Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. female

    female Contributor




    Συμφωνώ απόλυτα.


     
  2. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Το θεμα της νοημοσυνης ειναι πολυ μεγαλο, και ακομη δεν εχει βρεθει καποια λυση στην οποια να συμφωνουν ολοι οι θεωρητικοι μελετητες της.



    Η θεωρία η οποία έχει βρει πολύ μεγάλη απήχηση είναι η θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner (1993). Στην ουσία πρόκειται για μία μεταθεωρία, η οποία δρα συνεργατικά με τις ήδη προταθείσες θεωρίες. Θέτει ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη διαχωρίζεται σε 7 βασικά επίπεδα. Αυτά είναι τα ακόλουθα.

    • Γλωσσική νοημοσύνη. Αφορά την ικανότητα χειρισμού των λέξεων στον προφορικό και στο γραπτό λόγο. Θα πρέπει να είναι αυξημένη σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο την ποίηση, τη σύνταξη νόμων, τη μετάφραση και τη διερμηνεία και τα συναφή.

    • Λογικο-μαθηματική νοημοσύνη. Αφορά την ικανότητα χειρισμού των λογικών και μαθηματικών συμβόλων, την ικανότητα υπολογισμών (δηλαδή μαθηματικών πράξεων) αλλά και λογικών πράξεων. Θα πρέπει να είναι αυξημένη σε ανθρώπους των θετικών επιστημών.

    • Χωροταξική νοημοσύνη. Αφορά την αντίληψη του χώρου, των οπτικών εικόνων, των σχημάτων (δισδιάστων ή τρισδιάστατων) και την ικανότητα επεξεργασίας των αντικειμένων τα οποία ο άνθρωπος δέχεται ως ερεθίσματα. Επίσης η ικανότητα συνδυασμού των χρωμάτων είναι μέρος του τύπου αυτού της νοημοσύνης.

    • Μουσική νοημοσύνη. Αφορά την ικανότητα αντίληψης και επεξεργασίας μουσικών πληροφοριών και ερεθισμάτων. Είναι γεγονός ότι πολλοί διάσημοι μουσικοί κατάφεραν σε πρώιμη παιδική ηλικία πράγματα τα οποία ένας μέσος άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με τη μουσική καταφέρνει ως ενήλικος μετά από εκπαίδευση που απαιτεί χρόνια.

    • Σωματική ή σωματικο-αισθητική νοημοσύνη. Αφορά όλες τις δεξιότητες οι οποίες απαιτούν τη χρήση των μελών του σώματος (κυρίως χεριών και προσώπου) και χρήση της αφής.

    • Διαπροσωπική νοημοσύνη. Αφορά την κατανόηση της στάσης των άλλων ανθρώπων, σχετικά με τα συναισθήματα, τα κίνητρα και τις διαθέσεις. Ο τύπος αυτός της νοημοσύνης έχει έντονη κοινωνική
      χροιά, αφού βοηθά στην αλληλεπίδραση με το κοινωνικό σύνολο.

    • Ενδοπροσωπική νοημοσύνη. Αφορά την αυτογνωσία και τις ικανότητες που απορρέουν από αυτή. Είναι γεγονός ότι ένας άνθρωπος δεν αντιμετωπίζει μόνο προβλήματα τα οποία σχετίζονται με τον
      περιβάλλοντα χώρο, όπως για παράδειγμα η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων ή η εύρεση τροφής. Αντιμετωπίζει επίσης εσωτερικά προβλήματα, τα οποία και καλείται να λύσει αποκλειστικά μόνος του. Ο τύπος αυτός της νοημοσύνης αφορά αποκλειστικά τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου.
    Επιπρόσθετα, έχουν προταθεί πολλοί ακόμη τύποι νοημοσύνης, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις υπόλοιπες πτυχές του ανθρώπινου χαρακτήρα, όπως το χιούμορ, τη σεξουαλικότητα και την ικανότητα προσέγγισης του άλλου φύλλου, τη διαίσθηση και πολλά άλλα (Πρέζας 2003).

    Gardner H. (1993): Frames of the Mind. Basic Books.
    Πρέζας Π. (2003): Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικό Λογισμικό. Κλειδάριθμος.


    Τελος θα ηθελα να προσθεσω οτι το γνωστο μας τεστ IQ μετραει τη λογικο-μαθηματικη νοημοσυνη, αλλα περιεχει και καποιες λιγες ερωτησεις οι οποιες αφορουν τον πλουτο του λεξιλογιου.
     
    Last edited: 2 Ιουνίου 2008
  3. fractal

    fractal Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Ορισμός:παράσταση μιας έννοιας με μια περιγραφική δήλωση που την οριοθετεί πλήρως και την διαφοροποιεί από άλλες συναφείς έννοιες

    Οι τέσσερις κανόνες του καλού ορισμού:

    1ος κανόνας: Ο καλός ορισμός πρέπει να είναι σύντομος και σαφής.
    2ος κανόνας: Ο καλός ορισμός δεν ορίζει το άγνωστο με το άγνωστο, ούτε στη θέση του ορίζοντος μέλους δίνει μια απλώς διαφορετική διατύπωση του οριστέου.
    3ος κανόνας: Ο καλός ορισμός δεν είναι ποτέ κυκλικός, δεν ορίζει δηλαδή την έννοια Α με την έννοια Β και πάλι την έννοια Β με την έννοια Α.
    4ος κανόνας: Τα δύο μέλη του καλού ορισμού (το οριστέον και το ορίζον) ως έννοιες πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο πλάτος.
    (βικιπεδια)

    Ο ορισμός είναι περιορισμός.

    απαντώ χωρίς ορισμό και παραμένω ανοιχτος σε παρερμηνείες
    αναζητώ το μηδενικό βαθμό της γραφής και την απουσία σκεπτοδιαδικασίας .
    Είμαι ένας μεταμοντέρνος truffaldino που πεινάει για εικόνες.
    μιλάμε πολύ
    μιλάμε
    ......
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Τί μου θύμισες τώρα με τον Truffaldino. Τρελές καταστάσεις. 

    Όταν μιλάς για μηδενικό βαθμό γραφής τί εννοείς; Την απουσία σκεπτοδιαδικασίας την βιώνω κάθε φορά που πιτιάζω, δεν είναι δύσκολο. Όταν λες εικόνες τί εννοείς ακριβώς; Ένα γερό μπερντάχι χωρίς σκεπτοδιαδικασία αποτελεί εικόνα; Αν σου το ρίξει ένας βλαξ ή ένα ρομπότ, είναι χορταστική εικόνα;
     
  5. Geisha

    Geisha Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.


    Φρονώ πως η πνευματική ανωτερώτητα δεν είναι συνάρτηση σεξουαλικών προτιμήσεων.

    Ωστόσο, η απορρέουσα δύναμη που πηγάζει απο ουσιαστική πνευματική καλλιέργεια,
    η ίδια η μόρφωση, η πνευματική ισορροπία και πληρότητα,
    είναι σαφώς όπως διάβασα και παραπάνω, αφροδισιακά,
    ανεξαρτήτως στάτους.

     
  6. Guest05

    Guest05 Guest

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.


    Φως, φωτόνια.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    @Heinrich: γιατί περιορίζεσθε σε μια μόνον μορφη ενέργειας αγαπητέ;
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Γιατί αυτό λέει το ποίημα του Λάρρυ Κουλ.
     
  9. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Χρειάζεται τρίτη επιλογή .Εδω μέσα κυκλοφορεί Κυρίαρχος που προφανώς το iq του μετα βίας τα ακροδάχτυλα του αγγίζουν τη βάση(και αυτό με ψηλοτάκουνο),και υπάρχουν και σκλάβες πολλών κυβικών.Το θέμα είναι ,αν πάρουμε τους 4 πιθανούς συνδυασμούς,τι απορρέει κάθε φορά και τι εξυπηρετεί τι..
    Σε μια ιδανική κατάσταση ο Κυρίαρχος θα έπρεπε να είναι πνευματικά ανώτερος(λέμε τώρα..).Όμως πολύ σωστά θα έπρεπε να παρατηρήσουμε πως οι ρόλοι είναι θέμα ενστίκτου και όχι νοητικών ικανοτήτων,οπότε ίσως δεν πρέπει να συγχέονται αυτά τα πράγματα..Φαντάζομαι η καθημερινότα(λέμε τώρα..) το αποδεικνύει αυτό(λέμε τώρα..)..
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    @Heinrich: καθ' υπαγόρευσην λοιπόν
     
  11. Guest05

    Guest05 Guest

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Καθ' ανάγνωση. Πλην του βίτσιου μου να διαβάζω πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις έχω άλλο ένα. Διαβάζω ποίηση. Αλλά ενώ τις αναλύσεις τις πιάνω με την πρώτη την ποίηση δεν την καταλαβαίνω.
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    @Heinrich: φρονώ πως καθ' ανάγνωσην θα ήταν αν μετεφέρετο το κατανοηθέν, την στιγμή που μεταφέρεται αυτούσιο ακόμη και αν μή κατανοηθέν θα έλεγα πως αν και εμμέσως καθ' υπαγόρευσην.

    Κοιτα να δεις, που έχουμε παρομοια βίτσια.

    ΥΓ. προτεινω ν' αφήσουμε το νημα στην ησυχία του, κακως το καταχραστήκμε, πρώτος εγώ. Αν επιθυμεις την συνέχεια του διαλόγου θα πρότεινα άλλον νήμα.