Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποινικοποίηση της πορνείας;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 11 Δεκεμβρίου 2011.

1. Galeone

Galeone Regular Member

Μάλιστα. Δεν νομίζω όμως ότι το πρόβλημα είναι οι "αιστερίζουσες απόψεις" στο φόρουμ αλλά μάλλον το αντίθετο. Πάντως, δεν επιμένω.

2. Galeone

Galeone Regular Member

Οκ, διαφωνώ.

3. atasai

atasai Regular Member

1. Θεωρείς ότι μία ιερόδουλη βγάζει λιγότερα από τον βασικό μισθό εκπορνευόμενη;
    2. Θεωρείς εξαίρεση την επιλογή της εκπόρνευσης από γυναίκες που είχαν επιλογή βασικού μισθού και άνω;

4. Δίας

Δίας Live a life by design not by default

Και πάλι είδες;Προσπαθείς "να ρίξεις λάδι στην φωτιά" ελπίζοντας να "τσιμπήσει" κάποιος.
    Μιλάς για το 91 και το 96 που λογικά λόγο της ηλικίας που αναφέρεις στο προφίλ το 91 ήσουν αγέννητη και το 96 μωρό,οπότε μας αναφέρεις λόγια που σου έχουν πει ή έχεις διαβάσει κάπου.

5. Galeone

Galeone Regular Member

To 91 φτωτοχωποιήθηκε απότομα πολύς κόσμος λόγω διάλυσης ΕΣΣΔ. Όταν κάτι αλλάζει γρήγορα και δραματικά, προκαλεί αναστάτωση. Τα στοιχεία το λένε, όχι εγώ... Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να γνωρίζω το τι συνέβη στον κόσμο από το '94 και μετά, επειδή πριν ήμουν αγέννητη.

6. Galeone

Galeone Regular Member

1. Δεν έχει σχέση με όσα έχω γράψει
    2. Δεν θεωρώ ότι αποτελεί επιλογή. Όποιος σε συνθήκες εξαθλίωσης και καπιταλισμού μιλάει για ελεύθερες επιλογές, δεν ξέρει τι του γίνεται.

7. atasai

atasai Regular Member

Και ο νταβατζής σε συνθήκες καπιταλισμού ζει. Δεν είχε επιλογή;

Galeone, εμένα ειλικρινά μου είναι πολύ συμπαθές το να θέλεις έναν κόσμο χωρίς πορνεία και να σε ανατριχιάζει που υπάρχει έστω και μία που το κάνει χωρίς τη θέλησή της. Απλά νομίζω ότι θα πέσεις από τα σύννεφα, αν όπως σε εμένα συνέβη, έρθεις σε επαφή με γυναίκες που νιώθουν ότι τις προσβάλλεις λέγοντας τους πως δεν το επέλεξαν και όταν στη συνέχεια δεις ότι και οι ίδιες όταν πιάσαν την καλή έγιναν και αυτές νταβατζούδες και ανοίξαν και "σωματείο". Και ακόμη περισσότερο όταν καταλάβεις ότι υπάρχουν κοπέλες που είχαν την βεντάλια των επιλογών που είχες και εσύ αλλά το βρήκαν πολύ θελκτικό να εκπορνευτούν (που φυσικά δεν θα ξεκινήσει ποτέ με αυτήν ακριβώς τη λέξη και τη συνειδητοποίηση) για να πάρουν καλά ρούχα.

Η νομιμοποίηση της πορνείας προστατεύει την πόρνη και ταυτόχρονα ρίχνει τις τιμές κάνοντας την επιλογή της εκπόρνευσης λιγότερο θελκτική.

Το ότι για κάποιες είναι επιλογή δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θύματα trafficking και πως δεν αξίζει μία σφαίρα σε όποιον πήγε με πόρνη χωρίς να βεβαιωθεί ότι διαθέτει διαβατήριο για να φύγει όποια στιγμή της καπνίσει.

Χωρίς να σημαίνει ότι με τη νομιμοποίηση θα είναι όλα ρόδινα, τουλάχιστον θα βγούνε αρκετά από τη μέση οι μπατσούληδες που παίρνουν το μερτικό τους κάνοντας τα στραβά μάτια και τα χρυσά πορτοφόλια. Σε δύο συνεχόμενες δίκες για τράφικινκ που είχα παρακολουθήσει όλως τυχαίως το τμήμα καλλιθέας και το τμήμα πύργου είχαν την τιμητική τους. Φαντάσου δλδ τι θα γινόταν αν μιλάγαμε για Ακρόπολη.

Last edited: 12 Μαϊου 2014
  8. Σωστή η atasai

9. Galeone

Galeone Regular Member

Δηλαδή εγώ που γεννήθηκα σε μια μικροαστική οικογένεια, οικονομικά δεν γνώρισα ποτέ στερήσεις, πήγαινα σχολείο, φροντιστήρια κλπ κλπ, μπόρεσα έτσι να περάσω στη σχολή μου κ.ο.κ έχω τις ίδιες επιλογές με μετανάστριες που ήρθαν στην Ελλάδα και δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Ωραίο το παραμυθάκι του νεοφιλελευθερισμού περί ελεύθερων επιλογών, αλλά δεν θα πάρω.

Το ότι μπορεί μερικές ή και πολλές ακόμη να κατέληξαν να υποστηρίζουν με σθένος αυτό που κάνουν, δεν με εκπλήσει. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κοινωνικής αλλοτροίωσης. Εγώ δεν κατηγορώ τις γυναίκες πάντως, αλλά τις συνθήκες στις οποίες ευημερεί η πορνεία.

Και αφού λέτε για ελεύθερες επιλογές, ας πάτε σε κανέναν πακιστανό ή μπαγκλαντεσιανό που πουλάει χαρτομάντηλα και λουλούδια στα φανάρια και πείτε του ότι αν ήθελε θα μπορούσε να επιλέξει να γίνει γιατρός, επιχειρηματίας, αφεντικό ό,τι γουστάρει αυτός ρε παιδί μου.

10. Κανονίστε την πορεία σας, λέμε... διότι όπως λέει και το γνωστό άσμα:

"... η πιο καλή γαργάρα είμ'εγώ
    γιατι μέ κέφ'όλα τα προσπερνώ"

Έτσι κι αλλιώς, μία είναι η κυρίαρχη αντίθεση  

11. Η κατάργηση τουλάχιστον της νόμιμης πορνείας ( δηλαδή των καθαρά δηλωμένων οίκων και των εργαζομένων τους ) είναι καθαρή ηλιθιότητα. Δεν ξέρω αν η πορνεία είναι λειτούργημα αλλά είχε και θα έχει πάντα ζήτηση η συγκεκριμένη "αγορά " . Επειδή είναι ανούσιο να στρουθοκαμηλίζουμε και να ακολουθούμε το "δόγμα" τα "σκουπίδια αν τα βάλουμε κάτω απ' το χαλάκι, δεν μυρίζουν ". Ας κάνουμε πιο αυστηρές τις ήδη υπάρχουσες ποινές για την δουλεμπορία, έτσι ώστε να αποτρέψουμε το επαχθές φαινόμενο των απαγωγών και εκμετάλλευσης εκείνων των γυναικών που τον δρόμο της πορνείας δεν τον διάλεξαν, αλλά τους επιβλήθηκε. Παιδιά η Ελλαδίτσα που σε πολλά πράγματα χωλαίνει, πιστέψτε με ότι σε πολλά άλλα είναι πιο λογική και "σωστή" από άλλες πιο "προηγμένες" χώρες. Έζησα πάρα πολλά χρόνια στην Ιταλία και συνεχίζω να έχω στενούς δεσμούς με εκείνη την χώρα...Το λοιπόν η "προηγμένη" Ιταλία έχει καταργήσει τα "σπίτια" όπως τα ονομάζανε από δεκαετίες...Αποτέλεσμα? Αρκετοί δρόμοι πολλών ιταλικών μητροπόλεων να είναι γεμάτοι από αρμάδες προς έκδοση ατόμων αμφιβόλου κατάστασης υγείας...βορά στις ορέξεις κάθε συνδικάτου η μικροσυμμορίας που τους εκμεταλλεύεται και με τους συνεπαγόμενους κινδύνους για την δημόσια τάξη και υγεία...Πονάει κεφάλι, κόβει χέρι, είναι τουλάχιστον μαλθακία...Στο κάτω κάτω της γραφής αν κάποιος θέλει να πάει σε πουτάνες κτλ κτλ είναι δικαίωμα του. Φτάνει με την ψευδοηθική του κώλου...κάποια πράγματα δεν επιβάλλονται...Τα προβλήματα λύνονται με φρόνηση και όχι βάζοντας φαινομενικά παρόμοιες καταστάσεις στο ίδιο καζάνι...

12. Δίας

Δίας Live a life by design not by default

Ας τα πάρουμε από την αρχή:
    Οι μετανάστριες είχαν την ελεύθερη επιλογή ή πάω να δουλέψω πχ καθαρίστρια και να παίρνω "τρεις και εξήντα" ή δουλεύω "ξεκούραστα" με μεγαλύτερο εισόδημα.
    Καμία κοινωνική αλλοτρίωση δεν υπάρχει σε μια συνειδητή επιλογή.
    Για τα άτομα στα φανάρια και πάλι είχαν ελεύθερη επιλογή.Ή έμεναν στην χώρα τους ή μετανάστευάν σε μια άλλη χώρα.
    Το ερώτημα που λες να τους θέσουν το ίδιο θα μπορούσε να είχε τεθεί και όταν έμεναν στην χώρα τους γιατί θα πρέπει εδώ να γίνουν αυτό που θέλουν;
    Τέλος εάν δεν τα "κονομούσαν" οι πακιστανοί στα φανάρια δεν θα είχαμε τόσο μεγάλη εκροή συναλλάγματος από την χώρα μας προς τις δικές τους.