Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περι Σπισισμού

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος gothoula, στις 27 Ιουνίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. froul

froul New Member

Απάντηση: Περι Σπισισμού

Ιστορικά,η πρώτη μορφή αυτού του είδους αντίδρασης,απέναντι στην κατάσταση εκτροφής των ζώων και στις διαδικασίες σφαγής τους εκδηλώθηκε στο 3ο Ράιχ.
    Η πρώτη κυβερνητική διαταγή που εκδόθηκε έβερ και είχε ως περιεχόμενο την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των εκτρεφόμενων ζώων υπογράφθηκε από τον Γκαίρινγκ.
    Μεταπολεμικά δε,το αρχικό κίνημα περί σεβασμού των ζώων κλπ κλπ αναπτύχθηκε θεωρητικά από νεοναζί μελετητές του μεταφυσικού,όπως η Σαβιτρί Ντεβί.
    Δεν θέλω να κρίνω προσωπικά και να πάρω θέση,καθώς δεν μπορώ να το κάνω με σιγουριά ακόμα,απλά επειδή τυγχάνει να γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες,τις παρέθεσα για να συνεχίσει η συζήτηση..

2. mona

mona mea_maxima_culpa

O τρόπος με τον οποίο εγώ εκλαμβάνω τον αντισπισισμό (antispeciecism) είναι κυρίως συναισθηματικός. Θεωρώ ότι το κρέας είναι φόνος, ότι όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τον πόνο, έτσι τον αντιλαμβάνονται και τα ζώα, ότι στο όνομα της ανθρώπινης «υπεροχής» και της «ανάγκης για επιβίωση» διαδραματίζεται ένα σύγχρονο ολοκαύτωμα, μια βίαιη δολοφονία δισεκατομμυρίων πλασμάτων παγκοσμίως. Επομένως, είναι κάτι που με θλίβει, με σοκάρει, με εξοργίζει, με κάνει και νιώθω συνυπεύθυνη, με κάνει και νιώθω τύψεις που έχω φάει κρέας στο παρελθόν. (Για πολλούς είναι, μάλλον, πολύ…ρομαντικά όλα αυτά.) Όταν εξέθεσα τις απόψεις μου στο κοντινό μου περιβάλλον, εισέπραξα(το λιγότερο) ένα ειρωνικό μειδίαμα –( «Είσαι ευαίσθητο εσύ, μωρέ, αγαπάς όλα τα ζώα! Γι’αυτό δε θες να τα τρως.» )
    Τυπική, αναμενόμενη, κλισέ απάντηση, τίποτα το αξιόλογο και το αξιομνημόνευτο. Ωστόσο, αντικατοπτρίζει την αλήθεια σχετικά με τα ζώα, τον τρόπο που τα αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, έτσι δεν είναι;
    To θέμα δεν είναι να κόψουμε το κρέας, και ω! για δες, κάτι κάναμε. Το κλειδί είναι να ειδωθεί παγκοσμίως ο σπισισμός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αισθανόμαστε απέναντι στον ρατσισμό, στον σεξισμό, στην ομοφοβία, στη βία κατά των γυναικών, στη παιδοφιλία ( αν και, δυστυχώς, ο τρόπος αυτός δεν επικρατεί καθολικά). Αυτή θα είναι μια αρχή.

Πολλοί υιοθετούν μεν αυτήν την άποψη, πολλοί είναι/γίνονται vegetarian/vegan, πολλοί είναι ακτιβιστές και υπερασπιστές, φερέφωνα της συγκεκριμένης πεποίθησης.

Η απαισιοδοξία μου αφορά στον αν αυτοί θα καταφέρουν να αναδειχθούν κάποτε σε πλειοψηφία (όπως είναι τώρα οι κρεατοφάγοι), να ανατραπούν όλες οι δομές της κοινωνίας και να εγκαθιδρυθεί μια cruelty free πραγματικότητα, όπου δεν θα υπάρχουν ούτε μπριζόλες, ούτε γάλα, τυρί, ούτε αυγά στα σουπερμάρκετ, ούτε δερμάτινα, ούτε μάλλινα, ούτε γούνες, ούτε καλλυντικά και φάρμακα τεσταρισμένα σε ζώα, άρα δεν θα υπάρξει καμία (?) μορφή εκμετάλλευσης και θα υφίσταται, σίγουρα, μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
    Εγώ, προσωπικά, είμαι χορτοφάγος (με απώτερο σκοπό τον βεγκανισμό) και καταναλώνω ζωικής προέλευσης προϊόντα, όχι γιατί προκαλούν διαρκείς οργασμούς p)στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας μου και δεν μπορώ να αντισταθώ! – αλλά επειδή δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο να τα αντικαταστήσω. Κακά τα ψέματα, τα πράγμα δεν είναι ακριβώς εύκολο και πρακτικό, θέλει πληροφόρηση, ενημέρωση, κατάρτιση μιας κατάλληλης διατροφής, απαιτεί ίσως περισσότερο χρόνο στην παρασκευή του φαγητού και μάλλον περισσότερα χρήματα…
    Ακόμα, υπάρχουν κι άλλες πλευρές στο θέμα αυτό – θα το πω απλά : πάρα πολλοί ζουν από την εκμετάλλευση των ζώων (ο καθένας στον τομέα του), με αυτούς τι θα γίνει; Θα αλλάξουν επάγγελμα; Θα βρουν κάτι άλλο να κάνουν;
    Επίσης, στις υπανάπτυκτες χώρες όπου ψωμολυσσάνε και ένας έχει μια αγελάδα/ ένα γουρούνι και 5-6 παιδιά να θρέψει…εκεί τι γίνεται; Θα του πεις να μην το σφάξει για τους τάδε και τους δείνα λόγους; Ή θα περιμένει να συντελεσθεί πρώτα η Αλλαγή, ώστε η ποσότητα π.χ. πρωτεΐνης ή σπόρων που του στερούν για χάρη των Δυτικών να είναι αποκλειστικά, πλέον,δική του;
    Δυστυχώς, η κρεατοφαγία είναι ένας νόμιμος (αλλά όχι και ηθικός) ακρωτηριασμός. Πιστεύω στο ατομικό δυναμικό του καθενός μας (εξάλλου, ο καθένας κάνει τις προσωπικές του επιλογές) και η αποχή κάποιου από το κρέας πάντοντε για λόγους πεποίθησης με προαδιαθέτει θετικά απέναντί του. Ωστόσο, μάλλον, θα αναγκαστούμε να ζήσουμε για πολύ ακόμα μέσα στην κρεατοφαγία. (Μπορεί η Αλλαγή να συντελεσθεί και μακάρι, αλλά εμείς σίγουρα θα τα έχουμε τινάξει μέχρι τότε .) Τέλος, όσον αφορά τις γούνες, το κυνήγι και το vivisection (ζωοτομία) τα λόγια είναι απλά περιττά.

3. mona

mona mea_maxima_culpa

Απάντηση: Re: Περι Σπισισμού

Tο θέμα δεν είναι να τους αρπάζω εγώ την μπριζόλα από το στόμα, αλλά οι ίδιοι μόνοι τους να την αποποιηθούν...

---------- Post added at 16:20 ---------- Previous post was at 16:11 ----------

Aυτό ακριβώς.

4. MySelf

MySelf Regular Member

Ωπ, δημιουργήθηκε τέτοιο θέμα ;  

5. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

λιγακι φλου μου ακουγεται το σκεπτικο διοτι :
    οι ανθρωποι εχουμε κατι λιγοτερο απο 15 χιλιαδες χρονια απο τον παππου Αδαμ ή τον πρωτο γοριλα Homo ..... πχ οι δεινοσαυροι ειχαν καποια εκατομμυρια χρονια υπαρξης .... αν νομιζει καποιος οτι παρατηρωντας το σημερα , θα υπαρχει ανθρωπος εστω και 1 εκατομυριο χρονια μετα .. ειναι μαλλον πολυ πολυ πολυ πολυ πολυ αισιοδοξος ....
    Παρατηρωντας το σημερα , ακομα και το να θεωρησουμε κατωτερα την χελωνα τον καρχαρια και τον κροκοδειλα , ειδη τα οποια ερχονται αυτουσια και διχως καμια αλαγη , απο την ιουρασικη περιοδο , παλι δηλαδη για εκατομμυρια χρονια μιλαμε , με την διαφορα οτι μας φτασανε ως το σημερα και μαλλον θα μας ξεπερασουνε , θα ελεγα να ειμαστε ποιο στοχαστικοι στην ιεραρχιση των ικανοτερων ειδων ...

και για να ερθουμε και στα του βdsm .... Ικανος δεν ειναι ο εκεινος που σε μια χρονικη παρενθεση εχει το πανω χερι ... αλλα εκεινος που επιβιωνει σε βαθος χρονου ....

6. XplorR

XplorR Regular Member

Δεν έχει;
    Ό,τι λες για τα "κακόμοιρα ζωάκια", πρέπει να το επεκτείνεις και στα "κακόμοιρα δεντράκια"... οπότε, φάε πέτρες!

Αυτό είναι καπιταλισμός, όχι σπισισμός. Μέγιστη παραγωγή κέρδους...

7. mona

mona mea_maxima_culpa

Oπότε, φάε κρέας.

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. kali crow

kali crow Guest

παρτε να χετε.και ολα αυτα για κωλογουνες...ουτε καν για φαι....εγω δε μπορω να το δω...

9. mona

mona mea_maxima_culpa

Απάντηση: Re: Περι Σπισισμού

Στην περίπτωση της γούνας δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση.
    Οι γούνες ανήκουν στα ζώα και η ανθρώπινη Ματαιοδοξία καλά θα κάνει να πάει να γαμηθεί.
    Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα. Μπότες, τσάντες, ζώνες, μπουφάν, καναπέδες κλπ.

10. extreme32

extreme32 Regular Member

Συγνωμη παιδια αλλα ειδα αυτο το βιντεο με τις αγελαδιτσες. (οσο αντεξα δηλαδη γιατι θα γινομουν ρεζιλι εκει που βρισκομουν). Αυτο γινεται παντου που ειδαμε; Ετσι πχ λειτουργουν σε ολα τα σφαγεια; Βασανιζουν τα ζωα με αυτον τον τροπο πριν τα θανατωσουν; Γιατι πχ δεν γινεται ενας στιγμιαιος αποκεφαλισμος; Εχω φρικαρει εντελως.

---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:48 ----------

δεν εχει να κανει μαλλον με το θεμα του νηματος απλα ειναι μια απορια μου που προεκυψε.

11. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Όχι δεν γίνεται έτσι παντού.
    Υπάρχουν καλύτεροι - πιο ανώδυνοι τρόποι να θανατώνεις το ζώο, το οποίο εξ αρχής έχει γεννηθεί και ανατραφεί για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τον φανατισμό και την προπαγάνδα, από όπου και να προέρχονται την απορρίπτω και ειλικρινά το μόνο που πετυγχαίνει είναι να δημιουργεί αρνητικές αντιδράσεις τουλάχιστο προσωπικά σε μένα.

Προσωπικά λοιπόν και τα φάρμακα μου θα παίρνω που χάρη στα πειράματα σε ζώα κατέληξαν σε μένα, και θα ήμουν ευγνώμων αν πέθαινα και με έσωζε μια μεταμόσχευση από όργανο ζώου, αλλά και την μπριζόλα μου θα απολαμβάνω χωρίς να νιώθω ούτε εγκλήματίας, ούτε ανήθικη.
    Ανήθικη βρίσκω την προσπάθεια επιβολής υποκειμενικών αρχών και αξιών με τον τρόπο που προσπαθούν να το πράξουν κάποιοι σε όλους τους υπόλοιπους.

12. extreme32

extreme32 Regular Member

Επειδη εδω που ζω εχει σφαγεια εκανα μια κουβεντα με ενα φιλο ο οποιος ενας θειος του εκανε αυτη τη δουλεια και τον πληρωναν και πολυ καλα, μου ειπε πως ενας απο τους λογους της καλης πληρωμης (μπορει να μην ισχυει κιολας, για την πληρωμη μιλαω) ηταν οτι γνωριζουν τον τροπο να θανατωνουν το ζωο με μια κινηση ακαριαια χωρις να βασανιζεται. Ομως το οτι υπαρχει αυτη η μαλακια που δερνει το ανθρωπινο ειδος (βλ. βιντεο με αγελαδες, ρακουν, δελφινια, γουρουνακια και κατι αλλα βιντεακια που ειχα βαλει παλιοτερα με γατια και σκυλια που τα στιβαζαν σε κατι κλουβια και τα πετουσαν απο μεγαλο υψος) καποια στιγμη πρεπει να σταματισει γιατι κι εγω φανατιζομαι. Και τα παιρνω αγρια. Θελει τροπο λοιπον.

Thread Status:
Not open for further replies.