Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιος κάνει την αρχή?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Avalonia, στις 13 Νοεμβρίου 2008.

  1. Απάντηση: Ποιος κάνει την αρχή?

    Χωρίς να σημαίνει οτι το αντίθετο το βρίσκω άσχημο, θεωρώ οτι ιστορικά και φυσικά, η διεκδίκηση και η κατάκτηση στην αρχή μιας σχέσης ταιριάζουν περισσότερο στον άντρα. Δε χρειάζεται να αναλύσω, φαντάζομαι, οτι η διεκδίκηση μπορεί να γίνει αντίστοιχα με κυριαρχικό ή με υποτακτικό τρόπο.
     
  2. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Ποιος κάνει την αρχή?

    .................................



    .................... 
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Η γνώμη μου είναι ότι την ουσιαστική αρχή την κάνει το υποτακτικό στοιχείο και ότι αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία απόφαση που παίρνει, είτε στο παιχνίδι της βραδιάς είτε στη σχέση.

    Το λέω αυτό για δύο κύριους λόγους.

    Ο ένας λόγος είναι ότι αυτός που κάνει την αρχή εκτίθεται, νιώθει ανοιχτός και ευάλωτος στον άλλο που αποφασίζει αν θα τον δεχτεί, αν το υποτακτικό στοιχείο δεν έχει την προδιάθεση να ανοιχτεί στον συγκεκριμένο Κυρίαρχο, για το παιχνίδι ή τη σχέση, τότε δεν είναι έτοιμο για παιχνίδι, για σχέση ή για τον συγκεκριμένο Κυρίαρχο ή δεν είναι τόσο ισχυρή η βούλησή του για βδσμ ή η χημεία.

    Ο άλλος λόγος είναι ότι μου φαίνεται φύσει αδύνατο αυτός που κάνει την αρχή - δηλαδή στο συλλογικό υποσυνείδητο αυτός που θέλει περισσότερο ώστε να εκτίθεται - να θέτει κιόλας και τους κανόνες! Τους κανονες, όποτε υπάρχουν κανόνες, φύσει και θέσει τους βάζει ο καλυμμένος, όχι ο εκτεθειμένος που ανοίγει τη διαπραγμάτευση.

    Κάτι που θέλει την τέχνη του, μην ξεχνάμε   η έκφραση της επιθυμίας εννοώ   Απαιτεί, πιστεύω, κάποια εμπειρία, ακονισμένο ένστικτο, ψυχή και μία κάποια χάρη, αλλά σίγουρα είναι και θέμα πολιτισμικό, ιδίως όταν το υποτακτικό στοιχείο είναι γυναίκα.
     
    Last edited by a moderator: 3 Δεκεμβρίου 2008
  4. Απάντηση: Re: Ποιος κάνει την αρχή?

    Το να μην κάνω την πρώτη προσέγγιση σημαίνει οτι δεν είμαι έτοιμη να ανοιχτώ τελικά; Και αν όντως δεν είμαι, δε θα είναι μεγαλύτερη ικανοποίηση για ένα Κυρίαρχο να με κάνει σύντομα να είμαι; Δεν είναι μια πρώτη πράξη κυριαρχίας αυτή;

    Δηλαδή, πιστεύεις οτι σε μία τέτοια σχέση που συζητάμε, μόνο ο ένας από τους δύο εκτείθεται; Είναι δυνατόν αυτό; Και αν είναι, πόσο ουσιαστική είναι αυτή η σχέση;
     
  5. master00dragon

    master00dragon Regular Member

    δεν εχει καμμια σημασια ποιος κανει την πρωτη κίνηση
    εξαλλου δεν γραφει καμμια πινακιδα στο κουτελο το στατους του καθενος
    ουτε η κοινωνικη συμπεριφορα συμβαδιζει παντα με την σεξουαλικο τροπο εκφρασης

    η συνεχεια ομως ειναι παντα στα χερια του αφεντη (εφοσον ο σκλαβος ειναι δεκτικος)

    συγνωμη αλλα μας λες με την ιδια λογικη πως στις γυναικες ταιριαζει να ειναι ναζιαρες και αισθησιακες

    αν λοιπον λαβουμε υποψιν τον συλλογισμο σου τοτε γιατι το ναζι και το κουνημα του κωλου δεν ειναι εκδηλωση ενδιαφεροντος και αρα το πρωτο βημα??...
     
    Last edited: 3 Δεκεμβρίου 2008
  6. sw

    sw

    ...αγαπητε , με εντυπωσιαζεις!!!  
    αν εβγαλες τετοιο συμπερασμα απο ενα νευμα μου (και μαλιστα μεσω ενος εμοτικον μου...) φανταζομαι τι θα αποκρυπτογραφουσες, συζητοντας μαζι μου ..."δια ζωσης"!!!  



    φιλικα Γι ργος


    ΥΓ (...εννοειται με τις καλυτερες των προθεσεων μου!!!  




    ....χιουμορ  )



    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



    ...κατι μου λεει μεσα στην παρενθεση σου, πως ο σκλαβος, κλεβει την μπαλα και ...κανει παιχνιδι (...παντα! ...   ? )


    Γι ργος
     
    Last edited: 3 Δεκεμβρίου 2008
  7. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    Ο άντρας φυσικά. Ακόμα και υποτακτικός να είναι, ο νόμος..της προσφοράς και της ζήτησης, επιβάλλει στον άντρα να κάνει την αρχή.
     
  8. master00dragon

    master00dragon Regular Member

    ...κατι μου λεει μεσα στην παρενθεση σου, πως ο σκλαβος, κλεβει την μπαλα και ...κανει παιχνιδι (...παντα! ...   ? )


    Γι ργος[/QUOTE]

    Γιωργο για να σου πω και τη γνωμη μου στο θεμα
    πιστευω πως οντως ο σκλαβος διαλεγει τον Αφεντη.... 
     
  9. sw

    sw

    Ποιος κάνει την αρχή?


    ... η Φλωρενς Λιτταουερ, στο βιβλιο της "προσωπικοτητα + " αναλυοντας τους 4 βασικους "ανθρωπινους χαρακτηρες" (και αναβιωνοντας την ταξινομιση του Ιπποκρατη), μπορει να απαντησει στην ερωτηση σου, με "μαθηματικη ακριβεια" .

    Ανεξαρτητως λοιπον γεννους η στατους, την αρχη θα κανουν οι προσωπικοτητες : 1 και 2 και ενα πιθανο μερος του 3 , ενω το υπολοιπο 3 και το 4 θα κρατησουν εντελως "παθητικη" σταση στην ...αρχη ...στο πρωτο βημα.
    Και οι 4 χαρακτηρες μπορουν να εκφραζονται απο ολους τους ΒDSΜικους ρολους.

    1. Ο ΧΟΛΕΡΙΚΟΣ : Ισχυρη προσωπικοτητα, αποφασιστικη, αυταρχικη, εστιαζεται απολυτα και κινητοποιειται απο το στοχο του, δεν εχει δισταγμους η ενδιασμους, ανετα αφηνει πτωματα στο δρομο του -ο σκοπος του "αγιαζει" τα μεσα- , ειναι ανθρωπος της δρασης και κατ επεκαση της εκτελεσης (κανει παντου το πρωτο βημα) ειναι υπευθυνος, μπορει να δωσει αμεσα και σωστα την καταλληλη λυση σε καταστασεις επειγοντος (...αν ο πιλοτος ενος αεροπλανου που εχει προβλημα ειναι ΧΟΛΕΡΙΚΟΣ, τοτε υπαρχουν ελπιδες να φτασει στον προορισμο του!). Συνηθως εσωστρεφης με μια επικτητη -ισως στους "καλιεργημενους"- εξωστρεφεια. Ολα αυτα δεν αποκλειουν το να τον εκφραζει ο υποτακτικος ρολος!


    2. Ο ΑΙΜΑΤΩΔΗΣ : Πολυ ζωντανος, αμεσος , φιλικος, κοινωνικος, η καρδια καθε παρεας, δεν σταματα να μιλα σε Οοοολους και για τα Παντα (!!!) , δεν αφηνει ποτε την Οοοποια ευκαιρια, αεικινητος, θετικος, δραστηριος, πολυασχολος (και χαμενος στα διαφορετικα και πολυσυνθετα πραγματα που ασχολειται), σιγουρα θα κανει εκεινος την πρωτη προσεγκιση (αλλα δεν ειναι βεβαιο αν θα το ... θυμαται μετα απο 5 λεπτα αν την εκανε και σε ποιον...  )


    3. Ο ΦΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ : Ευφυης, ευχαριστος , με χιουμορ, πολυ διακριτικος (ειναι ο ανθρωπος που πεταξε τις πιο εξυπνες ατακες στην παρεα, αλλα δεν εκανε καθολου θορυβο για τον εαυτο του και ολοι θυμουνται τι ειπε αλλα οχι ποιος τις ειπε). Εναι μαλλον αναβλητικος και αφηνει την πρωτοβουλια σε εκεινον που του κανει την ευχαριστηση να την παιρνει. Ειναι ευχαριστημενος με την κατασταση του (οποια και να ειναι αυτη) καλοβολος και μαλλον θετικος.


    4. Ο ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΣ : (η αλλιως : ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ) , εσωστρεφης, επιστημωνας, αναλυει τα παντα, κανει διαγραμματα, κραταει στοιχεια (με εξονυχιστικες λεπτομερειες), οργανωνει απολυτα τη ζωη του και την συμπεριφορα του. Συνηθως , επειδη γνωριζει τα παντα (συνεπως και τις δυσκολιες...) ειναι αναβλητικος (μεχρι υπερβολλης) ... περιμενοντας για την τελεια συγκυρια... και ζει ...περιμενοντας, με αρκετα παραπονα για την αποστροφη των αλλων για το ατομο του, αλλα παραμενει Πολυτιμος (!!!) στην κοινωνια, για τη γνωση του που μπορει (χωρις να το απολαμβανει) της να προσφρει. Ειναι μαλλον απιθανο να κανει εκεινος το πρωτο βημα...!



    ................. 


    ................. 


    Γι ργος
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2008
  10. Αυτή την ταξινόμηση του Ιπποκράτη την άκουσα προχθές (για άλλο λόγο)... Ωραία προέκταση σκέψης!  
     
  11. sw

    sw





    ..... 

    Θενξ!

    Γι ργος

    ΥΓ ...ναι, εχεις ! (lol)  
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2008
  12. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Ποιος κάνει την αρχή?


    νομίζω ότι έχω στοιχεία και απ τις τρεις κατηγορίες 2,3,4