Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πιθανές αιτίες αίτησης αποδέσμευσης, αιτιολόγησή τους, δυσκολίες στη λήψη της απόφασης αίτησης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος melted sugar, στις 13 Ιουνίου 2019.

1. lexy

lexy .ti.va.

Η αποδέσμευση, ιδιαίτερα όταν αφορά σε μακροχρόνια ασύμμετρη, δεν είναι χωρισμός. Είναι συμπαντική κατάλυση.

Το μετά είναι μια συνεχής ροή διαλυσης και ανασύνθεσης, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, και πολύ πολυ, πααααάρα πολύ δύσκολη. Προσωπικά, οταν βρεθηκα σε τέτοια θέση, χρειαστηκα κάτι λίγο περισσότερο από ενα χρόνο για να νιώσω "κανονική" και να αντιληφθώ πως παραμένω η ίδια lexy μα όχι όμοια με την προ σχέσης lexy. Άλλο σοκ κι αυτό μα ευτυχώς μου άρεσα περισσότερο  

Στο δικό μου αίτημα, αιτία ήταν η θλίψη. Η απέραντη λυπη που μεσα μου ένιωθα και που βεβαίως την επικοινωνούσα - ανέκαθεν θεωρούσα κι εξακολουθώ να θεωρώ πως μία εκ των βασικών υποχρεώσεων του υ είναι αυτό: η επικοινωνία των όσων νιώθει και η διαχείριση αυτών απο τον Άλλο του. Θεωρώ πως ακόμα και η απόπειρα οποιας διαχείρισης από πλευράς υ, ακυρώνει την ασυμμετρία.

2. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

@lexy
    Ναι, νομίζω κάπου τόσο παίρνει, αναλόγως και της διάρκειας της σχέσης... Κι εμένα πάντως τόσο μου είχε πάρει. "Ψιλά" ακόμη μένουν βέβαια  
    Ένα ερώτημα στο οποίο θα ήθελα να έχω απάντηση αλλά δεν έχω είναι τι γίνεται αν επικοινωνηθει το αίσθημα θλίψης αλλά δεν αξιολογηθεί ως βάσιμο από τον Άλλον...

3. lexy

lexy .ti.va.

Το πιθανότερο είναι να μετατραπεί σε θυμό ή οργή, υποθέτω.
    Θα επιβεβαιωνόταν - για εμένα - πόσο δικό του δεν είμαι πια.
    Θα με μετέτρεπε σε ένα εργαλείο εκτέλεσης εντολών, ρουτίνας, ο,τι ... χωρίς να με αφορά ότι το κάνω για τονν Άλλον μου, δε θα με αφορούσε η ικανοποίησή του, παρά μόνο η συνέπεια απέναντι στον εαυτό μου.
    Αν κι έτσι, αξιολογηθεί ως ήσσονος σημασίας, απλώς δεν με είχε ποτέ.

4. tithon

tithon Contributor

ακυρώνει ή και έχει ήδη ακυρώσει.
    η ίδια η ανάγκη να κάνει την επιλογή να ζητήσει αποδέσμευση, ή να παραλείψει να την ζητήσει, δείχνει ανάκτηση ελέγχου απ το υ και απώλεια του ελέγχου απ το κ. αυτή ακριβώς η διαπίστωση απώλειας και ανάκτησης του ελέγχου, αντίστοιχα, είναι η συνοπτική αιτία της αιτούμενης ή συντελεσθείσας αποδέσμευσης, ανεξάρτητα απ τους λόγους που οδήγησαν στην, όχι εύκολη, διαπίστωση.

δεν παράγει πρωθύστερα αυτό; πώς παράγεται η απαίτηση να κάνει επιλογές το υ με συγκεκριμένη σειρά, ενώ βρίσκεται στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στην παράδοση του ελέγχου ή στον παραδομένο έλεγχο, που δυσλειτουργεί ήδη, και στην, τοις πράγμασι, ανάκτηση του ελέγχου;

5. Seras Victoria

Seras Victoria "Play stupid games, win stupid prizes" Contributor

Αν η θλίψη προέρχεται από κάποια συγκεκριμένα ζητούμενα του Κ τότε τι μπορεί να κάνει άραγε; Έκπτωση στα ζητούμενα του; Χλωμό. Αδιέξοδη κατάσταση.

6. lexy

lexy .ti.va.

Η θλίψη, στην οποία αναφερομαι, δημιουργείται όταν καταρρέουν οι κωδικες επικοινωνίας.
    Δεν αφορά καθόλου σε επιθυμίες του Κ που δυσκολεύουν το υ.

7. Seras Victoria

Τι εννοείς;

(Φυσικά αν θέλεις απαντάς καθώς καταλαβαίνω ότι είναι κάτι προσωπικό όλο αυτό)

8. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Αν το ζητούμενο υπήρχε εξαρχής και λόγω ενθουσιασμού και πολλών άλλων το υ υποεκτίμησε το effect του, η θλίψη είναι προς εαυτόν μάλλον.
    Αν όμως δεν πρόκειται για αυτό, ζορικα τα πράγματα...

9. tithon

tithon Contributor

σαν κύριος το υ; ξαφνικά; θα αποκτήσει κυριότητα εαυτού εκ θαύματος αυτοστιγμεί;
    η αντίληψη οτι το κ κρίνεται στη βάση υποχρεώσεων ή δεσμεύσεων είναι συμβατή με την αντίληψη οτι το υ φεύγει σαν κύριος αν αθετηθεί η συμφωνία, αλλά είναι ασύμβατη με την παράδοση ελέγχου.

διατηρεί τον έλεγχο.
    επί συμφωνιών συμμορφώνεται στις συμφωνίες, αλλά αυτό μάλλον δεν αφορά σε κ/υ.

αυτό διαλέγουν γιατί αυτό θέλουν. το αξιολογικό πώς προκύπτει;

10. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

Δεν ξέρω. Προέκυψε, όπως προκύπτει το είμαι όπως με βλέπει, με βλέπω όπως με βλέπει έχω την αξία που μου δίνει. . Το ένα φέρνει το άλλο.

11. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Παράδοση ελέγχου και παράδοση κυριότητας είναι διαφορετικά πράγματα.

Όσον αφορά στο BDSM, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, το πρώτο υλοποιείται ενώ το δεύτερο εξομοιώνεται.

Last edited: 20 Ιουνίου 2019
  12. Seras Victoria

Λοιπόν αυτό ακριβώς είχα σκεφτεί σε θεωρητικό επίπεδο κι εγώ κάποια στιγμή.
    Αν ο Κ επιλέγει να σου δίνει λίγοτερη αξία από άλλες υ του, λιγοτερη προσοχή, λιγότερη σημασία όχι για εκπαιδευτικούς λόγους αλλά επειδή έτσι αισθάνεστε, έτσι του βγαίνει, έτσι γουστάρει, είναι δυνατόν να μην επηρεάσει την αυτοεικονα σου αυτό;