Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πες μου τι διαβάζεις αυτό τον καιρό!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος VUCINIC, στις 13 Ιουνίου 2016.

  1. traveler1

    traveler1 New Member

    Πολύ ενδιαφέρον όπως τα περιγράφετε μου αρέσει. Εγώ δεν διαφωνώ ότι ο Μαρκήσιος προσπάθησε να περιγράψει την απόλυτη ελευθερία του ανθρώπου ως προς την αναζήτηση της σεξουαλικής του φύσης πέρα από κάθε κοινωνικό και θρησκευτικό κανόνα. Αυτό άλλωστε ήθελε να πετύχει. Με βρίσκει λίγο σκεπτικό όμως όλο αυτό. Τι θέλω να πω..το ότι υπάρχουν και υπήρχαν σε κάθε κοινωνία όλων των ειδών τα σεξουαλική πάθη είναι γεγονός. Σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο. Το θέμα είναι σε περιπτώσεις όπως η νεκροφιλία και η παιδοφιλία μιας και περιγράφονται σε έντονο βαθμό μέσα στα έργα του, ποια είναι η στάση μας απέναντι σε αυτά; Δεν είναι ακριβώς θέμα αρρώστιας αλλά περισσότερο ζήτημα καθολικισμού και εφαρμογής μιας φιλοσοφικης στάσης υπό την ευρεία της έννοια. Η σκέψη κάποιου να θέλει να "σπάσει" κάθε φράγμα κοινωνικής καταπίεσης έναντι των ατομικών απολαύσεων και πεποιθήσεων του, θεωρώ ότι όσο θελκτικό και να ακούγεται άλλο τόσο μπορεί να περιέχει και κάποιους "εσωτερικούς κινδύνους". Με την ίδια επιφύλαξη θα μπορούσα να σταθώ και στην νιτσεϊκή σκέψη όπου προωθεί την στάση amor fati, την αγάπη για την μοίρα, το ναι στη ζωή. Άρα εκκένωση από κάθε ιδεώδες, αποδόμηση κάθε κοινωνικού κανόνα και επιστροφή στον εαυτό μας, τον πραγματικό μας εαυτό θα μας έλεγε ο Νίτσε. Χμμ δηλαδή αν βιωνω σε κάποια φάση της ζωής μου μια κατάσταση με θανάσιμο περιεχόμενο θα πρέπει να πω ναι στη ζωή και να δείχνω απέραντο θάρρος σε αυτό που μου συμβαίνει. Να μην ρωτάω γιατί συνέβη ή πως αλλά να γίνομαι δέκτης του απέραντου ωκεανού γνώσης και εξερεύνησης που έχει να μου προσφέρει η "Χαρούμενη Επιστήμη" της ζωης. Χμμ οκ. Όλοι αυτοί οι φιλόσοφοι οι οποία τάσσονταν σε ακραίο βαθμό υπέρ της ατομικότητας με βρίσκουν πάντα αμφίβολο ως προς τα πλαίσια τήρησης των σκέψεων τους. Το ότι δεν υπάρχει όριο, θα μπορούσε όπως καταλαβαίνετε να πάρει πολλές προεκτάσεις και θα σταθώ ειδικά στο θέμα της χαλιναγωγησης. Κάποιος μπορεί να την βρίσκει με το να σκοτώνει και αυτό να τον ερεθίζει σεξουαλικά. Εκεί γιατί να μην τον αφήσουμε και αυτόν να δρα ανεξέλεγκτα αφού πρέπει να υπακουμε τα εσωτερικά μας πάθη; Δεν θέλω να σταθώ στον ορό αρρώστια αλλά στο αν μπαίνει κάποιο όριο ή συγκεκριμένα αν πρέπει να μπαίνει και ποιος το ορίζει εν τέλει αυτό το όριο. Εκεί στέκεται ο προβληματισμός μου με την ελευθεριαζουσα σκέψη του Μαρκήσιου
     
    Last edited: 1 Μαϊου 2023
  2. araris

    araris Ποτέ μην λές ποτέ

    Και ιδου το μεγάλο ερώτημα : Μαζί με τή φύση , ενάντια ή μετασχηματισμός της όσον αφορά τον άνθρωπο.
     
  3. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    @traveler1 ,
    Όταν ξεκίνησα να τον διαβάζω ούσα παντελώς αδαής για το τι πραγματεύεται, δεν σας κρύβω ότι μου γεννήθηκαν παρόμοιοι προβληματισμοί.

    Σοκαρισμένη από λεπτομερείς περιγραφές κοπρολαγνείας, παιδοφιλίας, αιμομιξίας και πλείστων άλλων, προσπαθούσα να καταλάβω τον σκοπό σε όλο αυτό.

    Μου πήρε ομολογώ λίγο καιρό για να συνειδητοποιήσω ότι ο σκοπός του δεν ήταν να σοκάρει την καθεστηκύια τάξη ή κοινωνία και όσες έπονταν just for the sake of it.
    Για το σοκ per se.

    Οι ωμές περιγραφές του, πέρα από κάθε ηθική, δεν θεωρώ ότι προτρέπουν προς μίμηση.
    Απλά περιγράφουν ανερυθρίαστα την ομοίως ανερυθρίαστη ανθρώπινη φύση, και το πόσο αυτή μπορεί να εκτραπεί ( σεξουαλικά, ηθικά, νομικά, κοινωνικά, προσωπικά ή συλλογικά) αν δεν υπάρχει κανένας φραγμός, ηθικός ή νομικός.

    Προσωπικά θεώρησα μεγαλειώδες το ότι ενώ πραγματεύεται τα πιο αναίσχυντα, μας φέρνει αντιμέτωπους με την κτηνώδη φύση μας, και μας αφήνει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε εντέλει με αυτήν..

    Apropo, όσες φορές και να τον διαβάσω, έχω την εντύπωση ότι από κάποια «γωνία» του σύμπαντος, μας κλείνει το μάτι μειδιώντας αυτάρεσκα..
     
  4. araris

    araris Ποτέ μην λές ποτέ

    Νιτσεικός ο φίλος traveler , αρκει να μην ξεχνάμε ότι αναφέρεται στους επίλεκτους οι οποίοι καθορίζουν αυτοί την ηθική τους
     
  5. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    H προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού.
    Max Weber
    Έκδοση 1904-1905

    Και μάλλον θα το διαβάζω για τα επόμενα 20 χρόνια  , δύσκολο αλλά ωραίο!
     
  6. nick kk

    nick kk New Member

    Πτι είναι να δώσω για εξεταστική Σεπτέμβρη
     
  7. Liveloula69

    Liveloula69 Δε μπορώ να απαντήσω σε pms προς το παρόν.

    Η Επίσκεψη της Βερενίκης ή Τα Πρώτα Νιάτα της Ελπίδας, από την Παπαδάτου Βικτώρια.
    Επίκαιρο και σε βάζει σε σκέψεις!
     
  8. George driver

    George driver New Member

    Ο μοναχός που πουλησε τη Ferrari του. Ρόμπιν Σαρμα
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Το "όλο μαλακίες" πιάνει σαν απάντηση;;    
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Όχι γιάντα δεν περιορίζεται σε "αυτόν τον καιρό"  
     
  11. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    'Στον λαβύρινθο' Θεόδωρου Τερζόπουλου.(είμαι λάτρης του ιδίου, το βιβλίο μόλις έχει εκδοθεί). Βρίσκομαι σε μια απομονωμένη βάθρα, Σαμοθράκη και διαβάζω... Έρχεται μια μεγάλη παρέα, αφήνω το βιβλίο.Μετά από λίγο με πλησιάζει ένας νεαρός... 'Φίλε εσύ διαβάζεις το βιβλίο του Τερζοπουλου;'Ηταν θεατρική ομάδα μαθητών του... Και κάπως έτσι στο πουθενά ξεκίνησε μια ωραία συνομιλία
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

       
    Σωστό κι αυτό...