Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Μεχρι στιγμης μου αρεσαν πολυ οι απαντησεις! Ψηφισα "οχι" για παρα πολλους λογους. Η dora_salonica με καλυψε αρκετα, αν και δε θα μπορουσα να γραψω με τοσο περιπλοκο τροπο.



    Κι εγω την ιδια περιεργεια εχω. Ας περιμενουμε. Μπορει να υπαρξουν κι αλλοι...



    Πολυ καλα τα λες!!! Αλλα δε νομιζω να υπονοεις τιποτα....

       



    Μα μονο κυριαρχοι και υποτακτικοι υπαρχουν εδω? Τι forum ειναι αυτο που αγνοει τον τριτο ρολο???

     
     
  2. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Δεν είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Μπορεί όμως και να είναι. Το εξετάζουμε ανά περίπτωση. Και εννοείτε ότι συμφω΄νω με την Emma. Τελικά τα περβόπουλα μιλάνε σωστά.
     
  3. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Οι επιλογές ήταν ενδεικτικές. Φυσικά και θα μπορούσε να μπει και επιλογή για switches/pervs/vanilla  
    (Διόρθωσα το ποστ μου και πρόσθεσα το "ενδεικτικά").
     
  4. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Αλήθεια από πότε οι έμφυτες σεξουαλικού τύπου ορμές καθορίζουν το επίπεδο κάποιου και δη το πνευματικό, το γνωστικό κλπ κλπ? Βέβαια θα έπρεπε ίσως να δούμε και αν τα υποτακτικά άτομα καθαυτά λαμβάνουν υπόψη το επίπεδο (κάτι που μάλλον συμβαίνει σε ΟΛΩΝ των ειδών τις σχέσεις) του υποψήφιου κυριάρχου τους. Ο θαυμασμός είναι ισχυρό αφροδισιακό σε μία σχέση, αν και το τι θεωρεί ο καθένας ως άξιο θαυμασμού ποικίλλει.
     
  5. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.


    Κε βεβεα υμαστε πνεβματηκα ανοτερη!!!!!
     
  6. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Σ' ευχαριστω πολυ!!! ^_^



    Ακριβως!
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Οι ιδιότητες που περιγράφεις, αφορούν σε διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας ενός, οι οποίες εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω αν και σε ποιο βαθμό και με ποιο τρόπο έχουν συνάφεια με το σεξουαλικό του προσανατολισμό.

    Για παράδειγμα η διανοητική νοημοσύνη (IQ) δεν είναι ένα και το αυτό με τη συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Η διανοητική νοημοσύνη αφορά στη λογική μας. Η συναισθηματική νοημοσύνη αφορά στην ικανότητάς μας να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματά μας και τα συναισθήματα των άλλων, και να τα διαχειριζόμαστε. Και οι δύο κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά αλλά και εξελίσσονται συναρτήση πρακτικής εξάσκησης/βιωμάτων, αλλά η ανάπτυξή τους συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ένας άνθρωπος με υψηλό δείκτη IQ ενδεχομένως να γίνει εξαιρετικός επιστήμονας θετικής κατεύθυνσης, αλλά πιθανός χαμηλός δείκτης EQ συνεπάγεται πως σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων παραμένει κουτός. Μπορεί να κατανοήσει και αναλύσει πολύπλοκες έννοιες αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί απλά πράγματα.

    Το μορφωτικό επίπεδο, πολλές φορές δεν αφορά καθόλου στη νοημοσύνη μας, αλλά αντιπροσωπεύει ένα τυποποιημένο εύρος και βάθος γνώσεων επί ενός επιστημονικού πεδίου. Χωρίς ικανότητες κατανόησης, ανάλυσης, διαχείρισης αλλά με αρκετή εξάσκηση της διαδικασίας καταχώρησης στη μνήμη και ανάκλησης από αυτήν μπορούμε να πάρουμε ένα πτυχίο Θεολογίας. Μπορούμε να κάνουμε και μεταπτυχιακό. Τίποτα δεν υποδηλώνει την πνευματική μας κατάσταση. Ούτε καν τη μνήμη μας, αν σκεφτεί κανείς πως ένα μεγάλο μέρος μαθητών αποθηκεύουν προσωρινά πληροφορίες στη μνήμη τους (προσωρινά = μέχρι την ημέρα των εξετάσεων).

    Η σοφία συναρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό της αναλυτικής μας ικανότητας και του βιωματικού μας υπόβαθρου.

    Η ανάλυση όπως και η λογική είναι επιστημονικά προσδιορισμένες ως πεδία και βελτιώνονται με κατανόηση θεωρίας και πρακτική εξάσκηση επί παντός επιστητού. Η επίλυση αυτού του προβλήματος
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showpost.php?p=110304&postcount=95
    δεν απαιτεί ούτε σοφία, ούτε αυτοπειθαρχία, ούτε κυριαρχικό χαρακτήρα. Απαιτεί δυνατότητα ανάλυσης και λογικής επεξεργασίας. Η ανάλυση και η λογική κακώς εννοούνται ως ευφυία εν γένει.

    Η αυτοπειθαρχία, εκ προσωπικής πείρας θεωρώ ότι έχει ως αφετηρία τις αξίες που ένας ενστερνίζεται (ο πειθαρχημένος είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι τύποι διασφαλίζουν τη λειτουργικότητα) και βελτιώνεται μέσω εκπαίδευσης (όχι αντιαυταρχικής κατά την άποψή μου).

    Για τους λόγους αυτούς, ψήφισα "όχι".
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εγω παντως πιστευω στην πνευματικη ανωτεροτητα των Αεκτζηδων .
     
  9. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Αυτοί είναι slave, καθότι χανουμάκια  
     
  10. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Για τo BDSM μιλάτε; H απάντηση είναι όχι. Δε διαπίστωσα διαφορά. Εξ’ άλλου δε διαθέτω μικρόμετρο πνευματικής ανωτερότητας. Κι έπειτα, τόσο συχνά που αλλάζουν τα status που να βγάλεις άκρη;

    Πνευματικά και κοινωνικά καλλιεργημένοι άνθρωποι υπάρχουν αλλά αυτό δε σχετίζεται με το πώς γαμούν. Λόγω αυτής της καλλιέργειας αναδεικνύονται και συνήθως υπερισχύουν της ομήγυρης, αλλά θα ήταν δυνατόν να είναι και χαμηλών τόνων.

    Οι τελευταίοι, έχουν γνώμη δική τους – όχι της Κυρίας τους ή του Κυρίου τους. Μπορεί να σιωπούν αν είναι υποτακτικοί ή να λένε ανοησίες κατά διαταγή του ερωτικού τους Αφεντικού μέσα την καύλα, αλλά αν αυτό επεκτείνεται στο σύνολο των θέσεων και της συμπεριφοράς τους δικαιούμαστε, χωρίς να αμφισβητούμε την καλλιέργειά τους, να συντασσόμαστε με τους γονείς τους που, αν ξέρανε, θα τους έλεγαν ή ξέρουν και τους λένε: σε μεγάλωσα, σε μόρφωσα, σε σπούδασα και μου βγήκες κοκοβιός!!!!!.

    ΥΓ. Επί τη ευκαιρία, οφείλω να παραδεχθώ πως επιτέθηκα στο Μαυροβασίλη, πριν 3 περίπου χρόνια σε συναφές θέμα, εν αδίκω. Είχε δίκιο.
     
    Last edited: 2 Ιουνίου 2008
  11. kali crow

    kali crow Guest

    το μυαλο που κουβαλαει ο καθενας μας δεν εχει να κανει με τη "θεση" του (Κυριαρχος η υποτακτικος)...
    και στις δυο περιπτωσεις φαινεται απο συμπεριφορες και αντιδρασεις και χειρισμους κατααστασεων αν καποιος εχει μυαλο,ευστροφια ,γνωσεις η οπως αλλιως θελετε να το πειτε. 
     
  12. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Οι εκφάνσεις ευφυίας είναι πολλές, δυσπροσδιόριστες και συχνότατα συμπλεγμένες. Ομοίως, οι εκδηλώσεις κυριαρχικότητας, εντός και εκτός ερωτικών πλαισίων. Συνεπώς, οποιαδήποτε γενίκευση καθίσταται ανέφικτη και λόγω του αριθμού των υποπεριπτώσεων που οφείλουν να θεωρηθούν το θέμα απαιτεί διακριτοποιημένη προσέγγιση.

    ΥΓ: Αγαπητέ G_E, ποτέ δεν είχα εκλάβει τις εύλογες και καλή τη προθέση διατυπωμένες αιτιάσεις σου ως επίθεση. Πιθανόν το απόλυτο του ύφους μου να μην επέτρεψε (τότε) να αντιληφθείς ότι οι θέσεις μας δε διέφεραν τόσο στην ουσία όσο στην έκφραση.