Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Η απόλαυση του εξευτελισμού από την σκλάβα δεν τον κάνει αυτόματα "καλό" εξευτελισμό όπως δεν τον κάνει και μη εξευτελισμό (το οποίο υποψιάζομαι πολλές έχουν κατά νου όταν δηλώνουν πως τίποτα δεν μπορεί να εξευτελίσει μια σκλάβα)
    Όπως και ο γενικότερος σεβασμός κι η εκτίμηση του Κ προς την υ, δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν στιγμές που η ίδια θα τον έχει απογοητεύσει, έτσι που τη συγκεκριμένη στιγμή ως σκλάβα να έχει χάσει και τον σεβασμό και την εκτίμηση του.
    Από τη στιγμή που την κρατάει όμως, σημαίνει πως στο σύνολο τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά.
    Αν κατορθώσει να απολέσει εντελώς την εκτίμηση του, τότε υποθέτω της δείχνει την πόρτα, ακόμη κι αν ως άτομο/νοημοσύνη/ομορφια κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο έχει εκτίμηση ως προς τα προσόντα της.
    Στην τελική εκείνα που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα υποθέτω, είναι τα προσόντα της ως σκλάβα. Αλλιώς θα μπορούσε να ήταν απλά μια καλή φίλη την οποία εκτιμά.


    Όσες χύνουν πιθανόν να μην απαντήσουν.

    Απ αυτές που δεν χύνουν κάποιες μπορεί να κρατήσουν σιωπηλή στάση αλλά είμαι βέβαιη πως δεν μπορεί να μην βρεθεί μία που να απαντήσει κατηγορηματικά πως όχι δεν χύνουν εκείνη τη στιγμή που ο άλλος την πηδάει εκείνη βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Θείο- απ όπου παίρνει άμεσα κατευθυντήριες και εντολές- και μπορεί να το τραβήξει (το σχοινί) και να δηλώσει και κατηγορηματικά χρησιμοποιώντας ως αποδεικτήρια ότι πρόλαβε να ανακαλύψει που συμφωνεί με την άποψη της, πως όποια χύνει δεν είναι καλή πουτάνα και δεν έχει θέση στο μπουρδέλο.  
     
  2. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

    Όμοιος τον όμοιο αεί πελάζει.
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Εκτός απ’ το άσπρο και το μαύρο, υπάρχει και το γκρίζο που παράγεται από τη μίξη τους. Ο αντίστοιχος του γκρίζου όρος στην ψυχολογία ονομάζεται αμφιθυμία και καλό είναι να τον χρησιμοποιούμε συχνότερα στις αναλύσεις μας.

    Αμφιθυμία σημαίνει να τρέφουμε αντιφατικά συναισθήματα για το ίδιο πρόσωπο την ίδια στιγμή, ταυτόχρονα κι όχι σε διαδοχικές στιγμές και φάσεις. Αγαπάμε και σεβόμαστε τους γονείς μας αλλά συνάμα αγαναχτούμε μαζί τους επειδή αισθανόμαστε ότι μας ελέγχουν και μας καταπιέζουν. Λατρεύουμε τον μικρό μας αδερφό αλλά θα θέλαμε και να μην υπήρχε για να μονοπωλούμε την γονεϊκή μέριμνα και στοργή.

    Τα αμφιθυμικά συναισθήματα, εξ’ αιτίας της δισυπόστατης φύσης τους, είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά για το άτομο που τα βιώνει, γι’ αυτό συνήθως απωθούνται στο υποσυνείδητο κι εκδηλώνονται με συμβολική, αλληγορική μορφή στο περιεχόμενο των ονείρων και κυρίως των εφιαλτών.

    Η αμφιθυμία, κατά την ταπεινή μου γνώμη αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό όλων των ερωτικών σχέσεων, (αυτό ο Προυστ το περιέγραψε καλύτερα απ’ τον καθένα), αλλά βρίσκει πολύ πιο πρόσφορο έδαφος για ν’ αναπτυχθεί στο πεδίο των ασύμμετρων ερώτων λόγω της ιδιαίτερης διαλεκτικής αφέντη-σκλάβου που τους διέπει. Η κυριαρχία και η υποταγή συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από παρόμοια διφορούμενα συναισθήματα και είναι η ίδια η εξουσιαστική σχέση που τα γεννά κι όχι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που δίνει την αφορμή για να εκδηλωθούν.

    Στους υποτακτικούς η εξουσία προκαλεί αντιφατικά αισθήματα λατρείας αλλά και φόβου, συμμόρφωσης αλλά κι απειθαρχίας, νομιμοφροσύνης αλλά και παραβατικότητας. Ομοίως στους κυρίαρχους ο σεβασμός, η φροντίδα, η αποδοχή, η καθοδήγηση, ενίοτε αναμιγνύονται με υπεροπτική ανωτερότητα, συγκαλυμμένη περιφρόνηση και έλλειψη εμπιστοσύνης


    ΥΓ: Σεβασμός περισσεύει, φράγκα δεν περισσεύουν… 
     
  4. darklight

    darklight Regular Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Σωστή η παρατήρηση, αν και μου γενά την απορία...
    Μπορούμε να φανταστούμε κυριαρχικούς που έχουν θέμα με το σεβασμό.
    Μπορεί κανείς να φανταστεί υποτακτικό που δε μπορεί να σεβαστεί; έχετε κάποια προσωπική εμπειρία σχετικά;
     
  5. Vasilis

    Vasilis One in a Million

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

    Πιστεύω πως δεν θα 'θελα να 'χα στο πλάι μου κάποια που δεν σέβομαι και δεν εκτιμάω... Κάτι τέτοιο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, θα ήταν ντροπιαστικό για μένα. βέβαια πάντα πιστεύω στις εξαιρέσεις και στις περίεργες συνθήκες!
     
  6. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Δεν μπορώ να φανταστώ να δέχομαι την κυριαρχία κάποιου που δεν σεβομαι ούτε σαν άνθρωπο ούτε σαν Κ.
     
  7. darklight

    darklight Regular Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Θέλεις να παραδώσεις την κυριαρχία και όχι να σου την πάρουν... σεβαστό...
    Η κυριαρχία δε γεννά και από μόνη της σεβασμό; (πιστεύω πως σε κάποιο καλό βαθμό ναι)
     
  8. SiberianWolf

    SiberianWolf New Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

    Πρωτη απαντηση στις ερωτησεις σου αυτες ειναι πολυ απλο και που θα επρεπε να το γνωριζεις αν θεωρειται μια σχεση υγιες μεταξυ 2 ατομων. Σε μια σχεση 2 ατομων ο σεβασμος για να θεωρειται υγιες πρεπει να ειναι αμοιβαιος.

    Το να την εκτιμα,την υπολογιζει,την θαυμαζει,νιωθει τις αναγκες της και ολα αυτα, ειναι στο κατα ποσο το ατομο και μαλιστα ο Κ της στην προκυμενη περιπτωση αντιλαμβανετε ολα αυτα. Και παντα ο τροπος εκφρασης τους απο το καθε ατομο,και δε απο τον καθε Κ διαφερει, και εκεινος κρινει πως θα το δειξει ή τι προσχηματα θα ακολουθηση.

    Το να την θεωρει κατωτερη ή υπο δεν σημαινει ελλειψη σεβασμου. Εξου και το οτι ειναι κατωτερη του, υπο του αυτο θελει και αυτος.Και ο Κ περνει απο την υ του. Αυτο τον μαγευει αυτο εκτιμα ,αυτο σεβετε και αυτο διαχειριζεται και ο Κ της. Την υποταγη της.

    Το να μεμφεσε ανοιχτα σε καπια υ που λες ειναι τελιος αντιθετο με το μια σχεση. Πολλες φορες οι ανθρωποι λογω δηλωσεις ή τυχων εξουσιας καταχριζουν αυτη την εξουσια και βρισκουν την ευκολη λυση να μεμφοντε σε αλλους ανθρωπους, λογω ταχα της ιδιοτητας τους.

    Το να μιλας παντα με σεβος και να προσπαθεις να κανεις διαλογο δεν σε κανει ουτε ισο με τον αλλον αλλα δειχνεις οτι σεβεσαι τον συνομιλιτη σου εστω και αυτος ειναι υ.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

    Θα ήθελες να αναλύσεις και επεκτείνεις λίγο πως ορίζεις εσύ την κατωτερότητα στην οποία αναφέρεσαι?
     
  10. SiberianWolf

    SiberianWolf New Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

    Πρωτα απολα δεν θεωρω την κατωτεροτητα ως ατομο. Μιλαω για την σχεση εξουσιας και υποταγης που εχουν οι 2. Αρα η υ κατωτερη του Κ της και οχι ως κατωτερο ατομο γενικως