Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποινικοποίηση της πορνείας;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 11 Δεκεμβρίου 2011.

1. Master DO

Master DO Regular Member

Απάντηση: Re: Ποινικοποίηση της πορνείας;

Το πλατειάζεις το θέμα τώρα και πρέπει να αλλάξεις ρεκλάμα στην πρόσοψη.
    Φέρε τα πίσω - μπρος,
    «Εκπόρνευση της δικαιοσύνης»
    και είσαι μέσα.

(ΓΕΡΜΑΝΟΣ.... και είσαι μέσα! )

2. camera_obscura

camera_obscura Regular Member

Master_DO,
    έχετε απόλυτο δίκιο, το πλατειάζω καθώς καθημερινά νιώθω να πεπλατύνεται ο εγκέφαλός μου μ' αυτά που βλέπω και ζω, κοινώς παθαίνω μια καταπλάκωση με το ίσιωμα...

3. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Απάντηση: Ποινικοποίηση της πορνείας;

Να δούμε οι Έλληνες πότε θα ποινικοποιήσουν και θα δικάσουν τις 300 πόρνες που έχουν βάλει στην βουλή, οι οποιες... έχουν κάνει ένα κράτος μπουρδέλο!

Last edited: 18 Δεκεμβρίου 2011
  4. vautrin

vautrin Contributor

Εντάξει, την ποινικοποίηση την καταδικάζουμε, θα ήθελα ωστόσο τη γνώμη σας σ’ ένα πιο δύσκολο ερώτημα. Η σημερινή κατάσταση στον χώρο του αγοραίου έρωτα παραμένει άθλια. Βία, καταναγκασμός, σωματεμπορία, υπερεκμετάλλευση, παιδεραστία, αρρώστιες, συνθέτουν μια εικόνα φρίκης δίπλα στην αστραφτερή βιτρίνα των συνοδών πολυτελείας. Το να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, δεν περιποιεί τιμές στην κοινωνία και τον πολιτισμό μας.

Τι νομίζετε ότι πρέπει και μπορεί ν’ αλλάξει και κυρίως με ποιον τρόπο;
    Ποια η ευθύνη της πολιτείας και ποια των πελατών ή των ιερόδουλων;

Ρεαλιστικές λύσεις παρακαλώ, όχι ευχολόγια.

5. llazouli

llazouli Contributor

Απάντηση: Re: Ποινικοποίηση της πορνείας;

Αγαπητέ vautrin, σκέφτομαι ότι όποια γνώμη ή λύση μπορεί να χει ο καθένας από μας που είναι έξω απ το χορό, ειναι για να χουμε να λέμε...πολύ σημαντικότερες είναι οι απόψεις των εκδιδομένων προσώπων που ζουν στο πετσί τους καθημερινά το σκηνικό φρίκης.
    Απ ό,τι διάβασα οι οργανωμένοι στο Σ.Ε.Π.Ε παλευουν με νύχια και με δόντια για τη νομιμοποίηση. Δεν ξέρω αν είναι η μαγική λύση, αφού στην Ελλάδα το θέμα είναι όχι η θεσμοθέτηση αλλά το ΠΩΣ θα εφαρμοστεί ο σχετικός νομος, πάντως απο κάπου πρεπει να αρχίσει να ξετυλίσσεται το κουβάρι.

Αντιγράφω σχετικά:

"Το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος εντείνει ολοένα τις προσπάθειές του για να πείσει τους κρατικούς φορείς να ενδιαφερθούν επιτέλους για τα θέματα του χώρου της πορνείας. Κύριο ζητούμενό του αποτελεί η τροποποίηση του Ν. 2734/99 και συγκεκριμένα η μείωση της απόστασης των 200 μ. σε 100 μ., σύμφωνα με την ΥΠ� ΑΡΙΘΜΟΝ 1185/23.07.2007 ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. Αν η τροποποίηση αυτή επιτευχτεί, αυτόματα θα μπορέσουν οι περισσότεροι από τους οίκους ανοχής που λειτουργούν σήμερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπό καθεστώς παρανομίας να νομιμοποιηθούν πλήρως και να αδειοδοτηθούν. Στη συνέχεια, εφόσον θα υπάρχουν νόμιμοι οίκοι, θα έχουν τη δυνατότητα και οι εργαζόμενοι σε αυτούς να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες χωρίς το φόβο των συνεχών συλλήψεών τους από την αστυνομία, υπό την προϋπόθεση βεβαίως να διαθέτουν οι ίδιοι τα απαραίτητα χαρτιά και να έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις.
    Τα οφέλη από μια τέτοια τροποποίηση του Νόμου θα είναι τεράστια όχι μόνο για τους άμεσα ενασχολούμενους στο χώρου του αγοραίου έρωτα αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Η ανάπτυξη του αναγκαίου νομικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα μπορεί να αναπτυχθεί αλλά ταυτόχρονα και να οριοθετηθεί η δραστηριότητα της πορνείας, θα οδηγήσει σταδιακά στην οριστική πάταξη των δικτύων της παρα- πορνείας. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που εκδίδονται σε οίκους ανοχής επιδιώκουν να καταστεί σαφής ο διαχωρισμός τους από τα άτομα εκείνα που εκπορνεύονται ελεύθερα (κάνοντας �πεζοδρόμιο�) και τα οποία δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο, δηλαδή δε διαθέτουν ούτε άδειες ασκήσεως επαγγέλματος αλλά ούτε έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η ύπαρξη νομίμως λειτουργούντων οίκων ανοχής θα υποχρεώνει και τους εργαζομένους εντός τους να τηρούν κάποιους κανόνες υγιεινής και να διαθέτουν απαραιτήτως τα χορηγούμενα από το Κράτος πιστοποιητικά.

Επιπλέον, το γεγονός ότι θα μπορούν να εργάζονται σε νόμιμα οικήματα αφού πρώτα έχουν εφοδιαστεί με νόμιμα χαρτιά εξασφαλίζει τη βεβαιότητα ότι το επάγγελμα αυτό θα ασκείται μόνο από άτομα που το έχουν επιλέξει ελεύθερα και συνειδητά και δεν αποτελούν θύματα και αντικείμενα εκμετάλλευσης κανενός τρίτου που θα προσπαθήσει να κερδίσει χρήματα εξωθώντας τα πρόσωπα αυτά στην πορνεία χρησιμοποιώντας βία, απειλές, ξυλοδαρμούς και παράνομη ομηρεία τους. Παντός είδους τρίτοι, μεσάζοντες και λοιποί παρασιτικώς ζώντες σε βάρος άλλων, εκμεταλλευόμενοι ιερόδουλες οι οποίοι τις εξαναγκάζουν να εκδίδονται παρά τη θέλησή τους δε θα έχουν θέση, συνεπώς, στο χώρο.
    Ίσως τελικά τα �σπίτια� αυτά να έχουν ονομαστεί �οίκοι ανοχής� όχι επειδή οι εργαζόμενοι σε αυτά �ανέχονται� τις σεξουαλικές ορέξεις και ιδιαιτερότητες του κάθε πελάτη αλλά επειδή επί σειρά ετών ανέχονται και προσπαθούν να αντέξουν την αδιαφορία και τον παραλογισμό ενός δυσκίνητου κράτους που θεοποιεί τη γραφειοκρατία και την απανθρωπιά του."

S.E.P.E

6. Master DO

Master DO Regular Member

Δεν με απασχολεί η πορνεία camera, ω camera.
    Ανέκαθεν ήμουν σιχασιάρης προς οτιδήποτε μου προσφερόταν με τη μορφή μερίσματος,
    όταν δηλαδή επισκεπτόμενος τη Βούλα για να ξελαφρώσω
    είχα μονίμως στο μυαλό μου πως πριν από μένα ξαλάφρωσε πάνω της ο Τάκης
    έχανα τη στυτική μου υπόσταση και αδυνατούσα να λειτουργήσω ξεκάθαρα σωματικά.
    Ένας αθεράπευτος αισθηματίας της συνουσίας ήμουν, είμαι και θα είμαι,
    ανίκανος να διαχωρίσω το γεννητικό μου σύστημα από την εγκεφαλική επιστασία,
    αυτόν τον οπλονόμο της ψυχής που καραδοκεί διαρκώς
    και επαναφέρει στην τάξη κάθε σαρκική παρεκτροπή, ορφανή από συναίσθημα.
    Για να επιτύχω στύση και οργασμό πρέπει να υπάρχει λόγος,
    λόγος εμπλουτισμένος από οποιοδήποτε συναίσθημα
    -και μην πάει το μυαλό σου μόνο σε αγάπες και λουλούδια εδώ -
    εγκεκριμένος και πιστοποιημένος από τον εγκέφαλο, τον οπλονόμο,
    τον εντολοδόχο της ψυχής μου.

Άντε βρε, με συγκίνησες και στα ομολόγησα, ούτε η πρώτη μου η γκόμενα να ήσουνα.

Α, ξέχασα να σου πω ότι από κάτι τέτοια μπερδέματα κατάντησα bdsmer. (Άσχετο).

Εσύ όμως πας να μας μπερδέψεις με τα νήματα που σκαρφίζεσαι,
    σε πήρε ο πόνος για την πορνεία τάχατες, όμως άλλα είχες στο μυαλό σου.
    Λοιπόν εγώ τα κορίτσια- πόρνες δεν τα φοβάμαι, θέλει προσόντα να είσαι πόρνη,
    να διαθέτεις αφ’ εαυτού σου ανταλλάξιμα αγαθά προς συναλλαγή,
    που μάλιστα στα προικοδότησε η φύση. Εμ, άντε έτσι βγαίνει κάποια στο κλαρί;
    Ανέκαθεν τα γούσταρα και τα παραδεχόμουν
    παρότι αν οι πελάτες τους είχαν τις ίδιες ιδιοτροπίες μ’ εμένα
    δεν θα ‘χε μείνει μπουρδέλο για μπουρδέλο ανοιχτό. (Άσχετο)

Άντε (πάλι) θα στα βάλω εγώ τα λόγια στο στόμα που δεν θέλησες να πεις.
    Μιλάς για εκπόρνευση ιδεών, αξιών και ονείρων.
    Μιλάς για εκείνους που τους βάλανε κάποιοι να φέρουνε βόλτα τοα των Οίκων των
    κι’ εκείνοι τους κατάντησαν οίκους ανοχής,
    εκπορνεύοντας την εντολή που είχαν στους οίκους αξιολόγησης.
    Οικο-λογικά φαινόμενα.
    Ακριβές, καλοπληρωμένες πόρνες που υπεξαιρούν με δόλο τη βούληση των εντολέων τους
    για να τη βγάλουν στο κλαρί της παγκοσμιοποιημένης μαστροπείας.
    Ε, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις στη «συμβολική» (όπως την αναφέρει η πηγή σου) κίνηση;
    Απαλλάσσοντας την πόρνη από το αξιόποινο της εκπόρνευσης
    και καθιστώντας υπόλογο τον πελάτη δημιουργείται δεδικασμένο.
    Ποιός θα τους κατηγορήσει έπειτα επειδή βγάλανε την εντολή τους στο κλαρί;
    Σε περίπτωση που κάποια υπόθεση φτάσει να εκδικαστεί (λέμε τώρα),
    θα καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης, ένας Γάλλος λογιστής, ένας Αγγλικανός εφημέριος,
    κι’ o ο Έλληνας ο λεβέντης που κοπάνησε στο κεφάλι εκείνο το παλικάρι που τον παρακαλούσε να μην το χτυπήσει και...
    αθώος ο κατηγορούμενος.

7. gaby

gaby Guest

Στέκει από άποψη συνταγματική να θεωρείται παράνομος και να τιμωρείται ο χρήστης μιας υπηρεσίας και όχι η παροχή μιας υπηρεσίας; Ένα αυτό

Τελικά συζητήθηκε αυτό το νομοσχέδιο άραγε;

Όσο για τη γνώμη μου, πρώτα πρώτα πρόκειται για Σαρκοζική υστερία. Το είχε αυτό ο Νικολά, ήταν μέγας εχθρός των πορνών από τότε που ήταν υπουργός εσωτερικών. Είχε περάσει κάτι νόμους που έβαζαν σοβαρούς περιορισμούς - τύποις τουλάχιστον - στην εξάσκηση της πορνείας.

Δεύτερο, πρόκειται για κακής ποιότητας πολιτική πρωτοβουλία αν ισχύει αυτό που υποπτεύομαι ότι κυρίως ενδιαφέρονται να πατάξουν την παράνομη μετανάστευση και το κάνουν δι αυτής της συγκεκριμένης τεθλασμένης. Αλλιώς, δεν στέκει λογικά να κυνηγάς τον πελάτη, αν η πόρνη είναι κανονικά καταχωρισμένη της ακυρώνεις τα χαρτιά, [μετά τι την κάνεις; την προσλαμβάνεις κάπου καθαρίστρια;] και έληξε η ιστορία.

Τρίτο, κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να αποτελέσει κοινωνική πρόοδο, αν αντιπροσώπευε συμβατές με ανθρωπιστικά ιδεώδη αντιλήψεις κάποιας κοινωνικής ελίτ η οποία είχε την οργανωτική ευχέρεια να θέσει προς εφαρμογή αυτά που έκρινε για σωστά και την ανάλογη υποστήριξη από τους διαμορφωτές κοινής γνώμης. Δε νομίζω όμως πως το επάγγελμα έχει πέσει σε μαρασμό και πως το μόνο που απομένει είναι η νομοθετική πράξη ακύρωσής του και η δυνάμει αυτής κύρωση των αναχρονιστικών αυτών στοιχείων που επιμένουν να είναι πελάτες πορνών.

Οπισθοδρόμηση δεν βλέπω πως θα μπορούσε να είναι, καθότι κάθε εποχή είχε τις πουτάνες της, άλλοτε προβληματικά πολλές και κραυγαλέες, άλλοτε σχετικά λίγες και μαζεμένες.

Αν και είναι ιστορικό σφάλμα, θεωρείται το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, άρα πότε ήμασταν χωρίς αυτό για να επιστρέψουμε εκεί;

8. Uther

Uther Contributor

Η κατάσταση την οποία φτιάχνουν είναι τέτοια ώστε όλοι να μην μπορούμε παρά να παρανομήσουμε κάπου. Αυτό συνέβαινε και κατά την διάρκεια του μεσαίωνα και συμπεριλάμβανε και τις πόρνες (ως εν δυνάμει μάγισσες ΄΄η ιερόδουλες του σατανα)

9. vautrin

vautrin Contributor

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. Απάντηση: Re: Ποινικοποίηση της πορνείας;

Bullseye.
    Πες και γιατί συμβαίνει αυτό.

Last edited: 12 Ιανουαρίου 2012
  11. Galeone

Galeone Regular Member

H απαγόρευση της πορνείας σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με κανέναν πουριτανισμό. Οι κυβερνήσεις που απαγορεύουν σήμερα την πορνεία όμως, το κάνουν για να αποκομίσουν όφελος από συντηρητικά αισθήματα πολιτών. Εξάλλου, οι ίδιες είναι υπεύθυνες για την ύπαρξη των αναγκών που οδηγούν στην πορνεία, δηλαδή τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η πορνεία εις βάθος, είναι στυγνός πουριτανισμός και σεξισμός. Και αυτό διότι, δίνει πάντα την εντύπωση πως το σεξ είναι κάτι "βρώμικο" και "απαγορευμένο", που πρέπει να χωθείς σε σκοτεινά σοκάκια, μακρυά από τα φώτα της "ευυπόληπτης" κοινωνίας για να το βρεις. Και φυσικά η πρσφορά θα είναι το χρήμα, καθότι το σεξ μετατρέπεται σε ένα εμπόρευμα όπως και το γυναικείο ή αντρικό αντίστοιχα σώμα. Οι θιασώτες των δήθεν ελεύθερων επιλογών, μάλλον δεν έχουν αναρωτηθεί κατά πόσο μια γυναίκα ή ένας άντρας ή ακόμα και ένα παιδί ζώντας σε συνθήκες πλήρους φτωχοποίησης και πολλές φορές όντας μετανάστης ή μετανάστρια, έχει πραγματικά την ελευθερία της επιλογής.

Όσοι πάλι θεωρούν πως απλά σε αυτούς τους ανθρώπους αρέσει υπερβολικά το σεξ, αυτό δεν αποτελεί απάντηση στο ερώτημα γιατί επιλέγουν να το κάνουν με την μορφή πλήρους εμπορευματοποίησης. Σε μια γυναίκα και έναν άντρα που τους αρέσει το σεξ τόσο πολύ, απλά πηδιούνται συνεχώς. Η εκπόρνευση δεν απορρέει από πουθενά. Επίσης, δεν νομίζω ότι το γονίδιο της σεξομανίας τυχαίνει να υπάρχει κατά 95% σε αλλοδαπές και αλλοδαπούς, ενώ όχι σε Έλληνες.

Τέλος δεν με αφορά η νόμιμη πορνεία. Δεν με αφορούν οι φόροι του κράτους σας ούτε η υγεία των πελατών. Η πορνεία είναι η πιο αποκρουστική όψη της εκμετάλλευσης και της μισθωτής σκλαβιάς. Είναι η πιο αποκρουστική όψη του πουριτανισμού και συντηρητισμού που υποβόσκει, που θέλει να καταδείξει το πόσο βρώμικο είναι το σεξ και πόσο απαξιωμένη κάθε πτυχή της ανθρώπινης προσωπικότητας κατά την διάρκεια αυτού.

Σε μια κοινωνία που η δημόσια έκραφη της ομοφυλοφιλίας κατακρίνεται, οι γάμοι μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου απαγορεύονται, δεν υπάρχει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία αλλά μάθημα θρησκευτικών, οι γυναίκες που πάνε με πολλούς θεωρούνται "πουτάνες", κάποιοι βλέπουν ως πρόοδο την πορνεία. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το πόσο αηδιαστική πραγματικά είναι η σύγχρονη κοινωνική αλλοτροίωση.

12. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Οι κυβερνήσεις έχουν πολύ πιο σημαντικά οφέλη από την απαγόρευση της πορνείας. Πρόστιμα, παράβολα, δικαστήρια, δικηγόρους κτλ κτλ Και μετά έρχεται και το παρακράτος που συνήθως για τέτοια ασήμαντα πράγματα κάνει κουμάντο στο κράτος. Αν η πορνεία θεωρούταν ένα απλό επάγγελμα όπως αυτό της πεντικιουρίστας/μανικιουρίστας/κομμώτριας/μασέρ θα είχαμε πολλούς φτωχότερους μπάτσους/εισαγγελείς/δικαστικούς/δημάρχους/πολιτικούς. Τους νταβατζήδες των νταβατζήδων δηλαδή.

Αν κάτι θα πρέπει να εξαφανιστεί, αν θέλουμε να έχουμε μια πιο όμορφη κοινωνία, αυτό είναι το διαχρονικά κοινωνικό καρκίνωμα, οι νταβατζήδες. Τότε η πορνεία θα γινόταν η πιο ειλικρινής έκφραση της ανθρώπινης πουτανιάς.