Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Ας διασκεδάσουμε:
    Ερωτήματα...
    1. Είναι το υ Ή η/ο υ?
    2. Κάποιος παπάρας πριν από 3 χρόνια ανέφερε κάτι για ασύμμετρη απειλή.
    Λέω εγώ: Δεν ισχύει η έννοια στις σχέσεις.
    Γιατί???? Διότι οι σχέσεις είναι εξ ορισμού ασσύμετρες και το ζητούμενο είναι η συνισταμένη των δύο εταίρων να μπορεσει να γίνει μεγαλύτερη του απόλυτου αριθμού του ανύσματος του κάθε μέλους. Τότε κάτι υπάρχει μεταξύ των εταίρων αυτών. (Μαθηματικα Α' Γυμνασίου είναι αυτά).
    3. Προφανώς βολεύει η αποδοχή του όρου ασύμμετρη σχέση, με την προϋπόθεση, πως αφού το ένα ufo (κ) πείσει το άλλο ufo (υ) "έτσι είναι μανάρι μου τα πράματα", μετά επιβάλλει την απόλυτη συμμετρία που τον εξυπηρετεί για λόγους διαφορετικούς που ποικίλλουν από ufo σε ufo, το δε άλλο ufo (υ), το αποδέχεται για τους δικούς του λόγους με τη σειρά του.
    4. Στα (2) & (3), καλά μου παιδιά, είναι προφανές πως τα ανύσματα των εταίρων έχουν πολύυυυ μεγάλες απόλυτες τιμές και επίσης επειδή ο κάθε εταίρος επι της ουσίας κυττάει την πάρτη του (αμβλεία, πολύ αμβλεία γωνία), η συνισταμένη έιναι μικρότερη από τα ανύσματα των εταίρων, πλην όμως αυτό εξυπηρετεί και τους δυο στο ελάχιστο δεδομένο τους που δεν μπορεί παρά ανήκει στη χορεία των ταπεινότερων ανθρώπινων αναγκών, χαμηλότατης ενεργειακής στάθμης, δηλωτικό τουλάχιστον κλινικών περπτώσεων.
    5. Επιπλέον ο τρόπος και η πρακτική που μέσα από τα γραφόμενα, προσπαθούν να καπελώσουν ό,τι μπορούν, μου θυμίζει κνίτικο καπέλλωμα και δή από μαθητευόμενο ατάλαντο ινστρούχτορα, που αν μη τι άλλο είναι ευτελούς αισθητικής.
    6. Πολλά είπα... ουφ!
     
    Last edited: 29 Δεκεμβρίου 2010
  2. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Δεν γίνεσαι πιο σαφής; (αν δε βαριέσαι; )
    Σε ποιόν από όσους έγραψαν αναφέρεσαι;
    Δε μας το αναλύεις και λιγάκι, να το κουβεντιάσουμε;
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Πραγματικά, αποφεύγω να ερμηνεύω τον εαυτό μου...
    Είναι θέμα, κατά κάποιο τρόπον, αρχής...
    Έκανα κάποιες παρατηρήσεις που σκοπό έχουν να δείξουν, κατά την άποψή μου, τον τρόπο που σκέπτονται και λειτουργούν κάποια άτομα στο forum.
    Kαι ας μη θεωρηθεί σοφισμα, όσοι/ες κατάλαβαν αυτό που σαφώς πλην εμμέσως διατύπωσα, μπορούν να το εφαρμόσουν ή και να διαφωνήσουν, όσοι/ες δεν το κατάλαβαν είναι περιττό να τους εξηγηθεί γιατί, για μένα τουλάχιστον, δεν θέλουν να το καταλάβουν, οπότε περιττεύει. Δεν έγραψα δα και εξισώσεις κβαντομηχανικής.
    Επιπλέον αντίκειται στην προσωπική μου ηθική να κατονομάζω συμμετέχοντες σε μια συζήτηση, εν είδει να μη πω τι. Ίσως να θέλουν να αναθεωρήσουν κάτι, αν βγουν στο πέναλτι, ποιό λόγο έχουν να το κάνουν? Εύλογα θα θέσουν εαυτόν εν αμύνει, άρα αυτοαναιρούμαι στην παρέμβασή μου.
    Ειλικρινά όμως, είναι κάτι που εσύ δεν κατάλαβες? Να μου επιτρέπεις να αμφιβάλλω...
     
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Τι τολμας και ξεστομιζεις βρε αντικειμενο? σκλαβοπουλι , κατωτερο ον , βλαμμενη υποτακτικη ?
    ειναι δυνατον να ζητας σεβασμο απο τους Κυριαρχους ? αφου ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ παρακαλω η υποτακτικη ειναι κατωτερη απο τον Κυριο της , γι αυτο γραφεσαι με υ πεζο ενω ο Κυριος με Κ κεφαλαιο, βρε αντε απο δω που ζητας να σε σεβαστουνε κι εκτος παιχνιδιου !!! ας προσεχες !!! ας γινοσουν Μιστρες αγαπη μου να σε σεβονται ολοι κι ας ησουν κουτσουρο δαυλι καμμενο !! το θεμα ειναι ποιος κραταει το μαστιγιο Αυτος χαιρει σεβασμου !!!

    αειντε και του χρονου
     
  5. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Είναι απίστευτο τι μαθαίνει κανείς όταν διαβάζει προσωπικές απόψεις που εμφανίζονται ως "αποδεδειγμένα φαινόμενα"...Χαίρομαι για εσάς που λειτουργούν αυτές οι απόψεις στα σχήματά σας, γιατί όπως έχουμε πει τόσες και τόσες φορές ο καθένας έχει το δικό του bdsm, αλλά σας παρακαλώ μην τις εμφανίζετε ως γενικότητες...δεν τιμά κανέναν.

    sk
     
  6. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Κρίμα, γιατί κάποιες φορές, όπως εδώ...
    ...χρειάζεται.
    Κι΄όπως καταλαβαίνεις δεν έχω ένσταση στο ότι απέφυγες να κατονομάσεις τον Πολύδωρα.

    Παραταύτα και παρά το χρόνιο ιδίωμά σου να εμφανίζεσαι υπεριπτάμενος γνώσης και σοφίας
    σε σχέση με την υπόλοιπη διανοητική πλέμπα του φόρουμ,
    (μου δίνεις το δικαίωμα να το πω αφού κάνεις και λόγο για δεοντολογία και αισθητική)
    δεν μπορώ παρά την ακατανόητη εισαγωγή να μην συμφωνήσω σε ό, τι ακολουθεί:
    Καθώς και
    Ας αφομοιώσουν τα παραπάνω όσοι τω όντι ενέπνευσαν το νήμα της Astrovroxi.
    Καλό θα τους κάνει.
    Όπως και σε σένα, που προφανώς κατάλαβες, έστω και με χρονοκαθυστέρηση
    την αξία του φροντιστηρίου*, όπου δει.
    Να το πω εγώ.
    Κουκουλοφόρου δεν εννοούσες;
    Σε ένα δημόσιο βήμα διαλόγου όπου ο καθείς πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του;
    Δεν το πιστεύω.

    (*) Φιλική υπόμνηση:
    Σνομπάρισμα και Συνέπεια πάνε μαζί.
    Μην τα χωρίζεις, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει αρχείο.
    Καραδοκεί η γραφικότητα.
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Με πλήγωσες πολύ τώρα...Κυρία Vanilla!!!!
    Κλαψ...λυγμ...ήμουν που ήμουν ένα ταπεινό υποτακτικό χαμομηλάκι, τώρα....απόγινα.
    Πάω να κλάψω μόνη η καημένη υποτακτικούλα που δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω Mistress για να με σέβονται και να με υπολείπτονται στην άδικη κενωνία
     
  8. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Νομίζω ότι τα γραφόμενα μου παρεξηγήθηκαν και χάθηκε η κεντρική ιδέα, ότι το θέμα του νήματος αφορά περισσότερο μια βανίλα σχέση και όχι μια Κ/υ. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί μομφή προς την Astrovroxi, η οποία έχει ανοίξει ωραιότατα θέματα προς συζήτηση, αλλά μου έφερε στο μυαλό βανίλα σχέσεις που έκανα προ 20ετίας, με την κοπέλα να παραπονιέται ότι δεν δείχνω αρκετή κατανόηση στις ανασφάλειές της και δεν πράττω σαν σωστός αρσενικός, που θα έπρεπε να θαυμάζει ή μάλλον να λατρεύει (worshiping - το εκφράζει καλύτερα νομίζω η αγγλική λέξη) την ύπαρξή της ως αντίτιμο για το θείο δώρο του σεξ που μου έδινε... 

    Beatrix, Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι εννοείς. Ο Κ θέλει να να μετατρέψει το υ σε Κ για να το απολαύσει και μετά να το εκτιμήσει?  Θέλεις να το εξηγήσεις?

    Όλα είναι σχετικά! Αν μας διάβαζε κάποιος εκτός του χώρου, θα μας θεωρούσε όλους άρρωστους  Άκου εκεί να σ' αρέσει να τρως ξύλο και να μην είσαι ψυχοπαθής! 
    Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα τώρα, που πιθανότατα είμαι πιο "άρρωστος" από την θεωρητική υ για την οποία συζητάμε, όχι, δε θεωρώ καθόλου ως αρρώστια την υποτακτικότητα αλλά ως ευαισθησία


    Απλά είπα ότι, ετυμολογικά, η υποτακτική είναι κατώτερη. Δε θέλω να αντιπαρατίθεμαι μαζί σου, αλλά η λέξη υποτακτικός προέρχεται από το υποτάσσω που σημαίνει ότι βάζω κάτι υπό εμού, άρα από κάτω μου. Σε ότι αφορά στα αδέσποτα υ, θα συμφωνήσω μαζί σου. Έχει να κάνει με την ποιότητα των Κ (αλλά και με την ποιότητα των ίδιων των υ). Απλά, η διαφορά των στάτους επιτρέπει στην υ πιο εύκολα να είναι ο εαυτός της, ενώ ο Κ πρέπει (κακώς βέβαια) να παρουσιαστεί ανώτερος, αντί να είναι ο εαυτός του...

    Nesaea, υπάρχει και το D/s κομμάτι πέρα από το σαδομαζοχισμό. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, κάποια από τα οποία σέβομαι και κάποια όχι. Αστάθεια, ασυνέπεια κ.λπ. κ.λπ. αποτελούν παραδείγματα πραγμάτων που δε σέβομαι. Και όχι μόνο εδώ, αλλά και στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές μου σχέσεις. Όπως βέβαια δεν περιμένω κανέναν να σεβαστεί τις δικές μου αδυναμίες. Προσπαθώ να τις αναγνωρίσω και να σεβαστεί τις προσπάθειες που κάνω για να τις βελτιώσω.

    Με ένα γρήγορο google, το βικιλεξικό λέει: σεβασμός αρσενικό
    1. η εκτίμηση που δείχνουμε σε κάποιο πρόσωπο για τα ψυχικά και πνευματικά του χαρίσματα και τα κάθε λογής προσόντα του
    2. η τήρηση και η εκούσια συμμόρφωση σε νόμο, διάταξη, όρο κλπ
    3. η συμπεριφορά απέναντι σε κάτι που δεν προσβάλλει ή απειλεί την ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα ή την ίδια την ύπαρξή του
    Το 1. είναι αυτό που λέω εδώ - άρα σέβομαι μερικώς την υ. Το 2 είναι το SSC που ΠΡΕΠΕΙ να σεβόμαστε, είτε το θέλουμε είτε όχι. Το 3 το δέχομαι πλήρως και αποτελεί τη μορφή σεβασμού που πρέπει με απόλυτο τρόπο να δείχνει ο Κ στην υ. Ίσως με αυτό να εξηγώ και σε κάποιους άλλους συνομιλητές μας καλύτερα το τι προσπαθώ να πω.

    Συμφωνώ 100%. Μήπως τελικά η διαφωνία μας είναι θέμα ορολογίας? Αν θεωρήσεις για ένα λεπτό, για χάριν της συζήτησης, ότι κατώτερος είναι αυτός που "είναι από κάτω και τις τρώει" και παραδίδει τον έλεγχο των αποφάσεων, δε θα συμφωνήσουμε?  Ή πες μου εσύ τον ορισμό σου να τον δεχτώ εγώ. Επί της ουσίας όμως, συμφωνούμε 


    Ακριβώς αυτό. Αν το δούμε κάτω από ένα γενικό πρίσμα, θα συζητήσουμε τελείως διαφορετικά. Γι' αυτό και το αρχικό μου σχόλιο σε αυτό το post. Υπό το πρίσμα του BDSM όμως, δεν αλλάζει λίγο η συζήτηση? 

    Όταν μια άποψη εκφράζεται από συγκεκριμένο άτομο με υπογραφή (έστω... με nickname), δε μπορεί να αποτελεί ούτε αξίωμα, ούτε θέσφατο. Είναι απλά μια άποψη, η οποία τίθεται προς συζήτηση σε ένα φόρουμ. Δεν κατάλαβα όμως το σημείο στο οποίο διαφωνείς μαζί μου, για να το συζητήσουμε 
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Σε αυτό το forum επιτρέπεται να κατονομάζουμε κατηγορίες ανθρώπων ως κατώτερες λόγω των σεξουαλικών τους επιθυμιών αλλά αν το θέμα τεθεί σε επίπεδο ανθρώπινων φυλών το ονομάζουμε «ρατσισμό» και απευθυνόμαστε στους moderators να επιβάλλουν κυρώσεις.


    Βάλτε ένα εικονίδιο με ένα emoticon να ξερνάει (γιατί το εικονίδιο που συμβολίζει την υποκρισία δεν ξέρω τι σχήμα θα έπρεπε να έχει).
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    1. Δεν υπερίπταμαι αγαπητέ, αναζητώ... Αν πέταγα δεν θα έγραφα ή αν έγραφα, θα έγραφα άλλα...
    2. Σιχαίνομαι και χλευάζω τα κάθε είδους φροντιστήρια, τους "μαθητές" και τους "δασκάλους" τους. Όποιος ψάχνει, βρίσκει
    3. (*) ...????????????????????????

    Να ευχηθώ τα καλύτερα για το Νέον Έτος!
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    /me το διασκεδάζει

    Παρατηρώ ότι υπάρχουν μέλη που βλέπουν το θέμα της έλλειψης σεβασμού ή εκτίμησης προς μια υποτακτική σαν μετεωρίτη που έπεσε ξαφνικά στο κεφάλι της Astrovroxi.

    Θέμα μπορεί και να υπάρχει. Αν υπάρχει, ίσως να τίθεται σε micro (σχέση - εστία) και macro διαστάσεις (γενική αντίληψη ως προς τα υποτακτικά άτομα- κοινωνική συμπεριφορά).

    Το θέμα, εφόσον υπάρχει, δεν επιθυμώ να το συζητήσω στο βανιλλο-ναζο-έξυπνο-γκρινιάρικο πλαίσιο πλάγιας διεκδίκησης που εμένα μου φαίνεται ότι τέθηκε σε τούτο το νήμα, χωρίς να έχω τίποτα εναντίον της Astrovroxi ή οποιουδήποτε άλλου μέλους. Ο λόγος γι αυτό είναι ότι εξετάζεται από άλλη οπτική, το ίδιο θέμα και εδώ η οπτική μου φαίνεται εντελώς βανίλλα, συγκεκριμένα, αν δεν ήταν οι καβγάδες θα με είχε συνεπάρει ένα άρωμα βανίλλιας Μαδαγασκάρης καθώς περιδιάβαινα πόστια.

    Επειδή, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε επίθεση σε κάποιον που είπε τη γνώμη του απο όσους εθεώρησαν εαυτούς θιγέντες, για διάφορους - δικούς τους - λόγους μπαίνω στο νήμα ειδικά για να πω ότι συμφωνώ απολύτως με το grand finale του πρώτου ποστ της anasia, όπως άλλωστε συμφώνησα και με το πρώτο ποστ του cadpmpc, το οποίο κατ εμέ έχριζε συμπλήρωσης και πως με εντυπωσιάζει η αδυναμία μελών να αντιληφθούν την ουσία της έννοιας "αυτοσεβασμός", κάτι που παρατήρησα και σε προηγούμενα, ανάλογα νήματα.

    Με ένα άλλο θέμα που περιοδεύει από νήμα σε νήμα αυτή την εποχή και όπου βρίσκει ελάχιστο χώρο χώνεται, θα ασχοληθώ σύντομα, καθότι είναι από αυτά που μου αρέσουν  
     
    Last edited by a moderator: 29 Δεκεμβρίου 2010
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    μωρο μου ...
    θα σου κανω δωρο για την πρωτοχρονια ενα μαστιγιο
    ετσι απο το νεο ετος θα εισαι μια σεβασμια Μιστρες !