραμμες) ,οχι ομως ως επιβολη διαχειριστικη.Οπως πολυ σωστα ανεφερε η elfcat ,το φορουμ δεν ειναι σχολειο , ουτε και στρατωνας.Ουτε παιδακια ειμαστε ,να χρειαζομαστε δασκαλους,αλλα ουτε και νεοσυλλεκτοι τα νεα μελη ,ωστε να μην εχουν δυνατοτητα αντιδρασης στα καψονια των παλιων.
    Ο καθενας μας ,παλιος η νεος, κρινεται απο τις πραξεις του και εισπραττει οτι του αξιζει.

Το φορουμ ,εν κατακλειδι ,εχει εννοια να το αγαπαμε και να το ποναμε ως αυθεντικη ,ζωσα και εξελισσομενη πραγματικοτητα εφ'οσον και για οσο καλυπτει τις απαιτησεις μας ,οχι ως φαντασματικη απεικονιση των προσδοκιων μας η ως αναμνηση του ενδοξου παρελθοντος. (αυτο το τελευταιο δεν θα ηθελα να εκληφθει ως προτροπη αποχωρησης, να εξηγουμαστε...)

4. orgasmatron

orgasmatron New Member

καλημερα κι απο εδω
    ξερω οτι ηδη εχω μπει στο flaming list πολλων ανεξαρτητου φυλλου,αλλα δεν μπορω να κανω αλλιως οταν ερχομενος σε αυτο το χωρο (που δεν ηξερα τι να περιμενω η αληθεια ειναι) μιας και δεν εχω φοιτησει σε ανωτατου επιπεδου παν/κες σχολες οσο αφορα το BDSM και τις εκφανσεις του, αλλα με οδηγησε σε αυτο το ενστικτο και το κυνήγι της ηδονης....κανεις δεν μου ειπε οτι θα βελτιωσει το κοινωνικο μου επιπεδο, το επιπεδο κατανοησης, τις διανοητικες μου ικανοτητες και πολλα αλλα οπως φαινετε....
    Επίσης οταν γραφτηκα στο forum αυτο στο disclaimer που επρεπε να κανω accept δεν διαβασα πουθενα οτι πρεπει να γνωριζω καλη ελληνικη αλλα και αγγλικη ορθογραφια...φυσικα καμμια γυναικα που περασε απο το κρεβατι μου δεν ξεχασε να μου ζητησει απολυτιριο λυκειου, παν/μιου, μεταπτυχικο, καθως και πλειστα οσα χαρτια με τα διαφορα σεμιναρια που ειχα/εχω παρακολουθησει, φυσικα παντα καλα προετοιμασμενος στο συρταρι του κομοδινου πανω απο τα λιπαντικα, τις καποτες, και τους δονητες, εχω ενα ντοσιε με ολα αυτα αλλα και καποια ακομα επικυρωμενα απο το local αστυνομικο τμημα για να ειμαστε κατοχυρωμενοι... αλλιως μπορει να το χασω το γκομενακι, που σημαινει οτι αντι να χτυπαω τα δικα της πλευρα και τα δικα της κολομερια τηα χτυπαω το κεφαλι μου στο τοιχο... και ειναι και ξερο, αστα να πανε.
    Ειδα καπου μεσα στο post το ονομα "Αρταφένδρος" (προσωπικα δεν τον ξερω και ουτε με ενδιαφερει να τον γνωρισω) και πλειστες οσες μνειες στο ονομα του....so what? ειχε γνωσεις ? ηταν σκληρος (τον λεγανε φετα) ? ειχε "ξυλινη" γλωσσα(μελος του ΚΚΕ ισως?μπορει και να του ταιριαζε ο χωρος...)?
    ξερεται τι μου εκανε εντυπωση σε αυτο? καποιοι τον μνημονευαν και λεγανε ο Δασκαλος κτλ...
    σαν παραληρημα ακουγεται ολο αυτο ε?
    ναι ειναι γιατι μαλλον εχεται χασει λιγο το νοημα IMO, ενα φορουμ BDSM ειμαστε (λεω ειμαστε γιατι μεχρι καποιος να εισηγηθει την διαγραφη μου, -που το βλεπω να ερχεται-, ειμαι και εγω εδω), πολυ κουλτουρα ρε παιδια, πολλες απαιτησεις, και ναι οκ καλη η κουλτουρα, καλο να υπαρχει ενα επιπεδο, αλλα απο την αλλη οταν φανταζεσαι καποιον/α με ενα 5λιτρο κλησμα να αδειαζει σιγα σιγα μεσα του και καυλωνεις με την ιδεα του να το κανεις η να το δεχεσαι... fuck culture... ας κανουμε ενα αλλο forum που να εκφραζουμε τις οποιες αλλες τασεις/αποψεις αλλα εδω μεσα ας ειμαστε λιγο πιο χαλαροι...αυτα τα λιγα για την ωρα και εν αναμονη του λουσιματος που ερχεταικαλο σας μεσημερι.
    Συγγνωμη για τα οποια λαθη ορθογραφικα και συντακτικα, συγγνωμη που τρωω τον χρονο σας και προπαντων συγγνωμη που διαφερω...

τωρα σκεφτομαι... να το πω η να μην το πω????????
    δε γ@μι3τ@ι θα το πω...
    ΡΟΚΕΝΡΟΛ ΜΑΔΑΦΑΚΑΣ:lol2:  

PS: respect to Dora (lots of) και να θημησω πως ο βορρας καθε αλλο παρα kitsch ειναι... ισα ισα.. απλα γιατι το ειδα και αυτο καπου μεσα στα τοσα

5. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Απάντηση: Re: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

Να,αυτο εννοουσα ακριβως οταν ελεγα ο,τι πρεπει ν'αφηνουμε ολα τα λουλουδια ν'ανθιζουν ελευθερα.
    Ηδη,το συγκεκριμενο μπουμπουκι σκαει και αποκαλυπτει ενα ενδιαφερον κατ'εμε περιεχομενο σαφως διαφορετικο απο το εξωτερικο περιβλημα ,οσο κι'αν η μυρωδια του δεν εναρμονιζεται ακριβως με τις αισθητηριακες νευρικες αποληξεις του ρινικου βλεννογονου μου,αυτο δεν εχει καμμια απολυτως σημασια.

Στο σημειο αυτο ακριβως θα ηθελα να διαχωρισω την θεση μου και να εκφρασω την απολυτη αντιθεση μου με τον Sensual Torturer,οσον αφορα την απαιτηση του για προστασια διαχειριστικη απο δημοσιευματα που τον προσβαλλουν η αποκλινουν ενος επιθυμητου γι'αυτον,ακρως ανεπιθυμητου για μενα "μεσου ορου".
    Αγαπητε ST ειναι πολυ ολισθηρος και επικινδυνος ο δρομος που προτεινεις.Απο την αλλη βεβαια θα υπερασπιστω το δικαιωμα σου να αντιδρασεις σε ο,τι θεωρεις οπως σε προσβαλλει (και αν θες,στην περιπτωση του μονστερ σαφως και εχεις δικιο) με τον προσφοροτερο κατ'εσε τροπο και ας μη συναδει αυτος με τα χρηστα ηθη και τον καθωσπρεπισμο (ετσι γραφεται αυτο; ) ειτε της διαχειρισης ειτε καποιων μεμονομενων μελων.

6. Master DO

Master DO Regular Member

Απάντηση: Περί χλευασμού, ειρωνιών, κτλ

Ναι! Το’ χεις!

Προσυπογράφω.
    Να τους δοθούν κίνητρα να γράφουν περισσότερο.
    Μπορεί να λεχθεί και "ομοιοπαθητική."

Άξιος.

Είναι η πανάρχαια δομική αντίφαση μεταξύ
    λογικοφάνειας και λογικής.
    Πάντα συγχέονται και χάνουμε το δρόμο
    μέσα στο ίδιο μας το μυαλό.
    Ιδού και το αποτέλεσμα:

Βλέπεις;

---------------------------------

@σχετο:
    Είστε απολύτως βέβαιοι πως
    υφίσταται monster;
    (Λέω Εγώ τώρα)

7. puppetmaster

puppetmaster Regular Member

Είμαι ειλικρινά εναντίον του χλευασμού και της ειρωνείας.
    Όπως είμαι εξίσου κατά του ξύλου, της βίας γενικότερα,
    των μαστιγίων, των canes, της βίτσας και του βούρδουλα.
    (Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις που όλα τα ανωτέρω χρειάζονται.)

8. tinkerbelle

tinkerbelle Regular Member

Επειδή το ποστ που περιείχε τη λέξη "γκάου" διεγράφη και δεν μπορώ να το θέσω στην κρίση των παρόντων, θα το μεταφέρω όσο πιστότερα το θυμάμαι. Και αφού το έγραψα εγώ να μου επιτρέψει η διαχείριση να το θυμάμαι καλύτερα.
    Ηταν μία και μόνο φράση, συγγενής θεματικά με το πρoηγούμενο του δικού μου ποστ της dora_salonica, η οποία (φράση) έλεγε ότι "αν εισέλθουν καινούρια μέλη σε μια ομάδα /κοινότητα και τα μέλη αυτά είναι "γκάου" που λένε και οι μαθητές μου, η ομάδα θα τους φερθεί αναλόγως."
    Το "γκάου" είναι δάνειο από τη νεανική slang και εξήγησα σε άλλα ποστ- για όσους είναι μακριά από νεολαία και γλωσσικά ιδιώματα- ότι σημαίνει "ρηχός, φαιδρός και προκλητικός". Αν αντικατασταθεί το γκάου απο το "ρηχός φαιδρός και προκλητικός" η φράση δεν λέει τίποτα παραπάνω από ό,τι λένε τόσα μέλη αυτές τις μέρες για τη συγκεκριμένη κατάσταση - για το πώς αντιμετωπίζονται μέλη που επιδεικνύουν συγκεκριμένο ύφος γραφής από εκείνα που τη διαβάζουν.
    Για αυτό λοιπόν βδελύσσομαι ιδιαιτέρως τις κατηγορίες που μου προσάπτονται ότι προσέβαλα κατά πρόσωπο τον monster, αφού δεν έγινε καμμία αναφορά στον ίδιο, και οπωσδήποτε δεν έγραψα πουθενά το όπως διαστρεβλωμένα κυκλοφορεί "είσαι γκάου". Αν η διαχείριση αναγνώρισε το "γκάου" ως επίθετο που συνάδει με το ύφος του monster, τότε μάλλον η "προσβολή" έγινε πρώτα πρώτα από εκείνη.
    Δεύτερη προσβολή γίνεται σε εμένα αφού κατηγορήθηκα μαζί με άλλους ότι δεν είμαι δημοκράτις, και δεν έχω αγωγή αφού τάχα προσέβαλα τον monster. Κατά τα άλλα, μέσα από τις στρεβλώσεις και τις προσβολές η διαχείριση παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας.
    Δεν θα πω τίποτα άλλο, γιατί ήδη η στάση της διαχείρισης είναι στην κρίση όλων των αναγνωστών του φόρουμ.
    Θα πω μόνο πως ελπίζω κάποια στιγμή να πάψουν να νομίζουν ότι βρέχει.

Last edited: 30 Σεπτεμβρίου 2009
  9. dora_salonica

dora_salonica Contributor

@underherfeet, συμφωνώ και με τα νέα σου ποστ, έχεις απόλυτο δίκιο στα περί ετερόκλητης παρέας. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανένας με τους κανόνες της διαχείρισης περί ενός μίνιμουμ ευγένειας, παρά τις διαφορές απόψεων, τρόπου ενασχόλησης με το αντικείμενο κοινού ενδιαφέροντος, κουλτούρας κλπ.

Πέραν αυτού του μίνιμουμ, ασφαλώς και ο καθένας είναι ελεύθερος να αντιδράσει όπως επιθυμεί ο ίδιος στα ερεθίσματα που λαμβάνει από τους γύρω του. Είμαι κατά της λογοκρισίας αλλά είμαι και υπέρ της αυτοσυγκράτησης, ιδίως όπου ξεκινάει το κακοπροαίρετο καλαμπούρι εις βάρος κάποιων ή οι δημόσιες καταθέσεις κρίσεων περί αξίας κάποιου ή όχι, αμέσως ή εμμέσως εκπεφρασμένες, με βάση ένα δύο δείγματα γραφής σε ένα φόρουμ σαν το δικό μας. Είναι σαφώς δικαίωμά μας να κρίνουμε - αναπόφευκτο θα έλεγα - αλλά μόνο στον βαθμό που οι κρίσεις μας εδώ αφορούν το αν θα συναναστραφούμε ή όχι και αν θα συνομιλήσουμε ή όχι με κάποιους. Όταν οι κρίσεις αυτές εξωτερικεύονται και μεταφέρονται επί δημοσίου εκεί αλλάζει το πράγμα. Προσωπικά βρίσκω χυδαίο να βλέπω κρίσεις του είδους, "εσύ είσαι χαζός επειδή δεν γνωρίζεις ορθογραφία και είσαι φαιδρός επειδή οι φαντασιώσεις σου είναι ανόητες και αισχρές". Το βρίσκω χυδαίο επειδή κανένας από μας δεν θα το δεχόταν αυτό για τον εαυτό του, οπότε πώς μπορεί να το κάνει στους άλλους;

Ίσως υπάρχει μια χρυσή τομή, που ο καθένας θα πρέπει να βρει για τον εαυτό του, ανάμεσα από τη μία πλευρά σε αυτά που του υπαγορεύει η αισθητική του, και η λογική και ο τρόπος με τον οποίο θα ήθελε να διαμορφωθεί το παρόν φόρουμ προς το καλύτερο και από την άλλη στην ανάγκη ανεκτικότητας προς την διαφορετικότητα των άλλων, πράγμα το οποίο απαιτεί και ο καθένας μας εδώ πέρα για τον εαυτό του, όντας ήδη "διαφορετικός" από την mainstream τάξη των πραγμάτων.

@orgasmatron, welcome motherfucker. 

ΥΓ. Θα ήθελα να αποσύρω όλες τις αιχμές που εκφράστηκαν σε στιγμές δικού μου εκνευρισμού σε κάποια ποστ, περί συμφορουμιτών που είναι τάχαμου δήθεν μη δημοκρατικοί στην αντιμετώπιση των άλλων. Δεν το πιστεύω αυτό και δεν θα ήθελα να νομίζουν ότι το πιστεύω. Ελπίζω αυτό να συμβάλλει κάπως στην άμβλυνση της οξύτητας του κλίματος. Το kitsch ως χαρακτηρισμός εμένα δεν με ενοχλεί, έχω πολύ περίεργα γούστα έτσι κι αλλιώς. Το "βαρετή" με ενόχλησε λίγο, αλλά το ξεπέρασα, γιατί ξέρω ότι δεν είμαι και ξέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εδώ μέσα που να πιστεύει πραγματικά ότι είμαι. 

10. SensualTorturer

SensualTorturer Regular Member

xmmmmmmmm .......

11. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Μην τον ακούτε. Μου έχει στείλει άπειρα τέτοια... 

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Emma

Emma Contributor

Όπως και η δικιά σου και όλων όσων προτιμούν να "συζητούν" για ότιδήποτε άλλο, εκτός του bdsm σε ένα bdsm φόρουμ, με ιδιαίτερη προτίμηση στην δημιουργία και διατήρηση flames.
    Δεν ξέρω τί άλυτους λογαριασμούς ή τί personal issues έχετε και δεν με αφορά.
    Οι κανονισμοί του φόρουμ ξεκάθαρα απαγορεύουν τις ειρωνίες, χλευασμούς, επιθέσεις (κομψές ή άκομψες) προς τους συνομιλητές, και λοιπές παρόμοιες συμπεριφορές. Δεν απαγορεύουν όμως ανορθόγραφους ή "διαφορετικής αισθητικής" άτομα. Τους κανονισμούς αυτούς τους αποδεχτήκατε κατά την εγγραφή σας. Αν έχετε κάποια πρόταση για την αλλαγή τους, μπορείτε να την θέσετε στον admin και μόνο, μέσω PM ή email. Μέχρι να αλλάξουν αυτοί οι κανόνες λοιπόν, θα εφαρμόζονται ως έχουν.
    Για όσους "προσβάλλονται" ή ενοχλούνται απ' το κατώτερο επίπεδο ή την διαφορετική αισθητική άλλων μελών (πείτε το όπως σας βολεύει), μπορούν να ανοίξουν social groups και να συζητάνε μεταξύ τους ή με όσα άλλα μέλη κρίνουν ότι είναι του επιπέδου/αισθητικής τους (αν το θέμα τους είναι όντως η συζήτηση και όχι ο εντυπωσιασμός του κοινού με τον λάθος -κατ'εμέ- τρόπο).

Τέλος, να απαντήσω σε κανά δυό σημεία:

elfcat: (κι αυτό δεν πάει σε σένα προσωπικά, αλλά στην ερώτηση που έθεσες) Προσωπικά, θεωρώ υποτιμητική και άτοπη την σύγκριση.

Γενικά:
    1. Tα δύο μέτρα και δύο σταθμά εγώ τα βλέπω πιο πολύ σε όσους φωνάζουν κατά της λογοκρισίας (όταν αυτή επηρρεάζει τους ίδιους), ενώ παράλληλα ζητούν (έντονα) να λογοκριθούν άλλοι.
    2. Δεν ξέρω αν θα γινόταν δεκτός ο monster και ο κάθε monster στο inner (δεν είμαι μέλος της επιτροπής), αλλά αυτό για το οποίο είμαι σίγουρη είναι το γεγονός ότι τα μέλη του inner δεν θα τον αντιμετώπιζαν με τον τρόπο που αντιμετωπίσθη.
    3. Το bullying το έχετε ακουστά;

Thread Status:
Not open for further replies.