Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιοι είμαστε "εμείς";

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 12 Φεβρουαρίου 2015.

  1. Ας προσπαθήσουμε να δούμε ψύχραιμα το θέμα:
    Υπάρχει η φαντασίωση, η εκπεφρασμένη πρόθεση και η πράξη.
    Από την άλλη πλευρά υπάρχει η θεραπεία (ψυχική) και η καταστολή (νομική).
    Εχω για παράδειγμα τη φαντασίωση της παιδεραστίας, αλλά δεν διανοούμαι να την πραγματοποιήσω γιατί αντίκειται στην ηθική και αξιακή μου συγκρότηση. Αντιμετώπιση: ψυχοθεραπεία, εαν και εφ' όσον η φαντασίωση μου προξενεί άγχος διαχείρισης και κρίνω οτι δε μπορώ να είμαι λειτουργικός στην καθημερινότητά μου.
    Εστω οτι δε μου αρκεί η φαντασίωση, αλλά εκφράζω ανοιχτά την πρόθεση να την πραγματοποιήσω. Εμποδίζομαι μόνον από το νομικό πλαίσο. Αντιμετώπιση: ψυχοθεραπεία οπωσδήποτε. Εαν μάλιστα η πρόθεση εκφράζεται επανηλειμμένα και με ένταση, χρεάζεται να εξαναγκαστώ σε ψυχιατρική παρακολούθηση.
    Δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ στην περίπτωση που η φαντασίωσή μου γίνεται πράξη. Εννοείται πως ισχύουν τα κατά το νόμο προβλεπόμενα.

    Ας μη ρίχνουμε λοιπόν ανθρώπους στην πυρά επειδή έχουν μιά φαντασίωση. Η σύνδεση της φαντασίωσης με τη πράξη δεν είναι γραμμική. Παρεμβάλλεται η απειλή της τιμωρίας, αλλά κατά κύριο λόγο η ίδια η ηθική, κοινωνική και ατομική.
    Από την άλλη μεριά, όταν κάποιος εκφράζει πρόθεση, καλό είναι να μη τον κράζουμε, ούτε να του γυρίζουμε την πλάτη. Είναι σα να τον σπρώχνουμε πιό κοντά στην πιθανότητα να την πραγματοποιήσει.
     
  2. Ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμενος. Το ότι εσύ δε προτίθεσαι να πραγματοποιήσεις αυτήν σου τη φαντασίωση λόγω του αξιακού σου συστήματος δε σημαίνει ότι όλοι όσοι τις εκφράζουν εχουν τις ίδιες ηθικές αναστολές. Ο ρόλος ο δικός μας ως μια κοινότητα έστω ηλεκτρονική ποιος θα πρέπει να είναι όταν εκφραστούν τέτοιου είδους φαντασιώσεις; Ακούμε σωπαίνοντας;
     
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    http://www.tovima.gr/science/psychology-sociology/article/?aid=479810

    μόνο μην ξεχνάτε ότι οι στατιστικές έρευνες είναι από τους καλύτερους τρόπους για να οδηγηθείς στο συμπέρασμα που θέλεις.

    Πάντως κι ένα βιβλίο που περιγράφει έναν φόνο λεπτομερέστατα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί, να είναι απαγορευμένο σύμφωνα με λογικές που περιγράφονται παραπάνω;

    Αυτό που μάλλον θέλουν κάποιοι να πούν είναι ότι πρέπει να μπουν όρια σε αυτά που σκέφτεται κάποιος και σ' αυτά που επιτρέπονται να δημοσιευτούν;
     
  4. Dapom

    Dapom Contributor

    Αν είναι δυνατόν ρε παιδια...ειλικρινά καταλαβαίνετε τι συζητάμε;
    Μήπως να αρχίζουμε να βάζουμε τσιπάκια και στο μυαλό και να κάνουμε ηλεκτροσοκ σε όποιον έχει ανάρμοστες φαντασιώσεις;
    Μήπως να αρχίζουμε να καίμε βιβλία;
    Μήπως να αρχίζουμε να αναλύουμε το DNA των βιαστών/παιδεραστών κλπ και όποιο παιδί γεννιέται με κοινά στοιχεία στο DNA να το ρίχνουμε στον καιάδα για να μην γίνει βιαστής ή παιδεραστής οταν μεγαλώσει;

    Δηλαδή πραγματικά υπάρχουν τέτοιοι προβληματισμοί ή κάποιοι λέτε οτι λέτε απλά για την αντίδραση;
     
  5. lexy

    lexy .ti.va.

    Εξαρτάται από το πως θα εκφραστούν.

    Και τι εννοείς "να εκφραστούν οι φαντασιώσεις";
    Να περιγραφούν ως τέτοιες , όπου ο συμβιβασμός του "φαντάζομαι ότι κάνω μα δεν προτίθεμαι να κάνω" είναι ξεκάθαρος, ή "θα κάνω πραγματικότητα αυτο που φαντασιώνω";
     
  6. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Διαβάζοντας όσα, ενδιαφέροντα ή όχι και τόσο, γράφτηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί μου μένει η απορία, αν στη συζήτηση αναμείχθηκαν εσκεμμένα τόσες διαφορετικές έννοιες ή απλώς το πράγμα ξέφυγε από τους συνομιλητές.

    Κατ' αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε, αγαπητέ @MasterJp , ότι η ηλικία στην οποία αναφέρεστε, είναι το 15ο έτος πια και όχι το 14ο έτος.
    Κατά δεύτερον, θα ήθελα να σας ζητήσω να δηλώσετε ρητώς όχι ως άτομο, αλλά ως μέλος της διαχειριστικής ομάδας του φόρουμ, ότι θα προστατεύσετε σε πρώτο λόγο εσάς και μετά εμάς από όποιον προσπαθήσει να περιγράψει έκνομες φαντασιώσεις του εδώ.
    Δεν το ζητώ για λόγους ηθικούς, είμαι πολύ κυνικός, για να κάνω κάτι τέτοιο. Το ζητώ για λόγους καθαρά νομικοπρακτικούς. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να εξασκήσει κάποιος το φετίχ του κινδύνου από το να συμμετέχει σε ένα ανοιχτό φόρουμ, όπου δημόσια διατυπώνονται σκέψεις ποινικά κολάσιμες. (Για να μην παρεξηγηθώ τονίζω τις λέξεις "ανοιχτό" και "δημόσια").

    Στο ζουμί τώρα, συντάσσομαι με την άποψη ότι η σκέψη δε διώκεται και δεν πρέπει να διώκεται!
    Βέβαια το δίπολο ασφάλεια - ελευθερία ταλανίζει τους ανθρώπους από τότε αποφάσισαν να ζουν σε αγέλες, είναι πάντοτε επίκαιρο και απολύτως εύπλαστο. Αναλύεται κάθε στιγμή, σε κάθε τόπο, από κάθε άνθρωπο κατά το δοκούν.

    Εξ ορισμού η τέχνη δεν (πρέπει να) είναι πολιτικώς ορθή.
    Σε κάθε περίπτωση η ελευθερία του Εμπειρίκου να περιγράψει ερωτικές σκηνές με ανήλικους συντρέχει με την ελευθερία του αναγνώστη να επιλέξει να μην τον διαβάσει γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

    Το πρόβλημα γεννάται, όταν εκτός από τον Εμπειρίκο, γράψω κι εγώ κάτι αντίστοιχο.
    Ανακύπτουν τότε δύο ειδών ζητήματα. Το πρώτο είναι νομικό, το δεύτερο ηθικό.
    Το μεν νομικό είναι ξεκάθαρο. Δεν πράττω -κατά το νόμο-, αν το μυαλό μου γεννά παιδοφιλικές εικόνες. Πράττω, αν παρασύρω ανήλικους να συμμετέχουν σε αυτές ή αν δεν τους αποτρέπω από το να κάνουν.
    Το δε ηθικό είναι συζητήσιμο. Η σημερινή ηθική του δυτικού κόσμου μέμφεται κάθε ερωτική πράξη, όταν το έτερο μέλος δεν μπορεί να συναινέσει. Δεν ήταν πάντοτε έτσι εδώ και αντιστοίχως δεν είναι παντού έτσι τώρα.

    Η προσωπική μου ηθική είναι απέναντι από κάθε τι που, έστω υπονοεί ερωτική πράξη με ανήλικο. Εξασκώντας την ελευθερία μου, δε διάβασα τις σχετικές σκηνές στο Μεγάλο Ανατολικό.
    Είναι ένα θέμα αυτό όμως και διαφορετικό το να γινόμαστε κριτές και δη καταδικαστικοί ανθρώπων για τις σκέψεις τους. Καλό είναι πριν λάβουμε μία θέση και την υποστηρίξουμε σθεναρά, να αντιλαμβανόμαστε συνολικά και όχι αποσπασματικά τι ακριβώς υποστηρίζουμε.
     
  7. Elune

    Elune Priceless

    +R.I.P+


     
     
  8. Kαι μη χoιρότερα @Elune
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @no_Taboo : άν δεν με απατά η μνήμη μου το όριο είναι τα 13 έτη όταν ο παρτενέρ είναι κάτω των 16 και τα 15 σε διαφορετική περίπτωση, και να με απατά όμως δεν έχει σημασία θα δεχθώ το δικό σας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, και ως άτομο και ως μέλος της διαχειριστικής ομάδας, ότι η προστασία στην οποία αναφέρεστε, στις περιπτώσεις που αναφέρετε, είναι δεδομένη ακριβώς για τους λόγους που αναφέρετε. Θα ήταν όμως γελοίο να τιμωρήσουμε ή να στηλιτεύσουμε κάποιον επειδή αναδημοσίευσε αποσπάσματα από τον Ανατολικό, έργα του Μαρκήσιου ή του Apolynair, αναφέρθηκε σε αυτά ή ανέφερε το συγκεκριμένο θέμα σε συζητήσεις όπως η παρούσα, δεν νομίζετε;

    Έχω ήδη τονίσει, θέλω να πιστεύω επαρκώς, την διαφορά μεταξύ της αναφοράς - παρουσίασης και της προτροπής - παραίνεσης, υπό αυτό το πρίσμα, στο οποίο συνάγω από τα γραφόμενά σας πως συμφωνούμε, η διαφορά αν γράψετε εσείς κάτι αντίστοιχο του Ανατολικού θα ήταν μάλλον αισθητική και / ή καταξίωσης.

    Η θέση των μέχρι τώρα posts μου, αλλά και η εν γένει στάση της διαχείρισης σε παρόμοια θέματα συμπίπτει με την δική σας: είναι διαφορετικό θέμα η ηθική και η αισθητική εκάστου εξ ημών και διαφορετικό το να γινόμαστε κριτές και δη καταδικαστικοί ανθρώπων για τις σκέψεις τους. Όπως ο ίδιος είπατε, εξασκώντας την ελευθερία σας δεν διαβάσατε τις σχετικές σκηνές στο έργο του Εμπειρίκου.
     
    Last edited: 18 Φεβρουαρίου 2015
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    P.s: Προφανώς η φράση "αφήστε τον κόσμο να μιλάει χωρίς να τον λογοκρίνετε" είναι πολύ απλή για τα φωτισμένα αυτά μυαλά.
    Don't mess with ... motherfuckers. Deal with it.
    Αφήστε αγάπη, μπινελίκια, ερωτήσεις, απαντήσεις, δηλώσεις, εκδηλώσεις, επιθυμίες σεξουαλικές/διαστροφές και μη.

    Σκατά στους τάφους όσων θέλουν να μας πουν πως θα μιλάμε, πως θα γράφουμε, τι θα βλέπουμε και με τι θα καυλώνουμε.

     
    ‪#‎αφήστε_τις_γαμημένες_λέξεις_ήσυχες‬

    Σας Μερσώ!..
     
  11. Μad πως τολμάς να μιλάς ελευθεριακά?
    Πως τολμάς να αναφέρεις τον Μέγα Ανατολικό?
    Πως τολμάς να ποστάρεις την princessα leia φιμωμένη με ball gag?
    Ο Αστυνόμος Χαρίτος ΒOY της διαγαλαξιακής αστυνομίας σκέψης είναι στο κατόπι σου.
    Θα λογοδοτήσεις στην Πλατεία Συντάγματος πολύ σύντομα....πουτ(αρν)άκι