Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιοι είμαστε "εμείς";

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 12 Φεβρουαρίου 2015.

  1. Ούτε Θεός ούτε δαίμονας ορίζει τους κανόνες πάρα μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος. Η διαστροφή όσο αφορά συναινούντες ενηλικες είναι νορμάλ ότι και να ειναι. Οτιδήποτε πέρα από εκεί είναι ποινικά κολάσιμο ακόμα και σαν φαντασίωση είναι κατακριτέα. Καμία ανοχή. Μόνο ψυχιατρική βοήθεια.
     
    Last edited: 14 Φεβρουαρίου 2015
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    «Εκόμισα εις την Τέχνη»

    Κάθομαι και ρεμβάζω. Επιθυμίες κ’ αισθήσεις
    εκόμισα εις την Τέχνην— κάτι μισοειδωμένα,
    πρόσωπα ή γραμμές· ερώτων ατελών
    κάτι αβέβαιες μνήμες. Aς αφεθώ σ’ αυτήν.
    Ξέρει να σχηματίσει Μορφήν της Καλλονής·
    σχεδόν ανεπαισθήτως τον βίον συμπληρούσα,
    συνδυάζουσα εντυπώσεις, συνδυάζουσα τες μέρες.

    Κ.Π.Καβάφης
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Αlert!..

    Κατά πόσο το bulling που παρατηρείται συχνά μεταξύ των συμφορουμητών, έχει τις ρίζες του σε αυτή
    τη νοοτροπία;

    p.s: Έχω αντιμετωπίσει ρατσισμό από άτομα που ασχολούνται με το BDSM, λεκτικό, σε επίπεδο φορουμικής επικοινωνίας/p.m/post.
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor


    ..Αν στην φαντασίωση σου, σου κάνει γλυφομούνι ο σκύλος σου, είναι κατακριτέα και ποινικά κολάσιμη;
    Έριξες στην πυρά τουλάχιστον το έργο του Μαρκήσιου και του Εμπειρίκου με το σχόλιο σου για την αξία της φαντασίωσης,
    ούτε στην βικτωριανή εποχή να είμασταν.
     
  7. Εάν είναι πράξη είναι ποινική γιατί είναι κακοποιηση. Αν είναι φαντασίωση χρήζει ψυχιατρικής παρακολουθησης. Καλή η λογοτεχνία αλλά δε νομίζω να είναι και κάτι παραπάνω από λογοτεχνία.Η ανεκτικότητα σε φαντασιωσεις που εάν ήταν πραξεις θα ήταν παράνομες διευκολύνει να σβήσουν τα ορια μεταξυ φαντασιωσης και πραγματικότητας.
     
  8. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    το DSM τι λει?  
     
  9. Τα έχουμε ξαναπεί, να μην τα ξαναλέμε και κουράζομεθα ασκόπως.
    Το Μπούλινγκ εντός φορουμητών, καθώς και ο ρατσισμός (οφθαλμοφανής ή υπόγειος) δεν ξεκινά τόσο από τις διαφορές στις απόψεις, τα βιώματα του καθενός κλπ
    Πηγάζει, κυρίως, από την πεποίηθηση ορισμένων (δυνάμεις του χώρου) ότι το BΟΥΔΟΥΣΟΥΜΟΥ (εντός εκάστοτε φορουμικού γίγνεσθαι) είναι είναι ένα κλειστό βιλαέτι με συγκεκριμένη ιεραρχεία.
    Όσοι δηλώνουν ανένταχτοι ή αντίθετοι με αυτό και ακολουθούν ατομική πορεία (με δεδομένο ότι o ερωτικός σαδομαζοχισμός είναι κομμάτι ερωτικής ταυτότητας όχι κόμμα της Βουλής ή ομάδα ποδοσφαίρου) είναι, συνήθως, οι πρώτοι που δέχονται, αργά ή γρήγορα κάποιες "κατραπακιές" από τους οπαδικούς.
     
  10. Ευτυχώς η ψυχιατρική δε συμμερίζεται απόψεις σαν αυτή. Ευτυχώς επίσης ο δυτικός κόσμος έχει σταματήσει το κυνήγι μαγισσών.
    Μπορεί σήμερα, 400 χρόνια μετά το Διαφωτισμό, ορισμένοι να ισχυρίζονται -όχι άδικα- οτι μπαίνουμε σε ένα νέο μεσαίωνα, εύχομαι όμως να μην επικρατήσει ποτέ η αστυνόμευση της σκέψης.
     
  11. Συγκαταλέγεις την κτηνοβασία ή την παιδοφιλία στις σεξουαλικές διαστροφές που δε χρίζουν ψυχιατρικης βοήθειας;Πάνω από τις καύλες και τα χυσίματα αγαπητέ είναι η προστασία των αδύναμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να υπεραμυνθούν του εαυτού τους. Και αν οι υπόλοιποι κλείνουμε τα μάτια στις οποίες ορέξεις ως πρόφαση στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης αυτών τότε τα αποτελέσματα αν μη τι άλλο θα είναι μια αποκτηνωμένη κοινωνία.
     
  12. Elune

    Elune Priceless

    Πολιτική ορθότητα.Εκφράζει τα όρια μέσα στα οποία λέξεις και πράξεις δεν προσβάλλουν ποτέ κανέναν.

    Πολλές φορές θα συναντήσετε άτομα που θα σας πουν ότι η πολιτική ορθότητα δεν υπάρχει και είναι απλά μια δικαιολογία για την προαγωγή και την απενοχοποίηση του σεξιστικού, ομοφοβικού, τρανσοφοβικού και οποιουδήποτε άλλου –φοβικού λόγου μπορεί να βάλει ο νους σας.

    Τα ίδια αυτά άτομα ή υποκείμενα (όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται) θα ονομάσουν τον όρο «πολιτική ορθότητα» προβληματικό και θα θελήσουν να του αλλάξουν ονομασία χάριν, μαντέψτε, γαμημένης πολιτικής ορθότητας.

    Η έννοια αυτή και η χρήση της είναι υπεύθυνες για την ενοχοποίηση λέξεων, φράσεων πράξεων και συμπεριφορών από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως υπερασπιστές των ελευθεριών και της ατομικότητας-διαφορετικότητας-ιδιαιτερότητας και όποιας άλλης –ότητας του καθένα.

    Επίσης έχει την κύρια ευθύνη για την ολοκληρωτική καταστροφή λέξεων βάζοντάς του την πανηλίθια, άνευ προφοράς, κατάληξη @.

    Παράδειγμα:

    -Θέλει κάποι@ άλλ@ να κάνει κάποια ερώτηση;
    -Είμαστε όλ@ θιγμέν@.

    Και άλλα τέτοια κακάσχημα και χωρίς καμία ουσία λεξίδια που δεν μπορούν καν να διαβαστούν γελοιοποιώντας, έτσι, και εξευτελίζοντας τη γλώσσα η οποία έχει ήδη όσες καταλήξεις χρειάζεται για να εκφραστούν τα πάντα και ακόμα περισσότερα.

    Η πολιτική ορθότητα λειτουργεί περίπου σαν τη θρησκεία. Με πρόσχημα αυτήν, για χάρη αυτής και με βασικό όπλο αυτήν, έχουν κατηγορηθεί λέξεις, φράσεις, εκφράσεις, στίχοι ακόμα και ρούχα για όλα τα κακά της πατριαρχείας και όσων αυτή κουβαλάει.

    Οι υποστηρικτές της πολιτικής ορθότητας ονειρεύονται έναν κόσμο που θα απαγορεύεται η χρήση κάποιων λέξεων και όλων των νοημάτων τους για να μην προσβάλλονται τα αισθήματα ΚΑΝΕΝΟΣ. Βέβαια, κάτι τέτοιο γίνεται ήδη καθώς ο νόμος περί βλασφημίας αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όποιος πληγώνει το θρησκευτικό ΑΙΣΘΗΜΑ του άλλου με ΛΕΞΕΙΣ ή πράξεις θα πρέπει να φυλακίζεται. Ναι, παιδιά, δώστε πόνο. Φτιάξτε νόμους για όσες λέξεις σας κάνουν να νιώθετε άσχημα.

    Ξέρω ότι αυτό δεν μοιάζει πολύ με λήμμα λεξικού αλλά οκ. Στα παπάρια μου. Δικό μου είναι το λεξικό το γράφω όπως θέλω.

    Συμπερασματικά και μόνο μπορούμε να ορίσουμε την εν λόγω έννοια κάπως έτσι:

    Πολιτική ορθότητα: Το αγγούρι που έχει μπει τόσο βαθιά στον πάτο κάποιων με αποτέλεσμα να μην τους αφήνει να κατανοήσουν ότι οι λέξεις έχουν πολλαπλά νοήματα και δεν αναφέρονται πάντα στη δική τους προσωπική σφαίρα πραγματικότητας.

    by Leia Organo Solo