Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιος είναι ο τυχερός σου αριθμός ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Δεκεμβρίου 2008.

?

Ποιος είναι ο τυχερός σου αριθμός;

  1. 0

    0 vote(s)
    0,0%
  2. 1

    0 vote(s)
    0,0%
  3. 2

    0 vote(s)
    0,0%
  4. 3

    5 vote(s)
    13,9%
  5. 4

    1 vote(s)
    2,8%
  6. 5

    3 vote(s)
    8,3%
  7. 6

    0 vote(s)
    0,0%
  8. 7

    6 vote(s)
    16,7%
  9. 8

    3 vote(s)
    8,3%
  10. 9

    2 vote(s)
    5,6%
  11. άλλο

    3 vote(s)
    8,3%
  12. δεν έχω τυχερό αριθμό

    13 vote(s)
    36,1%
  1. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Σε συνέχεια των αναφορών για τον αριθμό "φ" που εκφράζει την Χρυσή Τομή, θα πρέπει να προσθέσω ότι εκτός από την κατασκευή μνημείων υπάρχουν σχέσεις Χρυσής Τομής ανάμεσα στις αποστάσεις αρχαίων Ελληνικών πόλεων και ιερών χώρων.

    Στα παρακάτω ζεύγη η πρώτη απόσταση αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο τμήμα του λόγου της Χρυσής Τομής (β) και η δεύτερη στο συνολικό μήκος (λ)

    Δελφοί – Δωδώνη και Δελφοί – Αθήνα // Δελφοί – Θήβα και Δελφοί – Αθήνα // Δελφοί – Ολυμπία και Ολυμπία – Χαλκίδα // Δήλος – Ελευσίνα και Δήλος – Δελφοί // Επίδαυρος – Δελφοί και Επίδαυρος – Δήλος // Επίδαυρος – Σπάρτη και Επίδαυρος – Ολυμπία // Κνωσός – Δήλος και Κνωσός – Χαλκίδα // Ολυμπία – Χαλκίδα και Ολυμπία – Δήλος // Σπάρτη – Ολυμπία και Σπάρτη – Αθήνα.
     
  2. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Από τα αρχαία χρόνια σε όλους τους λαούς και όλες τις θρησκείες υπήρξαν αριθμοί που θεωρήθηκαν ιεροί και συμβολικοί. Στην αρχαία Μεσοποταμία, την Αίγυπτο, την Ινδία και την Παλαιστίνη ο αριθμός 3 είχε ιδιαίτερη σημασία. Οι Πυθαγόρειοι δημιούργησαν ολόκληρη θεωρία με βάση τους αριθμούς. Ο αριθμός 7 έπαιξε σημαντικό ρόλο σε μεταγενέστερες εποχές, ενώ μαζί με το 3 και το 4 πέρασε στις παραδόσεις πολλών λαών σαν αριθμός ευοίωνος. Τις απόψεις αυτές ενίσχυσε η καββαλιστική αριθμολογία τα χρόνια του Μεσαίωνα. Οι διάφορες δοξασίες περί των αριθμών αναμείχθηκαν και έλαβαν σημαντικό ρόλο σε διάφορα φιλοσοφικά συστήματα, ενώ η εκλαΐκευση αυτών των δοξασιών δημιούργησε συμβολικές, μαγικές ή προφητικές εθιμολογίες.

    Στα καθ΄ημάς ο αριθμός 3, χρησιμοποιήθηκε για εξορκισμό, μαντεία και ευοίωνες πράξεις (το τριπλό σταυροκόπιασμα, το φτύσιμο 3 φορές κλπ.). Αντίθετα το 1 άφησε κακή εντύπωση καθώς θεωρήθηκε ότι καταστρέφει τα ζεύγη και με τη σειρά του φθειρόμενο οδηγεί στο 0 (έκφραση ένα = κανένα), ενώ επίσης δυσείωνοι αριθμοί θεωρήθηκαν και το 7 και το 11. Για το γνωστό "δυσοίωνο" 13 δεν υπήρξε αντίθετα κάτι στην ελληνική παράδοση, αλλά η πρόληψη είναι εισαγώμενη.

    Η ιερότητα των αριθμών αναγνωρίστηκε και από πολλές θρησκείες. Οι συχνότεροι είναι οι 3, 7 και 9. Οι αρχαίοι Έλληνες ομιλούσαν περί 7 Πλανητών, τις 7 Πλειάδες, τις 7 Υάδες, τα 7 αστέρια της Μικρής και της Μεγάλης Άρκτου, τους 7 σοφούς και τα 7 θαύματα. Για το Χριστιανισμό ιδιαίτερο ρόλο παίζουν το 1 (γνώρισμα του ενός Θεού) και το 3 (Τριάδα Πατέρα - Υιού - Αγίου Πνεύματος, τριήμερη Ανάσταση, τρισάγια, Τριώδιο κλπ.).

    ΠΗΓΗ: Εγκυκλοπαίδεια "Ήλιος"
     
  3. kat_slave

    kat_slave New Member

    Δεν εχω τυχερο αριθμο.Την τυχη μας τη διαμορφωνουμε μονοι μας,την κατευθυνουμε οσο ειναι δυνατο με τον καλυτερο τροπο.