Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιο είναι το καλό του υ και τι ρόλο παίζει η συμβατότητα στο D/s;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 24 Αυγούστου 2021.

  1. skulitsa

    skulitsa New Member

    Μέσα στη θολούρα σου να απαντήσεις και να με βάλεις στη "θέση" μου,αγνοείς πως ο JP γράφει παρακάτω ότι δεν ανήκει σε εκείνον το κείμενο αλλά συμμερίζεται τις θέσεις του γραφοντος.
    Μιλάς για ανοησία,ασχετοσυνη και για Κ που ψάχνει να γαμησει.
    Σου εφιστώ την προσοχή και σου δίνω χρόνο να αναθεωρήσεις τα γραφόμενά σου.
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Λέτε το αντίθετο
    Αυτά που
    πρεσβεύετε, τα κάνουν οι πέφτουλες που ψάχνουν γκόμενα. («Είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος» που λέει και το τραγούδι)
    Οι Κυρίαρχοι πράττουν αλλιώς, αλλά που να σας εξηγώ τώρα.
    Αν μπορούσατε θα το είχατε καταλάβει μόνος σας.
    Το κυριαρχιλίκι δεν διδάσκεται.
     
  3. Dom_Apache

    Dom_Apache Regular Member

    Θεωρώ πως το καλό του υ, η σωστή επιλογή Κ.
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Από την στιγμή που το αντίκρισα, κρίμα το θεώρησα να μην αφιερώσω χρόνο με αντάλλαγμα τις ευχαριστίες σου.

    Το λοιπόν και για ότι αφορά την προσωπική μου γνώμη και αντίληψη,

    η κυριαρχία δεν έχει να κάνει κατα αποκλειστικότητα με το καλό ή τις ανάγκες ή τα θέλω του υποτακτικού μέλους.

    Εάν αγαπάς το ου σου και νοιάζεσαι για αυτό τότε σίγουρα θα νοιαστείς και για το καλό του και για τις ανάγκες του. Εάν αγαπάς και νοιάζεσαι για τον εαυτό σου παραπάνω από το οτιδήποτε άλλο τότε προφανώς και αδιαφορείς για το καλό ή τις ανάγκες του ου. Ωστόσο και τα δύο είναι κυριαρχία όπως και οτιδήποτε ενδιάμεσο.

    Εάν η κυριαρχία βασίζεται στην άντληση υποταγής από το υποτακτικό μέλος πάλι παίζει τεράστιο ρόλο το πως αυτό αισθάνεται μέσα στην σχέση σχετικά με αυτά που αντιλαμβάνεται ως καλό του ή ικανοποίηση των αναγκών του. Εάν η κυριαρχία βασίζεται στην επιβολή των θέσεων του κυριαρχικού μέλους ή αμιγώς στον χειρισμό του υποτακτικού μέλους ή στην εκμετάλλευση έντονων εξαρτήσεων (συναισθηματικών ή οικονομικών ή ψυχολογικών ή οτιδήποτε) του υποτακτικού προς το κυριαρχικό μέλος τότε μικρό έως αδιάφορο ρόλο έχουν το καλό και οι ανάγκες του πρώτου. Και για ακόμη μία φορά και τα δύο είναι κυριαρχία όπως και οτιδήποτε ενδιάμεσο.

    Επίσης, η ποιότητα της ασυμμετρία δε έχει να κάνει με συμβατότητες, έχει να κάνει με την ποιότητα της κυριαρχίας στην οποία ελάχιστο ρόλο παίζει η συμβατότητα. Η συμβατότητα έχει να κάνει με την ποιότητα της σχέσης.
     
  5. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Αντε βρε που επειδή βρέθηκες σε 2 3 bdsm club στο Λονδίνο ήρθες να μας πεις τι είναι της προκοπής και τι όχι
    Ακούμε κ τις βλακειες που σου μαθαν εκεί αυτοί οι άσχετοι και μας ανεβάζεις την πίεση πρωί πρωί
     
  6. Elgreko

    Elgreko Unregular member

    Έτσι είναι όλες οι πολιτσμενες συζητήσεις. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι άσχετος, πέφτουλας, κτλ. Απλά λέω ίσως να μην είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο;; ;
    Αν κάποιοι προτιμούν να κυκλοφορούν με ένα μαστίγιο, έχει άλλους που προτιμούν να τους φέρουν το μαστίγιο. Απλά άλλοι πιστεύουν ότι η εγκεφαλική υποταγή είναι ποιο δυνατή από την σωματική.
     
    Last edited: 26 Αυγούστου 2021
  7. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    @skulitsa
    δε διαβασατε καν τι γράφω... Να το απομονώσω λοιπόν μπας και το δείτε:


    Επιπλέον, αν από όσα έγραψα εσείς καταλάβατε αυτό:
    τότε πέραν της αδυναμίας σας στην ανάγνωση, εμφανίζετε κι αδυναμία κατανόησης ενός απλού κειμένου.
    Θα σας πρότεινα να μεταφέρετε τις βδσμικες σας αναζητήσεις στο tik tok,, γιατί στο φόρουμ ανάγνωση, κατανόηση κειμένου και γραφή είναι απαραίτητα.. Γιατί να κάνετε τη ζωή σας δύσκολη;

    Αυτό δε, σας το επιστρέφω αυτούσιο!
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Έχουν γραφτεί κάτι σε υπάρχουν κ και "κ", υπάρχουν υ και "υ"...
    Να το κάνω υπάρχουν αναγνώστες/ριες και "αναγνώστες/ριες" νάρθει το πράμα στα ίσα του, να ησυχάσουμε..;
     
  9. skulitsa

    skulitsa New Member

    Θα σου δώσω ένα στοιχείο για μένα,γιατί μπορεί κάποια άλλη στιγμή να ξανακάνουμε διάλογο και θα ήθελα να γνωρίζεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις.
    Ανθρώπων που δεν εκτιμω διόλου,μου είναι αδιάφορη η γνώμη τους για μένα.
    Πάμε παρακάτω.

    Εξακολουθείς να μη "διαβάζεις" αυτό που έγραψα.

    Σε συγχωρώ όμως,γιατί καταλαβαίνω την ανάγκη σου να φανείς και γαμω τους Κ.
    Δε θα στο χαλάσω άλλο.
    Σε φιλώ γλυκά.
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @AuroraBorealis αγαπημένε αν ενδιαφέρει και η δική μου άποψη πιστεύω πως δεν έχει να κάνει καθόλου με το καλό ή τις ανάγκες του υ. Το ίδιο και η υποτακτικότητα.
    Είναι απλά χαρακτηριστικά προσωπικοτήτων σε άλλους πιο έντονα, σε άλλους όχι τόσο και σε άλλους άγνωστα τελείως.

    Μπορεί να αγαπάς το υ σου ή και όχι και να νομίζεις ότι κυριαρχείς ή να μην είναι κυριαρχία στο ελάχιστο. Μπορεί όμως να το αγαπάς, να το νοιάζεσαι να θέλεις το καλό και την ευημερία του ενώ ήδη το κυριαρχείς, το έχεις υποτάξει, το έχεις κατισχύσει με όλα τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν Μία/Έναν Κυρίαρχη/ο. Ακριβώς το ίδιο πιθανολογώ πως μπορεί να συμβεί και χωρίς την αγάπη, την έννοια κτλ. Το τι θα φέρει ο χρόνος στην διαμόρφωση και την εξέλιξη αυτών των συσχετίσεων δεν το ξέρει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι η διαφορετική διαχείρηση. Μερικές φορές λέμε το πως βλέπουμε και το πως θέλουμε εμείς τα πράγματα ως θέσφατο και ως κανόνα. Ωστόσο δεν αποτελούν κανόνα οι βλέψεις - σκέψεις κανενός για το πως είναι ένας Κ ούτε φυσικά οι θεωρίες του για το πως οφείλει να είναι ένας Κ. Γιατί πολύ απλά δεν οφείλει.
    Μπορεί όμως ο καθένας να πει : ΄΄εγώ αισθάνομαι πως οφείλω να είμαι έτσι΄΄. Κανείς δεν θα μπορεί να του προσάψει τίποτα.

    Εδώ δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Κανονικά η κυριαρχία θα έπρεπε να βασίζεται στην ίδια της την ιδιότητα. Και οτιδήποτε άλλο καλοδεχούμενο αλλά έπεται. Τόσο η άντληση υποταγής όσο και η επιβολή των θέσεων του Κ μέλους είναι επακόλουθα και αναμενόμενα της φύσης της κυριαρχίας.

    Γενικά στην ποιότητα λέμε ναι. Τόσο του Κ μέλους όσο και του υ. Και της ασύμμετρης σχέσης το ίδιο. Πάνω σε αυτήν χτίζονται τα θεμέλια της όποιας ασυμμετρίας.   
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Ακριβώς !  
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Θα συμφωνήσουμε ότι η ασυμμετρία στο bdsm θα έπρεπε να είναι κάτι γελοία απλό.

    Δύο ή περισσότεροι ενήλικοι με σώας τα φρένας τους συμφωνούν σε δυο ταυτόχρονες προυποθέσεις : α) στο σύνολο τους όλοι στην σχέση νοιάζονται και δίνουν την μέγιστη προτεραιότητα στις ανάγκες του κυριαρχικού στελέχους είτε αυτό απαρτίζεται από ένα είτε από περισσότερα μέλη β) στο σύνολο τους όλοι στην σχέση δίνουν ελάχιστη προτεραιότητα ή παντελώς αδιαφορούν για τις ανάγκες του υποτακτικού στελέχους είτε αυτό απαρτίζεται από ένα είτε από περισσότερα μέλη.

    Ιδανικά θα ήταν έτσι.

    Ιδανικά δεν θα υπήρχε κανένα ου να ψάχνει κάποιον να σκοτώσει τους δαίμονες του, να ψάχνει κάποιον να διαχειριστεί την ζωή του καλύτερα από το ίδιο, να γκρεμίσει αδιέξοδα και να δημιουργήσει πορεία, κάποιον να επαναφέρει τις ισορροπίες σε μη βιώσιμα μοτίβα, σε πιο ακραίες περιπτώσεις.

    Ιδανικά δεν θα υπήρχε κανένα ου να βλέπει και να αντιλαμβάνεται την υποταγή του κατα κύρια ποσότητα και ποιότητα μέσα από το πολύχρωμο πρίσμα της καύλας.

    Αλλά υπάρχει τίποτα ιδανικό σε αυτό τον κόσμο πέρα από τον κώλο της Salma Hayek ?

    Και ναι, αν ρωτάς εμένα άνετα μπορεί να αναγνωσθεί κυριαρχία σε σχέσεις συμβιβασμού.


    Ας μου επιτραπεί να παραθέσω ένα παράδειγμα/συνθήκη προκειμένου να διαλευκάνω την απορία σου και να τεκμηριώσω την θέση μου.

    Ας υποθέσουμε ότι η χ υποτακτική είναι κάργα ερωτευμένη με τον ψ κυριαρχικό πριν καν μπουν σε σχέση ασυμμετρίας. Εκ προοιμίου τον θεωρεί ανώτερο ως προσωπικότητα, ως ηγέτη, ως ότι καλύτερο μπορεί να της συμβεί. Ας υποθέσουμε ότι τα φεγγάρια ταιριάζουν και οι δυο τους βρίσκονται σε επαφή.

    Θα το θεωρούσες πιθανό ή απίθανο η συγκεκριμένη υποτακτική να κάνει οτιδήποτε της ζητηθεί χωρίς κόπο, να είναι απόλυτα προσηλωμένη στα θέλω του συγκεκριμένου κυριαρχικού και ελαστική με τα όρια της, να θέλει να παρέχει ικανοποίηση και υπακουή αψηφώντας τις ανάγκες της ?

    Εάν το θεωρείς και εσύ (όπως εγώ) το πιο πιθανό, πιστεύεις ότι αυτό έχει να κάνει με τις κυριαρχικές ικανότητες και δυνατότητες του κυριαρχικού ή παρά μόνο με το πως υποκειμενικά τον αντιλαμβάνεται ως προσωπικότητα η συγκεκριμένη υποτακτική ?