Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Το θεωρω κι εγω χαζο Lost Boy να πρεπει να κατηγοριοποιειται ενας Κυριαρχος ή ενας υποτακτικος καπου με βαση την ερωτικη του συμπεριφορα.Το αν ειναι πνευματικα ανωτερος ή οχι εγκειται στο ποσο αυτος ειχε αποφασισει να καλλιεργησει το μυαλο του.Επισης τεραστιο ρολο για το αν θα καλλιεργηθει ενα μυαλο παιζει και το περιβαλλον,οι συνθηκες,τα βιωματα κλπ.Απο εκει και περα δεν νομιζω οτι εχει να κανει με το status του καθενος μας π.χ. Πνευματικα καλλιεργημενος = Κυριαρχος ή το αντιθετο.
     
  2. TangoHotel

    TangoHotel New Member

    Σορρι, τελειως ατοπο poll..
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Για ποια ερωτική συμπεριφορά μιλάτε όταν θέλετε να κάνετε κουμάντο στις σκλάβες κι εκτός κρεβατιού;

    Ίσως TangoHotel.
    Αλλά περίεργο να ακούγεται αυτό από κάποιον με την υπογραφή σου.
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Lost Boy η σκλαβιά ως status που αναφέρεται σε μη σεξουαλική δραστηριότητα δεν μαρτυρά χαμηλή συναισθηματική ευφυία, όταν συνιστά επιθυμητή, λειτουργική και βιώσιμη έκβαση εκείνου που την υφίσταται. Για κάποιον που επιθυμεί να σκλαβωθεί, η αντίσταση είναι τόσο κουτός χειρισμός, όσο και η παράδοση για κάποιον που δεν την επιθυμεί. Η συναισθηματική του ευφυία αφορά, πολύ χονδρικά, στο πόσο σαφώς μπορεί να προσδιορίσει αυτό που τον ευχαριστεί και πόσο πολύ μπορεί να το επιτύχει, και όχι στο περιεχόμενο αυτού που τον ευχαριστεί.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Πιθανά και όχι. Δεν γνωρίζω όμως αν μαρτυρά χαμηλότερο IQ ή/και ΕQ από τον Κυρίαρχό του.

    Και για να θέσω ένα ακόμη ερώτημα βάσει αυτού.
    Είναι δυνατό κάποιος σκλάβος να παραδώσει τον έλεγχο σε κάποιον άνθρωπο που πιστεύει πως διαθέτει μικρότερο δείκτη ευφυίας από τον ίδιο και συνολικά να τον θεωρεί πνευματικά κατώτερο;
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Σε ποιο βαθμό να παραδώσει τον έλεγχο;
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Στο βαθμό που τον παραδίδουν οι σκλάβοι. π.χ. πως θα ντυθεί, πως θα συμπεριφερθεί, μέχρι και στο τι αποφάσεις θα πάρει στη δουλειά του.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Το μέγεθος της παράδοσης δεν είναι κοινό σε όλα τα M/s ζευγάρια. Σε κάθε περίπτωση για να παραδώσει κανείς τον έλεγχο ενός τομέα της ζωής του (λ.χ. το πώς ντύνεται) στο σύντροφό του προϋποθέτει συναίνεση. Συνεπώς είτε εγκρίνει το αισθητικό του κριτήριο (Ο υποτακτικός θεωρεί ότι η κυρία του έχει πιο αναπτυγμένο αισθητικό κριτήριο αναφορικά με τα ρούχα; Θεωρεί ότι εκείνη κάνει ορθότερες επιλογές ένδυσης αν περίσταση; Αν διαφωνήσουν θα σκεφτεί ότι το πιθανότερο είναι η δική της εκδοχή να είναι η ορθότερη , είτε τον εμπιστεύεται αναφορικά με την ανάληψη ευθύνης σε περίπτωση όπου ληφθεί μία εσφαλμένη απόφαση (Τι θα συμβεί αν η κυρίαρχη διατάξει τον υποτακτικό της να κάνει crossdressing στο γραφείο; Θα τον συντηρεί εκείνη όταν τον απολύσουν  είτε αξιολογεί ότι αυτός ο τομέας της ζωής του, με δική του ευθύνη τίθεται συνολικά στην υπηρεσία του συντρόφου του (Ο υποτακτικός ντύνεται όπως θέλει η κυρία του, γιατί μόνο η στυλιστική άποψη της κυρίας του έχει αξία για εκείνον  είτε όλα μαζί με διαφορερικούς συντελεστές, είτε κάτι άλλο κλπ.

    Ορθολογιστικά ενδεχομένως θα βρούμε πολλούς λόγους που τεκμηριώνουν το ορθό της απόφασης κάποιου να παραδώσει τον έλεγχο σε κάποιον άλλο, πέρα από αυτόν που αναφέρεις, δηλαδή τη μεγαλύτερη ικανότητα εφαρμογής χειρισμών του άλλου (σημειώθηκε νωρίτερα ότι η ικανότητα ελιγμών δεν είναι ένα και το αυτό με την ευφυία, συνεπώς θα ήταν άστοχο να επιμείνουμε στην αναφορά της). Στην πραγματικότητα όμως, η δική μου πείρα μου δείχνει πως παραδίδει κανείς τον έλεγχο, επειδή αυτό που θέλει, είναι ακριβώς να παραδώσει τον έλεγχο, και από αυτό το χρονικό σημείο συνειδητοποίησης και έπειτα, η ποιότητα του ανθρώπου στον οποίον θα τον παραδώσει, θα αξιολογηθεί με τα κριτήρια που όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν και ενεργοποιούν στην αναζήτηση ενός ερωτικού συντρόφου. Για κάποιους ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, η εξαιρετικά υψηλή συναισθηματική ευφυία λ.χ. είναι ένα από τα κριτήρια (σεξουαλικότητας ή βιωσιμότητας της σχέσης μακροπρόθεσμα ή και τα δύο), ενώ για κάποιους άλλους όχι.
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Εδώ διαφωνώ. Τα κριτήρια (λογικά) συμπεριλαμβάνουν και την ικανότητα του άλλου να διαχειρίζεται πιθανά ανθρώπινες ζωές (μιας και μιλάμε για σκλάβους), το οποίο φυσικά απαιτεί το ανάλογο πνευματικό επίπεδο.
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Πιστεύω πως τα κριτήρια με τα οποία ένα υποτακτικό άτομο θα επιλέξει κάποιον Κυρίαρχο, διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχουν οι «συνηθισμένοι» άνθρωποι οι οποίοι αναζητούν ερωτικό σύντροφο.

    Μία κύρια διαφορά αφορά στην αναζήτηση ενός πνευματικά ικανού ανθρώπου ώστε να τον καθοδηγεί ορθά και να κυριαρχεί γενικότερα στη ζωή του.

    Υ.Γ. Ξαναδιάβασα καλύτερα την παράγραφο που έγραψες κι έκανα quote. Δε διαφωνώ. Προφανώς την παρανόησα  
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Πώς αξιολογείς κατ αντιστοιχία το ενδεχόμενο να κυριαρχεί στα πλαίσια της μεταξύ τους σχέσης και όχι εν γένει στη ζωή του;